بهره وری؛ آیا تلفن‌های هوشمند مانع بهره وری می‌شوند؟

توسط فرشته داورپناه
6 دقیقه

باید اعتراف کنیم که اکثر ما زمان زیادی را صرف تلفن‌های خود می‌کنیم. با داشتن تلفن‌های هوشمندی که تقریباً همه چیز را انجام می‌دهند، از صحبت با دوستان گرفته تا تماشای فیلم و خرید، تعجبی ندارد که بسیاری از ما روزانه ساعت‌ها وقت خود را صرف خیره شدن به آن‌ها می‌کنیم.

اما این کار چه تاثیری بر سطح بهره وری ما دارد؟ در ادامه‌ی مقاله با بررسی دلایل کاهش بهره وری و راه حل آن با ما همراه باشید.

واقعاً چقدر زمان صرف تلفن‌های خود می‌کنیم؟

woman 4246954 1920 1.jpg
میانگین مدت زمانی که افراد برای تلفن‌های خود صرف می‌کنند در کشورهای مختلف متفاوت است، اما آمریکایی‌ها تمایل دارند روزانه پنج تا شش ساعت روی تلفن‌های خود وقت بگذارند. این بدان معناست که یک آمریکایی به طور میانگین حدود سه ماه از سال را صرف خیره شدن به صفحه‌ی تلفن خود می‌کند. که این میانگین دیوانه کننده است!

این میزان در مورد سایر کشورهای غربی نیز مشابه است. به عنوان مثال، یک شهروند بریتانیایی حدود چهار ساعت در روز را صرف تلفن خود می‌کند. اگر چه این مقدار کمتر از میانگین یک فرد آمریکایی است، اما باز هم زمان قابل توجهی است.

این ارقام در هند مشابه است، به طوری که مردم روزانه حدود چهار ساعت و نیم وقت خود را با تلفن‌ می‌گذرانند. بنابراین، این وقت گذرانی چگونه بر نحو‌ه‌ی زندگی ما تأثیر می‌گذارد و چگونه می‌توان کارها را به طور موثرتری انجام داد و بهره وری خود را تقویت کرد؟

ارتباط بین تلفن و بهره وری

office 620822 1920.jpg
در حالی که بسیاری از ما می‌دانیم که تلفن‌ها باعث حواس پرتی می‌شوند، اما جنبه‌های روانشناختی استفاده از تلفن و بهره وری آن‌ها بی اغراق شگفت انگیز است.

نتیجه‌ی مقاله ای که توسط Eilish Duke در سال 2017 منتشر شد، نشان می‌دهد که استفاده از تلفن حالت “جریان” شما را مختل می‌کند، یا “حالتی که ما به طور کامل در یک فعالیت جذب می‌شویم، زمان و مکان را فراموش می‌کنیم و بسیار مولد هستیم (حالت غرقگی)”. در حالی که سعی در انجام کارها دارید، بررسی مدام تلفن از رسیدن به این حالت جلوگیری می‌کند، که خود می‌تواند بر بهره وری شما تأثیر بگذارد. همه چیز درباره‌ی تعریف غرقگی، رابطه‌ی بین مغز و غرقگی و چگونگی رسیدن به این حالت را در این مقاله بخوانید.

دوک همچنین در مقاله‌ی خود می‌گوید که برای دستیابی به حالت جریان باید چند دقیقه بدون حواس پرتی کار کنید. بنابراین، اگر تلفن خود را هر پنج دقیقه یکبار یا بیشتر چک می‌کنید، هرگز به سطح پایداری از تمرکز نخواهید رسید. به طور خلاصه، قرار دادن تلفن در کنار خود در زمان انجام کارها ایده‌ی خوبی نیست.

رسانه‌های اجتماعی عامل مهمی در اعتیادآور بودن تلفن‌های هوشمند ما هستند. امروزه تقریباً همه‌ی ما حداقل یک نوع رسانه اجتماعی داریم و این می‌تواند نقش مهمی در سطح بهره وری ما داشته باشد. اما چرا؟

استفاده از رسانه‌های اجتماعی منجر به افزایش سیگنال‌های دوپامین در مغز می‌شود. دوپامین یک انتقال دهنده‌ی عصبی است که باعث می‌شود ما درست مثل سروتونین و اکسی توسین احساس لذت کنیم. احساس لذت ناشی از دوپامین موقتی است، بنابراین مغز ما به دنبال تکرار این احساس است که منجر به استفاده‌ی مکرر از رسانه‌های اجتماعی می‌شود. ما نمی‌توانیم مغز خود را در این مورد سرزنش کنیم، اما آنچه بدیهی است این است که این کار یک عادت مفید نیست.

