فهرست عنوانها
گوشی موتو جی 30 موتورولا، جدیدترین محصول سری مشهور موتو جی این شرکت است که امسال دو رقمی شده است.
این شرکت از ماه ژانویه به بعد 3 گوشی جدید به اسامی موتو جی 10، موتو جی پاور و جی 30 برای سری G Stylus، G Power و G Play خود معرفی کرده است.
این 3 گوشی میانرده ولی با مشخصات متفاوت هستند و بین آنها موتو جی 30 بهترین مشخصات را دارد و امروز مهمان ما برای نقد است.
ویژگی ممتاز گوشی موتو جی 30 نمایشگر با نرخ تازهسازی بالای آن یعنی 90 هرتز است که شاید مقدار آن متوسط باشد، ولی یقینا از سایرین بالاتر است.
جدا از آن ویژگی شاخصی دیده نمیشود و نمایشگر 6.5 اینچی السیدی با دقت اچدی به سادهترین شکل ممکن است.
همین حرف را میتوانیم در مورد چیپست اسنپدراگون 662 بگوییم، گرچه دوست داریم اشاره کنیم یک چیپست میانرده متعادل با قدرت مناسب و به مراتب بهتر از اسنپدراگونهای 460 داخل گوشی جی 10 است
دوربین اصلی 64 مگاپیکسل نیز گوشی Moto G30 را از سایر اعضای خانواده که از دوربین 48 مگاپیکسل دارند، بالاتر قرار میدهد.
دوربین فوق عریض 8 مگاپیکسل با جی 10، جی 10 پاور و G Stylus مشترک است.
مشخصات گوشی موتو جی 30 موتورولا
- بدنه: 165.2 در 75.7 در 9.1 میلیمتر، 200 گرم وزن؛ پنل جلو شیشهای، قاب پشتی و فریم پلاستیکی، طراحی دافع آب
- نمایشگر: السیدی، 6.5 اینچ، IPS، دقت اچدی، نسبت تصویر 20:8، تراکم پیکسلی 269 پیکسل در هر اینچ
- چیپست: اسنپدراگون 662 کوآلکام (11 نانومتری): پردازنده مرکزی 8 هستهای (4 هسته کریو 260 گلد با سرعت کلاک 2.0 گیگاهرتز و 3 هسته کریو 260 سیلور با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی آدرنو 610
- حافظه: 4 یا 6 گیگابایت رم، 64 یا 128 گیگابایت حافظه داخلی، جایگاه مشترک کارت حافظه و سیمکارت دوم
- سیستم عامل: اندروید 11
- دوربین عقب: عریض (اصلی): 64 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/1.7، 26 میلیمتری، 1/1.97 اینچ، پیکسلهای 0.7 میکرومتر، فوکوس خودکار تشخیص فازی؛ دوربین فوق عریض: 8 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/2.2، میدان دید 118 درجه، اندازه حسگر 1/4.0 اینچ، اندازه پیکسل 1.12 میکرومتر؛ دوربین ماکرو و حسگر عمقسنج: 2 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/2.4
- دوربین جلو: 13 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/2.2، اندازه پیکسل 1.12 میکرومتر
- فیلمبرداری: دوربین عقب: فول اچدی با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه؛ دوربین جلو: فول اچدی با سرعت 30 فریم بر ثانیه
- باتری: 5000 میلیآمپر ساعت، سرت شارژ 20 وات
- سایر مشخصات: حسگر اثر انگشت روی قاب پشتی؛ NFC، رادیو افام، جک هدفون 3.5 میلیمتری
ویژگی کمتر شاخص دیگر ولی دوستداشتنی گوشی موتو جی 30 باتری 5000 میلیآمپر ساعت (که به نوعی استفاده از آن در بین بسیاری از گوشیها رایج شده است) و سرعت شارژ 20 وات است.
در ادامه این گوشی را بیشتر خواهید شناخت. پس تا انتها همراه روکیدا باشید. (برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ روی آنها کلیک کنید.)
جعبه گشایی گوشی موتو جی 30 موتورولا
این گوشی بستهبندی فروش همیشگی به رنگ آبی موتورولا را دارد. داخل آن گوشی، قاب محافظ سیلیکونی شفاف دیده میشود.
محتویات دیگر آن شارژر 20 وات (آن را با شارژر 10 وات جی 10 مقایسه کنید) و همچنین یک کابل یواسبی A به C است. داخل جعبه مانند گوشیهای اخیر موتو خبری از هدست نیست.
طراحی گوشی Moto G30 موتورولا
طراحی این گوشی نسبتا رایج است و استفاده از دو رنگ و الگوی متفاوت و سپس لوگو شاخص موتورولا دیده میشود.
مدل تحت بررسی ما بنفش کمرنگ است. در حالت طبیعی، تنها همین یک رنگ نیست، بلکه مجموعهای از رنگهای مختلف از سفید گرفته تا صورتی بیحال و اسطوخودوسی (بنفش کمرنگ) دیده میشود.
این مدل براق است و با آن که لک انگشت میافتد، ولی به لطف استفاده از یک رنگ روشن بسیار مشخص نیستند.
رنگ دیگر این گوشی مشکی است و ظاهر اطلسی مانند و به نظر ما کلاسیکتر دارد. رنگ این گوشی نیز در نور تغییر میکند از سبز بنزینی و مسی گرفته و شاید این بین سرخابی.
