تراشه اگزینوس ۲۲۰۰ سامسونگ در اولین بنچمارک گیک بنچ قدرت خود را به رخ رقبا کشید

by محمد امین نعمتی
تراشه اگزینوس 2200 سامسونگ در اولین بنچمارک گیک بنچ قدرت خود را به رخ رقبا کشید

چند ماه قبل یکی از لودهندگان معروف توئیتری ادعا کرد تراشه اگزینوس ۲۰۲۰ سامسونگ، اسنپ‌دراگون ۸۹۸ کوآلکام را شکست خواهد داد. حالا نتایج اولیه بنچمارک گیک‌بنچ (Geekbench) این تراشه منتشر شده است. البته باید روی لغت «اولیه» تاکید کنیم.

در حقیقت، این نتایج ممکن است برای مقایسه مستقیم مناسب نباشند اما اجازه دهید بیشتر آن‌ها را بررسی کنیم.

کاربر معروف توئیتر Ice Universe متوجه نتیجه بنچمارک دستگاهی از سامسونگ با شماره مدل SM-S906B شده است که باید به گوشی گلکسی اس ۲۲ پلاس تعلق داشته باشد.

این گوشی مجهز به تراشه S5E9925 است که دقیقا باید اگزینوس ۲۲۰۰ باشد. این چیپست یک هسته پرایم کورتکس ایکس ۲، ۳ هسته بزرگ کورتکس A710 و ۴ هسته کوچک‌تر A510 دارد، اولین تراشه‌ای است که از معماری ARMv9 پشتیبانی می‌کند و مجهز به پردازنده گرافیکی RDNA2 Mobile Radeon شرکت AMD است.

گرچه سرعت کلاک هسته ایکس ۲ تنها ۲.۹۵ گیگارتز است، در حالی‌ که براساس اطلاعات قبلی می‌دانیم سرعت آن در تراشه نهایی باید به ۳.۰ گیگاهرتز برسد.

به عبارت دیگر امتیاز تک هسته این تراشه در بنچمارک فعلی در مقایسه با محصول نهایی پایین‌تر خواهد بود و این موضوع روی امتیاز تست چند هسته نیز تاثیر خواهد گذاشت.

سرعت کلاک هسته‌های A710 و A510 در این تست به ترتیب ۲.۵۰ و ۱.۷۳ گیگاهرتز بودند. علت پایین بودن نتیجه بنچمارک‌ها ممکن است نمونه آزمایشی بودن چیپست نباشد، بلکه روی این گوشی حالت ذخیره انرژی (power saving) فعال شده باشد.

تراشه اگزینوس 2200 سامسونگ در اولین بنچمارک گیک بنچ قدرت خود را به رخ رقبا کشیدتراشه اگزینوس 2200 سامسونگ در اولین بنچمارک گیک بنچ قدرت خود را به رخ رقبا کشیدتراشه اگزینوس 2200 سامسونگ در اولین بنچمارک گیک بنچ قدرت خود را به رخ رقبا کشید

در مورد تراشه اسنپ‌دراگون که یک پردازنده با هسته‌های مشابه دارد باید بگوییم اوایل ماه جاری گوشی پرچمداری از شرکت ویوو در بنچمارک گیج‌بنچ محک خورد، اما هسته پرایم ایکس ۲ آن سرعت کلاک حتی پایین‌تر ۲.۴ گیگاهرتز را داشت.

سرعت کلاک هسته‌های A710 نیز کمتر و ۲.۱۷ گیگاهرتز بودند اما آمار هسته‌های A510 کمی بالاتر و ۱.۷۹ گیگاهرتز بود.

هر دو تراشه اگزینوس ۲۲۰۰ و اسنپ‌دراگون ۸۹۸ احتمالا در کارخانه‌های ریخته‌گری ۴ نانومتری مشابه سامسونگ ساخته خواهند شد، بنابراین احتمالا نتایج بالا مربوط به اولین نمونه چیپست‌هایی باشند که تولید شدند.

بدون شک با معرفی سری گلکسی اس ۲۲ (احتمالا در ژانویه) نتایچ بنچمارک‌ها بهتر و دقیق‌تر قدرت این تراشه را نشان دهند. همچنین باید اشاره کنیم شماره مدل SM-S906B مربوط به گوشی اس ۲۲ پلاس است و حرف «B» نشان می‌دهد با مدل جهانی این گوشی روبرو هستیم.

جالب خواهد بود مدل مخصوص بازار آمریکا (که حرف «U» جای «B» را می‌گیرد) برای اولین مرتبه پس از گلکسی اس ۷ از یک تراشه اگزینوس استفاده کند.

مدل با تراشه اگزینوس وارد بازار چین نیز خواهد شد اما کاربران هندی می‌توانند مدل‌های اس ۲۲ را (براساس شایعات تایید نشده) با تراشه‌ اسنپ‌دراگون بخرند.

به هرحال، این مدل به‌خصوص ۸ گیگابایت رم دارد و از سیستم عامل اندروید ۱۲ استفاده می‌کند. کاربر شبکه اجتماعی ویبو Digital Chat Station نیز جزئیاتی در رابطه با تراشه جدید سامسونگ دارد.

به گفته او پردازنده گرافیکی اگزینوس اسم رمزی «Voyager EVT1» را خواهد داشت و بنابراین باید از موتور Vulkan 1.2.174 با یک درایور متن باز AMD استفاده کند.

این اطلاعات جالب هستند، چون درایورها اغلب دلیل چرخه پشتیبانی کوتاه از دستگاه‌های اندرویدی معرفی می‌شوند.

منبع: gsmarena.com

You may also like

Leave a Comment