چیپست‌های موبایل جدید کوآلکام چه مشخصاتی دارند؟

by محمد امین نعمتی

در سال ۲۰۲۰، شبکه‌های 5G یقینا زندگی افراد را متحول خواهد کرد ولی قرار نیست شبکه‌های 4G LTE نیز فراموش شوند. به هرحال هنوز بخش‌های زیادی از دنیا از آن‌ها به عنوان شبکه‌های پر سرعت استفاده می‌کنند، بنابراین اقدام کوآلکام در معرفی سه پردازنده مدرن جدید برای گوشی‌های هوشمند که از شبکه 4G پشتیبانی می‌کنند کمتر جای تعجب دارد.

چیپست‌های موبایل جدید کوآلکام چه مشخصاتی دارند؟

این شرکت امروز صبح طی رویداد رسانه‌ای در نیو دهلی از چیپست‌های جدید اسنپ‌دراگون 720G، ۶۶۲ و ۴۶۰ رونمایی کرد و تمامی آن‌ها مشخصات ویژه‌ای مانند پشتیبانی از استاندارد وای‌فای ۶ و سیستم موقعیت‌یابی ماهواره‌ای NavIC هند دارند.

با آن که به سادگی می‌توان این اخبار را به معنای ماجراجویی جدید کوآلکام در یک کشور فوق‌العاده با بازار جدید ندانست، ولی کوآلکام اصرار دارد این پردازنده‌های جدید وارد آمریکا و سایر بازارهای شناخته شده دیگر نیز می‌شوند.

برای آشنایی با این چیپست‌ها باید بگوییم چیپست اسنپ‌دراگون 720G یک پردازنده هشت هسته‌‌ای دارد و از دو مدل دیگر گران‌قیمت‌تر است و مخصوص گوشی‌های رده‌بالا خواهد بود، البته نه پرچم‌دارهای کاملا قدرتمند مانند سری گلکسی اس ۲۰ سامسونگ که ۱۱ فوریه معرفی می‌شوند.

استفاده از حرف G در نام این چیپست به معنای تمرکز این محصول روی حوزه گیمینگ است، بنابراین باید انتظار پشتیبانی از استاندارد HDR ده بیت و تدابیر ضد تقلبی که کوآلکام در چیپست ممتاز اسنپ‌دراگون ۸۵۵ خود استفاده کرده است را داشته باشید.

این چیپست همچنین برای پردازش فرآیند‌های هوش مصنوعی از Hexagon 692 DSP استفاده می‌کند و همچنین از فیلمبرداری با دقت 4K و نمایشگرهای با نرخ تازه‌سازی بالا که دقت ۲۵۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل دارند نیز پشتیبانی می‌کند.

شاید مهم‌ترین امتیاز این چیپست مودم X15 LTE است که سرعت دانلود نظری ۸۰۰ مگابیت در ثانیه را فراهم می‌کند که بعید است سرعتی به این خوبی را تجربه کنید ولی به مراتب از سرعت دانلود بسیاری از شبکه‌های فعلی 5G بیشتر است.

اسنپ‌دراگون ۶۶۲ مانند یک مدل سبک‌تر از 720G به نظر می‌رسد. بدون شک این چیپست نیز یک پردازنده هشت هسته‌ای دارد ولی سرعت هسته‌های آن حداکثر ۲ گیگاهرتز (در مقایسه با هسته‌های ۲.۳ گیگاهرتزی مدل قبل) است و مودم X11 تنها می‌تواند به سرعت دانلود نظری ۳۹۰ مگابیت در ثانیه برسد.

این چیپست قدرت عکاسی یک گوشی هوشمند را بالا می‌برد چون کوآلکام می‌گوید چیپست اسنپ‌دراگون ۶۶۲ از پیکربندی‌های جدید دوربین سه‌گانه و جابه‌جایی روان‌تر بین دوربین‌ها پشتیبانی می‌کند و همچنین تصاویر با فرمت فایل فوق‌العاده کارآمد HEIF ذخیره می‌شوند.

در سمت دیگر ماجرا اسنپ‌دراگون ۴۶۰ است که از همین مودم و موتور هوش مصنوعی رده‌پایین‌تر از همتای ۶۶۲ خود استفاده می‌کند ولی هسته‌های جدید عملکردی آن و استفاده از یک معماری پردازنده گرافیکی بهتر به این معنا است که این چیپست در مقایسه با اسنپ‌دراگون ۴۵۰ پنجاه درصد سریع‌تر است.

کوآلکام تصمیم دارد با محصولات جدید خود در سال جدید به دنبال شیوع شبکه‌های 5G در بازار حضور فعالی داشته باشد ولی از طرفی مشتریان 4G خود را راضی نگه دارد.

این شرکت در بازارهای رو به رشد با شرکت‌های تراشه‌سازی رقیب جدی مانند مدیاتک روبرو شده است و همچنین نباید شرکت‌های تولیدکننده گوشی هوشمند مانند هوآوی و سامسونگ را فراموش کنیم که از پردازنده ساخت کشور خود استفاده می‌کنند.

مطمئن نیستیم کوآلکام با این چیپست‌های جدید قادر به شکست رقبا خواهد بود یا نه ولی می‌دانیم شرکت آمریکایی دوست ندارد تلاش خود را نشان ندهد.

منبع: engadget.com

You may also like

Leave a Comment