کدام یک از گوشی‌های گلکسی اس ۲۰، ۲۰ پلاس و ۲۰ اولترا را باید بخرید؟

توسط محمد امین نعمتی

همانطور که می‌دانید سامسونگ شب گذشته سه عضو جدید خانواده‌های پرچم‌دار خود یعنی گلکسی اس ۲۰، اس ۲۰ پلاس و اس ۲۰ اولترا را معرفی کرد. حالا شاید در این فکر باشید کدام یکی از این گوشی‌ها مناسب شما است؟ قصد داریم در این مطلب با مقایسه این سه پاسخ این سوال را ساده کنیم.

گوشی گلکسی اس ۲۰ اولترا

گوشی گلکسی اس ۲۰ اولترا سامسونگ را قطعا اگر به عکاسی علاقه دارید باید بخرید. نمایشگر ۶.۹ اینچی این گوشی کمی از پنل نمایش ۶.۷ اینچ مدل پلاس بزرگ‌تر است ولی از نظر دقت و سایر مشخصات (هر سه گوشی نمایشگرهایی با دقت +1440p، نرخ تازه‌سازی تصویر ۱۲۰ هرتز و پشتیبانی از استاندارد +HDR10 دارند) هیچ فرقی ندارد.

واقعیتش را بخواهید، به نظر ما بزرگ‌تر بودن این گوشی به علت اندازه قابل توجه سخت‌افزار دوربین است. همچنین باید بگوییم این گوشی ۲۲۰ گرم وزن دارد تا در مقایسه با اس ۲۰ پلاس (با ۱۸۶ گرم وزن) به مراتب سنگین‌تر باشد.

گوشی گلکسی اس 20 اولترا

اما قدرت متفاوت این گوشی در بخش دوربین آن است. حسگر ۱۰۸ مگاپیکسل گلکسی اس ۲۰ اولترا از هر گوشی قبلی سامسونگ دقت به مراتب بیشتری دارد و حتی با آن که در حال حاضر گوشی‌های با دوربین ۱۰۸ مگاپیکسل در بازار وجود دارند، ولی فناوری ترکیب پیکسل جدید سامسونگ به اسم nona-pixel (یعنی ۹ پیکسل در یک پیکسل) برای اولین مرتبه در صنعت موبایل دیده می‌شود تا اندازه پیکسل به ۲.۴ میکرومتر برسد.

به عبارت دیگر این گوشی در بخش عکاسی در شب باید پادشاهی کند. سپس به دوربین تله‌فوتو این گوشی می‌رسیم که از اولین لنزهای پریسکوپ سامسونگ استفاده می‌کند. این دوربین برخلاف سایر گوشی‌های قبلی که دوربین پریسکوپ داشته‌اند یک حسگر با دقت بالای ۴۸ مگاپیکسل است. بخواهیم مقایسه کنیم گوشی Reno 10x zoom اوپو و P30 Pro هوآوی به ترتیب در این بخش دوربین‌های ۱۳ و ۸ مگاپیکسل داشتند.

طبیعتا استفاده از این دقت بالاتر اجازه به انجام ترکیب پیکسل (۴ پیکسل در یک پیکسل) می‌دهد و باید کاملا کیفیت تصویر را بهتر کند. سامسونگ برای این دوربین زوم هیبرید اپتیکال ۱۰ برابر و زوم با دقت فوق‌العاده بالای ۱۰۰ برابر (با استفاده از الگوریتم انباشت تصویر برای کاهش پارازیت) را تبلیغ کرده است.

گوشی گلکسی اس 20 اولترا

دوربین سلفی نیز در بازار گوشی‌های هوشمند بهترین است. این دوربین را یک حسگر ۴۰ مگاپیکسل تشکیل می‌دهد که در حال حاضر در بین دوربین‌های جلو اختصاصی بالاترین دقت را دارد. باید تعجب نداشته باشد این دوربین نیز در حالت پیشفرض از فناوری ترکیب پیکسل استفاده می‌کند که باید کیفیت تصویر را در مقایسه با دو مدل دیگر گلکسی اس ۲۰ به مراتب افزایش دهد (دو گوشی مورد نظر دوربین‌های جلو ۱۰ مگاپیکسل با اندازه پیکسل ۱.۲۲ میکرومتر دارند در حالی که مدل اولترا به کمک ترکیب پیکسل‌ها تصاویر ۱۰ مگاپیکسل با اندازه پیکسل ۱.۴ میکرومتر می‌گیرد).

گوشی Galaxy S20 Ultra سامسونگ در بین اعضای جدید خانواده گلکسی اس تنها مدلی است که از شارژ سیمی ۴۵ وات پشتیبانی می‌کند. گرچه مانند گوشی نوت ۱۰ پلاس، سامسونگ داخل جعبه فروش تنها یک شارژر ۲۵ وات قرار داده است و اگر یک شارژر ۴۵ وات مجزا تهیه نکنید، این گوشی سرعت شارژ برابر با برادران خود خواهد داشت.

گرچه ظرفیت باتری این گوشی در مقایسه با باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپر ساعت مدل پلاس کمی بیشتر است و به ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت می‌رسد.

