“شکستن قلب” تنها اصطلاحی در فیلمهای عاشقانه نیست. عارضهی شکستن قلب یا سندرم قلب شکسته، یک بیماری بسیار جدی است که سلامت قلب را تحت تاثیر قرار میدهد. با وجود داشتن نامی رمانتیک، این بیماری چیزی نیست که بتوان به سادگی از کنار آن گذشت، چرا که دست کم گرفتن آن میتواند آسیبهای خطرناکی برای سلامتی در پی داشته باشد.
بنابراین، علت بروز سندروم قلب شکسته، علائم و عوارض آن را در این مقاله مورد بررسی قرار دادهایم.
دانشمندان دو مولکول را که با افسردگی، اضطراب و افزایش سطح استرس مرتبط هستند، کشف کرده اند که ممکن است تنها راه پی بردن به علت کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو یا سندرم قلب شکسته باشند.
سندرم قلب شکسته، که به آن کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو نیز گفته میشود، عضلهی اصلی پمپاژ قلب، را به طور ناگهانی ضعیف میکند. این عارضه معمولاً پس از شرایطی مانند از دست دادن غیر منتظرهی یک عزیز یا تجربهی آسیب زا رخ میدهد، شرایطی که باعث استرس شدید در افراد میشود. لحظاتی که باعث ایجاد این بیماری میشود لزوماً نباید دردناک باشند، گاهی لحظات خوشی نیز وجود دارند که استرس زا هستند و میتوانند باعث ایجاد استرس هم شوند.
این بیماری اولین بار در سال 1990 در ژاپن کشف شد. بر اساس اطلاعات بنیاد قلب انگلیس، 30 درصد بیماران قادر به شناسایی عامل آن نیستند و فقط 5 درصد از موارد منجر به مرگ میشوند. بیشتر مبتلایان به این سندرم زنان یائسه هستند.
علائم این بیماری بسیار شبیه به علائم سکته قلبی است: علائمی مانند درد قفسهی سینه، تنگی نفس و در بعضی موارد حالت تهوع و استفراغ گزارش شده است. در آن سال مشخص شد که دو مولکول استرس زای RNA 16 و 26 عامل این بیماری هستند. این مولکولها بدن شما را نسبت به آدرنالین حساس میکنند.
افزایش شدید آدرنالین موجب از بین رفتن حرکت در بخشی از دیوارهی قلب میشود و به دنبال آن نارسایی قلب را تسریع میکند.
متین آکریوا، مدیر امور پزشکی بنیاد قلب انگلیس در اظهارات خود افزود: در حال تحقیق و بررسی هستند تا بتوانند تشخیص دهند که آیا داروهایی که این عملکرد مولکولها را مسدود میکنند، میتوانند مانع از دل شکستگی افراد شوند یا خیر.