هوش مصنوعی به کمک دکترها برای شناسایی سریع‌تر خونریزی‌های مغزی می‌آید

توسط محمد امین نعمتی
2 دقیقه

در حال حاضر از هوش مصنوعی برای کشف عارضه‌های پزشکی با دقت بالا استفاده می‌شود. گرچه، خونریزی مغزی به ویژه چالش‌برانگیز است، مثبت‌های کاذب سرعت شناسایی آن را آهسته می‌کنند، در حالی که نادیده گرفتن حتی یک خونریزی کوچک می‌تواند مرگبار باشد.

گرچه فناوری هوش مصنوعی ممکن است برای شناسایی سریع این مشکل آماده شده باشد، چون محققان دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF) و دانشگاه کالیفرنیا، برکلی الگوریتمی درست کردند که در یک آزمایش خونریزی مغزی را با دقتی بیشتر از دو نفر از 4 رادیولوژیست شناسایی کرد.

هوش مصنوعی به کمک دکترها برای شناسایی سریع‌تر خونریزی‌های مغزی می‌آید

نکته کلیدی در این دستاورد استفاده از داده‌های آموزشی با جزئیات کامل و ریز در این الگوریتم بود.

این فرآیند تکیه به استفاده از یک شبکه عصبی پیچشی داشت که با اطلاعات بیش از 4396 سی‌تی اسکن آموزش داده شد.

این تعداد نمونه می‌تواند اندک باشد ولی براساس محققان دانشگاه UCSF، ناهنجاری‎ها در سطح پیکسلی به نمایش گذاشته شده بود. به عبارت دیگر امکان تفسیر اشتباه خطاهای دیگر به عنوان خونریزی بسیار کم شد.

همچنین در این تکنیک در یک زمان یک تصویر به هوش مصنوعی آموزش داده شد تا این که در آن واحد در معرض تمامی تصاویر قرار گیرد، در نتیجه احتمال تفسیر اشتباه براساس تغییرات کوچک نیز کم شد.

این تکنیک، مانند سایر سیستم‌های کشف مبتنی بر استفاده از هوش مصنوعی کاملا جای دکترها را نخواهد گرفت. اما تهیه یک گزارش تنها در حدود یک ثانیه طول می‌کشد و می‌تواند به صورت خودکار انواع مختلف خونریزی را دسته‌بندی کند.

نتیجه این دستاورد صرفه‌جویی در وقت ارزشمند دکترها در مواقع اضطراری و ایجاد این اطمینان است که آن‌ها می‌توانند خونریزی‌هایی که شناسایی آن‌ها سخت است و در بدترین شرایط می‌توانند مرگبار باشند را کشف کنند.

با آن که دانشمندان هنوز در حال محک زدن این الگوریتم با سی‌تی اسکن‌های مراکز خدمات اضطراری هستند، ولی ممکن است روزی فرا برسد که از آن برای ارزیابی بیماران و کمک به دکترها در نجات جان افراد استفاده شود.

منبع: engadget.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