تست و بررسی هیوندای وراکروز IX55

توسط دانیال جهاندار
5 minutes read

سال 2004 بود که هیوندا تصمیم گرفت که یک کراس اوور سایز بزرگ تولید کند و با گرد هم آوردن گروه‌های طراحی خود این پروژه را آغاز کرد. هیوندای که در تولید خودروهای کراس اوری مثل توسان و سانتافه خودش را نسبتاً موفق نشان داده بود، این بار خواست تا شانس خودش را در رده‌های بزرگ‌تری امتحان کند. هیوندای وراکروز یا همان ix55 از سال ۲۰۰۶ تا سال ۲۰۱۵ روی خط تولید هیوندای موتورز در کل دنیا قرار داشت. این خودرو یک فیس لیفت در سال ۲۰۱۳ تجربه کرد اما خب فیس‌لیفت جزئی بود و می‌توان گفت که در اصل وراکروز ها یک نسل و یک پلتفرم را تجربه کرده است.

در این مقاله به بررسی تخصصی این خودرو می‌پردازیم و علاوه بر بررسی مزایا و معایب آن با رقبای آن‌هم مقایسه می‌کنیم.

طراحی ظاهری، سادگی در عین زیبایی!

طراحی وراکروز بسیار شبیه به بقیه خودروهای کره‌ای است که در همان زمان (حدود سال 2005) طراحی و تولیدشده‌اند. وقتی از جلو به این خودرو نگاه می‌کنیم چراغ‌هایش را خیلی شبیه به جنسیس سدان می‌بینیم، و ازآنجایی‌که در یک برهه طراحی‌شده‌اند هم‌چنین شباهتی اصلاً بعید نیست.

در نمای جانبی می‌بینیم که درب‌های خودرو بسیار بزرگ هستند و یکی از نکات طراحی این خودرو این است، که به خاطر اینکه این خودرو قرار بوده در بازار آمریکا بسیار بدرخشد طراحی آن کمی آمریکایی پسند شده است، یعنی این خودرو بدنه بسیار حجیم و بزرگی دارد و در گوشه و کنارش ریزه‌کاری‌هایی را می‌بینیم که قرار است وراکروز را با ذائقه آمریکایی‌ها هماهنگ کند.

وراکروز

در نمای عقب طراحی نسبتاً ساده‌ای را می‌بینیم، با چراغ‌های LED که در شب نورش قطعاً کسی را که پشت سر وراکروز حرکت کند را اذیت می‌کند! به‌طورکلی طراحی وراکروز به نسبت سالی که طراحی‌شده به‌روز بوده و هنوز هم در کمال سادگی زیباست.

فنی و موتور، حجیم و پرقدرت!

هیوندای وراکروز از یک موتور ۶ سیلندر ۲۴ سوپاپ برخوردار است. که با حجم 3.8 لیتری می‌تواند ۲۶۰ اسب بخار قدرت و ۳۵۰ نیوتن متر گشتاور تولید کند.

این نیرو و گشتاور می‌توانند تنها به چرخ‌های جلو و یا به چهارچرخ انتقال پیدا کنند و این انتقال قدرت توسط یک گیربکس ۶ سرعته تیپ ترونیک که ساخت شرکت آیسین است انجام می‌شود. گیربکس این خودرو عملکرد خیلی خوبی دارد و می‌تواند این خودرو را در 8.5 ثانیه از صفر به ۱۰۰ کیلومتر برساند.

حداکثر سرعت ایمنی هم که برای این خودرو گفته‌شده حدود ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت است و این اعداد و ارقام حداقل روی کاغذ وراکروز را خودروی توانمندی نشان می‌دهند.

تست رانندگی وراکروز ، آرام و با وقار!

پشت فرمان هیوندای وراکروز اولین چیزی که راننده را به خودش جذب می‌کند صندلی‌های نرم، بزرگ و فضای داخلی خیلی خوبش است. بعد از آن بی صدا بودن کابین و آرامش فضای سرنشینان است که حس می شود.

میدان دیدی که خودروی وراکروز به شما می‌دهد به خاطر محل قرارگیری صندلی و ابعاد شیشه و آیینه‌ها خیلی خوب است و رانندگی با این خودرو در شهر خیلی سخت نیست. هرچند که به خاطر کوچک بودن شیشه عقب، در دنده‌عقب گرفتن کمی به مشکل برمی‌خورید و حتماً نیاز است که این خودرو دوربین دنده‌عقب را داشته باشد.

