آیا آیپد پرو ۲۰۲۱ به سیستم عامل مک او اس مجهز خواهد شد؟

by محمد حسین
آیپد پرو

همانطور که می‌دانید کمپانی اپل در تاریخ ۲۰ آوریل اولین رویداد خود در سال ۲۰۲۱ را برگزار کرد. در این مراسم موارد گوناگونی مطرح شدند و شاهد رونمایی از گجت‌های متعددی بودیم. شاید بتوان مهم‌ترین محصول معرفی شده در این مراسم را نسل جدید آیپد پرو اپل دانست. بارزترین تفاوتی که آیپد پرو ۲۰۲۱ با نسل پیشین خود دارد استفاده از تراشه M1 می‌باشد. همانطور که می‌دانید پردازنده M1 در سال گذشته توسط اپل معرفی شد و تاکنون قدرت نمایی آن را در مک بوک پرو ۲۰۲۰، مک مینی و مک بوک ایر ۲۰۲۰ مشاهده کرده‌ایم. البته در کنار آیپد پرو ۲۰۲۱، نسل جدید مانیتورهای دسکتاپ آی مک نیز همراه با تراشه M1 معرفی شدند.

دیگر محصولاتی که در مراسم ۲۰ آوریل رونمایی شدند، برچسب‌های ردیاب ایرتگ و نسل جدید اپل تی وی بودند که برای آشنایی با ویژگی‌ها و مشخصات آن‌ها می‌توانید روی نام آن‌ها کلیک کنید.

به طور حتم قرارگیری تراشه M1 به عنوان قلب تپنده آیپد پرو، تجربه کار با این تبلت پرچمدار را به سطح جدید منتقل خواهد کرد. این پردازنده قدرتی را به آیپد پرو خواهد داد که می‌تواند آن را در بازار بی‌رقیب کند. البته در کنار قدرت فوق‌العاده بالا، تراشه M1 مزایای دیگری نیز دارد. از آن جایی که این پردازنده از معماری ARM استفاده می‌کند می‌تواند در اجرای برنامه‌ها و سیستم عامل‌های مختلف بسیار انعطاف پذیر باشد.

همانطور که گفتیم علاوه‌بر آیپد پرو، کامپیوترهای مک نیز از پردازنده M1 استفاده می‌کنند در حالی که سیستم عامل آن‌ها مک او اس می‌باشد. پردازنده M1 باعث می‌شود تا کمپانی اپل بتواند سیستم عامل مک او اس را بر روی آیپد پرو ۲۰۲۱ نیز اجرا کند. موردی که در هفته‌های اخیر کاربران زیادی در مورد آن سخن گفتند، با این حال مسئولان اپل به هیچ وجه علاقه‌ای به معرفی آیپد پرو با سیستم عامل مک او اس ندارند. برای این که با دلیل این تصمیم اپل آشنا شوید در ابتدا باید نگاهی به برنامه‌ها و ماهیت آیپدهای اپل بیندازیم و سپس آن را با سیستم عامل مک او اس و مک بوک‌ها مقایسه کنیم. در ادامه با روکیدا همراه باشید:

960x0 1

آیپدهای اپل در گذشته همراه با پردازنده‌های سری A اپل معرفی می‌شدند؛ همان پردازنده‌هایی که قدرت بخش‌ آیفون‌های این شرکت است. البته تفاوتی که پردازنده آیپدها با آیفون داشت، بهینه سازی و ارتقا جزئی در قدرت پردازش این تراشه‌ها بود به طوری که آن را برای کار با تبلت‌ها هماهنگ می‌کرد. این مسئله باعث می‌شد تا اپل برای نشان دادن تفاوت این پردازنده‌ها از تراشه آیفون از پسوند X در نام گذاری استفاده کند.

