5G با 5GHz چه تفاوت هایی دارند؟ لطفا گمراه نشوید!

توسط Avatar photoامیرحسین حیدرزاده
4 دقیقه

قطعا امروز که این مقاله را می‌خوانید، 5G را می‌شناسید. نسل پنجم ارتباطات از کشورهای پیشرو شروع شده و قدم به قدم همه گیر خواهد شد.

امروز در مورد یک اشتباه صحبت می‌کنیم. برخی از مردم فناوری 5G را با باند 5GHz اشتباه می‌گیرند. باند 5GHz یا 5 گیگاهرتز در مودم‌های وای‌فای استفاده می‌شود.

اگر روکیدا را همراهی کنید، از تفاوت‌های این دو فناوری به شما می‌گوییم.

5G چیست؟

مخفف نسل پنجم ارتباطات است. آخرین نسل از فناوری ارتباطات تلفن همراه که سرعت و پهنای باند بیش‌تری از هر زمان را ممکن می‌کند.

شما با تلفن همراه خود از طریق نسل پنجم ارتباطات به اینترنت متصل می‌شوید. اتصال به اینترنت از طریق نسل پنجم نیاز به مودم وای‌فای ندارد.

5G با 5GHz چه تفاوت هایی دارند؟ لطفا گمراه نشوید!

نسل پنجم روند نام گذاری نسل‌های گذشته را دنبال می‌کند: 2G، 3G و 4G در سال‌های گذشته استفاده می‌شد. احتمالا اصطلاح LTE یا مواردی شبیه به آن را شنیده باشید. این اصطلاحات در میان نسل‌ها قرار می‌گیرد.

2G یا نسل دوم تلفن همراه با نام اج (EDGE) نام برده می‌شد. اج به‌روزرسانی اصلی نسل دوم ارتباطات بود. ما 4G را با اصطلاح LTE می‌شناسیم.

LTE تکامل نسل چهارم ارتباطات به حساب می‌آید. این نسل از 3G سریع‌تر بود اما هیچ گاه به سرعت استاندارد 4G نرسید. آخرین نسل ارتباطات در کشور ایران، 4G LTE است.

متاسفانه تا این لحظه که مقاله را می‌خوانید، خبری از نسل پنجم به گوش نمی‌رسد. به هرحال 5G امروز اصطلاحی شبیه به LTE ندارد. قطعا با گذشت زمان نسل پنجم نیز پیشرفت خواهد کرد.

5GHz یا باند 5 گیگاهرتز چیست؟

بر خلاف نسل پنجم ارتباطات، باند 5 گیگاهرتز برای ارتباطات کوتاه به کار می‌آید. از آن در شبکه‌های خانگی استفاده می‌کنیم.

تقریبا تمام روترها و مودم‌های مدرن دو باند برای ارسال و دریافت اطلاعات دارند. یکی از آن‌ها 2.4 گیگاهرتز و دیگری 5 گیگاهرتز است.

کاربران برای سال‌ها از باند 2.4 گیگاهرتز کمک می‌گیرند. باند 2.4 گیگاهرتز برای مدت زیادی در بازار حضور داشته. در نتیجه از نظر سازگاری دستگاه‌های زیادی از آن پشتیبانی می‌کنند.

Qualcomm Snapdragon 400 5G 1200x675 1

ارتباط از طریق باند 2.4 گیگاهرتز فضای بیش‌تری را پوشش می‌دهد اما سرعت کمی‌ دارد. مهندسان ارتباطات سرعت را در باند 5 گیگاهرتز افزایش دادند اما فاصله کمی را پوشش می‌دهد.

به عبارتی نباید از یک مودم 5 گیگاهرتز فاصله زیادی داشته باشید. باند 5 گیگاهرتز سعی کرد تا چند ویژگی خوب به نسبت 2.4 گیگاهرتز به همراه داشته باشد.

برای مثال: باند 5 گیگاهرتز کم‌تر از دیگر باندها دچار تداخل می‌شود. چراکه دستگاه‌های کمی از آن استفاده می‌کنند. در نظر بگیرید که تمام تلفن‌های همراه، لپ تاپ، کنسول بازی و دیگر دستگاه‌ها با سیگنال 2.4 گیگاهرتز فعالیت دارند.

به طور کلی هرچه یک باند شلوغ‌تر باشد، تداخل و دیگر مشکلات بیش‌تری برای آن ایجاد می‌شود. برخی از مودم‌ها و روترهای مدرن هر دو باند را به همراه دارند.

Honor Router 3 04

دستگاه‌های متصل به آن مودم، بین 2.4 و 5 گیگاهرتز جا به جا می‌شوند. برخی از مودم‌ها اصطلاح 5GHz را در ادامه نام اتصال به مودم در باند 5 گیگاهرتز می‌نویسند.

این کار کاربران را سردرگم می‌کند. در نهایت باید بدانید که 5G برای اینترنت از طریق سیم کارت و باند 5 گیگاهرتز برای اینترنت از طریق وای‌فای کاربرد دارد.

5GE به ماجرا اضافه می‌شود

تفاوت‌های نسل پنجم ارتباطات و پهنای باند 5 گیگاهرتز را به شما گفتیم. در ادامه یک فناوری دیگر برای سردرگمی بیش‌تر به ماجرا اضافه می‌شود: 5GE.

این اصطلاح برای بازاریابی یک اپراتور آمریکایی استفاده می‌شود. 5GE به معنی تکامل 5G نیست. در حقیقت زمانی که شما از 5GE برای اتصال به اینترنت کمک می‌گیرید، از همان 4G LTE استفاده می‌کنید.

این فناوری هیچ ارتباطی به سرعت نسل پنجم ندارد. باید بدانید که استفاده از نسل پنجم ارتباطات به یک تلفن همراه با پشتیبانی از آن نیاز دارد.

نسل پنجم به آرامی در حال گسترش است و درگیر بازی‌های تبلیغاتی مانند 5GE نشوید. هم‌چنان به یاد داشته باشید که با ورود 5G نسل 4G LTE هم‌چنان در خدمت شما قرار دارد.

در ادامه کم رنگ شدن نسل قبل ارتباطات را می‌بینیم اما باید بدانید که پشتیبانی از 4G حداقل تا معرفی 6G ادامه می‌یابد.

Screenshot 2021 06 26 034253 1

حکم آخر

روتر یا مودم خانگی شما شبکه وای‌فای را روی دو باند 2.4 و 5 گیگاهرتز پخش می‌کند. این مودم یا روتر با شبکه 5G هیچ ارتباطی ندارد. شما نمی‌توانید از طریق مودم وای‌فای به شبکه ارتباطات تلفن همراه متصل شوید.

شاید با گسترش شبکه 5G جایگزین شدن روش سنتی با انواع شبکه بی‌سیم را ببینیم اما این دو فناوری در هر صورت ارتباطی با یکدیگر ندارند.

نکته: برخی مودم‌ها می‌توانند با استفاده از سیم کارت به شبکه ارتباطات همراه متصل شوند. به عبارتی سیم کارت جایگزین فیبر نوری یا خط تلفن می‌شود.

در نتیجه اینترنت را از سیم کارت دریافت کرده و آن را به شکل وای‌فای در اختیار شما قرار می‌دهد. در این روش نسل پنجم و باند پنج گیگاهرتز کنار هم قرار می‌گیرند اما تمام آن تفاوت‌ها سر جای خود باقی می‌ماند.

منبع: makeuseof.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