قاب پشتی گوشی موتو جی 30 پلاستیکی است و اطراف گوشی را در بر میگیرد تا یک بدنه یکپارچه شکل گیرد، بدون این که فریم آن نمایان باشد.
مدل ما در دست کمی بیکیفیت حس میشود و با آن که نتوانستیم هر دو گوشی را در یک دست مقایسه کنیم، ولی سلیقه ما به سمت مدل مشکی رنگ است که حس ممتازتر بودن در خود دارد.
اما هیچکدام از این دو طراحی بافتدار پنل پشتی موتو جی 10را ندارند که کاملا متفاوت است.
یک ویژگی مشترک دیگر پنل پشتی این دو گوشی موقعیت حسگر اثر انگشت است. این حسگر خازنی داخل یک دایره اندکی تو رفته قرار دارد و لوگو خفاش شرکت موتورولا آن را پوشانده است تا علاوه بر نقش خود در تایید هویت، بخشی از طراحی نیز باشد.
فقط کافی است برای استفاده از این حسگر با انگشت اشاره خود آن را لمس کنید. نمایان شدن آهسته محتویات نمایشگر کند بودن سرعت حسگر را تلقین میکند، ولی آزاردهنده نیست.
همچنین باید به این نکته کوچک اشاره کنیم که این حسگر بازخورد لمسی مناسبی به علت موقعیت خود به وجود نمیآورد، بنابراین عادت به آن کمی زمان میبرد. استفاده از قاب داخل جعبه کمک شایانی به این موضوع میکند.
دوربین به نوعی چهارگانه این گوشی در گوشه بالا سمت چپ داخل یک مستطیل قرار گرفته است و مهندسان موتورولا توانستهاند همه چیز، حتی فلاش الایدی را در کنار همدیگر قرار دهند.
این بخش تقریبا یک میلیمتر برآمده است، بنابراین اگر گوشی را روی سطح صاف برای تایپ قرار دهید، کمی تکان میخورد. مجددا این مشکل با استفاده از قاب رفع میشود.
ماژول مشکی رنگ دوربین با رنگ صورتی بیحال مجموعه دوربین یک تضاد رنگ بارز به وجود میآورد. گرچه به نظر ما رنگ دیگر این گوشی و تضاد مشکی و سیاه آن کمتر توی چشم است.
با این حال، هر دو گوشی از نمای جلو مشابه هستند. نمایشگر 6.5 اینچی بریدگی کوچکی دارد که داخل آن دوربین سلفی است و مستقیما بالای آن بلندگوی مکالماتی پشت یک توری، قرار دارد.
توری و همچنین لبه بالایی در طرفین ضخیمتر هستند، حتی اگر این گوشی را متعلق به بخش میانرده بازار بدانیم.
حاشیه پایینی حتی ضخامت بیشتری دارد، ولی گوشی موتو جی 30 از این نظر در حد تمام گوشیهای ارزان دیگر است.
چیدمان کلیدهای کنترلی گوشی Moto G30 نسبتا غیرعادی است. هر دو دکمه پاور و تنظیم حجم صدا در سمت راست هستند و یک حس خاص بودن در خود دارند.
نکته غیرعادی کلید گوگل اسیستنت نزدیک به بالای سمت راست گوشی است. در گوشیهای قبلی موتو این دکمه در سمت چپ و به مراتب پایینتر و در دسترس بهتر بود.
در جی 30 و همچنین جی 10، موقعیت آن به نحوی است که بعید است تصادفا آن را فشار دهید، ولی اگر از گوگل اسیستنت زیاد استفاده میکنید از دسترس دور است.
منتقدان روکیدا هنوز این بحث را شروع نکردهاند که موقعیت جک هدفون در بالا یا پایین گوشی بهتر است، اما با توجه به تجربیات قبلی نظرات متفاوت خواهد بود.
موقعیت آن در گوشی موتو جی 30 کمتر متداول و در بالا است. به هرحال، این پورت وجود دارد. در این بخش حفره میکروفون ثانویه نیز دیده میشود.
در پایین پورت یواسبی، بلندگو و میکروفون اولیه است. از طرف دیگر، در سمت راست درگاه سیمکارت است و با آن که امکان استفاده از کارت حافظه را دارید، ولی باید بین آن و سیمکارت دوم یکی را انتخاب کنید.
ابعاد گوشی موتو جی 30 موتورولا 165.2 در 75.7 در 9.1 میلیمتر است و 200 گرم وزن دارد. اندازه و سنگینی این گوشی آن چنان ایدهآل نیست و در حد سایر میانردههای 6.5 اینچی با باتری با ظرفیت مشابه قرار میگیرد.
نمایشگر گوشی موتو G30 موتورولا
موتورولای جدید مجهز به یک نمایشگر السیدی 6.5 اینچی با دقت متوسط اچدی است و در هر اینچ آن 270 پیکسل دیده میشود. ارقامی که برای گوشی با این قیمت طبیعی است.
تنها نرخ تازهسازی تصویر کمی بالا متفاوت است، چون جی 30 مجهز به یک نمایشگر 90 هرتز است تا جزو معدود دستگاههای این شرکت با نمایشگر بالاتر از 60 هرتز محسوب شود. علاوه بر این که ارزانترین آنها است.
زمان غیرفعال کردن گزینه adaptive brightness نور صفحه به آمار نسبتا جالب حداکثر 403 نیت رسید و اگر آن را فعال کنید به 468 نیت افزایش پیدا خواهد کرد.
