چه عواملی بر ارزش ارزهای دیجیتال تأثیرگذار هستند؟

توسط سمیرا گلکار
3 دقیقه

ارزهای دیجیتال نوسان زیادی دارند و عوامل مختلفی بر تغییر قیمت آنها تأثیرگذار هستند که در این مقاله به بررسی آنها می‌پردازیم.

1. تعداد نودها

تعداد نودها نشان دهنده تعداد والت‌های فعال در شبکه است. این اطلاعات به راحتی و با یک جستجوی گوگل در دسترس هستند.

اهمیت تعداد نود از این جهت است که نشان می‌دهد جامعه کاربران یک ارز دیجیتال چقدر قوی است. هر چه تعداد نودها بیشتر باشد، جامعه حامی ارز دیجیتال مورد نظر بیشتر است و احتمال غلبه بر بحران‌های مهم توسط آن ارز بیشتر است. دوم اینکه زیاد بودن تعداد نودها قدرت و تمرکززدایی شبکه را هم افزایش می‌دهد که جزء ویژگی‌های مهم ارزهای دیجیتال هستند.

توجه: با بررسی تعداد نودها می‌توان مشخص کرد که آیا قیمت یک ارز دیجیتال منصفانه هست یا خیر. کافیست نگاهی به تعداد نودها و ارزش بازار ارز مورد نظر داشته و آن را با یک ارز محبوب مقیاسه کنید.

2. هزینه‌های تولید

هزینه تولید هم از عوامل تأثیرگذار بر ارزش ارزهای دیجیتال است. ماینرها برای تولید توکن‌های جدید و اعتبارسنجی تراکنش‌ها از سرور یا سخت‌افزارهایی تخصصی استفاده می‌کنند. پاداش آنها با توکن‌های تازه تولید شده و کارمزد شبکه پرداخت می‌شود.

همین فعالیت ماینرها به ارز دیجیتال غیرمتمرکز امکان تداوم فعالیت را می‌دهد. بنابراین اگر هزینه‌های ماینینگ بیشتر شود، قیمت ارز دیجیتال مورد نظر هم افزایش پیدا می‌کند. طبیعتاً وقتی پاداش ماینرها به اندازه ای نباشد که مخارج را پوشش داده و برای آنها سود ایجاد کند، ماین کردن توکن‌های جدید منطقی نیست.

3. اکسچنج‌های کریپتو

چه عواملی بر ارزش ارزهای دیجیتال تأثیرگذار هستند؟ 1

اگر توکنی در اکسچنج‌های زیادی ثبت شده باشد، تعداد اشخاصی که آن را خریده و از آن استفاده می‌کنند بیشتر می‌شود. اگر قرار باشد برای مبادله یک ارز دیجیتال چندین معامله انجام دهید، باید برای هر مبادله یک کارمزد پرداخت کنید در نتیجه هزینه‌های سرمایه گذاری افزایش پیدا می‌کند.

4. سطح رقابت

تعداد ارزهای دیجیتال موجود در بازار هر روز بیشتر شده و توکن‌های جدیدی عرضه می‌شوند. میم کوین، فن توکن، کوین سلبریتی‌ها و غیره و غیره. در این بین پروژه‌های محدودی هستند که واقعاً می‌توانند به یک مشکل موجود غلبه کنند و جامعه کاربری قوی بسازند.

5. مقررات دولتی

معمولاً دولت‌ها ماهیت غیرمتمرکز و غیرقانونمند ارزهای دیجیتال را نمی پسندند به همین دلیل به دنبال روش‌هایی برای کنترل آنها هستند.

راحت ترین روش برای کنترل ارزهای دیجیتال مالیات گرفتن از پول نقدی است که افراد از این ارزها به دست می‌آورند اما این مالیات فقط به یکسری توکن خاص اعمال می‌شود. به همین دلیل افرادی که به دنبال تبدیل سودشان به پول نقد هستند، این توکن‌ها را به یک کوین دیگر تبدیل می‌کنند که تحت کنترل نباشند.

اگر دولتی که کاربران زیادی برای یک ارز دیجیتال دارد، تصمیم به وضع قوانین جدیدی برای آن ارز دیجیتال بگیرد، این حرکت تأثیری منفی بر ارزش آن ارز خواهد داشت.

6. کمیابی

معمولاً اگر حجم عرضه یک ارز دیجیتال کم باشد قیمت آن هم بیشتر می‌شود چون کوین‌های کمتری برای خرید در دسترس هستند. اما اگر 40 درصد حجم یک کوین در گردش و 60 درصد در ذخایر باشد، ممکن است وقتی حجم زیادی از این اندوخته روانه بازار شود، ارزش آن کاهش پیدا کند.

در بعضی از پروژه‌ها سعی می‌شود با ارسال بخشی از کوین‌های موجود به یک آدرس غیرقابل بازیابی، از این کاهش ارزش پیشگیری شود.

7. شبکه‌های اجتماعی

ارزش ارزهای دیجیتال به شدت تحت تأثیر اخبار و هیجان شبکه‌های اجتماعی قرار دارد و اخبار خوب و بد باعث افزایش یا کاهش بهای آنها می‌شود. همچنین اشخاص سرشناسی مثل ایلان ماسک هم بر این بازار نفوذ زیادی دارند.

گرچه شبکه‌های اجتماعی منبع آشوب و هیاهو محسوب می‌شوند اما اطلاعات مفیدی هم در آنها پیدا می‌شود. مثلاً اکسچنج‌ها دائماً اخبار بلاک‌چین را در این شبکه‌ها منتشر کرده و درباره کلاهبرداری‌های جدید به کاربران هشدار می‌دهند.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