قضاوت کردن در مورد سرفیس گو ۲ به انتظارات شما بر می گردد. آیا می توانید با یک کامپیوتر زیبا با طراحی عالی که عملکرد چندان دلچسبی ندارد و ۴۰۰ دلار قیمت دارد (البته بدون کیبورد) کنار بیایید؟ یا می خواهید با هزینه ای بیشتر، دستگاهی را خریداری کنید که از پس هر کاری بر بیاید؟ اگر با عملکرد ضعیف آن مشکلی ندارید، این تبلت PC برای شماست. اما اگر به دنبال یک دستگاه قدرتمند و همه فن حریف هستید، پیشنهاد می کنیم فرسنگ ها از سرفیس گو ۲ فاصله بگیرید. چون به جز قدم زدن بر روی اعصاب نازنین شما، کار دیگری را به این کوچولوی زیبا، یاد نداده اند.
من عاشق نسخه اول سرفیس گو بودم. آن تبلت به شدت خوش ساخت بود و استفاده از آن، از هر سرفیس دیگری راحت تر بود. البته مشکلات خاص خود را هم داشت. اگرچه برچسب ۴۰۰ دلاری آن بسیار وسوسه انگیز بود، اما کم کم می فهمیدیم که باید بیش از ۱۰۰ دلار دیگر برای کاور و ارتقای دستگاه بپردازیم. زمانی که قیمت، بالای ۵۰۰ دلار برود، گزینه های زیاد دیگری هم وجود دارد که عملکرد به مراتب بهتری ارائه می دهند.
آنچه دوست داشتیم
- طراحی باریک و قابل اطمینان
- هم تبلت، هم لپ تاپ
- صفحه نمایش عالی ۱۰.۵ اینچی
آنچه دوست نداشتیم
- مدل هایی که سخت افزار بهتر دارند، به طرز ناجوانمردانه ای، گران تر هستند
- نسبت به مدل ۴۰۰ دلاری، چیز خاصی ارائه نمی دهد
- بدون کیبورد عرضه می شود
- باید برای همه لوازم جانبی، جداگانه هزینه کنیم
مخلص کلام
سرفیس گو ۲ پیشرفت هایی نسبت به نسخه اصلی داشته: صفحه بزرگ تر و پردازنده بهتر. اما این تغییرات آن چنان قابل توجه نیست و با خریدن لوازم جانبی برای آن، هزینه ها سر به فلک می کشد.
عملکرد سرفیس گو ۲
برای سرفیس گو ۲، مایکروسافت عملکرد آن را به کمک پردازنده Core m3، کمی بهبود بخشید. صفحه نمایش نیز این بار بزرگ تر شده و به ۱۰.۵ اینچ رسیده است. در حالی که اندازه دستگاه تغییر زیادی نکرده. امکانات ارتباطی دستگاه بهتر شده و اکنون مدل سیم کارت خور هم وجود دارد. اما به طور کلی نمی توان گفت، تغییری اساسی را در سرفیس گو ۲ شاهد هستیم.
در واقع مایکروسافت هیچ تغییری در طراحی این دستگاه ایجاد نکرده است. هنوز هم نسبتاً باریک است و از همان آلیاژ منیزیم با کیفیت تبلت های سرفیس، استفاده می کند. پایه معروف این سری تبلت ها، در این جا نیز حضور دارد و تا ۱۶۵ درجه باز می شود (یک گزینه عالی برای طراحی و نوشتن با قلم سرفیس ۱۱۵ دلاری!). چون ابعاد این دستگاه تغییری نداشته، هنوز هم می توانید از کاورهای ۱۰۰ دلاری قدیمی استفاده کنید.
انتظار نداشتیم که مایکروسافت، سرفیس گو ۲ را از نو طراحی کند. اما می توانست تغییرات بیشتری اعمال کند. خوشحالیم که این تبلت به صفحه بزرگ تر ۱۰.۵ اینچی مجهز است، اما تجربه کلی، هیچ تفاوتی نسبت به مدل دو سال پیش ندارد. هنوز هم باید به پردازنده پنتیوم قناعت کنیم (اگرچه از معماری جدید تری استفاده می کند).
هنوز هم تنها ۴ گیگابایت حافظه رم دارد و هنوز هم حافظه داخلی ۶۴ گیگابایتی کند آن از نوع eMMC است. اگر بخواهیم سرفیس گو ۲ را با آیپد ۳۲۰ دلاری اپل مقایسه کنیم، آیپد از پردازنده پر سرعت Fusion A10 و ۳ گیگابایت حافظه رم و ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی استفاده می کند. به دلیل استفاده از سیستم عامل موبایل، سرعت آن به مراتب از ویندوز بیشتر است.
قبول دارم. گنجاندن کوهی از امکانات و قابلیت ها در یک تبلت ۴۰۰ دلاری، کار آسانی نیست. اما مایکروسافت می توانست با اضافه کردن کیبورد در جعبه سرفیس گو ۲، آن را به خریدی وسوسه انگیز تبدیل کند. هیچ کس سرفیس را بدون کیبودش نمی خواهد.
مدلی که ما در بررسی خود استفاده کردیم، خوشبختانه گران ترین مدل سرفیس گو ۲ بود (۷۳۰ دلار). این دستگاه به پردازنده Core m3 و ۸ گیگابایت رم و همچنین ۱۲۸ گیگابایت حافظه SSD مجهز بود. همچنین به مودم LTE نیز مجهز بود. وقتی شروع به گشت و گذار در وب کردم و فایل ها و برنامه های مختلف را همزمان باز کردم، به سرعت متوجه شدم که تفاوت آن با نسخه اول سرفیس گو، زمین تا آسمان است. به همین دلیل است که تا این حد، از پردازنده پنتیوم در مدل ۴۰۰ دلاری سرفیس گو ۲ ناراضی هستیم.
