وعده سیم کارت رایگان: مراقب کلاهبرداران باشید

توسط فاطمه شیردل
2 minutes read

ارائه سیم کارت رایگان یا تبدیل آن از جمله مواردی است که می‌تواند شما را در دام کلاهبردان بیاندازد. با وجود اینکه ما روز به روز شاهد روش‌های جدید کلاهبرداری هستیم اما برخی از آن‌ها هیچ گاه قدیمی نمی‌شوند. این روش‌ها ممکن است دستخوش تغییراتی شوند اما ماهیت آن‌ها عوض نمی‌شود. حتی بارها اتفاق افتاده که به دلیل عدم آگاهی، افراد فریب این سواستفاده‌گران را خوردند.

سیم کارت رایگان

وعده سیم کارت؛ روش قدیمی

از جمله روش‌هایی که سال‌هاست از سوی کلاهبرداران مورد استفاده قرار می‌گیرد، استفاده از اسم اپراتورهای مختلف و وعده سیم کارت است. در این روش احتمال اینکه افراد فریب بخورند، بسیار زیاد است. فرد سوءاستفاده‌‌گر به روش‌های مختلف شماره اشخاص مختلف را پیدا کرده و با آن‌ها تماس می‌گیرد و خود را اپراتور معرفی می‌کند.  او با دادن وعده‌هایی از قبیل ارائه سیم‌کارت رایگان، تعویض سیم‌کارت‌ اعتباری با دائمی، هدیه تماس یا اینترنت رایگان یا تبدیل سیم‌کارت‌ 4G به 5G فرد را فریب می‌دهد. سپس با اهداف مختلف اقدام به سواستفاده می‌کند.

از جمله مواردی که در سال‌های گذشته باعث شده اطلاعات کاربران در اختیار دیگران قرار بگیرد شامل درز اطلاعات تماس از اپراتورها، ثبت احوال، تلگرام و موارد مشابه می‌باشد. البته در برخی موارد نیز فرد سو استفاده‌گر به صورت تصادفی شماره‌ای را انتخاب کرده و تماس می‌گیرد.

با توجه به توضیحاتی که ارائه کردیم، اگر کسی با شما تماس گرفت و حتی کد ملی و مشخصات شما را هم در اختیار داشت و ادعای اهدا یا تعویض سیم کارت کرد، نباید به سادگی به او اعتماد کنید. زیرا همان‌طور که اشاره شد درز اطلاعات از طریق اپراتورها یا ثبت احوال امکان پذیر است. به همین دلیل ممکن است فردی که تماس گرفته نام و اطلاعات شخصی شما را بلد باشد و این دلیل خوبی برای اعتماد به او نیست. احتمالا هدف این مهاجمان این است که با استفاده از مهندسی اجتماعی، اعتماد شما را جلب کرده و  در نهایت اقدام به سوءاستفاده کنند.

4316211

اگر بخواهیم تعریف دقیقی از مهندسی اجتماعی ارائه دهیم باید خاطر نشان کرد که این کار یک سوءاستفاده آگاهانه از تمایل انسان‌ها به اعتماد کردن است. در مسیر این هدف، فرد مهاجم از  مجموعه‌ای از تکنیک‌ها کمک می‌گیرد و طرف مقابل را متقاعد می‌سازد تا اطلاعات خاصی را فاش کند. بعد از کسب این اطلاعات مسیر سواستفاده هموار می‌شود.

به همین دلیل افراد باید توجه داشته باشند که به هیچ وجه به راحتی به این نوع تماس‌ها اعتماد نکنند و اطلاعات شخصی خود را ارائه ندهند. همچنین از ورود به لینک‌های مشکوک نیز خودداری کنند. برای اینکه مطمئن شوید که آیا این تماس واقعا از طرف اپراتورها است یا نه می‌توانید به سایت رسمی آن‌ها مراجعه کنید. در صورتی که طرح تعویض یا ارائه سیم کارت رایگان یا غیره حقیقت داشته باشد، می‌توانید در سایت مشاهده کنید.

موضوع مرتبط: تلاش‌ های سهام دار ایرانسل برای خارج کردن چند میلیون دلار از ایران

مطالب مرتبط

1 comment

احمد دوشنبه , ۲۷ شهریور ۱۴۰۲ ساعت ۱۶:۱۳ - ۱۶:۱۳

سلام من یه سیم‌کارت از راه آهن به قیمت ۱۰ هزارتومان خریدم و گفتن ۳ روز دیگه فعال میشه و فعال نشده آیا امکان دارد کلاهبرداری باشد

Reply

دیدگاه شما چیست؟