گرچه مجددا در حد سایر گوشیهای این بخش بازار است و تنها گوشی پوکو ایکس 3 اندکی عملکرد بهتر دارد.
اما ویژگی ممتاز نمایشگر کنتراست آن به لطف رنگهای مشکی عمیق است تا گوشی موتو جی 30 کنتراست تقریبا 2000:1 را نشان دهد که بالاتر از هر گوشی رقیب با نمایشگر غیر اولد است.
در حقیقت، Moto G10 نیز کنتراست عالی دارد، حتی با آن که موقعیت آن کمی پایینتر از جی 30 است.
گوشی Moto G30 از نظر مدیریت رنگ رفتاری طبق پروژه متن باز اندروید (AOSP) دارد و میتوانید از حالات طبیعی، Boosted و اشباع استفاده کنید که مورد آخر پیشفرض است.
در این حالت از پوشش رنگی گسترده پشتیبانی نمیشود، بنابراین نمیتوانید انتظار بازتولید دقیق محتوای DCI-P3 را داشته باشید.
ولی حالت طبیعی رندر تقریبا دقیق فضای رنگ sRGB را نشان میدهد. با این حال، ما پیش تنظیمات اشباع را با وجود نقطه سفید نسبتا با دمای رنگ سرد ترجیح میدهیم.
گوشی موتو جی 30 سه حالت در منوی نرخ تازهسازی تصویر خود دارد که عبارتند از 60 هرتز، 90 هرتز و خودکار.
اولین گزینه نرخ تازهسازی تصویر را برای تمام کارها روی 60 هرتز ثابت میکند که قابل انتظار بود. در حالت 90 هرتز تقریبا برای هر کاری از جمله بازپخش ویدئو نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز است که برای ماندگاری شارژ رفتار بهینهای نیست، ولی حداقل صادقانه است.
اگر میخواهید مصرف باتری را بهینه کنید، استفاده از حالت خودکار را توصیه میکنیم که زمان توقف تعامل با گوشی روی حالت 60 هرتز میرود و اگر نمایشگر را لمس کرده یا به اطراف اسکرول کنید، نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز خواهد بود.
با آن که از نظر تئوری بهینهسازی باتری شدنی به نظر میرسد، ولی طبق تجربه ما نمایشگرهای السیدی 90 هرتز تاثیر قابل توجهی روی عمر باتری ندارند. تجربه ما با این گوشی نیز فرقی نکرد و همیشه تنظیمات را روی 90 هرتز گذاشتیم.
عمر باتری گوشی Moto G30 موتورولا
این گوشی یک باتری بزرگ 5000 میلیآمپر ساعت دارد که شارژ آن کمی بیشتر از یک روز دوام میآورد. ما زمان قرار دادن تنظیمات نمایشگر وی 90 هرتز در هر دو تست مربوط به روشن بودن نمایشگر خود، نتیجه 16 ساعت را ثبت کردیم.
تستها زمانی که در تنظیمات 60 هرتز انجام شدند، عملا نتایج زیاد فرق نکرد. گوشی در تست تماس صوتی نتیجه عالی 46 ساعت را ثبت کرد و در تصویر زیر نتیجه هر 3 تست را میتوانید ببینید.
سرعت شارژ گوشی موتو جی 30 موتورولا
داخل جعبه این گوشی یک شارژر 20 وات قرار دارد که با توجه به مشخصات چیپست باید بگوییم با استاندارد QuickCharge 3.0 سازگار است.
در هر صورت، شارژ کامل این گوشی 2.5 ساعت طول میکشد و شارژ آن پس از نیم ساعت به 32 درصد خواهد رسید. این آمار رکوردشکن نیستند، ولی برای کلاس گوشی باید آنها را پذیرفت.
کیفیت صدای بلندگوی گوشی Moto G30 موتورولا
تعجببرانگیز نیست که این گوشی تنها در انتهای خود یک بلندگو دارد، کمتر گوشی با این قیمت مجهز به اسپیکرهای استریو است.
گوشی موتو جی 30 موتورولا در تست بلندی حجم صدای ما امتیاز «متوسط»را مانند جی 10 به دست آورد. عجیب است که خروجی صدای این دو کمی فرق دارد. به نحوی که صدای جی 30 کمی دوستداشتنیتر به علت پخش بهتر حروف با صدا و آواهای با فرکانس بالا است.
پاسخ فرکانس پایین بین این دو یکسان است. البته باید بگوییم دو گوشی ریلمی 7 یا پوکو ایکس (مدل ان اف اس یا ساده) صدای بلندتر خواهند داشت و مدل دوم حتی اسپیکرهای استریو دارد.
بخش نرمافزاری: نسخه تقریبا خام اندروید 11
اگر میخواهید یک گوشی موتورولا بخرید، احتمالا علت آن تجربه کار با نسخه خام اندروید است و گوشی موتو جی 30 با اندروید 11 عرضه شده است.
با آن که محیط کاربری واقعا شبیه به نسخه خام اندروید است، اما موتورولا چندین ویژگی جالب را بدون افراط به این گوشی اضافه کرده است.
تک اپلیکیشنی به اسم Moto تمام این ویژگیهای اختصاصی را در خود دارد. اولین دسته سفارشیسازی است و به شما اجازه انتخاب شکل آیکونها، ظاهر تاگلهای سریع، رنگها و فونتها را میدهد.
