وان پلاس نسبت به فاجعه پیش آمده واکنش نشان داد

توسط محمد امین نعمتی
4 minutes read
وان پلاس نسبت به فاجعه پیش آمده واکنش نشان داد

اگر اخبار قبلی ما را دنبال کرده باشید گزارش دادیم وان پلاس سطح عملکرد اکثر اپلیکیشن‌های محبوب و شناخته‌شده را محدود خواهد کرد.

عملی که باعث شد Geekbench دو گوشی وان پلاس 9 و وان پلاس 9 پرو را از دیتابیس خود حذف کند. (لینک بده به خبر آیا وان پلاس در دو گوشی وان پلاس 9 و 9 پرو باعث دستکاری در نتایج بنچمارک‌ها شده است)

حالا این شرکت واکنش نشان داده و بیانیه طولانی را منتشر کرده است. این بیانیه را در زیر می‌توانید بخوانید:

«اولویت اصلی ما همیشه ارائه تجربه کاربری عالی با محصولاتمان بوده است و بر همین اساس سریعا نسبت به بازخوردهای مهم کاربران واکنش نشان می‌دهیم. به دنبال معرفی دو گوشی وان پلاس 9 و 9 پرو در ماه مارس، برخی کاربران به ما از نکاتی خبر دادند که توسط آن‌ها می‌توانستیم مدیریت حرارت و عمر باتری این دستگاه‌ها را بهبود بخشیم.

در نتیجه این بازخورد، تیم توسعه و تحقیق ما طی چند ماه گذشته در حال کار روی بهینه‌سازی عملکرد این دستگاه‌ها زمان استفاده از بسیاری از محبوب‌ترین اپلیکیشن‌ها از جمله کروم بوده است تا پیش‌نیازهای پردازنده اپلیکیشن با بیشترین قدرت مناسب مطابقت داده شود.

چنین موضوعی کمک به ارائه یک تجربه روان‌تر در حین کاهش مصرف توان، کرد. با آن که این موضوع ممکن است در بعضی از اپلیکیشن‌های بنچمارک گرفتن روی عملکرد دستگاه تاثیر بگذارد، اما تمرکز ما همیشه روی مسائلی بوده است که می‌توانیم برای بهبود عملکرد دستگاه برای کاربران خود انجام دهیم.»

ماجرا در واقع به این شکل بوده است. سایت AnandTech متوجه شده است که OxygenOS عملا به محبوب‌ترین و شناخته‌شده‌ترین اپلیکیشن‌ها از جمله خود اپلیکیشن‌های سیستمی اجازه نمی‌دهد از هسته «پرایم» چیپست اسنپ‌دراگون 888 استفاده کنند.

مسائل جلوگیری از رسیدن به حداکثر عملکرد یا به‌اصطلاح خفه کردن آن ظاهرا از طریق یک لیست سیاه انجام می‌شود، گرچه این تحقیق در این کد لیست مورد نظر را پیدا نکرده است.

اما با تست چندین اپلیکیشن، موضوع ادعا شده کاملا مشخص خواهد بود. اگر اپلیکیشن مورد استفاده شما نسبتا ناشناخته نباشد، هر اپلیکیشن دیگری روی گوشی وان پلاس 9 و 9 پرو شما خودکار چنین موضوعی را تجربه خواهد کرد و تصمیم سیستم به محدود کردن عملکرد آن براساس اجرا شدن آن اپلیکیشن است نه رفتار آن.

به همین دلیل آخر است که Geekbench چنین موضوعی را دستکاری در نتایج بنچمارک‌ها دانسته است، حتی با آن که نحوه انجام آن به شکل رایج نیست.

در گذشته، بسیاری از شرکت‌ها حالت‌های ویژه عملکرد بالا را زمانی که گوشی‌های آن‌ها در حال اجرای بنچمارک‌ها بودند فعال می‌کردند. انجام چنین کاری دستکاری مستقیم است، چون در استفاده روزمره خود نمی‌توانید به این حالت برسید.

گرچه روش استفاده شده توسط وان پلاس دقیقا مخالف آن است، اما نتایج نهایی فرقی ندارد. یعنی گوشی در بنچمارک‌ها از سخت‌افزار خود بیشتر استفاده خواهد کرد و اپلیکیشن‌های مورد استفاده روزمره شما از توان کامل گوشی‌تان بهره‌مند نمی‌شوند.

وان پلاس نسبت به فاجعه پیش آمده واکنش نشان داد

بدون شک به‌طور کلی این بحث از قدیم وجود داشته است نتیجه یک بنچمارک چقدر می‌تواند منعکس‌کننده عملکرد در دنیای واقعی باشد، اما در مورد وان پلاس این تصویر فوق‌العاده غیرواقع‌گرایانه است.

همان‌طور که ما در خبر قبلی نیز گفتیم، این موضوع باید ربطی به بهبود عمر باتری داشته باشد. اما ما همیشه در این فکر بودیم چرا یک شرکت باید مخفیانه این کار را انجام دهد و تا زمانی که دستش لو نرود، مسقیما از همان ابتدا به جامعه کاربران خود در مورد این موضوع نگوید؟

حتی جنبه بهتر ماجرا می‌توانست این باشد که کاربران بتوانند گزینه‌ای برای انتخاب یک حالت عملکرد متعادل به‌صورت پیش‌فرض با چنین تبعاتی داشته باشند. اما اگر آن را دوست نداشتند، به‌صورت دستی بتوانند حالت «عملکرد بالا» را فعال کنند که اگر نیاز باشد به آن‌ها در مورد تاثیر این حالت روی باتری هشدار داده شود.

با آن که وان پلاس به چنین موضوعی اشاره نکرده است، اما ما همچنین فکر می‌کنیم این موضوع ربطی به خود چیپست اسنپ‌دراگون 888 دارد که از نظر مصرف باتری زیاد عالی عمل نمی‌کند یا شاید نمایشگر.

گرچه آیا واقعا هدف از فناوری LTPO و تغییر نرخ تازه‌سازی تصویر به 1 هرتز، دقیقا صرف‌جویی در باتری نبود؟ ظاهرا چنین مواردی تاثیر قابل توجهی ندارند.

در پایان بدون توجه به دلیل این ماجرا (ریلمی، وان پلاس و اوپو ظاهرا در مورد ظرفیت باتری و سرعت شارژ 65 وات مشکلاتی دارند، چون به‌عنوان مثال هیچ‌کدام از این برندهای هم‌خانواده حتی یک دستگاه ندارند که باتری بزرگ‌تر از 4500 میلی‌آمپر ساعت با چنین سرعت شارژی داشته باشند)، این موضوع یقینا بهتر می‌توانست بهتر و شفافانه‌تر مدیریت شود.

نه به شکلی که افراد زیادی فکر کنند توسط شرکتی گول خوردند که به آن‌ها دستگاهی با سخت‌افزار عالی فروخته است اما جلوی آن‌ها را در استفاده کامل از گوشی‌شان می‌گیرد.

منبع: gsmarena.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