ریلمی Narzo 30 پرو 5 جی نخستین گوشی 5 جی از سری Narzo ریلمی است اما مهم تر از آن، کمپانی ریلمی ادعا کرده است که این گوشی پر سرعت ترین گوشی هوشمند گیمینگ میان رده است که تا به حال به بازار عرضه شده است. این گوشی در ماه فوریه امسال معرفی شد و این اولین باری است که بر اساس تجربه مستقیم نقد و بررسی می شود. در این مقاله برای این که ببینیم آیا گوشی ریلمی Narzo 30 پرو 5 جی سریع ترین گوشی هوشمند در این طبقه کاربری است یا خیر، گزارش چند بنچمارک را بررسی کرده ایم.
Dimensity 800U با کسی شوخی ندارد. ریلمی Narzo 30 پرو 5 جی اختصاصی هند با قیمت 17 هزار روپیه هند، یکی از ارزان ترین دستگاه های مجهز به 5 جی موجود در بازار است. این گوشی به برخی ویژگی های مخصوص گیمینگ مثل صفحه نمایش 120 هرتزی با نرخ نمونه برداری تاچ 180 هرتزی مجهز است.
مشخصات ریلمی Narzo 30 پرو 5 جی در یک نگاه
بدنه: 162.2×75.1×9.1 میلی متر، 196 گرم، گوریلا گلس 3 در جلو، بدنه پلاستیکی
صفحه نمایش: ال سی دی IPS با اندازه 6.50 اینچ، 480 نیت (معمول)، 600 نیت (اوج)، رزولوشن 1080×2400 پیکسل، نسبت ابعاد 20:9، 405ppi.
چیپست: مدیاتک MT6853 Dimensity 800U 5G (7 nm): هشت هسته ای (2×2.4 گیگاهرتز Cortex-A76 و 6×2.0 گیگاهرتز Cortex-A55)؛ Mali-G57 MC3.
حافظه: 64 گیگابایت و 6 گیگابایت رم، 128 گیگابایت و 8 گیگابایت رم؛ UFS 2.1؛ microSDXC (با خشاب سیمکارت مشترک)
سیستم عامل/نرم افزار: اندروید 10، رابط کاربری ریلمی (Realme UI).
دوربین پشت: واید (اصلی): 48 مگاپیکسل، f/1.8, 26mm, 1/2.0″, 0.8µm, PDAF؛ التراواید انگل: 8 مگاپیکسل، f/2.3, 119˚, 1/4.0″, 1.12µm؛ ماکرو: 2 مگاپیکسل، f/2.4.
دوربین جلو: 16 مگاپیکسل، f/2.1, 26mm (واید)، 1/3.09″, 1.0µm.
فیلمبرداری: دوربین پشت: 4K با 30fps، 1080p با 30/60/120fps و gyro-EIS؛ دوربین جلو: 1080p با 30fps و gyro-EIS.
باتری: 5000 میلی آمپر ساعتی؛ فست شارژ 30 واتی، 50% در 25 دقیقه، 100% در 65 دقیقه (طبق تبلیغات)، شارژ Dart Charge، شارژ Power Delivery 15W.
سایر: اسکنر اثرانگشت (در لبه گوشی)؛ جک 3.5 میلی متری؛ بدون NFC.
اولین چیزی که متوجه آن شدیم این بود که ریلمی Narzo 30 پرو 5 جی به هیچ وجه یک گوشی کاملا جدید نیست. این گوشی مبتنی بر ریلمی 7 مدل 5 جی ساخته شده است و تقریبا تفاوت چندانی با آن ندارد. با این وجود از آنجایی که گوشی مذکور در بازار هند عرضه نشد و فقط در بازارهای خاصی در دسترس قرار گرفت، عرضه این گوشی معقول به نظر می رسد. همچنین، هند بازار اصلی برای ریلمی Narzo 30 پرو 5 جی است.
