فهرست عنوانها
برای بررسی لپ تاپ ایسر سوییفت 3X از نکته تاریخی آن شروع میکنیم. اینتل اولین گرافیک مستقل خود را پس از 20 سال معرفی کرده است.
آیریس Xe مکس نام این گرافیک مستقل است. البته هدف اینتل رقابت با انویدیا نیست. هدف گرافیکهای انویدیا اجرای فوق العاده بازیها است.
گرافیک اینتل هم راستا با پردازنده برای سرعت بخشیدن به کارهای مختلف فعالیت میکند. ایده جالبی برای لپ تاپهای سبک و کوچک نیست؟
آیریس Xe مکس تا امروز در سه لپ تاپ قرار گرفته است. ما یکی از آنها را برای بررسی در اختیار داریم. حس کنجکاوی شما را تحریک نمیکند؟ همراه روکیدا بمانید.
لپ تاپ ایسر به همراه گرافیک آیریس Xe مکس ارزان نیست. با تراشه نسل یازدهم اینتل i7-1165G7، شانزده گیگابایت رم، یک ترابایت فضای ذخیره سازی 1240 دلار تمام میشود.
نمایشگر این دستگاه 14 اینچ با کیفیت FHD از نوع IPS است. برای این که نسخه ارزانتر را به خانه ببرید، باید گرافیک مستقل را فراموش کنید.
لپ تاپ ایسر با تراشه اینتل i5-1135G7، هشت گیگابایت رم و 512 گیگابایت فضای ذخیره سازی برچسب قیمت 899 دلار را به همراه دارد.
آیا گرافیک مستقل اینتل، لپ تاپ ایسر را به یک میان رده قدرتمند تبدیل میکند؟
عملکرد
آیا گرافیک مستقل اینتل آیریس Xe مکس تفاوتی در دنیای واقعی ایجاد میکند؟ این آزمون برای ایسر سوییفت 3X سرنوشت ساز است.
اگر توضیحات پردازنده اینتل را مطالعه کنید، انبوهی از اطلاعات فنی رو به روی شما قرار میگیرد. ما علاقهای به آنها نداریم. البته یک اصطلاح را به یاد داشته باشید: دیپ لینک.
دیپ لینک فناوری اینتل برای ارتباط گرافیک و پردازنده است. با این فناوری برخی از قابلیتهای پیچیده برای شما فعال میشود. بعد از آن به سراغ “داینامیک پاور شر” میرویم.
این فناوری به سیستم اجازه میدهد تا گرافیک را خاموش کند. با خاموش شدن گرافیک تمام توان سیستم به پردازنده منتقل میشود. زمانی که فناوری داینامیک پاور شر را روشن کنید، 28 وات برق و عملکرد حرارتی به سمت پردازنده میرود.
آیا دریای اصطلاحات و فناوریها کار میکند؟ بله، واقعاً کار میکند. لپ تاپ ایسر در تمام بنچمارکها صاحب جایگاه برتر بود. گاهی اوقات رتبه اول سریعترین لپ تاپ با تراشه تایگرلیک را کسب میکند.
ایسر پا به پای رقبا از جبهه مقابل (رایزن 4000) حرکت میکند. اگر لپ تاپهای پرچمدار و بسیار قدرتمند را نادیده بگیریم، سرعت و قدرت دستگاه قابل توجه است.
طرف دیگر مک بوکهای اپل با تراشه M1 قرار دارد. توانایی بی حد و حصر تازه وارد اپل، آن را به رقیب سر سخت برای تمام لپ تاپهای ویندوز تبدیل میکند.
با سینهبنچ R23 شروع میکنیم. ایسر سوییفت 3X امتیاز 5944 را در حالت چند هستهای و امتیاز 1496 را در حالت تک هستهای کسب کرد.
MSI پرستیژ 14 اوو با تراشه اینتل i7-1185G7 به امتیاز 5789 دست یافت. توجه کنید که ریزر بلید با تراشه اینتل i7-10750H امتیاز 6166 را کسب کرد.
لپ تاپ سوییفت در گیکبنچ قدرتمند ظاهر نشد. این دستگاه در حالت تک هستهای امتیاز 1551 و در آزمون چند هستهای امتیاز 5847 را کسب کرد.
لپ تاپ پرستیژ از شرکت MSI عملکردی بهتری از خود نشان داد. محصول MSI در آزمون چند هستهای 5904 و در حالت تک هستهای 1593 را کسب کرد.
به ایستگاه آزمون تبدیل و کد گذاری فیلم میرسیم. ما یک ویدئو 420 مگابایتی را در قالب H.256 کد گذاری کردیم. لپ تاپ ایسر این کار را در 2 دقیقه و 36 ثانیه انجام داد.
