با این 5 روش شارژدهی گوشی خود را افزایش دهید!

توسط Avatar photoمحمد حسین
7 دقیقه

امروزه گوشی‌های هوشمند بخش جدایی ناپذیری از زندگی ما را تشکیل داده‌اند. در حال حاضر تلفن‌های ما قادر به انجام کارهای بی‌شماری هستند و قسمت زیادی از وقت روزانه ما را به خود اختصاص می‌دهند. از این رو میزان شارژدهی گوشی‌ها به یکی از فاکتورهای اساسی در هنگام خرید تبدیل می‌شود. این موضوع که گوشی ما بتواند شارژدهی خود را با وجود کارهایی که به صورت روزمره با آن انجام می‌دهیم، حفظ کند بسیار مهم است.

هم‌اکنون بسیاری از گوشی‌های موجود در بازار از باتری‌هایی با ظرفیت 4500 میلی آمپر ساعت به بالا استفاده می‌کنند که در مقایسه با گذشته شارژدهی بسیار بهتری دارند. با این حال در صورتی که کاربران برخی از نکات مهم در مورد نگهداری باتری گوشی را رعایت نکنند، شارژ گوشی آن‌ها همواره زودتر از حد معمول به پایان خواهد رسید. از این رو تصمیم گرفتیم تا در این مقاله به معرفی 5 مورد از مهم‌ترین ترفندها در مورد افزایش شارژدهی گوشی‌های هوشمند بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید:

1_ GPS و بلوتوث قاتلان باتری گوشی هستند!

ecodroidgps plots

سرویس‌‌های موقعیت‌یاب نظیر GPS یکی از اصلی‌ترین فاکتورها در تخلیه زود هنگام باتری به شمار می‌روند. از این رو توصیه می‌کنیم در مواقعی که از سرویس GPS استفاده نمی‌کنید، آن را خاموش کنید. همچنین بسیاری از برنامه‌ها وجود دارند که در زمان اجرا به صورت خودکار GPS گوشی شما را روشن می‌کنند. شما می‌توانید با شناسایی این برنامه‌ها، اجازه دسترسی اپ‌های غیر ضروری به موقعیت مکانی خود را غیر فعال کنید. بسیاری از برنامه‌ها برای نمایش تبلیغات خود بر اساس موقعیت مکانی کاربران از GPS دستگاه استفاده می‌کنند، بنابراین حذف دسترسی آن‌ها مشکلی در عملکرد اپلیکیشن به وجود نخواهد آورد.

در کنار سرویس GPS، بلوتوث نیز یکی دیگر از مواردی است که می‌تواند در کاهش شارژدهی گوشی شما تاثیر به‌سزایی داشته باشد؛ از این رو بهتر است در مواقع غیر ضروری آن را غیر فعال کنید. نحوه انجام این کار در گوشی‌های اندرویدی بسیار ساده است. با این حال برای خاموش کردن بلوتوث در گوشی‌های آیفون باید این کار را در بخش تنظیمات انجام دهید. زیرا کاربران با استفاده از منو کنترل سنتر تنها قادر به غیر فعال کردن بلوتوث هستند و در صورتی که دستگاه شبکه جدیدی را شناسایی کند، بلوتوث مجددا به صورت خودکار روشن خواهد شد.

یکی از مواردی که در خصوص شارژ کردن گوشی همواره برای کاربران علامت سوال بوده، شارژ کردن گوشی در طول شب است. برای پاسخ به این سوال که آیا این روند بر روی باتری گوشی تاثیر منفی خواهد پذاشت یا خیر می‌توانید به اینجا مراجعه کنید.

2_ حواستان به تنظیمات صفحه نمایش باشد!

Screenshot 2020 12 17T003838.812

یکی از منابع اصلی که در مصرف باتری گوشی شما تاثیر بسیار چشمگیری دارد، صفحه نمایش گوشی است. سعی کنید تا جای امکان روشنایی صفحه نمایش گوشی را کم کنید. این کار شما می‌تواند تا حد زیادی در ذخیره کردن انرژی موثر باشد. همچنین با قرار دادن تنظیمات روشنایی نمایشگر روی حالت خودکار می‌توانید به نحوی موثرتر در مصرف باتری گوشی خود صرفه‌جویی کنید.