حال کمپانی اپل این روند را به پایان رسانده و آیپد پرو ۲۰۲۱ را همراه با تراشه M1 معرفی کرده است. همانطور که گفتیم این پردازنده مبتنی بر معماری ARM است، البته چیپست‌های سری A نیز از همین معماری استفاده می‌کردند. واقعیت این است که پردازنده‌ M1 در واقع نسخه قدرتمندتر و بهینه شده پردازنده‌های سری A به شمار می‌رود. اگر به خاطر داشته باشید در سال گذشته، زمانی که اپل نسخه آزمایشی از مک مینی ۲۰۲۰ را برای توسعه دهندگان ارسال کرده بود از پردازنده A12Z در آن‌ها استفاده کرد. همین موضوع می‌تواند ماهیت یکسان تراشه‌های M و A را نشان دهد.

اما همانطور که گفتیم یکی از مزایای اصلی تراشه M1 انعطاف پذیری آن در هماهنگی با سیستم عامل‌های مختلف است. هم‌اکنون کاربران مک بوک‌های ۲۰۲۰ می‌توانند برنامه‌های طراحی شده برای آیفون و آیپد را بر روی لپ تاپ خود اجرا کنند. به طور کلی سیستم عامل مک او اس در مقایسه با iOS و iPadOS محیط آزادتر و کامل‌تری دارد که کار کردن با آن را آسان‌تر می‌کند. همچنین تعداد نرم‌افزارهای طراحی شده برای مک او اس بیشتر بوده و علاوه‌بر آن در مقایسه با نسخه‌های بهینه شده برای iOS و iPadOS جامع‌تر هستند. همین مورد باعث شده تا از زمان معرفی نسل جدید آیپد پرو گمانه‌زنی‌های زیادی در خصوص ورود مک او اس به این دیوایس منتشر شود.

ipad pro 2021 m1 thumb1200 4 3

با این حال همانطور که در ابتدای متن نیز اشاره کردیم، مسئولان اپل به شدت با این کار مخالف هستند و به تازگی اعلام کرده‌اند که این اتفاق رخ نخواهد داد. اما اپل برای این کار خود چه دلیلی دارد؟

اول از همه باید بگویم که به شخصه تاکنون هیچگاه طرفدار لپ تاپ‌هایی با صفحه نمایش لمسی نبوده‌ام. با این که از دید برخی از کاربران این لپ تاپ‌ها کارآیی بیشتری دارند اما در حقیقت این لپ تاپ‌ها هیچگاه نمی‌توانند تجربه استفاده از تبلت را تداعی کنند. صفحه نمایش این لپ تاپ‌ها برای تبدیل شدن به یک تبلت بسیار بزرگ است و وزن آن‌ها نیز به مراتب بیشتر از تبلت‌هاست که کار کردن با آن‌ها را سخت می‌کند.

کمپانی اپل با ارائه سیستم عامل مک او اس برای آیپد پرو در واقع ماهیت تبلت خود را زیر سوال می‌برد. با این کار آن‌ها بخش مهمی از اکوسیستم خود را حذف می‌کنند و دو دسته کاملا جدا از محصولات را با یک دیگر ادغام می‌کنند. همچنین کاربرانی که قصد استفاده از آیپد را دارند با این اقدام دیگر قادر به خرید یک تبلت نخواهند بود و به نوعی، یک لپ تاپ لمسی را تهیه خواهند کرد. بنابراین سوال مهمی که در اینجا مطرح می‌شود این است که:

اپل با نسل جدید آیپد پرو چه خواهد کرد؟

همانطور که گفتیم نسل جدید آیپد پرو به لطف استفاده از پردازنده M1 به قدرتمندترین تبلت جهان تبدیل شده است. کمپانی اپل می‌تواند با مدیریت این قدرت بهترین تجربه کاربری ممکن با تبلت‌ را در اختیار کاربران قرار دهد. اما برای این کار باید بهینه‌سازی‌های مهمی را در بخش نرم افزار انجام دهد. از آن جایی که این تبلت به سیستم عمل آیپد او اس ۱۵ مجهز خواهد شد باید دید که مسئولان اپل در آینده چه قابلیت‌هایی را به این سیستم عامل اضافه خواهند کرد.

