فهرست عنوانها
بازار خودرو ایران خیلی متنوع نیست، اما در دهه ۸۰ می توان گفت که شرکت های ایرانی هم خودروهای خوبی تولید میکردند. خودروهایی که هم کیفیت خوبی داشتند هم از نظر توان فنی خیلی بهتر از خودروهای امروزی بودند. به طور مثال یک ۲۰۶ تیپ ۵ مدل ۸۳ خیلی بهتر از یک ۲۰۶ تیپ ۵ مدل ۱۴۰۰ شتاب گیری میکند و کیفیتش به شدت بالا تر است.
در این مقاله درباره این صحبت می کنیم که کدام ماشین های ایرانی از نظر شتاب بهتر از همه هستند تا آخر این مقاله همراه ما باشید.
پژو پارس elx
پژو پارس elx یا همان پژو پارس موتور زانتیا خودرویی است که مجهز به موتور ۱۶۰۰ سی سی ۱۶ سوپاپ پژویی است. این یعنی اینکه این موتور میتواند ۱۳ اسب بخار قدرت بیشتری تولید کند، ۵ نیوتومتر گشتاور بیشتری دارد و ۱۶ سوپاپ است و به واسطه گیربکس به شدت دقیقش میتواند پارس elx را در 9.5 ثانیه از صفر تا صد برساند که عدد بسیار خوبی است.
پارس elx از سال ۸۲ در ایران خودرو تولید شد. و این خودرو از دهه ۹۰ به بعد به دلیل نبود قطعات اصلی فرانسوی ای موتور elx مجبور شدند که موتور ۱۹۰۰ سی سی ۸ سوپاپی رویش بگذارند که که به هیچ وجه قابل رقابت با زانتیایی های قدیم نبود.
نکته قابل توجه این است که بعضی ها فکر می کنند چون موتور زانتیا است باید ۲۰۰۰ باشد اما نه موتور ۱۸۰۰ ، ۱۶ سوپاپ که به xu7_l4 معروف است، همان موتور زانتیا ی ۱۸۰۰ سیسی است و با موتور ۲ لیتری ۱۳۵ اسبی زانتیا تفاوت دارد اما به هر حال شتاب elx هم چیزی کمی از زانتیا ندارد.
پژو ۲۰۶ تیپ ۵
همانطور که در مقدمه گفته شد تفاوت بسیاری بین تیپ ۵ قدیمی و جدید است اما بهترین مدل تیپ ۵ مدل های ۸۲ تا ۸۴ هستند که مجهز به ecu بوش ۷.۴.۴ هستند. این مدل ها مجهز به دریچه گاز برقی و سوزن انژکتور نارنجی هستند که پوشش سوخت بیشتری برای خودرو دارند. شتاب صفر تا صد این خودرو هم حدود ۱۰ است.
نکته قابل توجه این است که، سمند تیوفایو صادراتی، پژو پارس تیوفایو های مدل های ۹۱و۹۲ و ۹۳ و ۴۰۵ های slx همین مدل به اضافه ۴۰۵ های Glx سفارشی از همین مشخصات یعنی موتور تیوفایو، ecu ۷.۴.۴ ، و دریچه گاز برقی و سوزن نارنجی استفاده می کنند و شتاب آن ها هم عالی است و حدود ۱۰ ثانیه است.
L90
اگر از طراحی به شدت زشت و نامناسب ال نود بگذریم، موتور گیربکس بسیار خوبی دارد.
هماهنگی موتور گیربکس این خودرو بسیار عالی است.و باعث میشود موتور k4m را با قدرت ۱۰۵ اسب بخار و ۱۴۰ نیوتومتر گشتاور بتواند ال نود را در حدود ۱۱ الی ۱۰ ثانیه از صفر به صد برساند.
اما نکته ای که درمورد ال ۹۰ وجود دارد این است که به خاطر ایرو دینامیک به شدت ضعیف است و از دنده ۳ به بعد افت می کند و اگر قرار باشد صفر تا صد و شصتش را بگیریم از خیلی از ماشین ها کم می آورد اما صفر تا صد بسیار خوبی دارد.
از طرف دیگر کیفیت موتور هم بسیار خوب است که در مقالات گذشته به آن اشاره شده.
سورن توربو
سورن توربو مجهز به موتور tc7 است موتوری که همان موتور ef۷ توربو شارژ شده است.
خودرویی که وقتی وارد خیابان شد هیچ کس انتظار نداشت که ایرانخودرو بتواند خودرویی بسازد که شتاب صفر تا صدش در هشت ثانیه باشد! اما ترکیب ۱۵۰ اسب بخار قدرت و ۲۱۵ نیوتون متر گشتاور و یک گیربکس دستی چیزی کمتر از این هم نخواهد شد.
شتاب این خودرو بسیار عالی است. اما نکتهای که وجود دارد این است که ترمز این خودرو خیلی قابل اطمینان نیست و پیشنهاد می کنیم اگه سورن توربو خریدید و قصد شتاب گیری های عجیب و غریب دارید،حتماً ترمزش را تقویت کنید. اما از نظر شتاب سورن توربو یکی از بهترین های بازار ایران است و در مقابلش دنا پلاس توربو شتاب کمتری نسبت به این خودرو دارد برای همین سورنتوربو را در اولویت قرار دادیم.
زانتیا
زانتیا را می توان از اولین خودرو های پرشتاب بازار ایران دانست. در اوایل دهه هشتاد زانتیا به عنوان یک خودروی پر شتاب و با سیستم تعلیق بی نظیر به یکی از پرطرفدار ترین خودرو های بازار تبدیل شده بود. موتور 2 لیتری 135 اسب بخاری این خودرو می تواند بدنه 1300 کیلوگرمی آن را در کمتر از 10 ثانیه از صفر به صد برساند. سیستم تعلیق بادی روغنی موسوم به هیدروپنوماتیک هم لذت رانندگی با این خودرو را دو چندان می کند. البته یادمان نرود زانتیا در بین خودرو های این لیست تقریبا ضعیف ترین ایمنی را دارد و تست تصادف آن بسیار دلخراش است!
نیسان ماکسیما
در رده بالاتر زانتیا، ماکسیما بود که به عنوان یک خودروی لوکس و البته پر شتاب خودنمایی می کرد. ماکسیما مجهز به یک موتور 6 سیلندر 3 لیتری است که 227 اسب بخار نیرو تولید می کند و در نمونه دستی، که مجهز به گیربکس 5 سرعته است در حدود 7.5 ثانیه از صفر به صد می رسد که در اوایل دهه هشتاد از بهترین های بازار بود. ماکسیما سواری بسیار نرمی دارد و از طرفی دیگر استهلاک پایینی هم دارد، اما نبود برخی آپشن های ضروری مثل کنترل پایداری شاید رانندگی با ماکسیما را سر پیچ ها سخت کند!
1 comment
سورن به علت وزن زیاد از تمامی خودرو های لیست عقب می مانده از جمله پارس فرانسه ، تندر فرانسه ، زانتیا و ماکسیما و عملکرد خوبی در تعادل ندارد