دومین موردی که در تنظیمات صفحه نمایش می‌تواند به کاهش مصرف انرژی گوشی کمک به سزایی کند، نرخ تازه سازی است. زمانی که نرخ تازه سازی صفحه نمایش را بر روی 120 هرتز قرار می‌دهید، شارژ گوشی شما به سرعت تخلیه می‌شود. بنابراین توصیه می‌کنیم تا نرخ تازه سازی را روی 60 هرتز تنظیم کنید. همچنین اگر گوشی شما از نرخ تازه سازی تطبیقی پشتیبانی می‌کند، آن را در بخش تنظیمات صفحه نمایش فعال کنید. نرخ تازه سازی تطبیقی بدان معناست که دستگاه بر اساس محتوای در حال نمایش به صورت خودکار نرخ تازه را تنظیم می‌کند تا کاربر بهترین خروجی را مشاهده کند.

برای آشنایی با نحوه عملکرد پنل‌های نمایشی LTPO و نحوه تاثیر آن‌ها در مصرف باتری گوشی می‌توانید به اینجا مراجعه کنید.

در کنار این دو مورد، استفاده از حالت دارک مود نیز می‌تواند در برخی از گوشی‌ها به کاهش مصرف مصرف انرژی گوشی کمک کند. اگر گوشی هوشمند شما از پنل‌های نمایشی اولد استفاده می‌کند شما می‌توانید با روشن کردن قابلیت دارک مود شارژدهی دیوایس خود را افزایش دهید. دلیل این موضوع نیز به ساختار این پنل‌ها باز می‌گردد. از آن جایی که در صفحه‌های اولد برای نمایش دادن رنگ سیاه پیکسل‌ها خاموش می‌شوند، مصرف انرژی صفحه نمایش کاهش میابد. با این حال در پنل‌های نمایشی LCD رنگ سیاه نیز مانند سایر رنگ‌ها تولید می‌شود و استفاده از دارک مود تاثیر چندان زیادی بر روی مصرف باتری نخواهد گذاشت.

3_ برنامه‌هایی که در پس‌زمینه فعال هستند را ببندید

jbareham 170917 2000 0136.0

یکی دیگر از مواردی که می‌تواند شارژدهی گوشی شما را به طرز چشمگیری کاهش دهد، برنامه‌هایی هستند که در پس‌زمینه در حال اجرا هستند. از آن جایی که این برنامه‌ها به صورت کامل بسته نشده‌اند، همچنان در پس‌زمینه دیوایس شما در حال فعالیت‌اند. به همین دلیل این اپلیکیشن‌ها برای بروز رسانی و ذخیره داده‌های خود، بخشی از حافظه رم دستگاه و پردازش CPU را به خود اختصاص می‌دهند.

این پردازش اضافه‌ای که به CPU تحمیل می‌شود می‌تواند در شارژدهی گوشی تاثیر منفی داشته باشد. همچنین اپلیکیشن‌هایی که در پس‌زمینه فعال هستند موجب افزایش مصرف اینترنت شما نیز می‌شوند. از این رو توصیه می‌کنیم زمانی که به برنامه‌ای نیاز ندارید آن را به صورت کامل ببندید.

4_ قابلیت صفحه نمایش همیشه روشن را خاموش کنید

miui always on display 640x450 1

قابلیت صفحه نمایش همیشه روشن یا Always-On display به کاربران این امکان را می‌دهد تا بدون نیاز به روشن کردن نمایشگر اطلاعات مهم نظیر تاریخ، ساعت، اعلان‌ها و … را مشاهده کنند. با وجود این که این قابلیت می‌تواند کاربردی باشد اما اگر شارژدهی گوشی برای شما مهم‌تر است باید این مورد را نیز در لیست سیاه خود قرار دهید.

