نحوه مرور اینترنت با حالت ناشناس

توسط مژگان امیری
6 minutes read
مرور اینترنت با حالت ناشناس

مرور اینترنت با حالت ناشناس

نماد ناشناس به معنی این است که شما در حال مرور اینترنت با حالت ناشناس هستید. اما این به معنای آن نیست که کاملاً از دید ردیاب‌های وب پنهان‌شده‌اید.

به نظر می‌رسد مرورگرهای وب بیش از دوستانتان در مورد شما اطلاعات دارند. خیلی عجیب است که بعد از جستجو درباره سفر به پاریس، تبلیغات مربوط به بسته‌های مسافرتی به فرانسه به‌صورت رندوم در صفحه فیس‌بوک شما ظاهر می‌شوند.

آیا زمان آن رسیده است که از حالت ناشناس یا خصوصی مرورگر خود استفاده کنید؟ شاید، شاید هم نه. حالت خصوصی محدودیت‌هایی دارد که باید با آن‌ها آشنا شوید.

این ایمیل ،Seth Schoen یکی از کارمندان ارشد فناوری در بنیاد الکترونیکی مرز یا EFF است: «حتی از زمانی که حالت مرور خصوصی ساخته شد، کاربران در مورد تفاوت بین محافظت از فعالیت‌های آنلاین خود در برابر کاربران دیگری که از یک دستگاه مشترک استفاده می‌کنند، از وب‌سایت‌ها و شبکه‌های تبلیغاتی یا ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی، دچار سردرگمی شده‌اند. حالت خصوصی در مورد کاربران دیگر خوب عمل می‌کند، گاهی اوقات بر روی حالت دوم مؤثر است و هیچ تأثیری هم بر روی مورد سوم ندارد. توسعه‌دهندگان مرورگرها تلاش کرده‌اند که این موضوع را روشن کنند.»

مرور اینترنت با حالت ناشناس

روش مرور اینترنت با حالت ناشناس

بگذارید فکر کنیم شما می‌خواهید از حالت ناشناس بر روی مرورگر کروم و یا برنامه کروم استفاده کنید، «نام این ویژگی با توجه به مرورگری که از آن استفاده می‌کنید، مانند کروم، فایرفاکس، Safari و… متفاوت است.» باید کارهای زیر را انجام دهید:

  1. در سمت راست نوار آدرس کروم، بر روی گزینه سه دکمه‌ای که در یک ردیف عمودی قرارگرفته است کلیک کنید. (با این کار گزینه‌های بیشتری باز می‌شود)
  2. به دنبال بخش New Incognito بگردید. در صورت کلیک کردن بر آن گزینه، پنجره جدید باز می‌شود.
  3. با نگه‌داشتن کلیدهای Control، Shift و N، فقط یک گام با حالت ناشناس فاصله خواهید داشت.
  4. زمانی که نماد حالت ناشناس در سمت راست و در اواسط صفحه نمایان شد، می‌توانید مطمئن باشید که در وضعیت مرور اینترنت در حالت ناشناس قرار دارید.

علاوه بر علامت Incognito یا ناشناس، هشدارهای زیر را که در مورد مرور خصوصی هستند، در صفحه اصلی مشاهده خواهید کرد:

«شما به حالت ناشناس رفته‌اید. حالا می‌توانید به‌صورت خصوصی در اینترنت مرور کنید و افراد دیگری که از این دستگاه استفاده می‌کنند، نمی‌توانند فعالیت‌های شما را مشاهده کنند. اما دانلودها و نشانک‌ها قابل‌مشاهده باقی خواهند ماند. کروم موارد زیر را ذخیره نمی‌کند:

  • سابقه مرور شما
  • کوکی‌ها و اطلاعات سایت
  • اطلاعات واردشده در فرم‌ها

اطلاعات شما همچنان ممکن است برای افراد زیر قابل‌مشاهده باشد:

  • وب‌سایتی که از آن بازدید کرده‌اید
  • کارفرما یا مدرسه شما
  • ارائه‌دهنده خدمات اینترنت شما»

معنی این هشدارها این است که: مرورگرها معمولاً آدرس وب‌سایت‌هایی (که URL نامیده می‌شوند) که از آن‌ها بازدید می‌کنید را ذخیره می‌کنند. این کار باعث می‌شود بعداً پیدا کردن آن‌ها برای شما راحت‌تر شود.

