گوشی‌ها چطور جاسوسی می‌کنند؟ به گوشی هوشمند خود اجازه ندهید شما را ردیابی کند!

توسط محمد امین نعمتی
3 دقیقه
گوشی ها چطور جاسوسی می کنند؟به گوشی هوشمند خود اجازه ندهید شما را ردیابی کند!

یکی از کاربران در ایمیلی از ما پرسیده بود:

«گزارش‎هایی هر روز می‎خوانم که چطور گوشی هوشمندم می‎تواند تمامی حرکات من را ردیابی کند و چنین اخباری من را وحشت‎زده می‎کند. آیا کاری می‎توانم برای حفظ حریم خصوصی خود انجام دهم؟

با تشکر.»

بدون شک نگرانی در مورد حفظ حریم خصوصی به یک موضوع قابل توجه در زندگی افراد تبدیل شده است و در این مطلب تیم کارشناسی روکیدا سعی می‎کند جواب این کاربر خوب خود را بدهد.

متاسفانه، نگرانی‎های شما ریشه در حقایق دارند. گوشی‎های هوشمند به یک نوع «برچسب انسانی» تبدیل شدند که دائما با خود حمل می‎کنید. اطلاعات دقیق در مورد موقعیت، تاریخ‎ها، زمان‎ها، مدت زمان‎ها و تمامی کارهایی که قبل و بعد از باز کردن یک اپلیکیشن یا وب‎سایت انجام دادید، همگی توسط اپراتور گوشی شما و شرکت‎هایی که خدمات محبوب‎تان را ارائه می‎دهند، ردیابی می‎شوند.

جلوی بعضی از آن‎ها را نمی‎توان گرفت. به طور کلی، اپراتورها همیشه می‎دانند شما کجا هستید چون گوشی شما هر ثانیه برج‎های مخابراتی مجاور را برای دریافت قوی‎ترین سیگنال جستجو می‎کند. این ردیابی همچنین بابت این قضیه انجام می‎شود تا در صورت ضرورت بتوان شما را پیدا کرد!

اما هزاران اپلیکیشن نیز وجود دارند که موقعیت شما را اغلب اوقات برای اهداف تبلیغاتی، ردیابی می‎کنند.

بنابراین، برای حفظ حریم خصوصی خود چه کاری می‎توانید انجام دهید؟

سرویس‎های موقعیت و حریم خصوصی اپلیکیشن‎های خود را بررسی کنید

تنظیمات حریم خصوصی اپلیکیشن‎های داخل گوشی خود را بررسی کنید. آن‎هایی که دیگر کاربرد ندارند را پاک کنید. سرویس‎های دستیابی به موقعیت را برای اپلیکیشن‎ها و سرویس‎هایی که نیاز نیست موقعیت شما را بدانند غیرفعال کنید.

تنظیمات موقعیت را براساس هر اپلیکیشن تغییر دهید

بعضی از اپلیکیشن‎ها برای عملکرد خود باید داده‎های موقعیت شما را جمع‎آوری کنند ولی این الزام برای سایرین وجود ندارد. کاربران آیفون می‎توانند با رفتن به مسیر تنظیمات، Privacy و سپس Location Services این تنظیمات را برای اپلیکیشن‎های خود تغییر دهند و از بین گزینه‎های همیشه، در حال استفاده یا هرگز یکی را انتخاب کنند.

کاربران اندروید چنین گزینه‎ای را ندارند ولی می‎توانند درجه دقت ردیابی از گوشی‎های خود را محدود کنند. تنظیمات دقت بالا از جی‎پی‎اس، وای‎فای، بلوتوث یا شبکه‎های موبایل برای تعیین موقعیت شما استفاده می‎کند. حالت صرفه‎جویی در مصرف باتری تنها از وای‎فای، بلوتوث یا شبکه‎های موبایل استفاده می‎کند و در حالت Device Only تنها از جی‎پی‎اس و حسگرهای دستگاه برای تعیین موقعیت استفاده می‎شود.

تنظیمات تاریخچه موقعیت را خاموش کنید

دستگاه‎های اندرویدی و اپل فهرستی از «مکان‎هایی که به دفعات» از آن‎ها دیدن کردید و مدت زمان آن نگه می‎دارند. اگر چنین چیزی برایتان ترسناک است، از بخش تنظیمات می‎توانید آن را پاک کنید.

بخشی از تبلیغات هدفمند نباشید

تبلیغ‎کنندگان تشنه اطلاعات در مورد موقعیت فیزیکی شما و مدت زمانی هستند که در آن‎ جا بودید، هر زمانی که امکان آن وجود دارد بخشی از تبلیغات هدفمند نباشید.

تمامی سرویس‎های موقعیت‎یابی دستگاه خود را خاموش کنید

آخرین راه چاره‎ای که می‎توانید مدنظر قرار دهید غیرفعال‎سازی سرویس‎های موقعیت‎یابی روی دستگاه‎تان است. البته هشدار دهیم این راه‎حل ریشه به تیشه همه چیز است.

اگر دستگاه‎تان گم یا دزدیده شود بدون این سرویس‎ها نمی‎توانید از یک سرویس نقشه‎یابی برای تعیین موقعیت دستگاه خود استفاده کنید.

در پایان باید بگوییم استفاده از یک گوشی هوشمند به معنای رها کردن بخشی از حریم خصوصی است. اما استفاده از اقدامات احتیاطی بالا می‎تواند تجاوز به حریم شما را محدود کند.

منبع: cnet.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