متاسفانه، در تلاش برای تنظیم قیمت برای بازار هند، ریلمی مجبور شده است چند ویژگی را از این گوشی حذف کند. ریلمی Narzo 30 پرو 5 جی سنسور عمق ندارد که البته قطعه زیاد مهمی هم نیست. از سوی دیگر، پایین ترین مدل این گوشی در هند از 6 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی شروع می شود در حالی که پایین ترین مدل ریلمی 7 5 جی در اروپا دارای 6 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی است. NFC هم حذف شده اما پرداخت های بدون تماس NFC در هند رواج زیادی ندارند.
ریلمی Narzo 30 پرو 5 جی؛ طراحی و ساخت
با در نظر گرفتن شباهت ریلمی Narzo 30 پرو 5 جی به ریلمی 7 5 جی، این که وقتی این دو گوشی را در دست می گیرید یکسان به نظر می رسند قابل درک است. تنها تفاوت ظاهری این دو گوشی در طراحی پنل پشتی آن ها است. پنل پشتی گوشی ریلمی 7 5 جی دارای نوار های واضح مات روی بدنه براق است اما طراحی پنل پشتی ریلمی Narzo 30 پرو 5 جی ظاهر ساده تری دارد.
پنل پشتی این گوشی از جنس پلاستیک است اما جلای ابریشمی آن باعث شده نسبت به آنچه هست، ظاهر مرغوب تری پیدا کند. البته، این پنل ضد لک و اثرانگشت نیست اما پاک کردن جای انگشت از روی آن راحت است. همچنین همانطور که انتظار می رود پنل پشتی این گوشی سُر است و در دست نگه داشتن آن راحت نیست. جلای مات در طرفین فریم کاملا با طراحی پشت گوشی هماهنگ است و در دست گرفتن گوشی را تا اندازه ای راحت تر می کند.
برای نوشتن این مقاله رنگ نقره ای (Blade Silver) این گوشی بررسی شده است اما احتمالا رد انگشت روی رنگ مشکی (Sword Black) این گوشی کمتر پیدا خواهد بود.
بیرون زدگی دوربین در حدی است که باعث شود وقتی گوشی را روی سطح صاف قرار می دهید لق بخورد، اما در حدی نیست که احساس بدی را در شما ایجاد کند. نکته دیگر این است که سوراخ دوربین جلوی این گوشی کمی مزاحم است و اندازه بزرگی دارد. از سوی دیگر این اندازه برای سوراخ های دوربین جلو در اکثر گوشی ها و نه فقط در گوشی های ریلمی عادی و استاندارد است.
یک نکته مثبت این است که دکمه های کناری این گوشی حالت کلیکی جذابی دارند اما مهم تر از آن، در محل مناسبی قرار گرفته اند. دکمه پاور که اسکنر اثرانگشت هم دارد، تورفتگی خودش را دارد که کار با آن راحت و لذت بخش است. اسکنر اثرانگشت این دکمه همیشه درست عمل نمی کند و بدقلق است.
در مجموع ریلمی Narzo 30 پرو 5 جی ساخت خوبی دارد و فاقد هرگونه ایراد آشکاری است. این گوشی در رقابت کم نمی آورد و حتی با وجودی که به عنوان یک گوشی گیمینگ به فروش می رسد، هیچ چیز در طراحی آن وجود ندارد که آن هایی که به دنبال یک میان رده مناسب هستند را دلزده کند. در مجموع طراحی ریلمی Narzo 30 پرو 5 جی چیز خاصی ندارد.
ریلمی Narzo 30 پرو 5 جی؛ بررسی سخت افزاری
همانطور که در ابتدا گفتیم، تفاوتی چندانی میان ریلمی Narzo 30 پرو 5 جی و ریلمی 7 5 جی وجود ندارد. هر دو دستگاه دارای چیپست Dimensity 800U و صفحه نمایش های 6.5 اینچی ال سی دی IPS با نرخ 120 هرتزی هستند. درباره SoC در ادامه صحبت خواهیم کرد پس فعلا ببینیم HRR چه وضعیتی دارد.
نرم افزار این گوشی سه حالت دارد – خودکار، 60 هرتزی و 120 هرتزی. عملکرد هر سه از نامشان پیداست اما ما حالت خودکار را از نظر مدیریت نرخ تازه سازی در اپ ها و منو های پرکاربرد مورد بررسی قرار دادیم. آنطور که مشخص شد، اکثر اپ ها و منو ها در حالت 90 فریم بر ثانیه اجرا می شوند. تنها تعداد محدودی از اپ ها در حالت 60 فریم بر ثانیه اجرا شدند _مثل کروم، یوتیوب هنگام پخش ویدئو در حالت فول اسکرین و پخش کننده ویدئویی پیشفرض گوشی).