همچنین مجموعه وسیعی از کاغذدیواریها وجود دارد، شبیه به آنهایی که در اپلیکیشن Google Wallpapers پیدا میکنید و چند کاغذدیواری تعاملی خاص موتو.
موضوع بعدی ژستهای حرکتی است. کشیدن درست روی صفحه مانند ضربه دست کاراته چراغقوه را خاموش و روشن میکند و برای باز کردن اپلیکیشن دوربین دست خود را روی صفحه بپیچانید. هر دو حتی زمان قفل بودن گوشی کار میکنند.
اگر گوشی روی حالت از قفل خارج کردن با شناسایی چهره باشد و آن را بردارید، فورا نمایشگر باز میشود. اگر دست خود را روی صفحه بکشید و از وسط دو نیم کنید، حالت تقسیم صفحه فعال خواهد شد.
ویژگیهای مربوط به نمایشگر Peek Display و Attentive Display نام دارند. گزینه اول بهترین جایگزین برای قابلیت نمایشگر همیشه روشن است، اما عملکردهای اضافه دارد.
نمایشگر زمان شناسایی حرکتی که به گوشی نزدیک باشد (به احتمال زیاد با استفاده از حسگر مجاورتی) یا زمانی که آن را بردارید، روشن میشود.
زمانی که یک نوتیفیکیشن دریافت کردید، میتوانید برای دیدن خود پیام آهسته روی آن بزنید یا حتی از قفل صفحه نمایش با آن تعامل برقرار کنید.
گزینه Attentive Display نیازی به توضیح ندارد. با انتخاب آن تایم اوت نمایشگر تا زمانی که چهرهای به آن نگاه کند غیرفعال میشود. این ویژگی زمان مطالعه مقالات طولانی مفید است، گرچه اغلب کاربران برای قفل نشدن گوشی به اندازه کافی روی صفحه اسکرول میکنند.
از آن جایی که اندروید 11 یک سری ویژگی جدید دارد، موتورولا به گوشی موتو جی 30 بخشی به اسم «چه چیزی جدید است» اضافه کرده است تا با آنها آشنا شوید.
مجوزهای یکبار مصرف به شما اجازه میدهد به اپلیکیشنهای خاصی دسترسی موقتی به حافظه داخلی، لوکیشن، مخاطبان و غیره دهید.
زمانی که اپلیکیشن مورد نظر به مجوز مربوطه نیاز داشته باشد، مجددا از شما درخواست خواهد شد. دستهبندی نوتیفیکیشن قابلیتی با هدف حفظ نظم سایهبان نوتیفیکیشن و تمرکز شما روی گفتگوهایتان است.
کارتهای نوتیفیکیشن از گفتگوهای در جریان اپلیکیشنهای پیامرسانی در مقایسه با نوتیفیکیشن سایر اپلیکیشنها در بالا قرار خواهند گرفت.
حبابها (Bubbles) یکی از قابلیتهایی است که از مدتها پیش منتظر آن بودیم و اپلیکیشنهای پیامرسانی مانند فیسبوک مسنجر سالها داشتهاند.
اپلیکیشنی که از این قابلیت پشتیبانی کند، نوتیفیکیشن را به شکل یک حباب تعاملی و شناور به شما نشان خواهد داد. مانند مسنجر فیسبوک زمان ضربه آهسته روی آن یک چارت برای پاسخ سریع باز خواهد شد.
امکان استفاده از قابلیت Nearby Share با سایر دستگاههای اندرویدی دارای نسخه اخیر اندروید وجود دارد تا انتقال فایلها به مراتب سادهتر شود.
در پایان باید به منوی بهروزرسانی شده پاور اشاره کنیم که حالا از طریق اپلیکیشن گوگل هوم میانبرهایی را به دستگاههای متصل مانند کروم کست یا اتوماسیون خانگی نشان میدهد.
قابلیت شارژ بهینه، قابلیت جدیدی است که الزاما از اندروید 11 به ارث برده نشده است ولی عملا شباهتهایی به ویژگی مشابه گوشیهای سایر برندها دارد.
این قابلیت الگوهای شارژ و استفاده شما از گوشی را یاد میگیرد، بنابراین باتری را بیش از حد شارژ نمیکند، گرچه این اصطلاح دقیقا درست نیست.
عملکرد آن شارژ گوشی تا 80 درصد و سپس به تعویق انداختن 20 درصد شارژ باقیمانده تا زمانی است که گوشی را از شارژ میکشید. گرچه این قابلیت به صورت پیشفرض غیرفعال است و آن را باید فعال کنید.
با توجه به این که گوشی موتو جی 30 از جی 10 قدرتمندتر است، ما در منوها و تمام بخشهای رابط کاربری با کندی سرعت روبرو نبودیم.
فقط همانطور که گفتیم حسگر اثر انگشت حس کند بودن را به جا میگذارد؛ زمان اسکن موفق اثر انگشت یک بازخورد لرزشی دریافت خواهید کرد، اما روشن شدن نمایشگر کمی طول میکشد.
عملکرد بخش سختافزاری و نتیجه بنچمارکهای گوشی Moto G30 موتورولا
این گوشی مجهز به چیپست میانرده اسنپدراگون 662 است که در سال 2020 معرفی شد و براساس فرآیند 11 نانومتری ساخته شده است. مشخصات پردازنده مرکزی آن را در ابتدای مطلب گفتیم. مدیریت کارهای گرافیکی نیز به عهده پردازنده گرافیکی آدرنو 610 است.
