راز کارآفرینی چیست؟ 14 راز موفقیت حتمی هر کسب و کار

توسط Avatar photoمهرناز شهریاری
12 دقیقه
14 راز موفقیت حتمی هر کسب و کار

کارآفرینانی هستند که می‌توان آنها را الگوی خود قرار داد. اما چرا همه افراد نمی توانند کارآفرین خوب و موفق شوند؟! آیا موفقیت در کارآفرینی کار سختی است؟ چه روش هایی جهت موفقیت در این کار وجود دارد؟ ویژگی شکست یا موفقیت در کسب‌وکار چیست؟ این سوالات ممکن است به طور دائم ذهن خیلی از شما را درگیر کند. در ادامه این مقاله روکیدا پاسخ خیلی از سوالات خود را دریافت می‌کنید.

گاهی من از کارآفرینان یاد می‌گیرم که چطور یک ایده‌ کسب‌وکار بزرگ به ذهن آن‌ها می‌رسد. گاهی هم به این فکر می‌کنم که چه تجارتی جدیدی با توجه به فرهنگ جاری راه‌اندازی کنم؛ یا اینکه چطور یک صنعت جدید را به چالش بکشم؟ گاهی آن‌ها طرفدار برنامه‌ریزی امروزی و زنده (LivePlan) هستند و من می‌بینم که این ویژگی، چگونه به آن‌ها کمک می‌کند تا کسب‌وکارشان را رونق بخشند. ‌تمام کارآفرینانی که من با آن‌ها مصاحبه کردم، مسیرها، چالش‌ها و داستان‌های مختلفی داشتند. اما همیشه یک چیز را خواستم بدانم که راز موفقیت کسب‌وکار هر کدام از آن‌ها چیست؟ راز موفقیت، چیزی منحصر به فرد است و جنبه‌ی شخصی دارد.

جواب این سوال برای من بسیار حائز اهمیت است زیرا این “اعتقادات ایدئولوژیک” کارآفرینان موفق است که در کسب و کارشان، ریشه دوانده و موجبات موفقیت آن‌ها را به وجود می‌آورد. این نشان می‌دهد که هر کارآفرین موفق، چه چیزی از پایداری، انعطاف پذیری، توانایی ذهنی و ویژگی‌های فردی برای رفع مشکلات سر راه کسب‌وکارش داشته‌ است.

کسب و کار اینترنتی

شکست یا موفقیت در کسب‌وکار

واقعیت این است که راز موفقیت هر فرد، متفاوت از دیگری است. استیو جابز می‌گوید:

“من معتقدم تقریبا نیمی از ویژگی‌هایی که موجب موفقیت یک کارآفرین می‌شود، از وجود او جدایی‌ناپذیر است (ذاتی است)”

برای جابز، این راز، موجب موفقیت کسب‌وکار و کارش بود؛ اما برای دیگران، متفاوت است. من فرصت پیدا کردم تا با اعضای شورای کارآفرینان جوان، در مورد کلید و راز موفقیتشان مصاحبه کنم. آن‌ها ویژگی‌های ذیل را به عنوان راز موفقیت کسب و کار خود عنوان کرده‌اند.

1- بی‌رحم و بی‌توقف در کسب‌وکار

Justin Lefkovitch از شرکت Mirrored Media، همچون Steve Jobs بر استقامت و پایداری، به عنوان راز بزرگ موفیت کسب و کار، تاکید و تمرکز دارد.

او معتقد است “هرگز نباید تسلیم شوید”

نظریه Justin Lefkovitch این است که او یک نگرش بی‌رحمانه دارد. تا زمانی که تمام کارها را انجام ندهد و به هدف خود نرسد نمی‌تواند متوقف شود. این ویژگی در او باعث می‌شود تا بر روی یک هدف به صورت لیزری تمرکز کند و تا زمانی که آن، از آنِ او نشده‌ است، متوقف نشود.

