35 سال فناوری با مایکروسافت! کوتاه ترین جملهای که میتوانیم در مورد ویندوز بگوییم. در طی 35 سال، 30 نسخه اصلی از ویندوز منتشر شده است. آیا معدل همه بچههای کلاس ویندوز، برابر بود؟ خیر.
آیا میخواهید با 10 نسخه از بهترین ویندوزها آشنا شوید؟ پس همراه ما در روکیدا بمانید.
روش رتبه بندی
وقتی در مورد دانش آموز نمونه کلاس صحبت میکنیم، یعنی در تمام درسها نمره 20 گرفته است. بهترین بودن در معدل دیده میشود.
صد البته که فهرست ما فرستاده خداوند نیست. به همین ترتیب قطعی هم نیست. اعضای خانواده این لیست با بیشترین ویژگی و کمترین ایراد به همراه بالاترین مقدار امنیت کنار هم قرار گرفتهاند.
از یک طرف، ویندوز با گذر زمان پیشرفت کرده است. گاهی اوقات گذشته او، بهتر از آینده عمل میکند. برای ساده کردن فهرست، تنها نسخههای دسکتاپ یا رومیزی ویندوز را در نظر گرفتیم.
جالب است بدانید که ویندوز مایکروسافت در نسخههای: ویندوز CE، ویندوز فون، ویندوز موبایل، ویندوز RT و ویندوز سرور 2003 عرضه شده است.
شماره 10: ویندوز 3.0 (1990)
ویندوز 3.0 اسامی سخت و در هم ویندوز مایکروسافت را به صورت منظم درآورد. تا قبل از این نسخه، ویندوز با نامهای: ویندوز 2.03، ویندوز/286، ویندوز/386 و غیره عرضه میشد.
رابط گرافیکی آن به نسبت نسخههای امروز شوخی به حساب میآید اما در زمان خود، معجزه بود. آفتاب دیگر به صورت عمودی نمیتابید و سایه به آیکونها اضافه شدند.
طراحی آیکونهایی زیبا با سخت افزار آن زمان کار سادهای نیست. به همین دلیل اسم طراح یعنی سوزان کار را به یاد بسپارید.
شماره 9: ویندوز 8 (2012)
تغییر کار آسانی نیست. مانند شخم زدن با عمق یک متری، مایکروسافت به جلو حرکت کرد. جدایی از سنتها و روند گذشته صدای مردم را بلند کرد. آنها حس خوبی به نسبت تغییر نداشتند.
ویندوز 8 بزرگترین نوآوری از زمان ویندوز 95 بود. ویندوز 8 برای رقابت با آیپد بود. آیپد کابوس شب سیاه برای مایکروسافت به حساب میآید.
ویندوز باید دست به کار میشد. مواردی باید تغییر میکرد. مهمترین ویژگی، پشتیبانی از صفحات لمسی و رابط کاربری ساخته شده برای لمس کردن بود.
حالا یک نسخه از ویندوز را برای تبلتها داشتیم. کاربران دسکتاپ راضی نبودند. بسیار از مشکلات ویندوز 8 با نسخه 8.1 برطرف شد.
زمانی که همه مردم در مورد رابط کاربری میگفتند، دنیایی از مشکلات امنیتی ویندوز 7 با ویندوز 8 به خاطرات سپرده شد.
شماره 8: ویندوز NT 4.0
در زمان نصب ویندوز، چند گزینه رو به روی شما قرار میگیرد. اگر دقت کرده باشید، تفاوت مهم بین نسخه 32 بیت و 64 بیت است. 32 بیت قدیمی به حساب میآید.
هر قدیمی یک روزی جدید بوده است. با ویندوز NT 4.0 بود که 32 بیت به ثبات رسید. رابط کاربری آن کاربر پسند بود. برای سالها این نسخه بالاترین محبوبیت را داشت.
اگر مشکلات امنیتی نبود و رابط کاربری مدرن ویندوز 10 را نادیده میگرفتیم. همچنان NT4.0 تمام کارهای شما را به خوبی انجام میدهد.
شماره 7: ویندوز 98 SE
ویندوز 98 SE عصاره خوبیهای ویندوز 95 بود. تمام نوآوریها را به کار گرفت. متاسفانه همچنان در جهان 16 بیت حرکت میکرد.
سالها ویندوز 98 برای بازی بهترین گزینه بود. اگر از گیمرها بپرسید چرا، جواب آنها کمی تخصصی میشود: ویندوز 98 از بازیهای قدیمی (بر مبنای داس) و بازیهای جدید (بر مبنای دایرکت X) پشتیبانی میکرد.
نسخه دوم در سال 1999 عرضه شد. ویژگی مهم آن، پشتیبانی بهتر از درگاه USB بود. تا معرفی ویندوز XP رقیب نداشت. البته که از ویندوز 98 تا ویندوز XP یک نسخه به نام “ویندوز می” بود. اما به دلایل زیادی آن را نادیده میگیریم.