soon an ipad pro with a mini led screen

آیپد پرو ۲۰۲۱ به معنای واقع کلمه یک تبلت پرو است و برای کارهای روزمره طراحی نشده. نسل جدید آیپد پرو به لطف بهره‌مندی از Apple Pencil و مجیک کیبورد هم‌اکنون بسیار کارآمدتر از گذشته شده و می‌تواند بهترین گجت هوشمند برای انجام پروژه‌های گرافیکی باشد. تمام این موارد در کنار پردازنده M1، آیپد پرو ۲۰۲۱ را به یک هیولا تمام عیار تبدیل کرده است. اگر هنوز هم در مورد قدرت خارق‌العاده این تبلت شک دارید توجه شما را به این مقایسه جلب می‌کنیم.

چندی پیش یکی از کارشناسان حوزه تکنولوژی آزمایشی را میان نسل جدید آیپد پرو و مک بوک پرو ۱۶ اینچی ۲۰۱۹ انجام داد که نتیجه جالبی را در پی داشت. جالب است بدانید که مک بوک پرو مجهز به پردازنده اینتل Core i9 به همراه حافظه رم ۱۶ گیگابایتی نیز نتوانست حریف آیپد پرو ۲۰۲۱ شود.

در کنار این قدرت فوق‌العاده، آیپد پرو ۱۲.۹ اینچی مجهز به پنل نمایشی مکرو LED نیز می‌باشد که کیفیت تصاویر، جزئیات، کنتراست و دقت رنگی را به شکل چشم‌گیری افزایش می‌دهد. از این رو تبلت پرچمدار اپل قادر به انجام هر کاری خواهد بود. اما همانطور که گفتیم این عمل نیاز به بهینه‌سازی‌های زیادی در بخش نرم افزار دارد. اگر این اتفاق رخ ندهد عملا بخش زیادی از قدرت پردازنده M1 به هدر می‌رود.

از دیدگاه کارشناسان این بهینه‌سازی‌ها در ۳ بخش می‌تواند رخ دهد:

1_ پشتیبانی از برنامه‌های Pro: برای کارآمد کردن آیپد پرو، اپل باید برنامه‌های پرو خود مانند Final Cut Pro و Logic Pro را برای سیستم عامل آیپد او اس بهینه کند. از آن جا که تبلت پرچمدار اپل از لحاظ قدر دست کمی از سیستم‌های مک ندارد می‌تواند این برنامه‌ها را به راحتی اجرای کند.

همچنین کمپانی اپل بارها خواسته تا توسعه دهندگان برنامه‌های مک او اس را به سمت بهینه سازی اپلیکیشن‌های خود برای آیپد او اس سوق دهد. این حرکت اپل می‌تواند زمینه‌ای برای ورود برنامه‌های دیگر به آیپد او اس باشد که می‌تواند اکوسیستم تبلت‌های اپل را متحول کند.

2_ پشتیبانی از Xcode: اگر با Xcode آشنایی ندارید باید گفت که این نرم افزار ابزاری برای ساخت و توسعه اپلیکیشن‌ها در iOS، iPad OS و Wach OS می‌باشد که تنها بر روی سیستم عامل مک او اس قابلیت اجرا دارد. از آن جایی که آیپدهای اپل به لطف بهره‌مندی از مجیک کیبورد مجهز به یک صفحه کلید عالی هستند، این موضوع که توسعه دهندگان هنوز قارد به اجرای Xcode در آیپد نیستند جای سوال دارد.

هم‌اکنون قدرت فوق‌العاده M1 باعث شده تا آیپد پرو ۲۰۲۱ بتواند به راحتی از پس اجرای هر برنامه‌ای برآید. از این رو قابلیت اجرای Xcode بر روی نسل جدید آیپد پرو می‌تواند برای توسعه دهندگان بسیار کاربردی باشد و تبلت پرچمدار اپل را به دستگاهی بسیار کارآمد تبدیل کند.