کسب و کار اینترنتی

بی رحم در کسب‌وکار

البته Justin Lefkovitch این را تصدیق می‌کند که این ویژگی می‌تواند به طور بالقوه باعث خستگی و خدشه در دیگر حوزه‌های زندگی فرد شود. هنگامی که فردی، تمرکز و انرژی خود را بر روی کسب‌ و‌ کار خود بگذارد، ممکن است به زندگی شخصی‌اش، خدشه و ضربه وارد شود. همانطور که در زندگی همه چیز خوب نیست و تمام خوبی‌ها هم همیشگی نیستند؛ این نیز می‌تواند برای شما یک موهبت یا یک بلا باشد.

اگرچه این ویژگی، ممکن است به نفع تمامی ابعاد زندگی من نباشد، اما راز موفقیت کسب و کارم، همین است

2- استقلال در کسب و کار

Daisy Jing  ازBanish می‌گوید

استقلال، مرا به خودآغازگر تبدیل کرده‌است؛ این ویژگی در راه موفقیت کسب و کار به من کمک می‌کند. هیچ فکر منفی و تخریب کننده‌ای در ذهن من وجود ندارد، چون من به خودم وابسته هستم

” من برای شگفتی‌های زیادی از کسب و کارم، آماده نشده بودم اما با این حال به خودم اعتماد دارم و می‌دانم که من به اندازه‌ی کافی هوشمند هستم تا بتوانم آن‌ها را همانطور که هستند ببینم، نه بزرگ‌تر و سخت‌تر از آنچه هستند. پدر و مادرم، این‌ها را به من آموختند و با این طرز فکر، کسب‌وکارم برایم راحت‌تر شد”.

کسب و کار اینترنتی

استقلال در کسب‌وکار

3- کمک کردن در کسب‌وکار

وقتی تبدیل به یک کارآفرین می‌شوید، تمایل به اولویت‌بندی نیازهای خود و کسب‌و‌کارتان، از اهمیت بالایی برخوردار است.

“من هنگام کمک به دیگران، کارم را به بهترین نحو انجام می‌دهم. به جای آن که برای کسی گزینه‌های کمک تعیین کنم از آن‌ها می‌پرسم: ”چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟” با این سوال، کاری که آن‌ها از من می‌خواهند برایشان انجام می‌دهم. من با این کار خوشحالم که چقدر به خودم کمک کرده‌ام. به همین دلیل من همیشه به دنبال راهی برای کمک به دیگران هستم.”

فروش اینترنتی

کمک کردن در کسب‌وکار اینترنتی

4- عملی بودن

نکته‌ی حائز اهمیت در تعریف موفقیت، میل به اهداف بلند‌ مدت و عملی شدن آن‌هاست. Piyush Jain از SIMpalm می‌گوید:

من همیشه رویای یک کارآفرینی فناورانه را داشتم. این هدف من فقط با کار سخت و هوشمندانه، عملی می‌شد. شاید شما رویای میلیاردر شدن را داشته‌باشید، اما حتما باید مسیر عملی شدن آن را پیدا و اجرا کنید. من همیشه از این روش استفاده می‌کنم: یک رویا پیدا کنید و آن را به دنیای واقعی وصل کنید

کسب و کار اینترنتی

کسب‌وکار

5- سازگاری در کسب‌وکار

Alfredo Atanacio  از  Uassist.ME گفته ”کلید موفقیت من، توانایی انطباق من است. زمان‌هایی وجود داشته است که من برنامه‌ای کامل طراحی کرده‌بودم و چیزی اتفاق می‌افتاد که تمام برنامه‌ها را تغییر می‌داد”.

این ساخته شدن یا شکستنِ لحظه‌ای، موفقیت کسب و کار شما را نشان می‌دهد. Atanacio در ادامه تعریف می‌کند که توانایی انطباق، چگونه موجب موفقیت او شده‌است. او می‌گوید:

در لحظاتی اینچنین، شما نیز خود را انطباق می‌دهید یا ادامه‌ی ماجرا را رها می‌کنید. من مجبور بودم تنظیم، منطبق، بازسازی و دگرگون شوم و این‌ها فرصت موفقیت را برایم به وجود آوردند