در وضعیت مرور اینترنت با حالت ناشناس، مرورگر شما کمی متفاوت کار می‌کند. سابقه جستجوی شما به‌صورت محلی ذخیره نمی‌شود. این ویژگی برای پنهان کردن سابقه مرور از هر فردی است که به‌صورت اشتراکی با شما از یک دستگاه استفاده می‌کند مفید است. برای مثال زمانی که می‌خواهید یک هدیه غافلگیرانه خریداری کنید، یا اگر قصد دارید از وب‌سایت‌های مخصوص بزرگ‌سالان بازدید کنید. البته این‌ها به معنای خصوصی بودن کامل فعالیت‌های شما نیست.

مرور اینترنت با حالت ناشناس

مرورگر شما کوکی‌ها را هم ذخیره می‌کند، کوکی‌ها فایل‌هایی هستند که کاربردهای زیادی دارند. برای مثال کوکی‌ها می‌توانند به‌صورت خودکار رمزهای عبور را وارد کنند، بنابراین لازم نیست هر بار از یک وب‌سایت بازدید می‌کنید، رمز عبور را دوباره تایپ کنید. یا اینکه این کوکی‌ها می‌توانند اطلاعات ردیابی را در اختیار شرکت‌های تبلیغاتی قرار دهند که برای فروش محصول خود تمایل زیادی به درک روش مرور شما در سایت‌های مختلف دارند.

Schoen می‌گوید: «طراحی اصلی ویژگی‌های ردیابی وب مانند کوکی‌ها، بر اساس این انتظار بود که ردیابی فقط درون سایت‌های خاصی صورت بگیرد و تا زمانی که کاربر درخواست نکرده است دوره‌های مرور جداگانه را به هم متصل نکند. هر دو این هنجارها، توسط صنعت تبلیغات اینترنتی به‌شدت نقض شده است. زیرا شرکت‌های تبلیغاتی معمولاً پروفایل جامع و کاملی از تمام کارهایی که مردم به‌صورت آنلاین انجام می‌دهند، ایجاد می‌کند.»

Schoen در ادامه صحبت‌هایش اضافه می‌کند که در برخی موارد، استفاده از وضعیت مرور خصوصی می‌تواند ارتباط فرد را به‌صورت موقت از روش‌های فنی مورداستفاده برای نگهداری بیشتر این پروفایل‌ها جدا کند. به‌عبارت‌دیگر، در وضعیت مرور اینترنت با حالت ناشناس، کوکی‌ها اطلاعات مفصلی که در صورت عدم استفاده از این حالت از فعالیت‌های شما جمع‌آوری می‌کنند را در اختیار تبلیغ‌کنندگان قرار نمی‌دهند.

حالت خصوصی با حالت ناشناس تفاوت دارد

بهتر است به این نکته مهم توجه داشته باشید که استفاده از حالت خصوصی، شما را ناشناس نمی‌کند. این‌ یک ابرقدرت برای نامرئی شدن در حالت آنلاین نیست.

در این حالت ارائه‌دهنده خدمات اینترنت ISP یا کارفرمای شما می‌توانند فعالیت‌های اینترنتی شما را ردیابی کنند. این حالت موقعیت مکانی شما را از سایت‌هایی که معمولاً از آن‌ها استفاده می‌کنید پنهان نمی‌کند. اگر وارد یک حساب گوگل شده‌اید، حتی در صورت انتخاب حالت ناشناس، گوگل هنوز هم الگوهای جستجوی شما را ردیابی می‌کند. این موضوع تعجب‌آور است؟ افراد زیادی هستند که مانند شما از این موضوع خبر ندارند. پژوهشی که در سال 2018 انجام شد، نشان داد که باورهای غلط در مورد مرور اینترنت با حالت ناشناس زیاد است. 56 درصد از پاسخ‌دهندگان فکر می‌کردند که حتی باوجود ورود به حساب‌های گوگل خود، داده‌های مربوط به جستجو در حالت مرور خصوصی ذخیره نمی‌شوند. همچنین 40 درصد از افراد تصور می‌کردند موقعیت مکانی آن‌ها پنهان است. 27 درصد دیگر فکر می‌کردند در صورت استفاده از حالت خصوصی از هجوم بدافزارها و ویروس‌ها در امان هستند. هیچ‌یک از این تصورات درست نیستند.

