چرا چین تمام سازمان‌های دولتی را از استفاده از فناور‌ی‌های آمریکایی محروم کرد؟

توسط محمد امین نعمتی
2 دقیقه

دیر و زود داشت ولی سوخت و سوز نداشت که دولت چین نستب به تحریم‌های آمریکا در رابطه با استفاده شرکت‌های آمریکایی از تجهیزات و فناوری‌های هوآوی واکنش نشان دهد. روزنامه فایننشیال تایمز گزارش می‌دهد که پکن به تمامی سازمان‌های سیاسی و موسسه‌های دولتی این کشور دستور داده است دیگر از تجهیزات کامپیوتری خارجی (یعنی غربی) استفاده نکنند.

چین تمام سازمان‌های دولتی را از استفاده از فناور‌ی‌های ساخت آمریکا محروم کرد

براساس این گزارش، دولت چین تا سال 2022 تلاش خواهد کرد تا جای سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای آمریکایی را محصولات بومی بگیرند.

این اولین مرتبه نیست که چین به صورت عمومی (و نه آنقدر عمومی) استفاده از فناوری آمریکا را در دولت خود به عنوان یک رفتار ناخوشایند و ناپسندیده اعلام کرده است. ولی این مرتبه اقدام این شرکت فوریت بیشتری ممکن است داشته باشد چون این کشور می‌خواهد از تصویر ژئوپلیتیک خود دفاع کند.

همچنین باید اشاره کنیم کشورهایی مانند روسیه دارند نهایت سعی خود را می‌کنند تا شهروندان آن‌ها از فناوری بومی استفاده کنند.

چین همچنین به دنبال راهکارهایی است تا اینترنت را بهتر کنترل کند و پس از قانون امنیت اینترنت چین در سال 2017، داده‌های آن را در محدوده مرزهای خود نگه دارد. یکی از قوانین اصلی آن قانونی است که تضمین کند تمامی فناوری‌ها «امن» و «قابل کنترل» هستند که طبق معمول به ویژه چالش‌آفرین است.

از جمله شرکت‌هایی که احتمالا بیشترین ضرر را از تحریم‌های چین می‌کند می‌توانیم مایکروسافت را نام ببریم که در حال حاضر روابط چندان خوبی با این کشور ندارد و در کنار آن شرکت‌هایی مانند دل، اچ‌پی و اپل قرار می‌گیرند.

گرچه باید اشاره کنیم یک محصول بومی مانند هر محصول فناوری دیگر قطعات خود را ممکن است از شرکت‌های مختلف دنیا تامین کند. به عنوان مثال اگر محصولات برند چینی لنوو را در نظر بگیریم از چیپ‌های شرکت آمریکایی اینتل و هاردهای شرکت کره‌ای سامسونگ استفاده می‌کند.

باید منتظر باشیم و ببینیم تدبیر دولت چین در رابطه با تغییر استراتژی فعالیت این شرکت‌ها و تامین قطعات آن‌ها چیست.

منبع: engadget.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