تقابل هوآوی و آمریکا: باج گیری آمریکا به سبک جدید از شرکت های غیر آمریکایی

by محمد امین نعمتی
تقابل هوآوی و آمریکا: باج گیری آمریکا به سبک جدید از شرکت های غیر آمریکایی

شرکت هوآوی در فهرست سیاه وزارت بازرگانی ایالات متحده آمریکا قرار گرفته است تا این شرکت  بدون تایید دولت فدرال از خرید قطعات و تجهیزات از شرکت‎های آمریکایی محروم شود. این محرومیت از ۲۶ اردیبهشت‎ماه (۱۵ می) شروع شده است و ظاهرا جنگ تجاری بین دولت چین و آمریکا را به حداکثر خواهد رساند.

این وضعیت روز به روز حادتر می‎شود و تغییر می‎کند و سوالات متعددی به دنبال آن شکل می‎گیرد. در این مطلب تیم کارشناسی روکیدا تقابل هوآوی و آمریکا و تبعات آن را مورد بررسی قرار می‎دهد.

شرکت ARM در برابر هوآوری

ARM، شرکتی که در بریتانیا فعالیت می‎کند کار طراحی اکثر چیپ‎های کامپیوتری و موبایل دنیا را بر عهده دارد و ظاهرا براساس اسنادی که در اختیار بی‎بی‎سی قرار گرفته است، می‎خواهد همکاری با هوآوی را متوقف کند.

با وجود این که دفتر مرکزی ARM در بریتانیا است و حالا یک شرکت ژاپنی صاحب آن به شمار می‎رود، ولی این اسناد نشان می‎دهد چون قسمتی از فناوری‎های ARM ریشه در کشور آمریکا دارند، این شرکت مجبور است از دستور وزارت بازرگانی تبعیت کند.

این دستور جلوی هوآوی را برای ساخت چیپ نمی‎گیرد ولی ممکن است روی تولید و طراحی چیپ‎های آیده تاثیر بگذارد. هوآوی پردازنده‎های موبایل خاص خود را به اسم کرین و در شرکت دیگری به اسم HiSilicon می‎سازد. اما این برند چینی مانند اپل، کوآلکام و سامسونگ برای توسعه این چیپ‎ها همکاری نزدیکی با ARM دارد.

گوگل، کوآلکام و اینتل در برابر هوآوری

گوگل برای محصولات آینده هوآوی تمامی همکاری‎های خود را با این شرکت چینی ساخت گوشی‎های هوشمند متوقف کرد تا از دستور دولت آمریکا پیروی کند. منابع اطلاعاتی رسمی به رویترز گفته‎اند که این تصمیم کار هوآوی را به علت تکیه به تامین‎کنندگان آمریکایی برای فروش محصولات اگر نگوییم غیر ممکن ولی سخت خواهد کرد.

دولت آمریکا در یک مهلت تنها ۹۰ روزه به هوآوی اجازه می‎دهد قطعات و تجهیزات ساخت آمریکا را بخرد تا بتواند از شبکه‎های فعلی خود مراقبت و گوشی‎های هوشمند فعلی خود را در این کشور به‎روزرسانی کند. این شرکت همچنان بدون تایید دولت برای محصولات جدید قادر به خرید کالاهای ساخت آمریکا نخواهد بود که به احتمال زیاد درخواست برای خرید نیز رد خواهد شد.

تعداد قابل توجهی از شرکت‎های چیپ‎سازی مانند کوآلکام و اینتل به کارمندان خود گفته‎اند که دیگر نقش تامین‎کننده چیپ برای هوآوی را نخواهند داشت. با آن که هوآوی برای گوشی‎های هوشمندش پردازنده‎های خاص خود را می‎سازد، ولی همچنان به سخت‎افزار تولیدی شرکت‎های دیگر نیاز دارد.

طبق گفته سایت Bloomberg هوآوی از قبل برای مقابله با تصمیم آمریکا و پیش از محرومیت‎ها موجودی انبارهای خود را از چیپ‎های مورد نیازش پر کرده است و یک ذخیره سه‎ماهه دارد.

تقابل هوآوی و آمریکا: باج گیری آمریکا به سبک جدید از شرکت های غیر آمریکایی

پاسخ هوآوی

زیر برند هوآوی یعنی شرکت آنر پس از اعلام خبر محرومیت بیانیه زیر را در اختیار سایت Digital Trends قرار داده است

«هوآوی سهم بسزایی در توسعه و رشد اندروید در جهان داشته است. ما به عنوان یکی از مهم‎ترین شرکای جهانی اندروید، ارتباط نزدیکی با پلت‎فرم متن باز آن‎ها برای توسعه اکوسیستمی داشته‎ایم که برای کاربران و همچنین این صنعت مفید باشد.

هواوی به فراهم‎سازی به‎روزرسانی‎های امنیتی و خدمات پس از فروش به تمامی گوشی‎های هوشمند فعلی آنر ادامه خواهد داد، از جمله دستگاه‎هایی که فروخته شده است و در حال حاضر در بازارهای مختلف جهان وجود دارند. ما به ساخت یک اکوسیستم نرم‎افزاری ماندگار و امن ادامه خواهیم داد تا بهترین تجربه را برای کاربران در سطح جهان فراهم کنیم.»

یک حساب کاربری در توئیتر به اسم Huawei Facts به مقاله‎ای در رسانه خبری Asia Times Monday اشاره کرده است و می‎گوید محرومیت‎ها سرعت هوآوی را کم نخواهد کرد. در واقع این شرکت «با حداکثر سرعت» به جلو پیش می‎رود.