کسب و کار اینترنتی

سازگاری در کسب‌وکار

6- مشاهده تصویر بزرگ هدف

مانند یک پیاده‌رَوی ساده فکر کنید. از یک طرف، شما جزئیات کوچکی را می‌بینید و از طرف دیگر، فقط انتهای مسیر را. موانع کوچک همچون سنگ‌ریزه‌هایی هستند که وجود دارند اما مانع پیاده‌روی شما نمی‌شوند. برای موفقیت شما مجبورید به طور مؤثّر روی این پیاده‌روی تنگ راه بروید اما لزومی ندارد به موانع کوچک، اهمیت و توجه نشان دهید. شما باید روی هدف تمرکز کنید شاید هم در معرض سقوط باشید؛ اما دیدن هدف، شما را از حاشیه‌ها دور می‌کند. John Hall  از  Influence & C، موفقیت خود را مدیون تمرکز روی تصویر بزرگ هدف و عدم توجه به جزئیات، می‌داند. در حالی که او معتقد است همان اجزای کوچک نیز، اجزایی از کسب و کار هستند.

“اغلب مردم به موانع کوچک، واکنش نشان می‌دهند و سعی دارند آن‌ها را برطرف کنند. از نظر John Hall، این بدان معنی است که فرایندهای سنتی چالش برانگیز، نیازهای آنی را فروکش می‌کنند؛ مخصوصاً اگر تاثیرات و نتایج استراتژیک نداشته باشند، می‌توانند با راه‌حل‌های موضعی و مقطعی درمان شوند.

فروش اینترنتی - کسب و کار اینترنتی

هدف در کسب‌وکار

برای اینکه فرایند حل مسائل، به سمت راه‌حل‌های استراتژیک برود، تمام راه‌حل‌ها را به سمت استراتژی، متمرکز می‌کنیم و از مسائل کوچکی که به استراتژی و اهداف اصلی سازمان مربوط نیستند، چشم‌پوشی خواهیم کرد.

7- چشم‌انداز شکست

آیا شما جز افرادی هستید که اگر چیزی به درستی آن چه برنامه‌ریزی کرده بودید، انجام نشود، آن را کنار می‌گذارید؟ اگر اینگونه هستید، در مورد مقوله‌ “شکست” تجدید نظر کنید! از نظر Jeff Jahn از شرکت DynamiX، شکست‌ها، نه تنها فرصتی برای بحث و گفتگو در مورد رشد بی‌وقفه و مداوم هستند، بلکه به عنوان بخش طبیعی و ذاتی فرایند کسب‌ و‌ کار عمل می‌کنند. علاوه بر این، باید شکست در حوزه‌های فردی را از حوزه‌ی کسب‌وکار تفکیک کرد.

” کلید رشد مداوم من، این است که درک کرده‌ام شکست در اجرای ایده‌ها و طرح‌های من، شخص خودم را شکست نمی‌دهد. شخصیت من، شکست ناپذیر است. ما انسان هستیم و ممکن است خطا داشته باشیم؛ حتی زمانی که ما خودمان همه چیز را درست اجرا کنیم، ممکن است عوامل خارجی، مانع موفقیتمان شوند”. مفهوم شکست برای Jahn، به عنوان یک رویداد مخرب و هزینه بردار معنی نمی‌شود؛ بلکه او شکست را به عنوان “بخشی از زندگی” می‌بیند. Jahn:

شکست باید به عنوان یک قدم در راه رسیدن به موفقیت تلقی شود، نه به عنوان مانعی منجر به توقف

کسب و کار اینترنتی

شکست در کسب‌وکار

8- ذهن باز در کسب‌وکار

در این مقاله از نقش و الزام خصیصه‌ی انعطاف‌پذیری و سازگاری در مسیر موفقیت، گفته شد. جنبه‌ی مهمی از انعطاف‌پذیری، این است که درهای جدیدی را برای انجام کارهای جدید و یادگرفتن‌های بیشتر به روی خود باز کنیم. خواه یادگرفتن بهترین عملکردها، تغییرات صنعت یا روش‌های جدیدی باشد که شما تاکنون در برنامه‌ریزی‌ها و استراتژی‌های خود، اِعمال نکرده‌باشید. به گفته Nicole Munoz  از Start Ranking Now:

