فهرست عنوانها
اینترنت معنی بسیاری از کلمات و رفتارها را تغییر داد. حالا نوبت به خود اینترنت میرسد. استارلینک به ما میگوید: آینده اینترنت، شبیه به گذشته آن نخواهد بود.
استارلینک نتیجه بلند پروازی ایلان ماسک، صاحب تسلا است. هدف این پروژه اینترنت سریع تا سرعت 300 مگابیت بر ثانیه برای تمام مردم دنیاست. هر کسی، بدون در نظر گرفتن موقعیت مکانی به اینترنت پر سرعت و آزاد دسترسی خواهد داشت.
اگر تسلا با همین سرعت رویا را تبدیل به واقعیت کند، سرعت اینترنت او به 10 گیگابیت در ثانیه خواهد رسید. ارزش سهام شرکت اسپیس ایکس امروز به 74 میلیارد دلار میرسد.
شاید باور نکنید که ارزش سهام شرکت از آگوست سال 2020 حدود 60 درصد بیشتر شده است. سرمایه گذاران آینده را در شرکتهای ایلان ماسک جست و جو میکنند.
اسپیس ایکس ماهوارههای خود را به تاریکی شب شلیک میکند. با ادامه این کار کم کم تمام دنیا تحت پوشش قرار میگیرد. به همین زودی باید منتظر شروع به کار استارلینک در اروپا باشیم.
آزمایش ابتدایی استارلینک آغاز شده است. مهندسان این شرکت، دسترسی کاربران را در شهرهای بزرگ و کوچک مورد بررسی قرار میدهند.
بر اساس یک پرونده در کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC): استارلینک در بخشی از آزمایش اولیه خود، بیش از 10هزار مشتری دارد.
به نظر شرکت اسپیس ایکس کمی هم از حمایت دولتی استفاده میکند. دولت ایالات متحده برای کمک به دسترسی مردم روستایی 856 میلیون دلار پرداخت کرده است.
وسعت کشور امریکا بسیار زیاد است. به همین دلیل توسعه زیر ساخت کابل یا فیبر نوری اقتصادی نیست. برای استفاده از پروژه استارلینک به سیم نیازی نداریم. مناطق نزدیک و دور تفاوتی ندارد.
تا امروز که این مقاله را میخوانید، 1000 ماهواره استارلینک در آسمان به دور زمین میچرخند. این یک موفقیت بسیار بزرگ است اما برای استفاده عملیاتی از این فناوری، به حدود 12 هزار ماهواره نیاز داریم.
در حال حاضر، استارلینک ماهیانه 120 ماهواره تولید میکند. اگر همه چیز به خوبی پیش برود، تا انتهای سال 2021 به پوشش کامل در مناطق پر جمعیت میرسیم.
مردم جنوب کانادا و شمال آمریکا تقریبا در اواخر سال 2020 پوشش خوبی را دریافت میکردند. در نقشه زیر میتوانید مناطق تحت پوشش حال حاضر استارلینک را مشاهده کنید.
بستر استارلینک، ماهواره است. پوشش آنها در هر ثانیه تغییر میکند. تنها کمی بیشتر از هزار ماهواره در مدار قرار دارد. در نتیجه فعلا نباید انتظار ثبات کامل داشته باشیم.
به نظر مردم آمریکا از آینده به خوبی استقبال میکنند. شاید دلیل این کار درآمد بالای آنها باشد. به هرحال بسیاری از مشتریان استارلینک کسانی هستند که به انواع دیگر اینترنت دسترسی دارند.
این افراد طرفداران بزرگ ایلان ماسک هستند یا از شرکتهای بزرگ مخابراتی فرار میکنند؟ جواب این سوال فعلا مشخص نیست.
در عکس زیر میتوانید سرعت دسترسی به اینترنت را در بخشهای مختلف امریکا مشاهده کنید.
قیمت
اشتراک ماهیانه استارلینک 99 دلار است. برای استفاده از آن به سخت افزار 499 دلاری نیاز دارید. این سخت افزار شامل یک بشقاب ماهواره کوچک، روتر و منبع تغذیه مناسب است.
مشخصات
بر خلاف رقبا، ایلان ماسک با پروژه خود، اینترنت سریع با تاخیر کم را در دسترس کاربران قرار میدهد. او به سرعت 1 گیگابیت بر ثانیه افتخار میکرد، این سرعت به 10 گیگابیت بر ثانیه خواهد رسید.
به عبارتی یک فیلم با کیفیت 4K در 30 ثانیه دانلود میشود. مردم و دولت آمریکا به چشم فرصتی استثنایی به استارلینک نگاه میکنند. باید واکنش دولتها و مردم کشورهای دیگر را ببینیم.
تاخیر یا به اصطلاح پینگ اینترنت ماهوارهای استارلینک، به طور متوسط 34 میلی ثانیه است. تاخیر در بستر فیبر نوری عدد کمتری را نشان میدهد.
تاخیر زیر 40 میلی ثانیه برای بیشتر کارها مناسب به نظر میرسد. تنها بازیهای آنلاین با این تاخیر با مشکل رو به رو میشوند. به خصوص بازیهای جنگی که گلولهها با سرعت زیادی از کنار گوش شما عبور میکنند.
رقبای ایلان ماسک چه کسانی هستند؟ وان وب (نیمی از این پروژه متعلق به دولت انگلستان است)، پروژه کایپر آمازون، بوئینگ، تله ست و دولتهای روسیه و چین برای آسمان نقشه میکشند.
آیا پروژه استارلینک به سود دهی میرسد؟ سوال سختی میپرسید! تا این لحظه اسپیس ایکس به عنوان یک شرکت خصوص از زمین به آسمان رسیده است.
امیدواریم ادامه پرواز ایلان ماسک به سمت آسمان تاریک، نور و روشنایی باشد. متاسفانه شرکتهای دیگری این راه را رفتهاند اما جز شکست نتیجهای نداشته است.
از طرف دیگر، دولتهای روسیه و چین تقریبا محدودیت مالی ندارند. پروازهای زیادی به آسمان داشتهاند و تاریکی را میشناسند. این دو رقیب قدرتمند به نظر میرسند. اما مردم از خدمات آنها استقبال میکنند؟ ما اینطور فکر نمیکنیم.
آینده استارلینک
ماهوارههای کوچک ایلان ماسک دنیا را به کدام سو میبرند؟ از یک قبیله بومی در غرب ایالت واشنگتن شروع میکنیم. این قبلیه “هو” نام دارد. آنها دسترسی به اینترنت را ورود به قرن 21 میدانند.
بر اساس گزارش نیوزویک: اینترنت به یادگیری از راه دور و دسترسی به مراقبتهای بهداشتی کمک میکند. تمام ویژگیهای فوق العاده اینترنت ماهوارهای را در کنار قیمت آن نگاه کنید.
هزینه 99 دلاری به صورت ماهانه بسیار گران است. امیدواریم با ورود رقبای بیشتر و پیشرفت فناوری قیمت آن کاهش پیدا کند.
منبع: tomsguide.com