فهرست عنوانها
گوگل فوتوز و آمازون فوتوز دو مورد از بهترین سایتهای ذخیره و اشتراک عکس هستند که هزینه نسبتاً پایین و فضای ذخیره زیادی را در اختیار شما قرار میدهند. اما کدام سرویس برای شما مناسب تر است؟
این دو سرویس در حوزه کلود جزء بزرگترین نامها محسوب میشوند و به شما امکان میدهند که از عکسهای ذخیره شده روی هر دستگاهی پشتیبان گیری کنید. در ادامه مطلب یک مقایسه دقیق و کامل از این دو سرویس برای شما خواهیم داشت.
قیمت و میزان فضا
قیمت این دو سرویس بستگی به میزان فضای مورد نیاز شما دارد. هر چقدر حجم مورد نیاز شما بیشتر باشد، باید هزینه بیشتری را پرداخت کنید.
قبلاً گوگل فوتوز فضای نامحدودی در اختیار شما قرار میداد اما از اول ژوئن سال 2021 این سرویس فقط 15 گیگابایت فضا در اختیار هر اکانت جی میل قرار میدهد که بین گوگل درایو، جی میل و گوگل فوتوز به اشتراک گذاشته میشود. البته اگر سریع اقدام کنید میتوانید از طرح نامحدود استفاده کنید تا قبل از اول ژوئن سال 2021 هر محتوایی که به شکل High Quality بارگذاری شده باشد، جزء این محدودیت 15 گیگابایتی محسوب نمیشود. اگر پشتیبان گیری را با Original Quality انجام دهید (یعنی بالاترین کیفیت ممکن) این فایلها جزء محدودیت 15 گیگابایتی در نظر گرفته میشوند. میتوانید با تهیه اشتراک گوگل وان، فضای بیشتری برای ذخیره عکس بخرید.
قیمت طرحهای گوگل وان:
صد گیگابایت – 19.99 دلار در سال
دویست گیگابایت – 29.99 دلار در سال
2 ترابایت – 99.99 دلار در سال
گوگل وان طرحهای 10، 20 و 30 ترابایتی هم دارد اما هزینه این طرحها به صورت ماهیانه پرداخت میشود و فقط برای سازمانها طراحی شده نه اشخاص.
برای استفاده از آمازون فوتوز نیاز به اکانت آمازون پرایم دارید که 119 دلار در سال قیمت دارد. اگر طرح عضویت پرایم را خریداری کرده باشید، امکان ذخیره نامحدود عکس با رزولوشن کامل و ذخیره ویدیوهایی با حجم تا 5 گیگابایت را دارید. امکان خرید فضای بیشتر برای ذخیره ویدیو هم وجود دارد. اگر برای اکانت پرایم ثبت نام کنید، میتوانید به 5 عضو خانواده یا دوستتان هم امکان دسترسی نامحدود به فضای ذخیره عکس را بدهید.
قیمت طرحهای آمازون:
100 گیگابایت – 19.99 دلار در سال
1 ترابایت – 59.99 دلار در سال
2 ترابایت – 119.98 دلار در سال
برنده: گوگل فوتوز اما آمازون فوتوز هم برای افرادی که از قبل طرح عضویت پرایم دارند بسیار مفید است.
امکانات ادیت
گرچه آمازون فوتوز و گوگل فوتوز هیچکدام جایگزین بهترین نرمافزارهای ادیت عکس نیستند اما با هر دوی آنها میتوانید در عکسها مقداری تغییر ایجاد کنید.
گوگل فوتوز به شما امکان میدهد پس از آپلود عکسها ادیتهای کوچکی روی آنها اجرا کنید. امکان برش زدن، تغییر نسبت ابعاد، تنظیم نور، رنگ، پاپ و اعمال انواع فیلترها هم وجود دارد. این پلتفرم کاملاً کاربرپسند است اما به اندازه اپلیکیشنی مثل اینستاگرام به شما برای ویرایش تصاویر آزادی عمل نمیدهد. این پلتفرم یک قابلیت هوشمند دارد که به شما امکان میدهد برای مقایسه عکس اصلی و عکس ادیت شده، روی عکس کلیک کرده و نگه دارید.
آمازون فوتوز گزینههای قدرتمندتری برای ادیت در اختیار شما قرار میدهد. میتوانید روشنایی، سطح اشباع، کنتراست، گاما، شفافیت، سایهها، هایلایتها و نوردهی عکس را تنظیم کنید. همچنین میتوانید فاکوس عکس را تنظیم کرده، متن اضافه کنید، عکسها را برش داده، بچرخانید و نسبت ابعاد را تنظیم کنید. آمازون فوتوز بیش از 70 فیلتر دارد که میتوانید آنها را هم به عکسها اعمال کنید.
