گوشی گلکسی A12 سامسونگ در طیف کاملا مقابل پرچمدارهای امسال سامسونگ یعنی دوستان گلکسی اس 21 خود قرار دارد. یک گوشی ردهابتدایی تا تجربه کار با یک گوشی ارزان سامسونگ را برای طرفداران این برند فراهم کند.
این گوشی سال قبل میلادی معرفی شد، از ژانویه در اختیار کاربران قرار گرفت و در واقع ارزانترین گوشی سامسونگ نیست، چون این عنوان به گوشی گلکسی M02 میرسد.
سیستم نامگذاری گوشیهای ردهپایین سامسونگ کمی عجیب بوده و بنابراین گیج میشوید که کدام گوشی وارد سری M یا A خواهد شد، ولی گوشی گلکسی ای 12 زیر ام 12 و بالای M02 قرار میگیرد.
تمام این گوشیها در بازار جهانی وجود ندارند، بنابراین بسته به محل زندگیتان ممکن است نتوانید ارزانترین گوشی سامسونگ را تهیه کنید.
گوشی گلکسی A12 که امروز برای نقد در روکیدا انتخاب کردیم یک نمایشگر 6.5 اینچی دارد و عواقب قیمت پایین این گوشی کاملا مشخص است.
نمایشگر السیدی این گوشی یکی از معدود پنلهای با این کیفیت است که در بین گوشیهای فراوان با نمایشگر اولد سامسونگ میتوان پیدا کرد و دقت اچدی برای چنین ابعادی کم است.
گرچه نمایشگری با این دقت و ابعاد برای این بخش از بازار نسبتا استاندارد است، بنابراین گلکسی ای 12، در واقع زیاد کموکاستی ندارد.
سپس به چیپست هلیو P35 مدیاتک این گوشی میرسیم که به خودی خود اصلا هیجانانگیز به شمار نمیرود. البته باید بگوییم با توجه به قیمت گوشی زیاد نباید شاکی باشیم، این چیپست یک پردازنده 8 هستهای دارد و براساس فرآیند 12 نانومتری ساخته شده است.
بنابراین همزمان باید در حد قابل قبولی قدرتمند و ارزان باشد. اگر جایگاه گوشی گلکسی ای 12 را در بازار در نظر بگیریم، مجموعه دوربین چهارگانه روی پنل پشتی آن یک امتیاز مثبت است.
با آن که مفید بودن دو ماژول 2 مگاپیکسل جای بحث دارد (یکی برای سنجش عمق و دیگری عکاسی ماکرو)، ولی دوربین اصلی 48 مگاپیکسل و دوربین فوق عریض 5 مگاپیکسل در گوشیهای با این قیمت کمتر پیدا میشوند.
دوربین جلو نیز یک حسگر 8 مگاپیکسل و کاملا مناسب برای عکاسی سلفی است. با این مقدمه تا انتهای این مطلب با نقد و بررسی گوشی گلکسی A12 همراه روکیدا باشید. (برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ روی آنها کلیک کنید.)
