اتحادیه اروپا به دنبال ارتقاء حضور خود در صنعت نیمه رسانا است. هدف آن تولید 20 درصد از تولید جهانی جدید ترین نیمه رسانا های پیشرفته تا پایان این دهه است که برنامه هایی برای اولین رایانه کوانتومی خود طی پنج سال را نیز در برمیگیرد.
براساس گزارش رویترز، تغییر جهت از اتحادیه اروپا به عنوان بخشی از تلاش های اروپا برای کاهش وابستگی به فن آوری های غیر اروپایی انجام می شود. برنامه ی اتحادیه اروپا با عنوان قطب نمای دیجیتال 2030 پس از همه گیری کرونا که باعث تحمیل وابستگی اتحادیه به فن آوری های اصلی متعلق به شرکت های مستقر در چین و آمریکا شده است، منتشر میشود. در این طرح، اتحادیه اروپا بر اهمیت نیمه رسانا ها که در طیف وسیعی از صنایع و زمینه ها استفاده می شوند، تأکید کرد.
نیمه رسانا ها در خودرو های متصل، تلفن های هوشمند، دستگاه های اینترنت، اشیا و رایانه هایی با کارایی بالا و زمینه های هوش مصنوعی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. این خبر در حالی منتشر شد که جهان نیز از یکی از شدیدترین کمبودهای نیمه رسانا رنج می برد، کمبودی که حتی باعث شده است سازندگان خودرو به دلیل کمبود تراشه مجبور به توقف تولید شوند.
طبق سندی از اتحادیه اروپا، “این نهایت آرزوی ماست که تا سال 2030 تولید نیمه رسانا های پیشرفته و پایدار در اروپا از جمله پردازنده ها حداقل 20٪ از ارزش تولید جهانی است.”
در این طرح، اتحادیه اروپا همچنین سرمایه گذاری در فناوری های کوانتومی را توصیه کرد و گفت که نیمه رساناها می توانند “برگ برنده” در تولید داروهای جدید باشند و حتی توالی یابی ژنوم را تسریع کنند. در این سند همچنین قید شده است که “نهایت آروزی ماست که تا سال 2025، اروپا اولین رایانه با شتاب کوانتومی را داشته باشد که راه را برای اروپا در پیشرفته ترین سطح از توانایی های کوانتومی هموار سازد.”
اروپا قصد دارد اولین کامپیوتر کوانتومی خود را بسازد؟

2