مرور اینترنت با حالت ناشناس

گرچه از ناشناس بودند فاصله زیادی دارید، بااین‌حال، حالت خصوصی هنوز هم کاربردهای مفیدی دارد. علاوه بر پنهان کردن سابقه جستجو برای افرادی که از دستگاه شما استفاده می‌کنند، گاهی اوقات برای دور زدن paywall ها بر روی سایت‌هایی که فقط مخصوص مشترکان است مؤثر است و به شما اجازه می‌دهد محتوای موردنظر خود را بخوانید. همچنین حالت مرور خصوصی نتایج عجیبی که در زمان جستجوی وب ظاهر می‌شوند را کاهش میدهد. این نتایج  بر اساس الگوریتم‌هایی هستند که میزان استفاده از اینترنت شما را برای پیش‌بینی اطلاعاتی که به دنبال آن‌ها می‌گردید ردیابی می‌کنند. همچنین این ویژگی مانند مثال پاریس که در ابتدای مطلب بیان کردیم، ردیابی آزاردهنده توسط وب‌سایت‌ها و شبکه‌های تبلیغاتی را هم متوقف می‌کند. تصور کنید یکی از دوستانتان می‌خواهد برای چک کردن سریع فیس‌بوک خود کامپیوتر شما را قرض بگیرد، او می‌تواند در حالت ناشناس وارد حساب کاربری فیس‌بوک خود شود، بدون اینکه لازم باشد ابتدا از حساب شما خارج شود.

شکل بهتر حالت ناشناس آنلاین

اگر واقعا به مرور اینترنت در حالت ناشناس نیاز دارید، باید کاری بیش از استفاده از حالت خصوصی انجام دهید. در دسترس‌ترین گزینه ممکن، استفاده از شبکه‌های خصوصی مجازی یا همان VPN و Tor است. این شبکه‌ها ارتباطات شما را از طریق واسطه‌ها به شکلی هدایت می‌کنند که میزان اطلاعات ISP را از فعالیت‌های آنلاین شما کمتر می‌کند و بر اساس گفته Schoen «همچنین اطلاعات وب‌سایت‌هایی را که از آن‌ها بازدید می‌کنید، در مورد موقعیت مکانی شما کاهش می‌دهند.»

اما او همچنین اظهار داشت که این برنامه‌ها، روش‌هایی جادویی نیستند که شما را کاملاً غیرقابل‌شناسایی کنند.

«حرف‌وحدیث‌های اشتباه زیادی در مورد هر دو این راه‌حل‌ها وجود دارد. هرچند برخی از جزئیات فنی در مورد تفاوت افرادی که می‌توانند اطلاعات شما را در حالت خصوصی ببینند وجود دارد و کاربران باید قبل از اتکا کردن به این فنّاوری‌های خصوصی برای ناشناس ماندن، با آن‌ها آشنا شوند.»

هرچند با کمی تحقیق می‌توانید علاوه بر استفاده از وضعیت مرور اینترنت با حالت ناشناس یک سفر بهتر به سمت حریم خصوصی را در اینترنت آغاز کنید. با این کار می‌توانید از زندگی شخصی و شغلی خود بهتر حفاظت کنید و در شبکه‌ای سرشار از مشکلات احتمالی، آرامش ذهنی بیشتری داشته باشید.

با دستبند سلامتی وان پلاس بند آشنا شوید

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