تصویر جذاب از ونوس حاصل شکار کاوشگر خورشیدی پارکر است. ناسا این تصویر بینظیر از ناهید را که در ژوئیه سال گذشته توسط کاوشگر خورشیدی پارکر در طول یک پرواز از این سیاره ثبت شده به اشتراک گذاشته است. ماموریت اصلی این کاوشگر، کاوش خورشید از نزدیک و کسب اطلاعات بیشتر درباره کرونا و یا به اصطلاح پدیده خرمن آن است اما همچنین در حین انجام این وظیفه به طور منظم از سیاره زهره نیز عبور میکند زیرا از جاذبه سیاره برای تنظیم مدار خود استفاده میکند.
تصویر جذاب از ونوس چگونه گرفته شد؟
محققانی که در این مأموریت کار میکنند اجازه نمیدهند که این پروازها هدر بروند و از ابزارهای کاوشگر برای کسب اطلاعات درباره ونوس نیز استفاده میکنند. این تصویر توسط ابزار تصویرگر Wide-Field که متعلق به کاوشگر خورشیدی پارکر است گرفته شده است؛ درست زمانی که کاوشگر در فاصله کمتر از ۸۰۰۰ مایلی ونوس قرار داشت.
این عکس حتی چیزی غیرمنتظره را آشکار کرد. ناهید پوشیده از ابرهای ضخیم است. از آن جایی که این ابزار برای گرفتن عکس در داخل خرمن خورشید طراحی شده است محققان انتظار نداشتند که این ابزار بتواند به جو ونوس نفوذ کند اما در حقیقت این کاوشگر توانست به ابرها نگاه کند و سطح سیاره را ببیند. آنجلوس وورلیداس دانشمند پروژه از آزمایشگاه فیزیک جان هاپکینز (APL) در بیانیهای گفت: “این ابزار کاوشگر تنها برای مشاهدات نور مرئی طراحی و آزمایش شده است. ما انتظار داشتیم که ابرها را ببینیم اما دوربین دقیقاً به سطح کره نگاه میکند.”
همکاری با یک ماموریت ژاپنی
این تصویر جذاب از ونوس یک حلقه روشن در اطراف این سیاره را نشان میدهد که گمان میرود شبتاب است. یک انتشار نور ضعیف که ناشی از اکسیژن موجود در جو است. این تصویر ناهید شبیه آنچه توسط ماموریت ژاپنی آکاتسوکی گرفته شده است میباشد. عکسی که توسط طول موجهای نزدیک مادون قرمز گرفته شده است. این نشان میدهد که این ابزار ممکن است بتواند از این توانایی غیر منتظره برای مطالعه گرد و غبار اطراف خورشید استفاده کند.
علاوه بر این، داده ها اکنون میتوانند بین ماموریتهای کاوشگر خورشیدی پارکر و نمونه ژاپنی آکاتسوکی به اشتراک گذاشته شوند تا درباره ونوس اطلاعات بیشتری کسب کنند. خاویر پرالتا دانشمند حوزه سیارهای از تیم آکاتسوکی گفت: “ما واقعاً منتظر این تصاویر جدید هستیم.” “اگر ابزار تصویرگر کاوشگر خورشیدی پارکر بتواند انتشار حرارتی از سطح ناهید و شبتاب که به احتمال زیاد ناشی از اکسیژن است را در بخشهای مختلف کره درک کند میتواند کمک شایانی به مطالعات سطح ونوس کند.”