گوشی موتو جی 30 موتورولا در دو مدل با رم و حافظه داخلی متفاوت 4GB/64GB و 6GB/128GB وارد بازار شده است که مدل تحت بررسی ما اولی است.
این گوشی در بنچمارکها آمار قابل پیشبینی از خود به جا گذاشت که در سطح سایر گوشیهای با چیپست سری 66x اسنپدراگون است.
گوشی ریلمی 7 با چیپست قدرتمندتر هلیو G95 و پوکو ایکس 3 ان اف سی با اسنپدراگون 732G در بنچمارک Geekbench برای محک پردازنده مرکزی بسیار قدرتمندتر ظاهر میشود.
گوشی گلکسی A21s که قیمت مشابه با موتو جی 30 دارد، ضعیفتر است و گوشی با قیمت بالاتر گلکسی A31 در تست تک هسته کمی جلوتر و چند هسته کمی عقبتر است.
اوضاع کم یا بیش در بنچمارک انتوتو نیز به همین شکل است و گوشی موتو جی 30 موتورولا از گلکسیهای با قیمت مشابه قدرتمندتر است. اختلاف با دو گوشی ریلمی و پوکو و عملکرد مشابه با رقبای با چیپست SD66x همچنان برقرار است.
پردازنده گرافیکی این گوشی برای نمایشگر اچدی قدرت کافی دارد و در تستهای مربوط به روشن بودن صفحه و GFXBench امتیازهای قابل قبولی به جا میگذارد.
پیشتازی دو گوشی ریلمی 7 و پوکو ایکس 3 همچنان حتی با نمایشگرهای با دقت بالاتر یعنی فول اچدی مشهود است و این شکاف در تستهای مربوط به خاموش بودن نمایشگر و سنجش قدرت خام GPU بیشتر میشود.
دوربین گوشی موتو G30 موتورولا
گوشی موتو جی 30 موتورولا به نوعی میتواند گفت بهترین سیستم دوربین را در حال حاضر در سری جی این شرکت دارد. ستاره آن دوربین اصلی 64 مگاپیکسل است که در کنار دوربین 8 مگاپیکسل فوق عریض و دو دوربین دیگر برای عکاسی ماکرو و عمقسنجی قرار میگیرد.
دوربین اصلی از یکی از حسگرهای تتراپیکسل 0.7 میکرومتری سامسونگ استفاده میکند و 1/1.97 اینچ اندازه دارد.
این دوربین با ترکیب 4 پیکسل مجاور در یک پیکسل تصاویر را به صورت پیشفرض 16 مگاپیکسل میگیرد. مشخصات دیگر این دوربین طول کانونی معادل 26 میلیمتر با یک لنز با دریچه دیافراگم روشن F/1.7 است.
این دوربین رفع لرزش نشده است. دوربین فوق عریض نسبتا ساده با یک حسگر 1/4 اینچی و اندازه پیکسل 1.12 میکرومتر است. لنز آن دریچه دیافراگم F/2.2 دارد و به گفته موتورولا میدان دید 118 درجه را میپوشاند.
دو دوربین 2 مگاپیکسل دیگر لنزهایی با دریچه دیافراگم F/2.4 دارند.
دوربین موتورولا ویژگیهای منحصر بهفرد خود را دارد. عجیبترین آن نحوه مدیریت دقت تصاویر است. در بخش تنظیمات گزینهای برای انتخاب از بین دقت 16 مگاپیکسل پیشنهاد شده و 11 مگاپیکسل است که ظاهرا اختیاری است.
برای هر دو دوربین میتوانید چنین تنظیماتی را به کار ببرید. همچنین امکان عکاسی با دوربین اصلی و دقت کامل 64 مگاپیکسل نیز وجود دارد که یک حالت عکاسی مجزا است.
در نهایت باید بگوییم هیچ راهی برای عکاسی با دوربین فوق عریض و دقت کامل آن وجود ندارد. تنها این نیست. بلکه ممکن است ریزبینی به نظر برسد، ولی حالات دوربین زیر کلید شاتر انتقال داده شدهاند تا در حالت طبیعی انگشت شست به جای شاتر روی آنها قرار گیرد.
تقریبا اگر نگوییم همه اپلیکیشنهای دوربین برندهای دیگر کلید شاتر را زیر چرخوفلک حالت عکاسی گذاشتند.
با کشیدن صفحه از روی دکمه شاتر به بالا میتوان به تنظیمات اضافه دوربین دسترسی داشت و با این کار منویی باز خواهد شد تا تعدادی از این گزینهها را تغییر دهید.
منو کلی تنظیمات در جای همیشگی خود است، یعنی آیکون چرخدنده که در گوشه بالا سمت راست نمایاب قرار دارد.
یک حالت عکاسی پرو نیز وجود دارد که هر سه دوربین میتوانند از آن استفاده کنند، کمتر چنین چیزی اتفاق میافتد.
در این حالت میتوانید ایزو، سرعت شاتر، جبران نوردهی و تعادل سفید را تغییر داده و همچنین فوکوس را دستی انجام دهید. با آن که اندازه هیستوگرام زنده کوچک است، ولی جای تشکر دارد.
کیفیت تصاویر در روز
تصاویر دوربین گوشی موتو جی 30 در روز بهطور کلی بسیار خوب است. جزئیات ریز بسیار است و بافتهای تصادفی به شکل بسیار طبیعی رندر میشوند.
در نواحی با رنگ یکنواخت دانهای شدن ریز تصویر را شاهد هستیم، ولی از آن نوع پارازیتهایی نیست که شاکی باشیم.