مشخصات گوشی گلکسی ای 12 سامسونگ
- بدنه: 164.0 در 75.8 در 8.9 میلیمتر، 205 گرم وزن، پنل شیشهای در جلو، پنل پلاستیکی در عقب
- نمایشگر: 6.5 اینچ، PLS IPS، دقت 720 در 1600 پیکسل، نسبت تصویر 20:9، تراکم پیکسلی 264 پیکسل در هر اینچ
- چیپست: هلیو P35 مدیاتک (12 نانومتری): پردازنده مرکزی هشت هستهای (4 هسته کورتکس A53 با سرعت کلاک 2.35 گیگاهرتز و 4 هسته کورتکس A53 با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی PowerVR GE8320
- حافظه: 3، 4 یا 6 گیگابایت رم، 32، 64 یا 128 گیگابایت حافظه داخلی، eMMC 5.1، درگاه اختصاصی کارت حافظه جانبی
- سیستم عامل: اندروید 10، رابط کاربری OneUI 2.5
- دوربین پشت: عریض (اصلی): 48 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/2.0، 26 میلیمتری، فوکوس خودکار؛ دوربین فوق عریض: 5 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/2.2، میدان دید 123 درجه؛ دوربین ماکرو و عمقسنج: 2 مگاپیکسل با دریچه دیافراگم F/2.4
- دوربین جلو: 8 مگاپیکس، دریچه دیافراگم F/2.2
- دوربین فیلمبرداری: دوربین پشت و جلو: فول اچدی با نرخ 30 فریم بر ثانیه
- باتری: 5000 میلیآمپر ساعت؛ سرعت شارژ 15 وات
- سایر مشخصات: حسگر جانبی اثر انگشت، رادیو افام، درگاه 3.5 میلیمتری هدفون
جعبه گشایی گوشی گلکسی A12 سامسونگ
این گوشی در یک بستهبندی فروش ساده به بازار آمده است. جعبه این گوشی مقوایی ساده است و اسم گوشی روی آن چاپ شده است. داخل آن فقط لوازم جانبی لازم یعنی یک شارژر 15 وات و یک کابل یواسبی سی قرار دارد.
زمانی که گوشی را بیرون میآورید پنل پشتی با طراحی بافتدار آن حس خوشی دارد که در ادامه آن را توضیح میدهیم.
طراحی گوشی گلکسی A12 سامسونگ
گوشی ای 12 اکثرا از پلاستیک ساخته شده است، ولی این پلاستیک از نظر ظاهری و کیفیت بسیار خوب است. این گوشی به نحوی ساخته شده که خبری از یک پنل پشتی واقعی و یک فریم نیست، به عبارت دیگر فریم این گوشی دیده نمیشود.
بلکه، یک کیفیت ساخت یکپارچه را میبینیم که قاب پشتی محیط گوشی را نیز در بر گرفته است.
بخش پشت به 3 قسمت تقسیم شده است که بخش بالاتر و بزرگتر یک بافت نواری اریب را به نمایش میگذارد. نمیتوانیم بگوییم چنین کیفیت ساختی باعث محکم قرارگیری گوشی در دست میشود، ولی روی آن تاثیر منفی نیز ندارد.
گرچه، در دید کاربر جذاب است تا یک امتیاز مثبت به شمار رود. در یک چهارم پایینی گوشی لوگوی سامسونگ را کنار توضیحات بعضی از سازمانهای رگولاتوری میبینیم که خوشبختانه کمرنگ هستند.
مجددا به بالا برگردیم، مجموعه دوربین جا برای فلاش نداشته است تا زیر آنها قرار میگیرد. از ما نشنیده بگیرید ولی استفاده از دو حسگر عمقسنج و ماکرو 2 مگاپیکسل فقط هدر دادن جا هستند. گرچه، تیم بازاریابی هر شرکتی تفکر دیگری یقینا دارد.
در نمای جلو پنل نمایش Infinity-V و یک ناچ کوچک در بالا دیده میشود که داخل آن دوربین سلفی قرار میگیرد. تقریبا در بالای این بخش یک شیار نامرئی است که صدای بلندگوی مکالماتی از آن بیرون میآید.
اطراف نمایشگر حواشی با اندازه معقول قرار دارند. با یک گوشی ممتاز روبرو نیستیم، بنابراین کمی ضخامت اطراف فریم کاملا قابل انتظار است. چانه نمایشگر به ویژه کمی ضخیمتر است، ولی به خوبی در حد رقبا مانند گوشی پوکو ام 3 یا گوشی ریلمی 7 ای است.
به هرحال، به نظر ما ظاهر گوشی گلکسی A12 با توجه به حواشی اطراف نمایشگر، قدیمی یا بیکیفیت نیست.
گرچه، ما از روکش روی نمایشگر راضی نیستیم چون نسبت به تجربهای که اخیرا با گوشیهای دیگر داشتیم، بیشتر لک دست را به خود میگیرد.
قبول داریم، در روکیدا بیشتر گوشیهای پرچمدار را نقد میکنیم و روکش اولئوفوبیک و محافظ صفحه شیشهای کاملا دنیای دیگری است.
