در حال حاضر استفاده از سیستمهای ذخیره اطلاعات بر روی بستر ابر جزء الزامات هر کسب و کاری محسوب میشود. بهترین پلتفرمهای ذخیره اطلاعات بر روی بستر ابر، به سازمانها امکان میدهند همه فایلها و اسناد مهم خودشان را به روشی امن، مقرون به صرفه و با حجم بالا ذخیره کنند.
اما همه این پلتفرمها شبیه به هم نیستند. در این مطلب به بررسی سه مورد از پلتفرمهای ذخیره ابر متفاوت اما بسیار محبوب میپردازیم و این سه را از ابعاد مختلف از جمله امکانات، عملکرد، پشتیبانی و قیمت مقایسه میکنیم. در نهایت مشخص میشود که هر یک از این پلتفرمها نقاط ضعف و قوت خاص خودشان را دارند در نتیجه هر کدام از آنها برای یک نوع کسب و کار خاص مناسب هستند.
امکانات
در این بخش سه مجموعه ویژگی مهم برای راهکارهای ذخیره ابر مورد بررسی قرار میگیرد یعنی: قابلیتهای به اشتراک گذاری فایل، ادغام با اپلیکیشنهای متفرقه و استانداردهای رمزنگاری.
قابلیت به اشتراک گذاری لینک باعث شده که بتوان به راحتی فایلها و داکیومنتهای مهم را با همکاران و مشتریان به اشتراک گذاشت. این قابلیت به مدیران هم امکان میدهد دسترسیهایی در سطح فرد یا تیم تعریف کرده و کنترل کنند که چه شخصی به چه داکیومنتهایی دسترسی دارد.
از بین این سه پلتفرم، دراپ باکس کاملاً برجسته و متفاوت است و به همه قابلیتهای ذکر شده و حتی فراتر از آن دسترسی دارد. این پلتفرم برای به اشتراک گذاشتن فایل بهترین پلتفرم محسوب میشود. در واقع به اشتراک گذاشتن فایل با استفاده از لینکهای سفارشی اولین بار چند سال پیش توسط دراپ باکس معرفی شد و حالا این پلتفرم از نظر انتقال فایلهای بزرگ از طریق اینترنت بهترین گزینه محسوب میشود.
اما آی دراو و پی کلود هم چندان دورتر از دراپ باکس نیستند. هر دو پلتفرم امکان به اشتراک گذاری لینک و سفارشی سازی دسترسیها در سازمانها را فراهم کرده اند.
ادغام با اپلیکیشنهای شخص ثالث هم از جمله قابلیتهایی است که میتواند به کسب و کار شما برای عملکرد بی وقفه در فضای آنلاین کمک کند. معمولاً این اپلیکیشنها یک پلتفرم ارتباطی آنلاین را با پلتفرم ذخیره ابر شما ترکیب میکنند.
از بین سه پلتفرم مورد بررسی ما دراپ باکس از نظر ادغام با اپلیکیشنهای شخص ثالث پیشگام است. امکان ادغام این پلتفرم با فضاهای کاری Slack و همچنین Zoom و Salesforce وجود داشت. اگر شما هم به دنبال پلتفرمی هستید که با سیستمهای فعلی خودتان خوب کار کند، به سختی میتوان گزینه ای پیدا کرد که با دراپ باکس قابل رقابت باشد.
آی درایو بیشتر یک سرویس پشتیبان گیری از اطلاعات است بنابراین ادغام با اپلیکیشنهای شخص ثالث جزء اولویتهای این پلتفرم نیست. پی کلود هم قابلیتهای زیادی در زمینه به اشتراک گذاری فایل دارد اما از نظر ادغام باز هم دراپ باکس پیشگام است.
از نظر امنیت بدون شک پی کلود گزینه برتر است. سیستم «پی کلود کریپتو» قابلیت رمزنگاری سرتاسری روی تعداد نامحدودی فایل را در اختیار کاربران قرار میدهد. این پلتفرم بین هر سه پلتفرمی که بررسی کردیم بی رقیب است.
هر چند پی کلود از نظر امنیت و رمزنگاری بهترین گزینه است اما آی دراو و دراپ باکس هم خیلی از آن عقب تر نیستند. آی درایو به کاربران امکان میدهد رمزنگاری سرتاسری را تنظیم کنند هر چند این فرایند کمی پیچیده است و در نتیجه کمی نسبت به مفید بودن آن دچار تردید هستیم.
دراپ باکس هم به نوبه خود قابلیت رمزنگاری کامل دادههای در حال جریان و در حال سکون را فراهم میکند هر چند سیستم رمزنگاری سرتاسری پی کلود را ندارد.
عملکرد
هر سه پلتفرم از نظر عملکرد و سرعت بسیار قوی هستند و مشکل مهم و خاصی ندارند. هر سه دادههای شما را به صورت تکراری ذخیره میکنند تا تصادفاً گم یا حذف نشوند. قطعاً میتوانید به هر سه پلتفرم برای حفاظت از اطلاعات خودتان اعتماد کنید.
از نظر اینترفیس، بدون شک دراپ باکس برنده است و پی کلود هم فاصله چندانی با دراپ باکس ندارد. دراپ باکس در همه پلتفرمها اپلیکیشنهایی قابل اعتماد با طراحی خوب و بدون باگ در اختیار کاربران قرار میدهد و در چند سال اخیر که از این پلتفرم استفاده کردیم هیچ مشکل خاصی در آن مشاهده نکردیم. بدون شک این پلتفرم عملکرد فوق العاده ای دارد و البته این عملکرد در قیمت بالای آن هم منعکس شده است (که در ادامه مقاله به این موضوع خواهیم پرداخت).