گوشی گلکسی اس ۲۰ سامسونگ

بین دو مدل اس ۲۰ و اس ۲۰ پلاس اختلاف زیادی وجود ندارد. گوشی گلکسی اس ۲۰ را یا باید به خاطر قیمت (۱۰۰ یورو کمتر در مقایسه با مدل پلاس) یا اندازه آن انتخاب کنید. گلکسی اس ۲۰ در بین سه مدل جدید جمع‌و‌جورترین آن‌ها با ابعاد ۱۵۱.۷ در ۶۹.۱ در ۷.۹ میلی‌متر است، بخواهیم مقایسه کنیم اس ۲۰ پلاس اندازه ۱۶۱.۹ در ۷۳.۷ در ۷.۸ میلی‌متر دارد.

گوشی گلکسی اس 20 سامسونگ

وزن اس ۲۰ همچنین ۲۰ گرم کمتر است. گرچه بهایی که باید برای این وزن کمتر بدهید کاهش ۵۰۰ میلی‌آمپر ساعت گنجایش باتری است تا به ۴۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت برسد ولی سرعت شارژ همچنان ۲۵ وات است. هر سه گوشی همچنین از شارژ بی‌سیم ۱۵ وات به همراه شارژ بی‌سیم معکوس پشتیبانی می‌کنند.

گوشی گلکسی اس ۲۰ پلاس

گوشی گلکسی اس ۲۰ پلاس یک نمایشگر بزرگ‌تر ۶.۷ اینچ دارد. نمایشگر به علت استفاده از نسبت تصویر ۲۰:۹ از نظر مساحت سطح در بین دو گوشی اس ۱۰ پلاس و نوت ۱۰ پلاس قرار می‌گیرد. گرچه سامسونگ برخلاف تصمیم سال قبل خود در پنل جلو تنها از یک دوربین جلو استفاده کرده است و خبری از حسگر عمق‌سنج نیست.

گرچه در عقب چنین ماژولی به اسم DepthVision دیده می‌شود که مدل غیر پلاس فاقد آن است. گرچه، تنها وجود این دوربین کیفیت بیشتر تصاویر پرتره است تا کاربر زیاد افسوس نخورد.

جدا از آن، سایر دوربین‌های عقب مشابه هستند. لنز واید در کنار یک حسگر ۱۲ مگاپیکسل قرار گرفته است ولی در واقع در مقایسه با دوربین سال قبل ارتقاء یافته است چون اندازه حسگر حالا ۱.۸ میکرومتر است (در مقایسه با ۱.۴ میکرومتر مدل سال قبل).

گوشی گلکسی اس 20 پلاس

ماژول ۶۴ مگاپیکسل به مراتب جالب‌تر است. این دوربین نقش دوربین تله‌فوتو (با زوم اپتیکال هیبرید ۳ برابر) و همچنین دوربین اصلی برای فیلمبرداری را دارد و می‌تواند ویدئوهای با دقت 8k بگیرد.

گوشی گلکسی اس ۲۰ اولترا با کمک دوربین ۱۰۸ مگاپیکسل خود چنین ویدئوهایی می‌گیرد (باید دقت داشته باشید تک فریم چنین ویدئوهایی معادل یک تصویر ۳۳ مگاپیکسل است).

در هر صورت، این سه گوشی اولین‌ها دستگاه‌های موبایل با قدرت فیلمبرداری 8K هستند. می‌توانید این ویدئوها را روی تلویزیون 8K QLED سامسونگ یا یوتیوب استریم کنید. سامسونگ همچنین قابلیت لرزشگیر ویدئو گوشی جدید خود را بهتر کرده است تا ویدئوی نهایی حتی روان‌تر باشد.

دوربین سوم مجموعه عقب را یک لنز فوق عریض (با میدان دید ۱۲۰ درجه) تشکیل می‌دهد و یک حسگر ۱۲ مگاپیکسل دارد. این ماژول در بین هر سه مدل اس ۲۰ یکسان است.

گوشی گلکسی اس 20 پلاس

اگر در جایی زندگی می‌کنید که مجهز به شبکه‌های پرسرعت 5G است باید دو مدل اس ۲۰ پلاس و اولترا را نسبت به مدل معمولی ترجیح دهید. گلکسی اس ۲۰ تنها از شبکه ساب ۶ گیگاهرتز پشتیبانی می‌کند که با آن که از شبکه‌های 4G سریع‌تر است ولی در سطح استاندارد mmWave که دو گوشی دیگر پشتیبانی نمی‌کنند نیست.

در بخش قدرت پردازش، هر سه گوشی مجهز به چیپست اسنپ‌دراگون ۸۶۵ یا اگزینوس ۹۹۰ (بسته به بازار فروش) هستند. اس ۲۰ اولترا یک مدل با ۱۶ گیگابایت رم نیز خواهد داشت، در حالی که مقدار رم دو مدل دیگر فقط ۱۲ گیگابایت است.

گرچه حافظه داخلی هر سه گوشی از ۱۲۸ گیگابایت شروع می‌شود. اگر قصد فیلمبرداری با کیفیت 8K دارید (حتی تصاویر ۱۰۸ مگاپیکسل واقعا حجیم هستند)، بهتر است مدل‌های با حافظه داخلی بیشتر را تهیه کنید. این گوشی‌ها از کارت حافظه خارجی تا حداکثر ۱ ترابایت حافظه نیز پشتیبانی می‌کنند ولی ممکن است با محدودیت‌های پهنای باند روبرو شوید.

منبع: gsmarena.com

مطالب مرتبط

نظر شما چیست؟