3_ ارتقای قابلیت multitasking: از آنجایی که نسل جدید آیپد پرو مجهز به حافظه رم ۱۶ گیگابایتی و صفحه نمایشی به اندازه ۱۲.۹ اینچ می‌باشد، می‌تواند به راحتی از پس اجرای چند برنامه به صورت همزمان برآید. البته برای این که بتوان از تمام توان multitasking آیپد پرو استفاده کرد باید موارد زیادی در سیستم عامل آیپد او اس بهینه شوند. توانایی تقسیم کردن صفحه نمایش به چند بخش برای اجرای برنامه‌ها به صورت همزمان، اضافه شدن ابزارک‌های ویژه برای کنترل کردن پنجره‌ها و ارتقای App Library از اقدامات لازم برای بهبود قابلیت multitasking در نسل جدید آیپد پرو به شمار می‌روند.

 

1 dipjvsDfVbZYmQezbaQ6gQ

یکی دیگر از قابلیت‌های جذاب و کاربردی که کمپانی اپل همزمان با رونمایی از آیپد پرو ۲۰۲۱ به آن اشاره کرد، فناوری Center Stage بود. این قابلیت باعث می‌شود تا هوش مصنوعی دستگاه با تشخیص افراد درون کادر به صورت خودکار آن‌ها را در مرکز کادر قرار دهد. این قابلیت برای برگزاری جلسات آنلاین و تماس تصویری بسیار کاربردی خواهد بود و کاربران می‌توانند بدون نگرانی در رابطه با خارج شدن از کادر جابه‌جا شوند.

همچنین طبق ویدیوئی که اپل از این قابلیت منتشر کرد، اگر فرد دومی به درون کادر وارد شود دوربین به صورت خودکار zoom out خواهد کرد به طوری که هر دو نفر داخل کادر قرار گیرند. این فناوری به لطف دوربین سلفی اولترا واید ۱۲ مگاپیکسلی با زاویه دید ۱۲۲ درجه‌ای میسر شده است. در مورد ماژول دوربین پشت دستگاه باید گفت که کمپانی اپل تغییرات چندانی را در این بخش اعمال نکرده و شخصات دوربین آیپد پرو ۲۰۲۱ مشابه با نسل قبلی می‌باشد.

جمع‌بندی

از آن جایی که کمپانی اپل اعلام کرده که نسل جدید آیپد پرو این شرکت مجهز به سیستم عامل آیپد او اس خواهد بود، باید دید که این شرکت چه برنامه‌ای را برای نسخه جدید آن در نظر دارد. همانطور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم، کمپانی اپل تا چند هفته دیگر کنفرانس جهانی توسعه دهندگان موسوم به WWDC 2021 را برگزار خواهد کرد. از آنجایی که این مراسم به طور کامل به بخش نرم افزار اختصاص دارد، یکی از مواردی که در این رویداد معرفی خواهد شد iPadOS 15 می‌باشد.

همانطور که اشاره کردیم مهم‌ترین قابلیت‌هایی که اپل می‌تواند در آیپد او اس ۱۵ قرار دهد، بهبود قابلیت multitasking و بهینه سازی برنامه‌های اختصاصی مک برای آیپد می‌باشد. با این حال شما می‌تواند ویژگی‌های احتمالی و دستگاه‌های تحت پوشش iPadOS 15 را در اینجا مطالعه کنید. همچنین برای اطلاع از تاریخ برگزاری رویدادWWDC 2021 و سرفصل‌های این مراسم می‌توانید به اینجا مراجعه کنید.

در آینده با خبرهای بیشتر در مورد آیپد پرو و سیستم عامل iPadOS 15 با شما همراه خواهیم بود.

منبع خبر: 9to5mac.com

You may also like

Leave a Comment