برنده: آمازون فوتوز
امکانات تگ و به اشتراک گذاری
گوگل فوتوز به شما امکان میدهد آلبومهایی بسازید که امکان به اشتراک گذاری آن به صورت عمومی یا برای افرادی خاص وجود دارد. میتوانید عکسها را بر حسب افراد، مکانها و اشیاء مرتب کنید. در دسته افراد (People) از تکنیکهای تشخیص چهره استفاده شده و افراد گروه بندی میشوند، میتوانید برای دوستانتان برچسب اضافه کنید تا هر زمان که این نرمافزار آن را فرد را در یک عکس مشاهده کرد، به شما پیشنهاد بدهد که عکس را با وی به اشتراک بگذارید چون این برنامه با اکانت جی میل شما هم در ارتباط است. اگر تمایلی به این کار ندارید، میتوانید از برچسب گذاری چهره اشخاص خودداری کنید. در بخش Settings امکان غیرفعال کردن تکنیکهای تشخیص چهره وجود دارد. این سرویس از نظر مرتب کردن عکسها – عکس غذا، حیوانات، سبکهای معماری خاص – و قرار دادن آنها در گروههای مربوطه هم بسیار خوب عمل میکند.
می توان با انتخاب آیکن آپلود، عکسها را به اشتراک گذاشت. با این کار گزینههای مختلف برای به اشتراک گذاری عکس در اختیار شما قرار میگیرد که شامل ایمیل، فیسبوک، توئیتر و متن است. میتوانید یک URL منحصربفرد هم بسازید.
وقتی عکسها را به آمازون فوتوز آپلود میکنید، عکسها به صورت خودکار برچسب گذاری میشوند. در اینجا هم مثل گوگل فوتوز برای کار کردن الگوریتم تشخیص چهره باید نام اشخاص داخل تصویر را به صورت دستی وارد کنید. Places عکسها را بر اساس محلی که عکس در آنجا گرفته شده مرتب میکند و با استفاده از آن میتوانید عکسها را بر مبنای محتوای عکس گروه بندی کنید.
قابلیتی به اسم Family Vault هم وجود دارد که به شما امکان میدهد عکسها را با اعضای خانواده به اشتراک بگذارید و قابلیت جدیدی به نام Groups هم وجود دارد که با استفاده از آن میتوانید عکسها را سازماندهی کنید و با عده زیادی به اشتراک بگذارید – این قابلیت برای مواقعی که قرار است رویدادها یا مهمانیهای خاصی را پوشش دهید مناسب است. اپلیکیشن Prime Photos هم در فواصل زمانی مختلف در رابطه با عکسهای ذخیره شده در این سرویس اعلان ارسال میکند و مثلاً در رابطه با اینکه سال پیش یا ماه پیش در این زمان چه عکسهایی گرفتید، یادآوری میکند. میتوانید این عکسها را در شبکههای اجتماعی هم منتشر کنید.
برنده: برابر
سرویسهای چاپ
هر دو سرویس امکان چاپ عکس را در اختیار کاربرانشان قرار میدهند.
گوگل فوتوز امکان چاپ عکسها با ابعاد 4 در 6، 5 در 7 و 8 در 10 را در اختیار کاربرانش قرار میدهد. هزینههای چاپ برای عکس 4 در 6 د ر این سرویس 25 سنت است و قیمت آن بستگی به منطقه تحویل دارد. چاپ روی بوم را میتوان برای ابعاد 8 در 8 با قیمت 19.99 دلار، برای 11 در 14 با قیمت 29.99 دلار و برای 16 در 20 با قیمت 44.99 دلار سفارش داد. امکان تحویل این بومها هم وجود دارد. امکان ساختن آلبوم عکس هم وجود دارد که قیمتها از 9.99 دلار برای هر آلبوم شروع میشوند.
آمازون فوتوز هم امکان چاپ عکسها به روشهای متنوع تر را فراهم میکند. علاوه بر چاپ هنری، بوم و آلبوم، میتوانید عکسها را به شکل کارت پستال، ماگ، زیور آلات و حتی پتو هم چاپ کنید. میتوانید چاپ عکسها در ابعاد بزرگتر را هم سفارش دهید که برای عکس 11 در 14، قیمت 5.99 دلار، برای 12 در 18، 9.49 دلار، برای 16 در 20، 12.49 دلار و برای 20 در 30، 16.99 دلار است. این شرکت علاوه بر بوم امکان چاپ بر روی چوب و آلومینیوم را هم دارد. قیمت آلبومهای عکس این شرکت از 21.99 دلار شروع میشود. گرچه قیمت آمازون مناسب تر است اما کیفیت کمتری دارد.
اگر به دنبال چاپ تصاویر باکیفیت بالا یا آلبوم عکس هستید بهتر است که این کار را با استفاده از سرویسهای چاپخانهها انجام دهید.
