اسنپدراگون ۸۷۵ در مقابل کایرین ۹۰۰۰، کایرین شانسی برای مقابله دارد؟

by امیرحسین حیدرزاده
اسنپدراگون 875 در مقابل کایرین 9000، کایرین شانسی برای مقابله دارد؟

از زمان معرفی رسمی کایرین ۹۰۰۰-5N، اطلاعات بیشتری در مورد اسنپدراگون ۸۷۵ منتشر شده است. اخیرا ما نسخه مهندسی اسنپدراگون ۸۷۵ را مورد بررسی قرار داده‌ایم. مقایسه امتیازات این دو پردازش‌گر نتایج جالبی را به همراه دارد.

بر روی نمودار اسنپدراگون ۸۷۵ برتری آشکاری نسبت به کایرین ۹۰۰۰ و اسنپدراگون ۸۶۵ دارد. به ترتیب با اختلاف ۲۰ و ۱۵ درصد پیشتاز است.

اسنپدراگون 875 در مقابل کایرین 9000، کایرین شانسی برای مقابله دارد؟

پردازنده گرافیکی کایرین ۹۰۰۰ با بهره گیری از ۲۴ هسته Mali G78 اسنپدراگون ۸۷۵ را پشت سر می‌گذارد. کایرین پتانسیل ایجاد یک برتری کامل در زمینه پردازش گرافیکی را دارد.

اپل (بایونیک)، هوآوی (کایرین) و کوالکام (اسنپدراگون) همگی از فرایند ۵ نانومتری TSMC استفاده کرده‌اند.

کایرین ۹۰۰۰ به یک جهش بزرگ در پردازش گرافیکی دست یافته است. بنابراین آیا کایرین ۹۰۰۰ در برابر اسنپدراگون ۸۷۵ شانس پیروزی دارد؟ بیایید یک نگاهی داشته باشیم.

اسنپدراگون 875 در مقابل کایرین 9000، کایرین شانسی برای مقابله دارد؟

فاصله توان پردازشی دو تراشه چقدر است؟

نمودار بالا نشان می‌دهد که عملکرد اسنپدراگون ۸۷۵ فاصله‌‌ی ۲۰ درصدی با کایرین ۹۰۰۰ ایجاد کرده است.

باید بدانید که اسنپدراگون ۸۷۵ یک مدل مهندسی است. نسخه نهایی می‌تواند با آنچه در حال حاضر بررسی می‌کنیم تفاوت‌های قابل توجهی داشته باشد. نسخه نهایی یک تراشه می‌تواند بهتر یا بدتر باشد.

گاهی اوقات توان بالاتر در عملکرد روزمره غیر ممکن است. تولید کننده تراشه مجبور به کاهش توان آن می‌شود.

باید بدانید که پردازنده مورد بررسی در عملکرد کلی به آن نتایج رسیده است. نمره کل در این نوع بررسی خیلی دقیق نیست. شکل قابل اطمینان تر، بررسی امتیاز کسب شده توسط زیر مجموعه‌ها است.

برای اجرای برنامه‌های روزمره تلفن‌ همراه، عملکرد تک هسته‌ای تعیین کننده تجربه شما می‌باشد.

 اسنپدراگون ۸۷۵ در حالت تک هسته‌ای چه عملکردی دارد؟

اسنپدراگون 875 در مقابل کایرین 9000، کایرین شانسی برای مقابله دارد؟

بیایید نمرات را به صورت جداگانه بررسی کنیم.

بر اساس اطلاعات بدست آمده هسته بزرگ اسنپدراگون ۸۷۵ دارای توانی برابر با ۲.۸۴ گیگاهرتز است. فرکانس این هسته بسیار کمتر از هسته هوآوی با توان ۳.۱۳ گیگاهرتز می‌باشد.

هسته بزرگ اسنپدراگون ۸۷۵ از معماری A78 استفاده می‌کند. توانایی‌های این تکنولوژی بسیار بالاتر از A77 می‌باشد. بنابراین اگرچه فرکانس آن پایین تر است اما در توان فنی بسیار قدرتمندتر است.

در حالت تک هسته‌ای مستر لو، امتیاز کسب شده توسط کایرین ۹۰۰۰ در حدود ۱۰۰.۰۰۰ و امتیاز اسنپدراگون ۸۷۵ در حدود ۱۲۰.۰۰۰ است.

به عبارت دیگر فرکانس اصلی اسنپدراگون ۸۷۵ ۱۰ درصد کم‌تر است اما عملکرد آن ۲۰ درصد بیشتر از کایرین ۹۰۰۰ می‌باشد. این برتر بودن در حالت چند هسته‌ای به ۲۷ درصد می‌رسد. پیشتازی تک هسته‌ هم‌چنان به چشم می‌آید.

گرافیک، کلید مصرف انرژی

از نظر پردازنده گرافیکی، کایرین ۹۰۰۰ یک جهش بزرگ داشته است. با همراهی جدیدترین گرافیک Mali G78، از ۲۴ هسته استفاده می‌کند. در مقایسه با نسل قبلی یعنی کایرین ۹۹۰، بهبود بسیار خوبی در عملکرد داشته است. باید بدانید کنترل ۲۴ هسته فرکانس بالای G78 کار ساده‌ای نیست.