کیبورد مایکروسافت مثل همیشه عالی و جذاب است، هر چند که کمی کوچک است. عادت کردن به آن کمی طول می کشد، اما بعد از یک ساعت کار کردن با آن بر روی سرفیس گو ۲، انگشتان من به سرعت به آن عادت کرد. همانند همه کیبورد های سرفیس، کلید ها بازخورد بسیار خوبی می دهند و کیبورد به راحتی با آهنربا به تبلت متصل می شود. پایه سرفیس نیز هیچ تغییری نکرده و مثل همیشه کاربردی است. اما ای کاش طوری طراحی می شد که وقتی روی پا قرار می گیرد، لغزش نداشته باشد.
با این که من از مدل گران تر با پردازنده قوی تر استفاده کردن، سرفیس گو ۲ به سرعت مرا با محدودیت های خود آشنا کرد. با باز کردن چند صفحه وب و سه چهار برنامه مثل Spotify یا Slack، مصرف CPU همیشه بالای ۵۰ درصد بود. بدتر اینکه بیش از ۷۵ درصد از حافظه رم اشغال شده بود. البته من به طور معمول بر روی چنین دستگاه هایی، این همه برنامه را همزمان باز نمی کنم. اما می خواستم ببینیم سرفیس گو ۲ تا چه اندازه توانایی دارد. به طور کلی از عملکرد پردازنده Core m3 راضی بودم.
حتی فکرش هم نمی توانم بکنم که این همه برنامه را بر روی مدل ارزان قیمت این تبلت باز کنم. چون مشخصات ارزان ترین مدل سرفیس گو ۲ مشابه همان نسخه قدیمی است، به خوبی می دانم با این همه برنامه، چه بلایی سرش می آید. آمادگی داشته باشید تا سنگین ترین کار شما، باز کردن صفحات وب و یکی دو برنامه ساده باشد. فکر این که همه جور فیلمی با همه کیفیتی را در آن اجرا کنید، از سرتان بیرون کنید. حافظه eMMC این کامپیوتر شدیداً کند و محدود کننده است. در یک کلام، از پایه هم پایه تر است.
اگر فقط به عنوان یک تبلت به این دستگاه نگاه کنیم، سرفیس گو ۲ بسیار تند و تیز است. می توانید به راحتی به وب گردی بپردازید. اما نکته جالب اینجاست که با گذشت این همه سال، هنوز هم ویندوز ۱۰ مانند یک بیابان بی آب و علف است که نرم افزار های بسیار کم و بی کیفیتی برای تبلت ها دارد.
اکنون در سال ۲۰۲۰ هستیم. دو سال از عرضه نسخه قبلی سرفیس گو می گذرد و در این مدت، مایکروسافت هیچ اقدامی در این زمینه نکرده تا بازی را به آیپد های اپل نبازد. واقعاً نرم افزار های تبلت کجا هستند؟ اگر چه می توانید از این دستگاه به عنوان تبلت هم استفاده کنید، باور کنید با این شرایط اسفبار، در اکثر موارد به عنوان کامپیوتر از آن استفاده خواهید کرد (این هم دلیل دیگری که این دستگاه باید با کیبورد عرضه می شد).
به هر شکلی که از سرفیس گو ۲ استفاده کنید، می توانید مطمئن باشید که تا مدت زمان زیادی شما را همراهی خواهد کرد. در آزمایش ما که شامل پخش فیلم اچ دی می شد، سرفیس گو ۲ توانست تا حدود ۱۰ ساعت ما را همراهی کند. گرچه این یک رقم قابل قبول است، اما نسبت به نسخه قبلی فقط چند دقیقه عمر بیشتری داشت. با آن همه تبلیغاتی که مایکروسافت در مورد باتری بهتر این دستگاه کرده بود، ما انتظار دیگری داشتیم.
اجازه دهید نگاهی به رقیبان سرفیس گو ۲ داشته باشیم. البته تعدادشان زیاد نیست. بسیاری از سازندگان کامپیوتر های قابل حمل، سال های پیش با قابلیت جدا شدن صفحه نمایش از کیبورد خداحافظی کردند. این مسئله، مایکروسافت را به یکه تاز این بازار تبدیل کرده است. قوی ترین رقیبان این دستگاه، آیپد ۳۲۹ دلاری و آیپد ایر ۴۹۹ دلاری هستند. آیپد ارزان تر برنامه های بسیار بیشتری را به عنوان یک تبلت ارائه می دهد و آیپد ایر هم قدرت بسیار خوبی را به مخاطب ارائه می دهد. می توانید برای هد دو تبلت، کیبورد جداگانه تهیه کنید.
خیلی دوست داشتم که سرفیس گو ۲ را دوست داشته باشم. البته اگر مدل گران قیمت آن را انتخاب کنید، هنوز هم یک کامپیوتر کوچک جذاب است. اما مدل پایه ۴۰۰ دلاری تبلت مایکروسافت، آنچنان که باید، چنگی به دل نمی زند. واقعاً باعث تاسف است که این شرکت به جز افزایش صفحه نمایش به اندازه نیم اینچ، به خود هیچ زحمتی نداد. به هر حال این یک دستگاه قابل حمل ارزان قیمت است و امیدواریم در نسخه های بعدی، عملکرد بهتری را شاهد باشیم.