برنده: برابر (هیچکدام نسبت به دیگری برتری خاصی ندارد)
اپلیکیشنهای موبایل
واقعیت این است که امروزه بیشتر عکسها را با گوشیهای هوشمند میگیریم در نتیجه سرویسهای به اشتراک گذاری عکس هم باید اپلیکیشنی داشته باشند که به شکل خودکار از عکسهای شما پشتیبان گیری کند. آمازون و گوگل هر دو اپلیکیشنهای سازگار با آی او اس و اندروید دارند و امکان پشتیبان گیری از کل عکسهای گوشی بر روی این سرویسها وجود دارد. اگر امکان دسترسی کامل به عکسها را برای این سرویس فراهم نکرده اید یا اگر میخواهید مقداری از فضا را ذخیره کنید میتوانید به صورت دستی انتخاب کنید که از کدام عکسها پشتیبان گیری شود. هر دو اپلیکیشن قابلیت سازماندهی عکسها در قالب آلبوم و به اشتراک گذاشتن عکسها با دوستان یا در شبکههای اجتماعی را فراهم کرده اند. مهم ترین تفاوت بین این دو اپلیکیشن در طراحی آنها است و کاری که کاربر تشویق به انجام آن میشود.
آمازون یک فروشگاه آنلاین است در نتیجه جای تعجب نیست که پس از باز کردن اپلیکیشن آمازون فوتوز کاربران را تشویق به سفارش چاپ از این پلتفرم میکند. این اقدام کاملاً منطقی است چون این پلتفرم در اصل یک فروشگاه آنلاین است اما همانطور که قبلاً اشاره شد، کیفیت چاپ و آلبومهای آمازون فوتوز ضعیف هستند.
اینترفیس گوگل فوتوز بسیار ساده تر است. وقتی این اپلیکیشن را باز کنید عکسهای موجود در گالری دوربین به شما نمایش داده میشود. میتوانید جستجو کنید و کتابخانه عکسهای خودتان را ببینید (عکسهای انتخابی برای پشتیبان گیری در اینجا ذخیره شده و آلبومها هم اینجا سازماندهی میشوند). باز هم میتوانید از طریق این اپلیکیشن سفارش چاپ بدهید اما این تب، اولین تبی نیست که با باز کردن اپلیکیشن مشاهده میکنید.
در نهایت، اپلیکیشن گوگل فوتوز برای ذخیره و مرتب کردن عکسها بسیار مناسب تر است.
برنده: گوگل فوتوز
جمع بندی
انتخاب سرویس ذخیره و به اشتراک گذاری عکس به میزان زیادی به آنچه از قبل استفاده میکردید بستگی دارد. آمازون و گوگل فوتوز هر دو به شما امکان میدهند که بدون مشکل و به راحتی از عکسهای خودتان روی همه دستگاهها پشتیبان گیری کنید و امکانات زیادی از نظر ذخیره و اشتراک عکس در اختیار شما قرار میدهند.
گوگل فوتوز 15 گیگابایت فضا با حساب جی میل در اختیار شما قرار میدهد و قیمت طرحهای گوگل وان این شرکت نسبت به قیمتهای آمازون کمتر است به خصوص با توجه به اینکه حتی برای دسترسی به آمازون فوتوز هم باید 119 دلار هزینه طرح عضویت پرایم (Prime Membership) را پرداخت کنید. اما اگر از قبل طرح عضویت این سرویس را دارید (یا از طریق حساب یکی از اعضای خانواده یا دوستانتان به این سرویس دسترسی دارید) امکانات ذخیره نامحدودی که این سرویس در اختیار شما قرار میدهد، کاملاً ارزشمند است.
آمازون فوتوز | گوگل فوتوز | |
قیمت | ✓ | |
امکانات ادیت | ✓ | |
امکانات تگ و به اشتراک گذاری | ✓ | ✓ |
سرویسهای چاپ | ✓ | ✓ |
اپلیکیشن | ✓ | |
مجموع | 3 | 4 |
آمازون فوتوز نسبت به گوگل فوتوز امکانات بیشتری برای ادیت عکس در اختیار شما قرار میدهد که اگر به یک نرمافزار ادیت عکس خوب دسترسی نداشته باشید راهکار خوبی است اما باز هم بهتر است با یکی از بهترین اپلیکیشنهای ادیت عکس یا نرمافزارهای تحت وب کار کنید.
هر دو سرویس برای تگ کردن و تشخیص افراد، مکانها و اشیاء در تصاویر به الگوریتمهای یادگیری ماشینی مجهز هستند. ذخیره عکسها در آمازون تأثیری بر فضای حساب جی میل یا گوگل درایو شما ندارد. گرچه هر دو سرویس خدمات چاپ عکس را ارائه میکنند اما بهتر است برای چاپ عکس از یک چاپخانه اختصاصی کمک بگیرید.
گرچه گوگل فوتوز امکانات ادیتی در حد آمازون فوتوز در اختیار شما قرار نمیدهد اما برای دسترسی به این سرویس فقط به یک اکانت جی میل نیاز دارید و مدل قیمت گذاری آن برای افزایش فضای ذخیره اطلاعات نسبت به اکانت پرایم مقرون به صرفه تر است.
هر چند اپلیکیشنهای هر دو سرویس از نظر آنچه که در اختیار شما قرار میدهند شبیه هستند اما گوگل فوتوز رابط کاربری ساده تری دارد و بیشتر متمرکز بر ذخیره و سازماندهی اطلاعات است تا فروش محصولاتی که با کیفیت پایین چاپ میشوند. به همین دلیل از نظر ما سرویس گوگل فوتوز برای ذخیره و به اشتراک گذاری عکس برنده است.