لپ تاپ لنوو آیدیاپد با تراشه رایزن 4800 این کار را در 2 دقیقه و 20 ثانیه انجام داد. به نظر تراشه اینتل حتی با گرافیک مستقل جای کار دارد.
در نهایت بنچمارک PCMark 10 را اجرا کردیم. لپ تاپ ایسر امتیاز 5117 را کسب کرد. این امتیاز ایسر را به نفر دوم فهرست تبدیل کرد.
تنها لپ تاپ لنوو یوگا 9i عملکرد سریعتری دارد. پرستیژ اوو 14 امتیاز 5036 را در این آزمون بدست آورد. فناوری دیپ لینک بار دیگر توانایی خود را نشان میدهد.
همانطور که گفتیم، هدف اینتل از تولید گرافیک مستقل بازیهای مدرن نبوده است. اینتل آیریس Xe مکس اولین محصول از خانواده خود به حساب میآید.
او به عنوان اولین عضو، عملکرد قابل توجهی دارد. اگر به یک اولترابوک با تراشه اینتل نیاز دارید، گزینهای را انتخاب کنید که گرافیک مستقل آیریس را به همراه داشته باشد.
برای بازی، این دستگاه را به شما پیشنهاد نمیکنیم. در بنچمارک 3DMark تایم اسپای امتیاز 1889 را کسب کرد. البته هیچ آزمایشی بهتر از اجرای بازی نیست.
بازی فورتنایت حداکثر با 34 فریم بر ثانیه اجرا شد. اگر تنظیمات گرافیک را افزایش دهیم، نرخ نو سازی تصویر به 22 فریم در ثانیه کاهش مییابد.
لپ تاپ یوگا 9i بازی را با 40 فریم بر ثانیه اجرا کرد. با افزایش تنظیمات گرافیک، نرخ نو سازی تصویر به 27 فریم میرسد.
واضح است که گرافیک آیریس Xe مکس رابطه خوبی با بازی فورتنایت ندارد.
طراحی
ایسر برای طراحی سوییفت 3X طراحی ایسر سوییفت 3 را به سادگی کپی نکرده است. شباهتهایی دیده میشود اما ظاهر دستگاه مخصوص به نسخه 3X است.
رنگهای خاص استیم بلو و سافاری گلد تفاوت را نشان میدهد. لولا دستگاه دوباره طراحی شده و رنگ الکتریک بلو را به همراه دارد.
زاویهها در لپ تاپ جالب توجه است اما باید قبول کرد که به اندازه لپ تاپ اسپکتر x360 شرکت HP جذاب نیست. نسبت نمایشگر به حاشیه تنها 84 درصد است.
بسیاری از لپ تاپهای مدرن نسبت نمایشگر به بدنه، بیش از 90 درصد را رعایت میکنند. سوییفت 3X به اندازه رقبای 14 اینچی خود پیچیده نیست.
طراحی و ساخت دستگاه، یک لپ تاپ گران قیمت را نشان نمیدهد. شاسی کاملا از آلومینیوم ساخته شده است. لولا بسیار سخت باز و بسته میشود، برای باز کردن لپ تاپ به هر دو دست خود نیاز دارید.
ضخامت دستگاه 0.71 اینچ و وزن آن 3.02 پوند است. در مقابل لپ تاپ پرستیژ 14 اوو با ضخامت 0.63 اینچ و وزن 2.85 پوند کمی سنگین و ضخیم به حساب میآید.
برای مقایسه: ضخامت لپ تاپ ایسوس زن بوک 14 0.54 اینچ و وزن آن 2.58 پوند است.
درگاههای این لپ تاپ تقریبا کامل است در سمت چپ درگاه اختصاصی شارژر دیده میشود. خروجی HDMI 2.0 در اندازه کامل به همراه درگاه USB تایپ A و جک 3.5 میلی متری قرار دارد.
در قسمت اتصالات بیسیم، وایفای 6 و بلوتوث 5.1 حضور دارند.
نمایشگر
سوییفت 3X از نمایشگر 14 اینچی IPS با کیفیت FHD استفاده میکند. نمایش رنگها در این دستگاه به خوبی انجام نمیشود و پایینتر از سطح متوسط است.
نمایشگر ایسر 284 نیت روشنایی را به چشم شما انتقال میدهد. متاسفانه این مقدار روشنایی خبر خوبی نیست، مخصوصا اگر آن را با دل XPS مقایسه کنیم.
برای استفاده از آن در روشنایی عادی دفتر کار با مشکل رو به رو نخواهید شد. حتی تماشای فیلم و سریال با آن لذت بخش است اما زیر نور آفتاب تابستان عملکرد خوبی ندارد.
دو بلندگو وظیفه تولید صدا را بر عهده دارد. برای فیلم دیدن به همراه دوستان کافی نیست. میانه و اوج صدا مشکلی ندارد اما باس صدا ضعیف است.
