ما با یک دوران متحولکننده روبرو هستیم یعنی شبکههای فایو جی بسیار بیشتر رواج پیدا کردند، اما هنوز شایع نیستند.
به همین علت گوشیها در دو مدل فایوجی و فورجی به بازار عرضه میشوند و گاهی تفاوت بین آنها فراتر از تنها مودم است.
همین حرف را میتوانیم در مورد دو گوشی ریلمی 8 5 فایوجی و برادر فورجی آن بزنیم. قسمتی از این تفاوت به این حقیقت اجتنابناپذیر بر میگردد که اکثر چیپستهای امروزی مودمهای داخلی دارند، بنابراین اگر یک مودم فایوجی میخواهید باید از یک چیپست فایوجی استفاده کنید.
ریلمی از سادهترین چیپست فایوجی یعنی دایمنسیتی 700 مدیاتک استفاده کرده است. مودم این چیپست خوب است و حداکثر سرعت تئوری 2.77 گیگابیت بر ثانیه را دارد و با توجه به این که نسل بعدی شبکههای ارتباطی در ابتدای مسیر خود هستند، فکر نمیکنیم تا چند سال آینده به مودم سریعتری نیاز داشته باشید.
همچنین باید بگوییم گوشی ریلمی 8 فایوجی اولین دستگاه با چیپست دایمنسیتی 700 در هند بوده و این کشور اولین شبکه 5G خود را راهاندازی کرده است.
گرچه، طبق انتظارهای فعلی این شبکه در اواخر سال 2021 یا اوایل 2022 شروع به فعالیت خواهد کرد. گرچه به نظر ما خرید یک گوشی با نگاه به آینده هرگز زود نیست.
اما این چیپست ممکن است باعث موفقیت یا عدم موفقیت گوشی Realme 8 5G شود. این اولین دستگاه با چنین چیپستی است که ما در بنچمارکها محک زدیم و با آن که نظرمان را زمان نقد این گوشی اعلام خواهیم کرد، ولی شک داریم پردازنده گرافیکی آن بتواند از نمایشگر 90 هرتز این گوشی حداکثر استفاده را ببرد.
صحبت از نمایشگر شد. پنل 90 هرتز این گوشی از نوع IPS LCD است که جایگزین نمایشگر سوپر آمولد ممتاز مدل فورجی شده است. همانطور که گفتیم، تفاوت بین این دو گوشی فراتر از مودمهایشان است. نمایشگر 3 حالت 60 هرتز، 90 هرتز و خودکار دارد و در نگاه اول روشنایی آن در حد پنل آمولد نیست.
دوربین موضوع نگرانکننده دیگر است. با توجه به نبود دوربین فوق عریض باید با یک ماژول کاملا ساده 48 مگاپیکسل بسنده کنیم (قبول داریم کنار آن دو دوربین 2 مگاپیکسل نیز قرار دارد، ولی تنها برای افزایش شمارش تعداد دوربین هستند).
ریلمی حتی عمدا بعضی از قابلیتها را مانند Starry Mode و Tilt-Shift Mode حذف کرده است.
بدون شک بدون نبود آنها میتوانیم زندگی کنیم، ولی باید دقت کنید که قیمت دو گوشی ریلمی 8 و ریلمی 8 فایو جی مشابه و 200 یورو است. بنابراین با یکی از ارزانترین گوشیهای فایوجی روبرو هستیم.
اما حتی با این حال، هر نوع افت مشخصات ما را زمان خرید مردد میکند. حتی با آن که نمایشگر ممکن است از نظر برخی تنزل نیافته باشد (چون ما میدانیم برخی نمایشگرهای السیدی را به آمولد ترجیح میدهند)، اما در مورد دوربین این چنین نیست.
همین حرف را در مورد باتری 5000 میلیآمپر ساعت میتوانیم بزنیم که با سرعت 18 وات شارژ خواهد شد (کمتر از سرعت شارژ 30 وات مدل فورجی).
ما از ظاهر گوشی ریلمی 8 فایوجی خوشمان آمد. این دستگاه یک بدنه شیک دارد و در مقایسه با مدل استاندارد ریلمی 8 محکمتر حس میشود. مدل به رنگ آبی تحت بررسی ما زیبا و ایمن به لک افتادن به نظر میرسد.
ما نگران هستیم که ممکن است خش بیافتد، ولی با توجه به این که ریلمی یک قاب محافظ داخل جعبه فروش قرار داده است نباید زیاد به دلمان بد راه دهیم. شارژر 18 وات نیز داخل جعبه است.
با این حال، آیا گوشی را از مدل فورجی بیشتر دوست داریم؟ یا هر گوشی دیگر فایوجی که در این محدوده قیمتی قرار دارد؟ طی هفتههای آینده با روکیدا همراه باشید چون داریم نقد کامل و تخصصی گوشی ریلمی 8 فایوجی را آماده میکنیم.
منبع: gsmarena.com