ما در هیچ جا شاهد رسیدن صفحه نمایش به نرخ 120 هرتزی نبودیم. بنابراین اگر به دنبال تجربه ای روان از صفحه نمایش این گوشی هستید پیشنهاد می کنیم از حالت 120 هرتزی استفاده کنید نه خودکار. حالت 120 هرتزی هم تغییرات هوشمند دارد – زمانی که صفحه نمایش بی حرکت باشد و نیز در پخش کننده های ویدئویی نرخ تازه سازی به 60 هرتز کاهش می یابد، کروم هم در حالت 120 فریم بر ثانیه اجرا می شود.
یکسان بودن پنل های این گوشی با ریلمی 7 5 جی به این معناست که یک سری اطلاعات کلی درباره حداکثر روشنایی ریلمی Narzo 30 پرو 5 جی در دست داریم. این مقدار در حالت دستی به 480 نیت و در حالت خودکار به 570 نیت می رسد. به باور ما این اعداد برای هر دو گوشی صادق هستند. این میزان روشنایی در یک روز آفتابی روشنایی بسیار خوب و بالایی است.
چیزی که ما را غافلگیر کرد این بود که نسخه پایه ریلمی Narzo 30 پرو 5 جی از 6 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی شروع می شود نه 128 گیگابایت حافظه داخلی که در ریلمی 7 5 جی شاهد آن بودیم. البته از حافظه UFS 2.1 مشابه در این گوشی استفاده شده است.
کیفیت دوربین ها نیز باید یکسان باشد چرا که ریلمی Narzo 30 پرو 5 جی فقط سنسور عمق ندارد و کارایی این سنسور هم به کلی محل تردید است. دوربین اصلی یک سنسور 48 مگاپیکسلی، 1/2.0″, 0.8µm با اپرچر f/1.8 است. یک دوربین استاندارد 8 مگاپیکسلی 8MP f/2.3 التراواید هم در گوشی به کار رفته است. دوربین 2 مگاپیکسلی ماکرو و دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی f/2.1 دیگر دوربین های این گوشی هستند.
ظرفیت باتری ریلمی Narzo 30 پرو 5 جی هم 5000 میلی آمپر ساعت است و از همان تکنولوژی فست شارژ 30 واتی استفاده می کند، با این وجود نسل قبلی این گوشی یعنی Narzo 20 Pro با یک باتری کوچک تر 4500 میلی آمپر ساعتی از شارژ 65 واتی پشتیبانی می کرد.
ریلمی به خاطر تغییرات چشمگیر یا حتی تنزل قطعات نسل های جدید گوشی های هوشمندش شناخته شده است. ریلمی توضیح داده است که این تغییر به علت پویایی های بخش شارژ گوشی ها در بازار است و بنابراین هر سال یک سری از ویژگی ها به نفع ویژگی های دیگر کنار گذاشته می شوند.
نتایج تست شارژ ریلمی Narzo 30 پرو 5 جی کمی با ریلمی 7 5 جی متفاوت است. ریلمی Narzo 30 پرو 5 جی در 75 دقیقه از صفر به صد درصد شارژ رسید در حالی که ریلمی 7 5 جی این میزان شارژ را در 65 دقیقه ای که تبلیغ شده بود، پر می کند.
بررسی عملکرد ریلمی Narzo 30 پرو 5 جی
در خصوص عملکرد چیپست Dimensity 800U مدیاتک اطلاعات نسبتا کاملی در دست داریم و می دانیم که چیپست پرسرعتی است. تنها ایرادی که می توان از این چیپست گرفت عملکرد نه چندان جالب پردازنده گرافیکی Mali-G57 MC3 GPU است اما زمانی که پای عملکرد رایانشی در میان باشد، قدرت بالایی دارد.