بنابراین کایرین ۹۰۰۰ با فرکانس کمتر در یک محیط واقعی (بدون فن و منبع تغذیه) کار خواهد کرد. عملکرد آن کمی بالاتر از ۸۶۵ است و مصرف برق نیز به خوبی کنترل خواهد شد.

توان گرافیکی اسنپدراگون ۸۷۵ در مقایسه با اسنپدراگون ۸۶۵ یک افزایش طبیعی داشته است. میزان مصرف برق آن مشخص نیست. از لحاظ عملکرد این گرافیک به اندازه A14 اپل قدرتمند است.

استفاده از آن برای مدت طولانی و اجرای بازی‌ها به تلفن هوشمند بهره گیرنده از آن بستگی دارد. اسنپدراگون ۸۷۵ احتمالا قوی تر از تست‌ها خواهد بود.

آیا کایرین ۹۰۰۰ اسنپدراگون ۸۷۵ را به چالش می‌کشد؟

بله، کایرین ۹۰۰۰ شانس خوبی در رقابت با اسنپدراگون ۸۷۵ دارد.

به دلیل ممنوعیت هوآوی احتمالا یک قدم عقب خواهد ماند. فروش زیاد اسنپدراگون ۸۷۵ در سال ۲۰۲۱ سهم کایرین ۹۰۰۰ از بازار را بسیار کاهش می‌دهد. ممکن است هوآوی نتواند تلفن‌های زیادی را با این پردازشگر به فروش برساند.

فاصله عملکرد بین کایرین ۹۰۰۰ و اسنپدراگون ۸۷۵ تاثیری در تجربه کاربر نخواهد داشت. از منظر فروش، می‌توانیم کایرین ۹۰۰۰ را بازنده ندانیم.

یک نگاه خوش بینانه‌تر می‌تواند این باشد که وضعیت انتخابات ایالات متحده ممکن است چند مورد را تغییر دهد.

پارامتر‌های کایرین ۹۰۰۰

کایرین ۹۰۰۰ از یک طراحی هشت هسته‌ای استفاده می‌کند. تولید این تراشه بر پایه فرآیند ۵ نانومتری انجام شده است.

این پردازنده دارای یک هسته بسیار قوی ۳.۱۳ گیگاهرتزی A77، سه هسته بزرگ ۲.۵۴ گیگاهرتزی A77 و چهار هسته ۲.۰۵ گیگاهرتزی A55 با تمرکز بر روی مصرف انرژی می‌باشد. پردازنده گرافیکی این تراشه ۲۴ هسته ای Mali G78 است.

واحد NPU از دو هسته طراحی شده که یکی بزرگ و دیگری کوچک می‌باشد.

برای مقایسه: بالاترین فرکانس اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس به ۳.۱ گیگاهرتز می‌رسد و فرکانس ۸ هسته‌ای آن کمتر از کایرین ۹۰۰۰ است.

طبق گفته‌های هوآوی کایرین ۹۰۰۰ تشکیل شده از ۱۵ میلیارد ترانزیستور است تا یک جهش عملکردی قابل توجه به جلو داشته باشد.

یو چنگدونگ (مدیر هوآوی) می‌گوید: عملکرد پردازنده گرافیکی کایرین  ۹۰۰۰ ۵۰ درصد از سایر گوشی‌های پرچمدار اندروید سریع‌تراست.

اسنپدراگون 875 در مقابل کایرین 9000، کایرین شانسی برای مقابله دارد؟

از نظر نمره بدست آمده در مستر لو، هوآوی میت ۴۰ پرو پلاس به رقم جدید ۹۰۰ هزار دست یافته است. این نمره بیشتر از سایر رقباست.

برای مثال: نمره کل ردمی کا ۳۰ اس در رده سوم، نزدیک به عدد ۸۳۰.۰۰۰  یعنی حدود ۷۰.۰۰۰ امتیاز کمتر از کایرین ۹۰۰۰ می‌باشد.

به محض معرفی کایرین ۹۰۰۰، نسل بعدی پرچمدار کوالکام یعنی اسنپدراگون ۸۷۵ ظهور کرد. مرکز داده‌های مستر لو شاهد یک نسخه مهندسی با اسنپدراگون ۸۷۵ بوده است. در عملکرد کلی موفق  به کسب امتیاز ۸۹۹.۴۰۱ شد و در آزمون پردازنده و گرافیک به رقم ۶۷۵.۴۹۴ رسیده است.

نتیجه

با صرف نظر از احساسات، برای دست یابی به قضاوت درست باید منتظر نسخه نهایی اسنپدراگون ۸۷۵ بمانیم. اسنپ دراگون ۸۷۵ بسیار خوب و توان‌مند به نظر می‌رسد.

اگر کوالکوام دلیلی برای پایین آوردن عملکرد پردازنده  نداشته باشد، کایرین ۹۰۰۰ عقب می‌ماند. با این حال کایرین در بخش گرافیک عملکرد بهتری دارد.

ما یک زمین بازی برابر میان این دو رقیب یعنی کایرین و اسنپدراگون را ترجیح می‌دهیم. امیدواریم که هوآوی بتواند در اسرع وقت مشکلات خود را با ایالات متحده آمریکا حل کند.

 

منبع: gizchina.com

You may also like

Leave a Comment