دامنه دینامیک عالی است تا رنگهای شدیدا متضاد به خوبی توسعه یابند، ولی سطح کنتراست تصاویر خوب باشد. ما از بازتولید رنگ دوربین گوشی Moto G30 نیز خوشمان آمد و تصاویر به اندازه کافی، بدون افراط، اشباع هستند.
نحوه پردازش رنگها به ویژه در مقایسه با دوربین موتو جی 10 جالب است که گوشی دوم واقعیت را با رنگهای خاموشتر به تصویر میکشید که در مقایسه نزدیک با جی 30 کاملا مشخص است.
بینندگان محافظکارانهتر ممکن است شیوه عکاسی جی 10 را ترجیح دهند، ولی دوربین گوشی جی 30 با سلیقه ما بیشتر جور است.
برتری دوربین این گوشی زمان بررسی تصاویر از نمای نزدیک نیز مشخص است که جزئیات بیشتری را میتوانید ببینید. دامنه دینامیک بین این دو گوشی در یک سطح است.
به کمک حالت عکاسی Ultra-res میتوانید تصاویر 64 مگاپیکسل بگیرید. با آن که تصاویر ظاهرا مستقیم با موزاییکزدایی از حسگر Quad Bayer این دوربین گرفته میشوند (برخلاف موتو جی 10 که نسبتا قانع شدیم تصاویر 12 مگاپیکسل را به 48 مگاپیکسل افزایش مقیاس میدهد)، ولی سطح جزئیات تصاویر 64 مگاپیکسل بسیار بیشتر نبود.
در بعضی از صحنهها جزئیات بیشتری وجود دارد، ولی نه در حدی که همیشه از این حالت عکاسی استفاده کنید. پارازیت زمان استفاده از این حالت بیشتر است، ولی تشخیص آن به کمی بررسی نیاز دارد.
با نیشگون گرفتن صفحه نمایش میتوانید 2 برابر روی صحنه مورد نظر خود زوم کنید، چون برای چنین بزرگنمایی میانبری از قبل مشخص نشده است.
تصاویر نهایی دامنه دینامیک محدودتر و شارپی بیشتر برای از بین بردن ملایم بودن طبیعی تصاویر زمان زوم دیجیتال دارند. بهطور کلی این تصاویر زمان بررسی روی صفحه نمایش بسیار قابل قبول هستند.
دوربین فوق عریض گوشی موتو جی 30 دقت 8 مگاپیکسل دارد، ولی به هیچوجه نمیتوانید با این دقت عکس بگیرید. ما تصاویر را با دقت پیشفرض 16 مگاپیکسل گرفتیم، چون احتمالا این تنظیمات را برای دوربین اصلی حفظ خواهید کرد و دوربین فوق عریض نیز باید این دقت را داشته باشد.
همین ابتدا باید بگوییم وضعیت دوربینهای فوق عریض به ویژه در گوشیهای ارزان به شکلی است که سطح خاصی از ملایم بودن قابل انتظار است. بنابراین نتایج نهایی با این مقدار افزایش مقیاس، ظاهر آن چنان بدی ندارند.
با این حال، گوشی Moto G30 تصاویر فوق عریض قابل قبولی برای کلاس خود میگیرد. تصاویر نهایی فوقالعاده شارپ نیستند، ولی جزئیات برای چنین دقتی خوب است.
دامنه دینامیک در روز عالی است و تصحیح اعوجاج تصویر بسیار قدرتمند انجام میشود تا پس از آن تصاویر واقعا دلنشین باشند.
مقایسه تصاویر دوربین این گوشی با جی 10 کمی مشکل است، حتی با آن که الزاما هر دو دوربین باید 8 مگاپیکسل و مشابه باشند، ولی در جی 30 دقتهای در دسترس 16 و 11 مگاپیکسل و در گوشی دیگر 12 و 8 مگاپیکسل است.
ما تصاویر 16 و 12 مگاپیکسل را که حالت پیشفرض دو گوشی هستند مقایسه کردیم. در اکثر موارد بین این دو تفاوتی نیست، جزئیات الزاما مشابه است و هر دو سطح پارازیت یکسانی را به نمایش میگذارند.
شاید یک تفاوت ظریف بازتولید رنگ باشد که در گوشی جی 30 موتورولا یک ته مایه رنگ سبز دارد و در دیگری بیشتر شبیه به دنیای واقعی است.
کیفیت تصاویر در شب
گوشی Moto G30 در شب با دوربین اصلی خود عملکرد قابل قبولی را نشان میدهد، با آن که گاهی متوجه شدیم خروجی تصاویر در صحنههای مختلف متفاوت است.
گاهی ممکن است Auto HDR فعال نشود که نتیجه آن توسعه بد رنگهای بسیار متضاد یا برش نواحی بسیار روشن است. همچنین کیفیت تصاویری که از یک صحنه میگیرید از این نظر ممکن است متفاوت باشد.
مشکل دیگر فوکوس است که گاهی ملزم میشوید برای این کار، آهسته روی صفحه بزنید و گاهی میتوانید آن را انجام ندهید.
تعادل سفید نیز دقیق نیست و گوشی موتو جی 30 سعی میکند نورهای گرم خیابانی را جبران کند که نتیجه آن رنگهای شسته شده است. بدون شک مشکل حادی نیست و زمان وجود منابع نوری متعادلتر، گوشی تصاویر با جزئیات نسبتا خوب خواهد گرفت.