این چیپست دارای یک سی پی یو هشت هسته ای متشکل از دو هسته Cortex-A76 با کلاک 2.4 گیگاهرتز و شش هسته Cortex-A55 با کلاک 2.0 گیگاهرتزی است. این چیپست مبتنی بر فرایند تولید 7 نانومتری ساخته شده است بنابراین بهره وری انرژی آن نیز تضمین شده است.
بررسی نرم افزار ریلمی Narzo 30 پرو 5 جی
نرم افزار این گوشی چیز جدیدی ندارد و قبلا بارها امتحان شده است. هیچ ایرادی ندارد اما عرضه یک گوشی با اندروید 10 زمانی که اندروید 11 بیش از شش ماه پیش عرضه شده کمی ناامید کننده است. با این حال چند ویژگی برجسته وجود دارد که با شما در میان خواهیم گذاشت.
اول از همه، رابط کاربری ریلمی گامی بزرگ در جهت فراهم کردن یک تجربه شفاف و ساده برای کاربر است و این کمپانی بی شک در رسیدن به این هدف موفق عمل کرده است. این رابط کاربری به اندروید شباهت دارد با این حال به ویژگی های اختصاصی متعددی مجهز شده که آن را متمایز می سازند. مهم تر از همه، هیچ ایراد یا هنگی در این نرم افزار مشاهده نکردیم. سیستم کاملا روان اجرا می شود جز در موارد نادری که بین اپ ها جابجا می شوید.
ریلمی Narzo 30 پرو 5 جی که یک گوشی مقرون به صرفه برای گیمینگ است از Game Space این کمپانی بهرمند شده است. بهینه سازی های متنوع مربوط به گیمینگ تجربه بازی با این گوشی را سبک و آسان کرده اند.
در صورتی که به شکل ظاهری متفاوتی عادت دارید، می توانید از تم ها و آیکون های متنوع که حتی امکان تغییر شکل آیکون را هم به شما می دهند، استفاده کنید.
یک سری ویژگی های مخفی این نرم افزار نیز می توانند بسیار کاربردی باشند مثل حالت استندبای Super nighttime. این موارد را می توانید در منوی فرعی آزمایشی Realme labs پیدا کنید. این حالت اساسا زمانی که شما خواب هستید کلیه سنسورها و ارتباطات را در حالت low-power (کم مصرف) و یا حتی خاموش قرار می دهد تا مصرف باتری گوشی کاهش یابد. البته فعال کردن این حالت ممکن است باعث تاخیر در دریافت نوتیفیکیشن بعضی اپ های پیام رسان شود.
بررسی دوربین ریلمی Narzo 30 پرو 5 جی
دوربین های این گوشی نکته شایان ذکری ندارند و همان چیزی هستند که از یک گوشی با این قیمت می توان انتظار داشت. در زیر چند نمونه عکس گرفته شده با دوربین اصلی و التراواید این گوشی را می بینید.
این هم نمونه ای از عکس های سلفی
جمع بندی
علی رغم اینکه بعضی نقطه ضعف های ریلمی Narzo 30 پرو 5 جی بدون نیاز به بررسی مشهود هستند، اما این گوشی نسبت به قیمتش ارزش خرید دارد. به ویژه در هند که قیمت آن نسبت به مشابه اروپایی اش یعنی ریلمی 7 5 جی پایین تر است. اگر با نداشتن NFC مشکلی نداشته باشید، این گوشی یک میان رده متعادل است که به صفحه نمایش و چیپست آن توجه ویژه ای شده است.
با این قیمت چند گوشی مشابه در بازار وجود دارد اما تقریبا هیچ یک از آن ها ترکیب منحصر به فرد HRR و چیپست قدرتمند را ندارد. متاسفانه HRR به علت پشتیبانی سؤال برانگیز از بازی های بالای 60 فریم بر ثانیه، اهمیت چندانی ندارد. اما در گوشی های گران قیمت تر و گوشی های هوشمند گیمینگ قدرتمند نیز شاهد این مشکل بوده ایم بنابراین این مسئله را به گردن ریلمی Narzo 30 پرو 5 جی نمی اندازیم. این گوشی قطعا ارزش توصیه کردن را دارد.
منبع: gsmarena