نسخه 98 بسیار نا پایدار بود. ایرادات زیادی وجود داشت در نهایت هیچ کدام از مشکلات، محبوبیت آن را برای مصرف کنندگان کم نکرد.
شماره 6: ویندوز 3.11 (1993)
بهترین سیستم عامل برای کاربران عادی و تجارتهای کوچک بود. پشتیبانی از شبکه محلی و ذخیره سازی اسناد از مهم ترین ویژگیهای آن به حساب میآید. باید گفت: بهترین نسخه تا معرفی ویندوز 95.
شماره 5: ویندوز 10 (2015)
معرفی و عرضه ویندوز 10 مانند آخرین روزهای قبل از باران بود. همه نا امید بودیم، ناگهان آسمان غُرش کرد و باران آغاز شد. البته بهروزرسانیهای اجباری و تبلیغات داخلی فاجعه بود.
امروز این سیستم عامل بیشتر از یک میلیارد کاربر دارد. بالغ، پایدار، لایق و بسیار محبوب است. با گذشت 5 سال مایکروسافت کودک خود را به خوبی تربیت کرد.
شماره 4: ویندوز XP
بله، حرف شما را قبول میکنیم. رابط کاربری ویندوز XP دلربا نبود. پایداری این نسخه فوق العاده است. بسیاری از کاربران با ویندوز XP از ناپایداریهای داس، ویندوز 98 و می فرار کردند.
فکر میکنید که سخت افزار در جای خود مانده بود؟ خیر، قطعات سیلیکونی هم به جلو حرکت کردند. به قدری قدرتمند شده بودند که با همراهی ویندوز XP دنیای جدیدی رو به روی کاربران باز شد.
شماره 3: ویندوز 95
برای استفاده از آن نیازی به لیسانس کامپیوتر نبود. همه موارد آسان و زیبا به نظر میرسید. منوی آن یک ابتکار از تیم طراحی و برنامه نویسی مایکروسافت بود. به خود نمایی نوار وظیفه توجه کنید!
مایکروسافت در این نسخه از ویندوز، استانداردهایی را شروع کرد که تا امروز پا به پای زمان حرکت میکنند. از مای کامپیوتر تا میانبرهای صفحه کلید، سطل زباله و مواردی که امروز یک ویژگی بسیار عادی به حساب میآیند.
کمی عجیب به نظر میرسد. مردم قبل از سطل زباله، با فایلهایی که نیاز نداشتند چه میکردند؟!
شماره 2: ویندوز 2000
اسم آن ارتباط مستقیمی با سال معرفی دارد. یک شاهکار که کمتر به آن پرداخته شده است. بهترین مثال برای این نسخه: آقایی 30 و چند ساله و جا افتاده با موهای جو گندمی.
پایدار بود. بهترین انتخاب برای کاربران خانگی به حساب میآمد. هر کسی که با آن کار کرده، دل کندن از آن را یک کار دشوار میداند. برخی از کاربران ویندوز 2000 تا معرفی ویندوز 7 در برابر بهروزرسانیها مقاومت کردند.
شماره 1: ویندوز 7 (2009)
نوش دارو بعد از ویندوز ویستا! به نظر آن چنان هم دیر نبود. مایکروسافت با ویندوز 7 آبروی خود و اعصاب کاربران را نجات داد. پولکهای رنگیِ ویستا تنها سخت افزار رایانه شما را تحت فشار قرار میدهد.
در مقابل، به نظر میرسید ریشههای ویندوز 7 تا هسته زمین پیش میرود. پایداری آن هرگز زیر سوال نمیرفت. با همان سخت افزار سریعتر بود.
بی انصافی نمیکنیم. ویستا ویژگیهای خوب کم نداشت. ویندوز 7 بسیاری از آنها را به ارث برد. جست و جو در منوی استارت و سنجاق کردن برنامهها به نوار وظیفه، برخی از آن میراث فوق العاده بود.
بسیاری از کاربران ویندوز 7 میگویند: بر خلاف ویندوز 10، ما رایانه را تحت کنترل داریم. تبلیغات وجود ندارد و هیچ کس از شما حساب کاربری برای اتصال به فضای ابری نمیخواهد.
ویندوز 7 آخرین نفسهای دوران طلایی رایانهها به حساب میآید. کسانی که کار با رایانه را از دوران ویندوز 98 شروع کردهاند، تاریخ فناوری هستند.
کلاغ تک چشم را در بازی تاج و تخت به یاد دارید؟ آینده، خاطرات شما از فناوری را دوست ندارد.
پشتیبانی از ویندوز 7 در ژانویه 2020 به پایان رسید. سر انجام باید به ویندوز 10 بیایید. شاید تا آخرین روز زنده ماندن لپ تاپ خود مقاومت کنید، اما با خرید نسخه جدید، ویندوز 10 به خانه شما میآید.
با اطمینان میگوییم که نسخه 7 بهترین سیستم عامل دسکتاپ مایکروسافت است. شما کدام نسخه را بهترین میدانید؟
منبع: howtogeek.com