استفاده از نایت مود این مشکلات را رفع میکند و نتیجه توسعه بهتر در نواحی بسیار روشن و همچنین سایهها است. بخشی از پارازیت تصاویر نیز از بین میرود.
زمان مقایسه تصاویر دوربین گوشی Moto G30 در شب با Moto G10 برنده قطعی وجود ندارد تا وجهه جی 30 را بد نشان دهد.
به عنوان مثال، عملکرد G10 در استفاده از HDR با ثبات بیشتری است، بنابراین در صحنههای با کنتراست بالا قابل اعتمادتر برای عکاسی است. البته اینطور نیست که دامنه دینامیک آنقدر عریض باشد، فقط فعال بودن HDR از نبودن آن بهتر است.
همچنین گوشی ارزانتر تصاویر را با فوکوس اشتباه ثبت نکرد. هر دو دوربین عملکرد خوبی از نظر تعادل سفید و اشباع بودن رنگ نداشتند.
زمان استفاده از نایت مود، جزئیات و شارپی تصاویر گوشی موتو جی 10 ثبات بیشتر و کیفیت بهتر داشت.
استفاده از دوربین فوق عریض گوشی موتو جی 30 در شب چنگی به دل نمیزند. تصاویر با نوردهی پایین و دامنه دینامیک محدود ثبت میشوند. جزئیات کم است و تصاویر بهطور کلی ملایم محسوب میشوند.
اگر خیال برخی راحت میشود، تصاویر دوربین فوق عریض جی 10 از جی 30 بهتر نیست.
حالت عکاسی پرتره
با حالت عکاسی پرتره این میانرده میتوانید تصاویر خوبی بگیرید که افکت قانعکننده بوکه با تشخیص عالی سوژه داشته باشند.
بدون شک موی آشفته و یک پسزمینه با رنگ متضاد گوشی را برای ثبت یک عکس با کیفیت به دردسر میاندازد.
نحوه جداسازی سوژه دو گوشی موتو جی 30 و جی 10 مشابه است اما از نظر رندر رنگ پوست و نوردهی فرق دارند.
در تصاویری که گرفتیم نوردهی G30 بدون توجه به ایزو بالاتر یا سرعت شاتر آهستهتر یا هر دو روشنتر بود. جی 10 از طرف دیگر رنگ صورت را دلرباتر ثبت کرد تا یک ته مایه رنگ قرمز گرمتر داشته باشد، در حالی که تصاویر جی 30 بیروحتر بودند.
تصاویر ماکرو
دوربین ماکرو گوشی Moto G30 طبق انتظار تصاویر ماکرو نه چندان جالبی میگیرد. تصویر در نمایاب ظاهر خوبی دارند، گرچه به علت دقت پایین جزئیاتشان کم است. علاوه بر این، ممکن است در فوکوس قرار نداشته باشند، چون دوربین یک فاصله فوکوس ثابت دارد.
دوربین سلفی
تصاویر سلفی این گوشی موتورولا اگر صورتتان به خوبی نوردهی شود، خوب با جزئیات مناسب و رنگ پوست گرم و گیرا است.
گرچه تحت شرایط نوردهی چالش برانگیز، تصاویر دوربین جلو جی 30 آن چنان عالی نیستند. حتی اندکی محیط کم نور داخلی منجر به ثبت تصاویر محو و ملایم سلفی خواهد شد، گرچه اگر از نزدیک آنها را بررسی نکنید قابل استفاده هستند.
مقایسه مستقیم تصاویر سلفی دو گوشی جی 30 و جی 10 کمی ما را شگفتزده کرد. در این جا برخلاف تصاویر پرتره، G30 رنگ پوست را اشباعتر و سرختر رندر کرده بود، در حالی که تصاویر جی 10 خاموشتر بودند.
جی 10 همچنین الگوریتمهای HDR شدیدتر دارد و صحنههای با نور پسزمینه و کنتراست بالا را بهتر مدیریت میکند.
در حالت سلفی پرتره گوشی موتو جی 30 عملکرد معقولی در تشخیص سوژه دارد، گرچه اگر به نواحی مرزی با دقت نگاه کنید معایبی دیده میشود که برای کلاس این گوشی به نظر ما طبیعی است.
شاید چنین چیزی نبود HDR در این حالت است تا منجر به توسعه حتی ضعیفتر نواحی بسیار روشن در مقایسه با حالت پرتره معمولی شود.
دوربین فیلمبرداری
قدرت فیلمبرداری گوشی Moto G30 زیاد نیست، با این حال میتواند با دوربین اصلی خود ویدئوهای فول اچدی با سرعت 60 فریم بر ثانیه بگیرد و گوشیهای رده پایین حداکثر با سرعت 30 فریم بر ثانیه قادر به ضبط چنین فیلمهایی هستند.
سیستم لرزشگیر ویدئویی نیز در اختیار هر دو دوربین اصلی و فوق عریض است. فیلمهای فول اچدی 30fps دوربین اصلی (با بیت ریت 20 مگابیت بر ثانیه) واقعا خوب نیستند.
دامنه دینامیک نسبتا محدود بوده و جزئیات مشخص است کیفیت پردازشی در خود دارند. نکته مثبت جزئیات زیاد برای یک ویدئوی فول اچدی و پارازیت عملا غیر مشهود است.