صفحه کلید و صفحه لمسی
صفحه کلید سوییفت 3X همان صفحه کلید سوییفت 3 است. سرعت و دقت تایپ مناسب به نظر میرسد. برای عمل هر کلید باید کمی آن را فشار دهید.
صفحه لمسی دستگاه ابعاد کوچکی دارد اما کاربردی است. دکمههای کنار صفحه برای کلیک راست و چپ عملکرد مناسبی دارد اما متاسفانه صدای زیادی تولید میکند.
عمر باتری
یک باتری 59 وات ساعت در لپ تاپ 14 اینچی کافی نیست. سخت افزار قدرتمند ایسر سوییفت 3X به انرژی زیادی نیاز دارد.
برای بررسی عملکرد لپ تاپ در وب گردی، چند سایت محبوب را در یک چرخه تکرار شونده قرار دادیم. این کار تا زمان خاموش شدن دستگاه ادامه پیدا کرد.
لپ تاپ سوییفت 11.5 ساعت همراه ما بود. ایسر لپ تاپ لنوو یوگا 9i را با اختلاف یک ساعت و پرستیژ را با اختلاف چهار ساعت شکست میدهد. در آزمون پخش فیلم لپ تاپ سوییفت تقریبا 16 ساعت دوام آورد.
محصول ایسر در آزمون باتری PCMark 10 برای 14 ساعت همراه ما بود. در نتیجه مقام دوم را پس از یوگا 9i بدست آورد.
بنچمارک PCMark 10 گیمینگ، پردازنده و گرافیک را تحت فشار قرار میدهد. سوییفت در این آزمون تنها 1.5 ساعت دوام آورد.
بیشتر لپ تاپهای رقیب در این آزمون تقریبا یک ساعت بیشتر از سوییفت همراه شما میمانند. به طور کلی عملکرد باتری سوییفت 3X مناسب است.
اگر پردازنده و گرافیک را تحت فشار قرار ندهید، همراه قابل اعتمادی به حساب میآید.
نتیجه گیری
اگر گرافیک آیریس Xe مکس را نادیده بگیریم، ایسر سوییفت 3X یک اولترا بوک گران قیمت و میان رده است. سخت افزار آن با قیمت 1200 مناسب به نظر میرسد اما کیفیت ساخت و صفحه کلید آن راحت نیست.
عملکرد عالی پردازنده و فناوری دیپ لینک محصول ایسر را به جنگجوی پر قدرت تبدیل میکند. این دستگاه یک لپ تاپ مناسب برای استفاده روزمره است.
اگر نمیخواهید پول بیشتری برای لپ تاپهای بسیار قدرتمند با گرافیک مستقل انویدیا هزینه کنید، ما سوییفت را به شما پیشنهاد میکنیم.
آیا گزینههای دیگری وجود دارد؟
لپ تاپ پرستیژ از شرکت MSI بدون گرافیک مستقل آیریس سریعتر از سوییفت 3X است و قیمت برابری دارند. محصول MSI نازکتر، سبکتر و خوش ساخت به حساب میآید.
اگر عملکرد پردازنده و گرافیک برای شما اهمیت دارد، به لپ تاپهای رایزن 4000 و به زودی رایزن 5000 نگاه کنید. برای مثال: لنوو آیدیاپد اسلیم 7 با تراشه رایزن 7 مدل 4800 عرضه میشود.
قیمت آن از سوییفت ارزانتر است اما قدرت بیشتری را در اختیار شما میگذارد. در نهایت دل XPS 13 برای رقابت حاضر میشود.
محصول شرکت دل نمایشگر کوچکتری دارد اما با هر لپ تاپ در ابعاد 13 و 14 اینچ وارد رقابت میشود. این لپ تاپ کیفیت ساخت بالاتری دارد و از نمایشگر بهتری استفاده میکند.
تا چه مدت شما را همراهی میکند؟
ایسر سوییفت 3X قویترین لپ تاپ بازار نیست اما با سخت افزار مدرن تا چند سال کارهای شما را به خوبی انجام میدهد. ضمانت یک ساله ایسر کوتاه به حساب میآید.
نکته: استاندارد ضمانت دستگاه در این صنعت یک سال است.
آن را به خانه ببریم؟
خیر. گرافیک آیریس Xe مکس بهترین عملکرد را در اولترابوک مجهز به تراشه اینتل ارائه میدهد. در طرف دیگر گزینههای بهتری وجود دارد.
اگر گرافیک مستقل اینتل را نادیده بگیریم، ایسر برگ برندهای ندارد.
نکات مثبت و منفی
نکات مثبت
- سخت افزار قدرتمند
- عمر باتری عالی
- طراحی جذاب
- درگاههای کامل
- صفحه نمایش خوب
نکات منفی
- کیفیت ساخت از رقبا پایینتر است
- عملکرد ضعیف برای بازی
منبع: digitaltrends.com