بنابراین، اگر می‌خواهید بهره وری داشته باشید و از حواس پرتی ناشی از تلفن خود جلوگیری کنید، بهترین کار چیست؟

چگونه هنگام کار از تلفن خود فاصله بگیریم؟

phone 869669 1920.jpg

محرز ترین راه حل برای جلوگیری از چک کردن تلفن این است که آن را تا می‌توانید دور نگه دارید! به عنوان مثال، اگر پشت میز کار خود کار می‌کنید، تلفن خود را در کشوی میز اتاق دیگری قرار دهید.

با این حال، اگر هنگام انجام کارها اغلب از تلفن خود برای گوش دادن به آهنگ، پادکست یا سایر چیزهای دیگر استفاده می‌کنید، راه‌هایی وجود دارد که حتی در مواقعی که تلفن اینقدر به شما نزدیک است، از طولانی شدن مدت زمان نمایش روی صفحه جلوگیری کنید.

ابتدا آهنگ‌ها، پادکست‌ها یا سایر رسانه‌هایی که می‌خواهید استفاده کنید را دانلود کنید و سپس تلفن خود را روی حالت پرواز بگذارید. با این کار تعداد اعلان‌های نمایشی روی تلفن شما بسیار کاهش می‌یابد، بنابراین تعداد دفعاتی که از شما خواسته می‌شود آن را چک کنید را کاهش می‌دهد.

می‌توانید تلفن خود را روی یک تایمر قرار دهید یا از یک تایمر Pomodoro برای تنظیم بازه‌های زمانی برای کارهایی که باید انجام شود و زمان استراحت خود استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی تکنیک پومودورو و ابزارهای ردیابی زمان کلیک کنید.

اگر دوری از تلفن واقعاً برای شما دشوار است، دادن آن به یکی از اقوام یا هم خانه‌ها برای جلوگیری از حواس پرتی شما مفید خواهد بود. به هر حال، اگر شخص دیگری شما را تحت کنترل داشته باشد، به احتمال زیاد در برابر وسوسه تسلیم خواهید شد.

اگر می‌خواهید کارها را یک قدم فراتر ببرید و برنامه‌های مزاحم را به طور کلی در تلفن خود قطع کنید، ما چند پیشنهاد داریم که می‌توانید از آن‌ها جلوگیری کنید و حواس پرتی را به حداقل برسانید.

کدام برنامه‌ها بیشتر حواس شما را پرت می‌کنند؟

internet 3113279 1920.jpg
همانطور که احتمالاً حدس زده اید، برنامه‌های رسانه‌های اجتماعی از حواس پرت کننده ترین و اعتیادآورترین برنامه‌های موجود هستند. از جمله اعتیادآورترین برنامه‌های رسانه‌های اجتماعی می‌توان به تیک تاک، اینستاگرام، فیسبوک، توییتر و اسنپ چت اشاره کرد. یوتیوب نیز اگرچه همه آن را رسانه‌ی اجتماعی نمی‌دانند اما برنامه ای بسیار اعتیادآور است.

شاید بهتر است تعداد حساب‌های رسانه‌های اجتماعی خود را کاهش دهید یا برخی از این برنامه‌ها را در تلفن خود حذف کنید تا فقط بتوانید از آن‌ها در لپ تاپ خود استفاده کنید. البته اگر برنامه‌ها اجازه‌ی استفاده از لپ تاپ را بدهند. این کار دسترسی به آن‌ها را راحت تر می‌کند، بنابراین احتمالاً دیگر تمایل چندانی به بررسی مکرر آن‌ها نخواهید داشت.

اگر علاقه‌ی زیادی به برنامه‌های بازی دارید ، اعتیاد آور بودن تعداد کمی از آن‌ها نوبر است. Candy Crush ، Angry Birds ، Plants vs Zombies ، Draw Something و Words With Friends همه به ویژگی‌ فوق العاده اعتیادآور بودن خود معروف هستند، بنابراین اگر برنامه‌های بازی به آسانی حواس شما را پرت می‌کنند از آن‌ها اجتناب کنید.

اگر دوست دارید بازی کنید، اما نمی‌خواهید به این راحتی معتاد شوید به جای اتلاف وقت بازی‌های آموزشی مغز که برای بهبود توانایی‌های شناختی شما طراحی شده اند را در برنامه‌هایی مانند Luminosity یا NeuroNation امتحان کنید.

سطح بهره وری خود را بالا ببرید و تلفن را کنار بگذارید

اگرچه گشت و گذار در رسانه‌های اجتماعی و به دست آوردن امتیازات بالا در بازی‌ها سرگرم کننده است، اما مهم است به یاد داشته باشید که وقتی در رختخواب دراز کشیده اید یا تلویزیون تماشا می‌کنید همیشه زمانی برای آن وجود خواهد داشت.

بین کار و فعالیت‌های تفریحی فاصله‌ی مشخصی بگذارید و اطمینان حاصل کنید که گوشی مانع بهره وری شما نمی‌شود. شاید آسان نباشد، اما ارزشش را دارد!

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