وراکروز

عملکرد گیربکس ژاپنی این خودرو بسیار خوب است و در تعویض دنده‌ها خوب عمل می‌کند. اما یک مشکل کوچکی که دارد این است که در سنگین کردن دنده‌ها مشکل دارد و شما اگر در سرازیری بخواهید ترمز کنید ممکن است کمی سنگین کردن دنده‌ها کند عمل کند.

اما تعویض کردن دنده‌ها خوب است و به نسبت یک خودرویی که نزدیک 4.8 متر طول دارد و ۲ تن وزن شتاب گیری خودرو خیلی خوب است.

فرمان هیدرولیکی خوبی هم‌روی آن نصب‌شده و اگر خیلی اهل فشردن پدال گاز نباشید مصرف سوخت ترکیبی ۱۲ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر را برای شما به ارمغان می‌آورد.

داخل کابین، مثل همیشه، مثل هیوندای!

داخل کابین هیوندای وراکروز حس خوبی خواهید داشت. به دلیل اینکه طراحی خیلی ارگونومیک و چشم‌نوازی دارد و نور پس‌زمینه آبی که در بیشتر محصولات هیوندای آن سال بوده، روی وراکروز هم وجود دارد و در شب بسیار چشم‌نواز هستند.

هیوندای وراکروز و ix55 تفاوت‌هایی در سطح آپشن دارند، می‌شود گفت که ix55 ها فول تر از وراکروز ها هستند!.

به این صورت که ما در ix55 گرم‌کن و سردکن‌ها را داریم، آیینه الکتروکرومیک را داریم، اما در وراکروز ما ۴ تا گرم‌کن را می‌بینیم. هرچند تفاوت‌ها جزئی هستند اما به‌هرحال تفاوت‌هایی هستند که وجود دارند. در قسمت چراغ‌ها هم ix55 ها چراغ کروم رنگ دارند اما وراکروز ها چراغ نارنجی‌رنگی دارند. و تفاوتی هم در جلوپنجره دارند که معیار ix55 یا وراکروز بودن برایشان نیست!

این خودرو از آپشن های خوبی برخوردار است و هفت صندلی بودن آن به شما اجازه می‌دهد که بتوانید دو کودک یا افرادی با جثه کوچک را روی صندلی‌های ردیف آخرتان اسکان دهید.

وراکروز

این خودرو تهویهٔ سه کاناله دارد، ۶ ایربگ در ۱۰ نقطه دارد، چراغ‌های زنون فابریک دارد، صندوق عقب برقی است و سیستم انتقال قدرت AWD دارد که می‌تواند در بهترین حالت ۶۰ درصد نیرو را به چرخ‌های جلو و ۴۰ درصد آن را به چرخ‌های عقب بدهد.

یکی از ابهامات خریداران در خرید خودروی کره‌ای کارکرده افت کیفیت کابین است، اما یکی از مزایای این خودرو این است که کیفیت داخل کابینش خیلی خوب است و ما افت کیفیت خاصی در کابین نمی‌بینیم.

نتیجه‌گیری،  وراکروز بخریم؟

وراکروز در حال حاضر با رقبای کره‌ای و ژاپنی کارکرده و البته یک سری چینی صفر در رقابت است. وراکروز به نسبت خودرویی مثل موهاوی ۶ سیلندر ترمز بهتری دارد، طراحی بهتری دارد و در بازار اوضاع خریدوفروش بهتری دارد.

اگر قرار باشد وراکروز را با پرادو مقایسه کنیم می‌شود گفت وراکروز خودروی شهری‌تری است.

سواری نرم‌تری دارد، مصرف کمتری دارد، پایداری و هندلینگ بهتری هم به شما ارائه می‌دهد. هرچند در آفرود نمی‌تواند مثل پرادو پیشتاز باشد!

و اگر بخواهیم با چینی‌ها مقایسه کنیم، شاید در بحث آپشن و نو بودن مثل آنها نباشد، اما در تمامی زمینه‌های دیگر مثل کیفیت و عملکرد فنی بهتر است.

اگر به دنبال خودرویی هستید که سواری نسبتاً نرمی داشته باشد، از طرفی شتاب خوبی هم به شما بدهد و بازار دست‌دوم خوبی هم داشته باشد، حتماً می‌توانید روی وراکروز حساب کنید! البته اگر می‌خواهید هیبت لندکروز را با شتاب ماکسیما تجربه کنید، حتماً نیم‌نگاهی به موهاوی 8 سیلندر داشته باشید!

وراکروز

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