گوگل لنز آثار هنری را برای شما تجزیه و تحلیل می‌کند

توسط عباس رهامی
2 دقیقه
گوگل لنز

نقاشی‌ها و آثار هنری از جمله تولیدات ذهنی بشریت هستند که هر کسی نمی‌تواند با آن‌ها ارتباط بر قرار کند. عموم مردم در بسیاری از کشورهای جهان ارتباط بسیار کمی باهنرهای تجسمی دارند و طبیعتاً درک آثار هنری برایشان دشوار است. مثلاً در کشور خودمان، بیشتر ما حتی نام معروف‌ترین اثرهای هنری داخلی و خارجی را که بارها و بارها دیده‌ایم را هم نمی‌دانیم. خوب شاید گوگل لنز انگیزه‌ای باشد برای بیشتر کردن درک ما از آثار هنری و نقاشی‌ها.

 

گوگل لنز

گوگل لنز طریقه کار

گوگل لنز (Google Lens) یک اپلیکیشن است که به کمک هوش مصنوعی و دوربین موبایل، اشیاء را می‌تواند تشخیص دهد. از این اپلیکیشن در سال 2017 برای اولین بار رونمایی شد. حالا قابلیت‌های جدیدی به گوگل لنز اضافه شده است و آن را به یک اپلیکیشن محبوب برای هنرمندان تبدیل کرده. گوگل لنز حالا قادر است آثار هنری را تشخیص داده و اطلاعاتی در مورد آن‌ها نمایش دهد. بنابراین حالا هر کسی هر جایی که باشد می‌تواند اطلاعات آثار هنری که می‌بیند را در کوتاه‌ترین زمان پیدا کند و حتی به اطلاعات تماس او هم دسترسی داشته باشد (هنرمندان در قید حیات).
برای استفاده از این قابلیت کافی است اپلیکیشن گوگل لنز را باز کنید و دوربین را به سمت یک اثر هنری بگیرید. بعد روی نقطه آبی که روی صفحه نمایش داده شده است بزنید تا یک سری اطلاعات مربوط به آن در کنار صفحه نمایش داده شود. در صورتی که خواستید، می‌توانید روی آن کلیک کنید تا اطلاعات بیشتر از جمله اطلاعات تماس و بیوگرافی هم نمایش داده شود.

 

چرا گوگل لنز به سراغ آثار هنری رفت

گوگل لنز تشخیص آثار هنری

اضافه شدن این ویژگی در واقع حاصل همکاری این تیم با Wescover، یک پلتفرم دیجیتال کشف آثار هنری، است. علاوه بر تشخیص آثار هنری، امکان پیدا کردن آثار هنری قابل مشاهده در سطح شهر هم وجود دارد. محل آثار هنری در گالری‌ها و یا قابل مشاهده در محل‌های عمومی در نقشه مشخص است. البته فعلاً همه این موارد به شهر سان‌فرانسیسکو محدود می‌شود.
مدیر عامل Wescover، خانم Rachely Esman امیدوار است که با این کار مردم بیشتر در مورد هنر و آثار هنری یاد بگیرند و به نفع هنرمندانی که در سطح شهر آثارشان به نمایش گذاشته شده است کار کند. در واقع هدف این است که خالقان آثاری که هر روز می‌بینیم به همان اندازه آثار شناخته شوند و اعتبار پیدا کنند. به این شکل احتمالاً شکافی که بین خالقان آثار هنری و متقاضیان کارهای هنری وجود دارد، از بین خواهد. دنیای ایده آل مدیر عامل این شرکت این است که روزی تمام محیط فیزیکی و دنیای اطراف به‌صورت یک محیط و فضای دیجیتال قابل دسترسی باشد.

منبع: engadget.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