عملکرد پی کلود در سطح متوسط قرار دارد و از نظر زمان پاسخ در حد معمولی است و مشکلات خاصی در آن دیده نمیشود. اپلیکیشنهای پی کلود میتوانستند کمی مرتب تر و تمیزتر باشند اما در مجموع استفاده از این پلتفرم یک تجربه خوب و بدون مشکل است و همانطور که اشاره شد مشکل خاصی در آن مشاهده نمیشود.
متأسفانه آی درایو یک اینترفیس نسبتاً ساده دارد که خیلی خارق العاده یا خاص نیست. بدون شک نرمافزار و طراحی تجربیات کاربری آی درایو جای ارتقای بیشتر دارد.
پشتیبانی
از این نظر تفاوت زیادی بین این سه سرویس وجود ندارد. هر سه پلتفرم امکان دسترسی به یک مرکز پشتیبانی با راهنماهای جامع را برای کاربرانشان فراهم کرده اند. اگر به دنبال کسب اطلاعات درباره این پلتفرمها هستید، بهترین منبع همین مراکز پشتیبانی است.
برای مسائل پیچیده تر میتوانید با تیم پشتیبانی تماس بگیرید. در مجموع اگر قرار بود ما یکی از این سه پلتفرم را انتخاب کنیم، انتخابمان آی درایو بود. چون همه چه مشتریهایی که هزینه پرداخت میکنند و چه دیگران میتوانند در ساعات کاری با این شرکت تماس بگیرند. پی کلود و درایوباکس بیشتر از طریق یک چت بات آنلاین مشتریان را راهنمایی میکنند که قطعاً گفتگوی شخصی و تلفنی بهتر از آن به نظر میرسد.
قیمت و طرحها
از نظر هزینهها تفاوت چندانی بین این سه شرکت وجود ندارد. هر چند آی درایو با توجه به طرح قیمت گذاری بر اساس هر گیگابایت مقرون به صرفه ترین راهکار به نظر میرسد اما دراپ باکس هم جزء گران ترینها محسوب میشود که در ادامه به نوبت هر سه را بررسی میکنیم.
قیمت طرحهای بیزنسی آی درایو از 74.62 دلار شروع میشود که 500 گیگابایت فضای ذخیره اطلاعات در اختیار شما قرار میدهد. طرح 1.25 ترابایتی هم 374.62 دلار قیمت دارد. این پلتفرم طرحهایی با ظرفیت بالا هم دارد مثلاً طرح 50 ترابایتی آن 8669.62 دلار در سال قیمت دارد و قیمت طرح 25 ترابایتی 4424.62 دلار در سال است.
همه این طرحها شامل پشتیبانی از تعداد نامحدودی کاربر هستند که امتیاز بزرگی محسوب میشود. از نظر هزینه به ازای هر گیگابایت و هر کاربر، کمتر پلتفرمی به اندازه آی درایو مقرون به صرفه است.
دراپ باکس از نظر میزان هزینه به ازای هر کاربر گران تر است اما برای کسب و کارهایی با ابعاد متوسط و بزرگ ارزش فوق العاده ای دارد. قیمت طرحهای بیزنسی دراپ باکس از 12.5 دلار به ازای هر کاربر برای مدل استاندارد شروع میشود که شامل 5 ترابایت فضا است که بین سه پروفایل کاربری به اشتراک گذاشته میشود همچنین مجموعه ای وسیع از امکانات مخصوص بیزنسها.
هزینه طرح Advanced به ازای هر کاربر در ماه 20 دلار است (همچنین با حداقل سه کاربر) اما شامل فضای ذخیره نامحدود و یک مجموعه از امکانات پیشرفته تر نسبت به طرح استاندارد میشود.
طرحهای بیزنسی پی کلود برای هر کاربر در ماه 7.99 دلار قیمت داشته و شامل 1 ترابایت فضا برای هر کاربر میشود همچنین امکان دسترسی به پی کلود کریپتو. به این ترتیب پی کلود فوق العاده مقرون به صرفه و مقیاس پذیر محسوب میشود چون میتوان بر حسب نیاز کاربران جدیدی به آن اضافه (یا از آن حذف) کرد. هر چند این سرویس از نظر هزینه به ازای هر گیگابایت به اندازه آی درایو مقرون به صرفه نیست اما 1 ترابایت فضا به ازای هر کاربر برای اکثر کسب و کارها کفایت میکند.
رأی نهایی
هر یک از سه پلتفرم بررسی شده برای مشاغل خاصی مناسب هستند.
از نظر ما آی درایو بیشتر برای مشاغلی که به دنبال حداکثر فضا با کمترین هزینه هستند مناسب تر است. همه طرحها از تعداد نامحدودی کاربر پشتیبانی میکنند در نتیجه فقط باید متمرکز بر خرید فضای کافی با بهترین قیمت ممکن باشید. اما قیمت پایین این سرویس با نقاط ضعفی از نظر سایر ویژگیها همراه است.
در مقابل، دراپ باکس یک راهکار ذخیره ابر سطح بالا برای شرکتهایی با ابعاد مختلف است که به دنبال بهترین سطح عملکرد، امکانات و قابلیتهای همکاری هستند. اگر به دنبال حداکثر کارایی هستید و کمی افزایش هزینه برای شما مهم نیست، دراپ باکس بهترین گزینه محسوب میشود.
در نهایت، پی کلود برای اشخاصی که دغدغههای امنیتی بیشتری دارند، بهترین گزینه محسوب میشود. همه اکانتهای بیزنسی این سرویس شامل رمزنگاری سرتاسری و انواع امکانات و قابلیتهای دیگر هستند.
در مجموع هیچ یک از سه پلتفرم بررسی شده بد نیست و هر کدام برای یک نوع کسب و کار مناسب و ایده آل است.