مایکروسافت سرانجام شب گذشته رسما از ویندوز 11 رونمایی کرد که نسخه بعدی سیستم عامل دسکتاپی جاودانه این شرکت است. نسخه جدید ویندوز تغییرات مهمی در خود دارد از جمله رابط کاربری با طراحی مجدد، قابلیتهای بهروزرسانی شده مدیریت پنجره و حتی پشتیبانی از اپلیکیشنهای اندرویدی.
اجازه دهید برویم سر اصل مطلب. اولین چیزی که با دیدن ویندوز 11 متوجه خواهید شد نوار وظیفه و منو استارت با طراحی جدید است.
در Windows 11 موقعیت آیکون نوار وظیفه شبیه به macOS در وسط است تا با چیدمان قدیمی و سمت چپ آن در تمام نسخههای قبلی ویندوز خداحافظی کنیم.
این نسخه از ویندوز با این حال آیتمهای گوناگون مانند ساعت و آیکونها را در سمت راست نگه داشته است تا سمت چپ کاملا خالی حس شود.
در جلو و کاملا مرکز این طراحی منو استارت جدید است که با یک رابط کاربری کاملا با طراحی جدید در وسط باز میشود. منو جدید در بالا نوار وظیفه را به همراه اپلیکیشنهای سنجاق شده و در پایین چندین آیتم پیشنهاد شده را دارد.
همچنان میتوانید از این بخش پروفایل کاربری خود را تغییر دهید و کامپیوترتان را خاموش کنید.
سایر بخشهای محیط کاربری نیز به رنگ جدید در آمدهاند. ویندوز حالا گوشههای گرد دارد که در مقایسه با نسخه قدیمیتر ویندوز و بهویژههای لبههای تیز ویندوز 10، بیشتر به چشم میآید.
UI ویندوز 11 حتی حالا شفافتر است و تقریبا به ویندوز ویستا شباهت دارد، بهنحوی که چندین اپلیکیشن ظاهر شیشه یخزده نرم را دارند. تمها نیز تغییر کردند و حالا میتوانند روی ظاهر UI تاثیر قابل توجهتری داشته باشند.
ویندوز 11 همچنین قابلیتهایی به اسم Snap Layouts و Snap Groups و Desktop را معرفی میکند تا مرتب کردن چندین پنجره در اطراف دسکتاپتان سادهتر باشد.
این نسخه از ویندوز همچنین این چیدمان را به یاد خواهد داشت، تا زمان جابهجایی بین مانیتورها به آنها انتقال داده شود.
UI را کنار بگذاریم، مایکروسافت همچنین از این فرصت استفاده کرده است تا اپلیکیشن Microsoft Teams خود را مستقیما در این سیستم عامل ترکیب کند. این اپلیکیشن که در نوار وظیفه قرار گرفته عملا یک اپلیکیشن پیامدهی و تماس تصویری است که میتوانید از آن برای پیام دادن یا تماس با دوستان، خانواده یا همکاران خود استفاده کنید.
ویندوز 11 همچنین مجهز به ویجتها میشود. این ویجتها در صفحه نمایش جداگانه خود قرار میگیرند که هر زمان بخواهید میتوانید آن را از لبه سمت چپ صفحه بیرون بکشید.
ویجتها همانطور که در سایر پلتفرمها دیده شده است اجازه میدهند نگاهی سریع به اطلاعات تمام اپلیکیشنهایی بیاندازید که از این قابلیت پشتیبانی میکنند.
مایکروسافت همچنین پشتیبانی از دستگاههای با نمایشگر لمسی را بهبود بخشیده است. این سیستم عامل لایهبندی خود را زمانی که کشف کند روی حالت تبلت رفتید تغییر خواهد داد، مانند زمانی که از کامپیوترهای با نمایشگرهای جداشدنی لمسی استفاده میکنید.
تایپ متنی و صوتی نیز با توجه به وجود یک کیبورد جدید قابل استفاده با یک دست، بهتر شده است. افرادی که همچنین از قلم نوری و مدلهای خاصی از آن استفاده میکنند، بازخورد لمسی دریافت خواهند کرد.
مایکروسافت برای گیمرها قابلیت Auto HDR را از کنسولهای سری ایکس باکس خود آورده است که خروجی HDR را حتی از بازیهایی که قابلیت HDR ندارند، امکانپذیر خواهد کرد.
قابلیت دیگری که برای کنسولهای ایکس باکس طراحی شده است و حالا به کامپیوتر میآید DirectStorage است که از حافظه مدرن NVMe SSD بهره میبرد و زمان لود بازی را به مراتب افزایش خواهد داد.
Game Pass که یک سرویس اشتراک استفاده از بازیها است نیز از طریق اپلیکیشن جدید Xbox در ویندوز 11 ادغام خواهد شد.
اهالی ردموند همچنین اپ استور خود را برای ویندوز 11 تغییر دادند. با آن که این فروشگاه یک رابط کاربری جدید دارد که برای عملکرد و لود سریعتر طراحی شده است، قابلیت اصلی جدید آن پشتیبانی از اپلیکیشنهای اندرویدی است.
اپلیکیشنهای فعلی اندرویدی به واسطه همکاری با آمازون و اینتل از مایکروسافت استور در دسترس خواهند بود و بدون هر نوع تغییری روی ویندوز 11 اجرا خواهند شد.
با توجه به تمام این مسائل، ویندوز 11 یک بهروزرسانی نسبتا قابل توجه برای سیستم عامل ویندوز به نظر میرسد. متاسفانه، غول دنیای نرمافزار تاریخ دقیق انتشار این نسخه را اعلام نکرده و تنها قول داده است شروع این اتفاق از فصل تعطیلات امسال خواهد بود و در سال 2022 ادامه خواهد داشت.
گرچه تمام افرادی که در حال حاضر از ویندوز 10 استفاده میکنند، به رایگان میتوانند ویندوز خود را به نسخه جدید ارتقاء دهند.
منبع: gsmarena.com