فیلمهای دوربین فوق عریض ملایمتر با دامنه دینامیک حتی محدودتر است. با این حال ویدئوهای نه چندان عالی از این دوربین از نبود آنها بهتر است.
سیستم لرزشگیر الکترونیک عملکرد خوبی در حذف لرزش راه رفتن دارد، گرچه این لرزش میتواند باعث ایجاد مشکل شکار فوکوس شود که به سختی برطرف میشود. پن کردن دوربین نیز روان است.
البته دوربین فوق عریض به علت داشتن فوکوس ثابت از تمام ویژگیهای مثبت سیستم لرزشگیر استفاده میکند، چون کاربر نگران مشکل شکار فوکوس نیست.
رقبا
قیمت گوشی موتو جی 30 در اروپا 180 یورو برای مدل با 4 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی است و برای خرید مدل 6GB/128GB باید 220 یورو بپردازید.
قیمت گوشی ریلمی 7 از تقریبا 180 یورو شروع میشود، ولی حافظه داخلی 64 گیگابایت و از طرفی رم 6 گیگابایت است.
گوشی ریلمی از نظر دقت نمایشگر و سرعت شارژ بیشتر برنده میشود، اما کیفیت نمایشگر و عمر باتری بین این دو مساوی است.
شاید مهمترین نکته چیپست به مراتب قدرتمندتر گوشی ریلمی 7 یا فیلمبرداری 4K باشد تا اگر گیمر هستید، این گوشی را ترجیح دهید.
اگر به سلیقه شما میخورد گوشی موتو با نسخه جدیدتر اندروید و ظاهر استوکتر آن حرفی برای گفتن دارد. گوشی پوکو ایکس 3 ان اف سی یک پیشنهاد خرید جذاب دیگر است.
این گوشی یک چیپست قدرتمندتر و نمایشگر با دقت بالاتر نیز دارد، ولی با توجه به نرخ تازهسازی تصویر حتی بالاتر و بلندگوهای استریو کاملا گزینه بهتری به نظر میرسد.
عمر باتری اندکی بهتر و سیستم عامل اندروید 11 از همان اول برگ برنده گوشی موتو جی 30 در این رقابت است، در حالی که گوشی پوکو سریعتر شارژ میشود و یک پورت تابنده نور مادون قرمز دارد.
خرید Poco X3 NFC در اروپا به علت قیمت مشابه با Moto G30 منطقیتر است، در حالی که مدل غیر NFC آن در هند قیمت بالاتری در مقایسه با گوشی موتورولا دارد.
یک محصول دیگر شیائومی گوشی ردمی 9 تی است که جذاب به نظر میرسد. این گوشی ممکن است نمایشگر با نرخ تازهسازی تصویر بالا نداشته باشد، اما دقت آن فول اچدی است.
گوشی ردمی همچنین با توجه به استفاده از بلندگوهای اختصاصی و پشتیبانی از کارت حافظه جانبی و پورت تابنده نور مادون قرمز موقعیت بهتری دارد.
گوشی موتو با آن که بیعیب نیست ولی اگر کیفیت دوربین برایتان اولویت دارد، آن را انتخاب کنید. اگر دنبال یک گوشی سامسونگ با قیمت مشابه در حد گوشی موتو جی 30 میگردید، گوشی گلکسی A21s نزدیکترین است.
باید بگوییم چی عجب، چون عملکرد گوشی موتو بهتر است و نمایشگر بهتر (کنتراست بالاتر و نرخ تازهسازی تصویر بالا) دارد، در حالی که عمر باتری و سرعت شارژ به همراه عملکرد دوربین یکسان است.
پشت گوشی گلکسی برند سامسونگ ایستاده است و شاید درگاه اختصاصی کارت حافظه جانبی نیاز خیلی از افراد باشد.
رای نهایی
گوشی Moto G30، موتو جی اواخر سال 2013 که میتوانستید به عنوان بهترین گوشی با امکانات با قیمت ارزان معرفی کنید، نیست.
موتو جی به تدریج از یک گوشی به یک سری کامل تحول یافته است و هیچکدام از اعضای خانواده امروزی آن برخلاف مدل ابتدایی، به راحتی قابل پیشنهاد نیستند.
اما در مقایسه با سایر موتو جیهای فعلی، خرید جی 30 در حقیقت منطقی است. این گوشی با نمایشگر 90 هرتز خود که از قضا یکی از السیدیهای با بیشترین مقدار کنتراستی است که تا حالا تست کردیم، متفاوت از دیگر برادران خود ظاهر میشود.
کیفیت تصاویر با آن که در شب عالی نیست، ولی در روز روشن به دل مینشینند و اینطور نیست که سایر گوشیهای ارزان در این بخش در شب تصاویر عالی بگیرند.
در کنار چنین مسائلی اندروید 11 جدید و تقریبا خام را با امکانات کافی و عمر باتری عالی قرار دهید تا گوشی موتو جی 30 یک بسته کامل با توجه به قیمت آن به نظر برسد.
ما این گوشی را فورا پیشنهاد نمیکنیم، ولی آن را در لیست گزینههای خرید خود جا دهید.
نقاط قوت
- نمایشگر با نرخ تازهسازی و کنتراست بالا
- عمر باتری عالی
- عملکرد عالی دوربین در نور کافی
- تجربه اندروید 11 خام با مقداری امکانات اختصاصی
نقاط منفی
- تصاویر بی کیفیت زمان عکاسی در شب
- نبود قابلیت فیلمبرداری 4K
منبع: gsmarena.com