ذهنم باز است و من آماده‌ی دریافت فرصت‌ها هستم تا تمام جنبه‌های کسب‌ و‌ کار را درک کنم. من آماده‌ام تا بهترین روش‌ها را برای از قوه به فعل درآورودن مهارت‌هایم در جهت رشد و پیشرفت شخصی و کسب و کارم، به کار گیرم. اگر یک مسیر جدید برای بازاریابی کسب و کارم کشف شود، من حتما به دنبال این خواهم بود تا بهترین روش استفاده و اجرای آن را در جهت تحقق اهداف و استراتژی کسب و کارم یاد بگیرم

کسب و کار اینترنتی

ذهن باز در کسب‌وکار

Munoz  اضافه می‌کند که یادگیری به طور مداوم، نه تنها صرفاً یادگیری است؛ بلکه یک مهارت ارزشمند است که شما می‌توانید در صنعت خود، ماندگار و پایا و همچنان موفق باشید”.

Munoz:

“اگر همیشه در صف یادگیری باشید، هیچوقت عقب نمی‌مانید”.

9- تواضع و فروتنی

هنگامی که به دنبال کسب قدرت و اعتبار در صنعت و کسب‌وکارخود هستید به طور مداوم به دنبال افزایش انگیزه‌های خود باشید. Blair Thomas از First American Merchant معتقد است وقتی به موفقیت تجاری برسید احساس فروتنی ضروری است. شما باید مطمئن شوید که تلاش‌های حرفه‌ای خود را به درستی انجام داده‌اید اما مهم‌تر از آن این است که شما باید متواضع بوده و هر لحظه به دنبال یادگیری از شرکا و مربیان باشید. در نهایت هنگامی که تلاش می‌کنید تا در کسب‌وکار خود باقی بمانید و پیشرفت کنید، همیشه بابت در اشتباهات خود مسئولیت‌پذیر باشید.

کسب و کار اینترنتی

تواضع در کسب‌وکار

10- مهارت‌های شنیداری

همانند فروتنی، تمایل شدید به یادگیری، مشاوره و دریافت بازخورد از کسانی که در اطراف شما هستند، ویژگی بسیار مهم کارآفرینان برتر است. John Rood  از Next Step Test Preparatio، اظهار دارد:

“همچون بسیاری از صاحبان کسب‌ و کار، من نیز آموزش حرفه‌ای ندیده‌بودم و تجربه‌ای در این زمینه نداشتم. اما اگر برای هر بخش از تولید و تجارت، راهنمایی و مشاوره نمی‌گرفتم، هیچوقت هیچ نتیجه‌ی خوبی دریافت نمی‌کردم”.

Rood همچنین معتقد است؛ “این به معنیِ جستجوی مربیان و مشاوران با تجربه نیست؛ بلکه به معنی گوش‌دادن به کارکنان خود است. شما یک بار کارکنانتان را استخدام می‌کنید اما یاد بگیرید که همیشه به آن‌ها گوش دهید و از آن‌ها بازخورد بگیرید”.

کسب و کار اینترنتی

مهارت های کسب‌وکار

11- پاسخگویی شخصی

Kristopher Jones  از  LSEO.co، می‌گوید:

”وقتی نوجوان بودم به نوارهای “قدرت شخصی” از Tony Robbins گوش می‌دادم و یک درس ارزشمند از آن‌ها گرفتم؛ ما هرکدام، سرنوشت نهایی خود را کنترل می‌کنیم”.

به زعم Jones، این ویژگی به همراه احساس مسئولیت‌پذیری شخصی، او را تحریک کرد تا بر مسیر کسب‌وکارش، کنترل و احاطه داشته باشد. همچنین او می‌گوید: “سرنوشت ما چیزی نیست که به ارث برده‌ شود، بلکه به دست آورده‌ خواهد شد”. بسیاری از موفقیت‌های من، از مسئولیت‌پذیری‌ام نسبت به سرنوشتم، نشأت گرفته‌است. من برای چیزی که ندارم، بهانه‌ای را قبول نمی‌کنم و با اقدامات عملی، آن را به دست می‌آورم.