هوآوی همچنین بیانیه دیگری منتشر کرده است و می‎گوید که محرومیت برای آن‎ها بیشتر از ضرر منفعت خواهد داشت:

«این تصمیم به نفع هیچ کس نیست. این تصمیم ضرر اقتصادی قابل توجهی برای شرکت‎های آمریکایی که با هوآوی همکاری می‎کنندبه همراه خواهد آورد و روی شغل ده‎ها هزار آمریکایی تاثیر خواهد گذاشت و همکاری فعلی و اعتماد دوطرفه‎ای که در زنجیره جهانی تامین وجود دارد را آشفته می‎کند. هوآوی فورا از این آسیب بهبود خواهد یافت و برای این موضوع راه‎حلی پیدا می‎کند. ما همچنین با کنترل این وضعیت سعی می‎کنیم از شدت تاثیرات این حادثه کم کنیم.»

دونالد ترامپ برای رفاه کاربران تحریم هواوی را موقتا کاهش می‌دهد!

دونالد ترامپ برای رفاه کاربران تحریم هواوی را موقتا کاهش می‌دهد!

تاثیر روی کاربران

در حال حاضر اگر صاحب یکی از گوشی‎های هوآوی هستید براساس توئیتی که از سوی حساب رسمی اندروید منتشر شده است به همان شکل سابق کار خواهد کرد. یعنی به گوگل پلی‎‎استور، Play Protect و سایر اپلیکیشن‎های مشابه دسترسی خواهید داشت.

اما از طرفی شایعه شده است که دستگاه‎های فعلی هوآوی نمی‎توانند به‎روزرسانی‎های آینده اندروید را دریافت کنند که ممکن است باعث شود اعتبارنامه Play را از دست دهند. به عبارت دیگر استفاده از نسخه بتا اندروید Q در گوشی Mate 20 Pro هوآوی یک انتخاب ریسکی است.

آینده هوآوی

با این فرض که شرایط فعلی برطرف نشوند، آینده برای هوآوی می‎تواند بسیار متفاوت باشد. هوآوی با توجه به محرومیت نمی‎تواند مجوزهای صحیح گوگل را به دست آورد و به به‎رروزسانی‎ها اندروید برای سیستم عامل گوشی‎های خود دسترسی نخواهد داشت.

دستگاه‎‌های اندرویدی آینده هوآوی همچنین نمی‎توانند از خدماتی مانند گوگل پلی‎استور یا اپلیکیشن‎هایی مانند جیمیل، کروم و یوتیوب استفاده کنند. البته اگر مشکل برطرف نشود.

هوآوی همچنان قادر به استفاده از پروژه متن باز اندروید (AOSP) یعنی نسخه عمومی متن باز اندروید خواهد بود. اما بدون دسترسی به اپلیکیشن‎ها و خدمات اختصاصی گوگل، ادامه استفاده از اندروید در دستگاه‎هایی که خارج از چین فروخته می‎شوند زیاد منطقی نخواهد بود.

براساس گزارشی که سال گذشته روزنامه South China Morning Post منتشر کرده است هوآوی در حال ساخت یک سیستم عامل موبایل جایگزین است و این روزنامه ادعا می‎کند علت آن نگرانی هوآوی در مورد از دست دادن مجوز اندروید گوگل است.

این نقشه «بدترین سناریوی ممکن» در نظر گرفته شده بود ولی ظاهرا هوآوی چاره‎ای ندارد در آینده نزدیک آن را در پیش گیرد. این سیستم عامل به احتمال زیاد شبیه به آن چیزی است که روی گوشی‎های چینی این شرکت نصب می‎شود، چون همانظور می‎دانید شرکت‎های چینی حق خود ندارند در این کشور روی محصولات خود از سرویس‎های گوگل استفاده کنند.

این محرومیت خبر بدی برای کاربران است چون این شرکت چینی گوشی‎های عالی مانند P30 Pro، Mate 20 و Mate 20 Pro تولید کرده است که با آن که رسما برای فروش در آمریکا دیده نمی‎شوند ولی علاقه‎مندان می‎توانستند آن‎ها را وارد کنند.

دولت آمریکا در گذشته تصمیمات مشابهی علیه شرکت‎های چینی گرفته بود که بارزترین آن‎ها محرومیت شرکت ZTE در سال گذشته است. این محرومیت در نهایت لغو شد که می‎تواند باعث امیدواری طرفداران هوآوی شود ولی هیچ تضمینی وجود ندارد وضعیت فعلی به همان شکل ختم به خیر شود.

منبع: digitaltrends.com

You may also like

۳ comments

bahman شنبه , 4 خرداد 1398 ساعت 17:00 - 17:00

والا من هم محصولات چینی رو خطرناک میدونم دیگه یادمونه جاسوسی در سطح بایوس لپ تاپ های چینی و لنووو رو اونا که جای خود دارن. فقط جالبه برام فکر کنم بیشترین کشوری که در دنیا همه اخبارهای امریکا رو با جزییات پخش میکنه ماییم چرا؟ اگه برا اینه که بگین بدن که شکست خورده! البته بیشترین کیفو سایبریا میکنن که زیرش فحش کاری راه میندازن :))

Reply
علی دوشنبه , 13 خرداد 1398 ساعت 11:21 - 11:21

یعنی از فحش شنیدن ، خوشتون میاد.
بهتر بود که سراغ علم و حکمت میرفتید.
عمرتون رو دارید هدر میدید.

Reply

Leave a Comment