برای خرید تلویزیون به خیابان جمهوری میرسید. روی هر تلویزیون چند برچسب با دنیایی از اصطلاحات وجود دارد. کمی قبل از کیفیت 8K به شما گفتیم.
تفاوت انواع نمایشگر را با ذره بین به شما نشان دادیم. امروز به یک سوال جواب میدهیم: بین تلویزیون QLED و UHD به کدام مورد نیاز دارید؟
معنی این دو اصطلاح چیست؟ آیا میتوانیم دستگاهی را پیدا کنیم که هر دو آنها را داشته باشد؟ تقریبا بیشتر تلویزیونهای QLED کیفیت 4K را به همراه دارند.
در نتیجه نمیتوانید یک تلویزیون QLED بدون کیفیت اولترا HD داشته باشید. در طرف دیگر، کیفیت اولترا HD یا 4K بدون فناوری QLED نیز ممکن است.
هر شرکت یک فناوری را به دست گرفته و آن را توسعه میدهد. هر پیشرفت اسم و رسمی را به همراه میآورد. اصطلاحات امروز دنیای تلویزیون بی نهایت کاربران را گیج میکنند.
1. QLED چیست؟
شرکتها با پیشرفت و توسعه نمایشگرهای LCD – LED به QLED رسیدند. تمام انواع نمایشگر به دو دسته اصلی تقسیم میشوند: LCD و OLED.
اگر نام علمی آن را بخواهید، QLED یعنی: دیود نوری کوانتومی. در زمینه محصولات موجود در بازار، سامسونگ تلویزیونهای مختلفی تولید میکند.
نمایشگرهای QLED در گروه گران قیمت قرار میگیرند.
2. اولترا HD چیست؟
معنی کلمه به کلمه آن میشود: کیفیت فوق العاده بالا. آن را روی تلویزیونهایی با ابعاد بزرگتر از 40 اینچ پیدا میکنید. اساسا کیفیت 4K و اولترا HD تفاوتی با هم ندارند.
بعد از چند سال پیشرفت و ارزانتر شدن این کیفیت، حالا در میان محصولات پر فروش قرار گرفتهاند. کیفیت بالایی به همراه دارند اما کیفیت آنها قابل مقایسه با 8K نیست.
سامسونگ انواع مختلف تلویزیون با کیفیت 4K را تولید میکند. مانند: LED، میکرو LED، نئو QLED و QLED. در نمایشگرهای نئو QLED از میکرو LED برای نور پس زمینه استفاده میشود.
اگر بخواهید با ذره بین نگاه کنید، رازها را به شما میگوییم: نام دیگر اولترا HD، کیفیت 2160p است. نمایشگری که از این کیفیت پشتیبانی کند، 3840 در 2160 پیکسل دارد.
در نتیجه دقیقا 4K نیست اما چون عدد 3840 پیکسل تفاوت زیادی با 4000 پیکسل ندارد، بین این دو تفاوتی نمیبینیم.
آیا شما به کیفیت اولترا HD نیاز دارید؟
بله. کنسولهای نسل جدید، فیلم و سریالهای امروز همه و همه با این کیفیت از چشم شما پذیرایی میکنند. بیشتر از آن را بخواهید مشکلی نیست، کمتر از آن را پیشنهاد نمیکنیم.
3. QLED چطور کار میکند؟ تفاوت آن را با OLED میدانید؟
تلویزیونهای QLED از فیلتر نقطه کوانتومی استفاده میکنند. این فیتلرها از ذرات نیمه رسانا فوق العاده کوچک ساخته میشود. کوچک بودن آنها یعنی تصویر به خوبی کنترل میشود.
کنترل هرچه بهتر تصویر باعث میشود تا رنگها عمق بیشتری داشته باشد. روشنایی هم بالا میرود. اگر بین تلویزیون QLED 4K و LED 4K، نسخه QLED را انتخاب کنید، تصاویر را با دقت رنگ بیشتری میبینید.
بیشتر تلویزیونهای QLED توسط سامسونگ تولید میشود. البته نمایشگر سامسونگ در قالب برندهایی مانند TCL و هایسنس دیده میشود.
زمانی که قیمت بالا میرود، گزینههای خوب و با کیفیت یکی یکی خود را نشان میدهند. حالا OLED در برابر QLED قرار میگیرد.
متاسفانه اسم نزدیک آنها باعث درک اشتباه کاربران میشود. OLED از پایه با QLED تفاوت دارد. تلویزیونهای QLED یک شاخه جدید از LCD هستند.