همانطور که از نام این قابلیت پیداست با فعال کردن آن، صفحه نمایش گوشی شما همواره روشن است و این موضوع می‌تواند در تخلیه شارژ گوشی شما تاثیر چشمگیری داشته باشد. البته میزان تاثیر قابلیت صفحه نمایش همیشه روشن بر مصرف باتری در پنل‌های نمایشی مختلف، متفاوت است. از آن جا که پیکسل‌ها در پنل‌های اولد قارد به عملکرد مستقل هستند، با فعال کردن این قابلیت تنها پیکسل‌های بخشی از صفحه نمایش که محتوا را نشان می‌دهند، روشن می‌شوند. با این حال در پنل‌های LCD با فعال کردن قابلیت صفحه نمایش همیشه روشن تمام صفحه نمایش گوشی شما روشن خواهد بود، که تاثیر به مراتب بیشتری را در شارژدهی گوشی شما خواهد داشت.

5_ در انتخاب تصویر پس‌زمینه و ویجت‌ها دقت کنید

شارژدهی

تصاویر زمینه متحرک یا به اصطلاح live wallpaper یکی دیگر از عوامل عمده در کاهش شارژدهی گوشی است. همانطور که ملاحظه کرده‌اید با هر بار ورود به صفحه هوم یا جابه‌جایی میان برگه‌های مختلف تصویر پس‌زمینه دستگاه نیز حرکت می‌کند. این حرکت مداوم تصویر پس‌زمینه باعث می‌شود تا تازه سازی‌ صفحه نمایش با نرخ بالاتری انجام گیرد که در نتیجه شارژدهی گوشی کاهش می‌یابد. همچنین برخی از تصاویر پس زمینه که با جابه‌جایی دست کاربران حرکت می‌کنند وابسته به پردازش‌های سنسور ژیروسکوپ هستند و فعالیت مداوم این سنسور نیز می‌تواند در افزایش مصرف انرژی گوشی بسیار موثر باشد.

در کنار تصاویر پس‌زمینه متحرک، ویجت‌ها نیز نقش مهمی در کاهش شارژدهی باتری گوشی دارند. ویجت‌ها برای بروز بودن و نمایش صحیح اطلاعات از منابع انرژی و اینترنت گوشی استفاده می‌کنند. این موضوع منجر به افزایش مصرف باتری می‌شود. از این رو سعی کنید از ویجت‌هایی مانند آب و هوا که همواره در حال استفاده از منابع گوشی هستند استفاده نکنید.

6_ چند مورد دیگر

در کنار این موارد، سعی کنید تا حد امکان از اینترنت وای فای استفاده کنید. روشن بودن مداوم اینترنت سیم‌کارت می‌تواند باعث تخلیه زود هنگام باتری و داغ شدن گوشی شود. از این رو حتی اگر از مودم وای فای استفاده نمی‌کنید، سعی کنید در مواقعی که به اینترنت سیم‌کارت نیاز ندارید آن را غیر فعال کنید. همچنین سایلنت کردن گوشی نیز می‌تواند به افزایش ماندگاری شارژ دستگاه کمک کند. در کنار این موارد، اگر در مواقع اضطراری شارژ گوشی شما رو به اتمام بود، شما می‌توانید با فعال کردن حالت هواپیما، شارژدهی گوشی خود را به صورت موقت بیشتر کنید.

با این حال اگر همچنان شارژدهی گوشی شما پایین‌تر از حد انتظار است، پیشنهاد می‌کنیم از پاور بانک استفاده کنید. با توجه به این که هم‌اکنون برندهای بسیار متنوعی از پاور بانک در بازار موجود است، ممکن است برخی از کاربران در انتخاب مدل مناسب به مشکل برخورد کنند. از این رو توصیه می‌کنیم پیش از اقدام به خرید با بهترین پاور بانک‌های 2021 آشنا شوید.

همچنین برای مطالعه راهنمایی‌های بیشتر در خصوص افزایش ماندگاری شارژ در گوشی‌های اندرویدی می‌توانید به اینجا مراجعه کنید.

 

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