بار دیگر باستانشناسان توانسته اند در مصر به کشف هیجانانگیز دیگری برسند. این کشف، مربوط به پیدا کردن مقبره کاملا سالم کاهن اعظم است که برای ۴۴۰۰ سال دست نخورده باقی مانده است.
مصطفی وزیری، رئیس شورای عالی آثار باستانی مصر این مقبره که با رنگهای مختلف تزئین شده بود را یکی از منحصر به فردترین آثار متعلق به مصر باستان که در چند دهه گذشته کشف شده اند، میداند.
وزارت فرهنگ مصر میگوید این مقبره که با طول ۱۰ و عرض ۳ متر در مجموعه اهرام سقاره در جنوب قاهره کشف شده، به کاهنی به نام وَهتی تعلق دارد که در دوران پادشاهی نِفِریرکارَع از دودمان پنجم پادشاهان مصر (بین سالهای ۲۵۰۰ تا ۲۳۰۰ قبل از میلاد)، خدمت میکرد.
وزارت فرهنگ در بیانیهای اعلام کرد که این مقبره مزین به نقش و نگارهایی است که کاهن اعظم را در کنار مادر، همسر و سایر اعضای خانوادهاش به تصویر میکشند. همچنین این مقبره دارای بیشتر از ۱۲ فرو رفتگی در دیوار و ۲۴ مجسمه رنگارنگ از این فرد روحانی و اعضای خانوادهاش است.
باستان شناسان همچنین نوشتههایی با خط هیروگلیف مصری را کشف کردند که بر روی سنگ بالای در ورودی این مقبره حک شده بود و حاوی القاب این کاهن اعظم بود. این القاب شامل “کاهن تطهیر سلطنتی”، “ناظر سلطنتی” و “بازرس کشتی مقدس” هستند. علاوه بر این، به نظر میرسد چیزهای بیشتری نیز برای کشف کردن وجود داشته باشند زیرا باستان شناسان در این مقبره، چهار چاه باز نشده پیدا کردهاند.
وزیری میگوید:”یکی از این چاهها احتمالا به سارکوفاگوس یا همان تابوت صاحب مقبره منتهی خواهد شد. دیگر چاهها نیز احتمالا حاوی اشیا با ارزش متعلق به او خواهند بود.”بنا به اظهارات مسئولین، کار بر روی چاههای مهر و موم شده در چند روز آینده آغاز خواهد شد.
این کشف آخرین مورد از آثار باستانی فوق العادهای است که تاکنون در مصر پیدا شده اند. در ماه گذشته، باستان شناسان مجموعهای از گربههای مومیایی شده و کلکسیون کمیابی از سرگینهای غلتان را در سقاره و هشت تابوتدان ساخته شده از سنگ آهک را در گورستان سلطنتی دهشور کشف کردند.
منبع: Geek