در تلویزیونهای OLED برای نمایش تصاویر سیاه، پیکسل روشن نمیشود. به همین دلیل کنتراست به بی نهایت میرسد. در مورد رنگهای دیگر، نقطه به نقطه روشن و خاموش میشوند.
کیفیت تصویر OLED فوق العاده است اما یک مشکل بزرگ دارد. این گروه از نمایشگرها با مواد آلی ساخته میشود. مواد آلی یا طبیعی به راحتی آسیب میبیند و برای کارکرد طولانی مدت گزینه مناسبی نیست.
هر پیکسل در تلویزیون QLED به سبک قدیمی و با نور پس زمینه مستقیم LED روشن میشوند. نمایشگرهای QLED را تنها برای اتاقهایی با نور زیاد و رایانه پیشنهاد میکنیم.
از نظر زاویه دید، کنتراست، رنگ سیاه، عمق رنگ و دیگر موارد توان رقابت با OLED را ندارد. نکته دیگر انحصار نمایشگرهای QLED است.
تنها شرکت سامسونگ این نوع نمایشگر را تولید میکند.
4. اصطلاحات نئو QLED، مینی LED و میکرو LED چه معنی دارند؟
سامسونگ با کلمات بازی میکند. آنقدر با کلمات بازی میکند تا مشتری درگیر یکی از آن اصطلاحات جذاب شود. آخرین اصطلاح ساخته شده توسط این شرکت، نئو QLED نام دارد.
این نوع نمایشگر در سال 2021 معرفی شد. سامسونگ به جای استاندارد میکرو LED اصطلاح خود را به مشتریان معرفی میکند. به هر حال باید بگویند: تلویزیون من فرق میکند!
در نمایشگر نئو QLED از یک لایه میکرو روی نور پس زمینه استفاده میشود. نتیجه نهایی کنترل بیشتر روی مقدار روشنایی است.
میکرو LED همان مهمان ناخوانده مهمانی سامسونگ است. این فناوری به راحتی میتواند نام QLED را برای همیشه به تاریخ بسپارد.
تا این لحظه که صحبت میکنیم میکرو LED قیمت بالایی دارد. این فناوری را در سال 2018 با تلویزیون “د وال” یا دیوار مشاهده کردیم.
اوایل امسال بود که سامسونگ فناوری گران قیمت را در محصولات کوچکتر با ابعاد 88، 99 و 110 اینچ عرضه کرد. کنتراست این نوع نمایشگر نزدیک به OLED میشود.
بر خلاف نمایشگرهای OLED از مواد آلی ساخته نشده و دوام قابل توجهی دارد. برای بررسی و رقابت کامل OLED و میکرو LED روکیدا را در روزهای آینده دنبال کنید.
5. آیا باید تلویزیون 4K QLED را به خانه ببریم؟
اگر تصمیم شما خرید تلویزیون QLED است میتوانید از سری Q80T QLED یکی را به خانه ببرید. قیمت این خانواده از 1199 دلار آغاز میشود.
به هرحال با کمی هزینه بیشتر خانواده Q800T و Q950TS کیفیت 8K را به خانه شما میآورند. اگر همچنان QLED انتخاب شما نیست، به کیفیت 4K نگاه کنید.
محصولات OLED سونی حرفهای زیادی برای گفتن دارند. پاناسونیک، الجی و فیلیپس گزینههای خوبی پیش پای شما میگذارند. به خوبی نگاه کنید، به خوبی بررسی کنید.
این نکته بسیار مهم است که تلویزیون شما کوچکترین مشکلی نداشته باشد. متاسفانه کشور ما، ایران زیر شدیدترین تحریمها قرار دارد. به عبارتی هیچ گونه پشتیبانی و خدمات پس از فروش وجود ندارد.
از فروشنده بخواهید تا صفحه تماما سفید را به شما نشان دهد. حتی یک پیکسل سوخته نباید ببینید. رنگ قرمز حتی به اندازه یک نقطه در صفحه قابل قبول نیست.
شاید به چشم شما کوچک بیاید اما در آینده بیشتر خواهد شد. به هر گونه هاله یا مواردی شبیه به اثر انگشت دقت کنید. هر کدام از آنها خبر از یک فاجعه دارد.
به حرفهای فروشنده گوش نکنید. دستمال برای سری که درد نمیکند، نیست. تجربیات خود را در مورد خرید تلویزیون با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: techradar.com