کسب و کار اینترنتی - فروش اینترنتی

کسب‌وکار

12- سازمان دهی کسب‌وکار

اصلا تعجب آور نیست که یک سازمان خوب و برنامه‌ریزی شده که به خوبی هم هدایت و کنترل می‌شود، یکی از ویژگی‌های مهم یک کارآفرین موفق باشد. اینجا در نرم‌افزار Palo Alto، ما معتقدیم سازمان برنامه‌ریزی شده به عنوان مسیر موفقیت، یکی از جنبه‌های برنامه‌ریزی ناب و زنده است. تأکید ما بر برگزاری جلسات ماهانه و دوره‌ای برای مرور برنامه‌ریزی و سازماندهی سازمان است. Angela Ruth از Due، اعتبار موفقیت‌هایش را به شخصیت سازمان یافته‌اش نسبت می‌دهد. او می‌گوید:

من به شدت سازمان یافته‌ام و از دوران مدرسه به این شیوه عمل کرده‌ام. من به طور مرتب بررسی می‌کنم که همه چیز را اولویت بندی کرده‌باشم و به نوبت، آن‌ها را انجام دهم. من اهدافم را تعیین و به طورت سیستماتیک آن‌ها را کنترل می‌کنم

Ruth استدلال می‌کند که این‌ها مهارت‌های سازمان‌ یافته‌اش هستند که منجر به موفقیت‌های بیشتر و نتایج بهتری شده‌اند. او اذعان می‌دارد: “من هرچه بیشتر سازمان‌ یافته باشم، در انجام کارهایم تواناتر هستم و موفقیت‌های بزرگتری را می‌سازم. این ویژگی، مرا قادر می‌سازد تا من بتوانم دو چندان بیشتر یاد بگیرم و نهایتاً، در شغلم به موفقیت‌ها و پیشرفت بیشتری برسم”.

کسب و کار اینترنتی

سازمان دهی در کسب‌وکار

13- صبر

Diego Orjuela از Cables & Sensors, LLC:

بدون شک یکی از مهمترین مشخصه‌های من برای موفقیت به عنوان یک کارآفرین این است که بیش از یک دهه، به سختی کار کردم. من هرگز از خودم و هدفم فرار نکردم و خسته نشدم

این مهارت، کمی متفاوت از استقامت بی‌وقفه که توسط Jobs توصیه شده بیان شده‌است. یک کارآفرین، با صبر و شکیبایی خود نه تنها می‌تواند خود را هدایت کند و تسلیم نشود، بلکه می‌تواند در یک مسیر متعادل و قابل اندازه‌گیری، حرکت کند. این بدان معنی نیست که باید آهسته حرکت کنید، بلکه باید چشمانتان را روی هدف متمرکز کنید و با فاصله و سرعتی مطمئن به سمت آن حرکت کنید.

کسب و کار اینترنتی

صبر در کسب‌وکار

Orjuela: “یک کارآفرین باید بتواند با صبر و شکیبایی، بدون استرس و فشار، همه امور را مدیریت کند. چرا که فشار و استرس، مانع بسیاری از موفقیت‌ها خواهد بود”.

14- مهارت‌های حل مسئله

مهارت حل مسئله، درآغاز هر کسب‌ و کار یک ویژگی ذاتی و لازم است. اینکه شما توانایی حل مسئله را داشته‌ باشید. در واقع دلیل ورود شما به عرصه‌ی کارآفرینی و کسب‌ و‌ کار است. Tyler Hanway از Consumer Brands, LLC، معتقد است هر کارآفرین دارای یک مشکل تجاری است که نیاز به حل دارد. به گفته‌ی وی:

من واقعا از حل مسائل لذت می‌برم، حتی اگر مسائل کوچک و ناچیزی باشند”. Tyler معتقد است توانایی حل مسئله یک مهارت مهم برای پرورش ویژگی‌های کارآفرینی در سطح فردی و شغلی است. شناسایی مسائل و تمرین حل آن‌ها، مرا برای کسب‌ و کار آماده کرده‌است

کسب و کار اینترنتی

کسب‌وکار

شما فکر می‌کنید راز کارآفرینی چیست؟

منبع: bplans

مطالب مرتبط

3 نظر

علی خادم الرضا دوشنبه , ۶ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۲۳:۲۸ - ۲۳:۲۸

با تشکر از مقاله بسیار کامل و خوبتون.
موفق و پیروز باشید 🙂

Reply

دیدگاه شما چیست؟