سامسونگ حرفی در مورد شیشه روی نمایشگر این گوشی نزده است و در دیتابیس شرکت کورنینگ نیز اطلاعاتی به چشم نمیخورد.
زمانی که گوشی را از نیمرخ نگاه میکنیم ترکیب دکمه پاور و حسگر اثر انگشت در سمت راست دیده میشود. موقعیت این دکمه کمی از نقطه میانی بالاتر است، بنابراین افراد معمولی با انگشت اشاره دست چپ خود به سختی میتوانند به آن دسترسی داشته باشند، گرچه کمی تغییر موقعیت گوشی در دست مشکل را حل خواهد کرد.
البته زمان استفاده از انگشت شست دست راست همین فرد معمولی مشکلی وجود نخواهد داشت. دکمه تنظیم حجم صدا در بالای حسگر اثرانگشت بوده و دسترسی به آن کمی سختتر است، گرچه اذیت نمیکند.
در سمت مخالف گوشی گلکسی A12 سامسونگ شیار سیمکارت را پیدا خواهید کرد که درست طبق میل ما است. چون به شما اجازه میدهد همزمان دو سیمکارت با قطع نانو و یک کارت حافظه جانبی را استفاده کنید.
در پایین این گوشی پورت یواسبی C را پیدا خواهید کرد که خوشبختانه سامسونگ در تمام گوشیهای خود، البته به جز ارزانترین مدلها یعنی گلکسی A02 و M02، پورت میکرو یواسبی را با تایپ سی عوض کرده است.
در این بخش جک هدفون 3.5 میلیمتری، بلندگو و میکروفون اولیه نیز دیده میشوند. در بالا نیز تک سوراخی است که داخل آن میکروفون ثانویه قرار میگیرد.
ابعاد گوشی گلکسی اس 12 برابر با 164 در 75.8 در 8.9 میلیمتر است و 205 گرم وزن دارد. این مشخصات در حد رقبا است و با آن که همه گوشیها از نظر وزن در یک حد هستند، ولی گوشی سامسونگ چند گرم وزن بیشتری دارد.
بهطور کلی باید بگوییم از کیفیت ساخت گوشی گلکسی A12 خوشمان آمد. طراحی بافتدار پنل پشتی مانند وزش خوب نسیم است، لمس پلاستیک حس خوبی دارد و از استفاده همزمان از سیمکارت دوم و کارت حافظه جانبی باید استقبال کرد.
روکش روی نمایشگر کاش بهتر بود و جز آن شکایت زیادی نداریم.
نمایشگر گوشی گلکسی A12 سامسونگ
گلکسی اس 12 یکی از معدود گوشیها در بین محصولات شرکت کرهای است که از یک نمایشگر اولد استفاده نمیکند. پنل آن از نوع PLS و به عبارتی توصیف سامسونگ برای پنل IPS LCD است.
ابعاد 6.5 اینچی این نمایشگر کوچک نیست، بنابراین اگر برایتان این موضوع اهمیت دارد از ای 12 راضی خواهید بود. دقت 1600 در 720 برای نمایشگری با چنین ابعادی چنگی به دل نمیزند، چون تراکم پیکسلی 264 پیکسل در هر اینچ است.
اما اگر عمدا از نمای نزدیک به متون ریز نگاه نمیکنید، نباید مشکلی با مشخصات نمایشگر داشته باشید.
گوشی گلکسی ای 12 در تستهای ما و زمان تنظیم دستی نور صفحه مقدار روشنایی کمی کمتر از 400 نیت را ثبت کرد. این گوشی یک حسگر نور محیطی اختصاصی ندارد، اما دوربین سلفی میتواند میزان نور محیط را متوجه شود و زمانی که تاگل adaptive brightness را فعال میکنید، نور صفحه تا 472 نیت افزایش پیدا خواهد کرد.
در هر دو حالت مقدار کنتراست 1:1300 است که آمار خوب، ولی نه چندان جالب برای نمایشگرهای السیدی است.
گوشی گلکسی A12 برخلاف اکثر دیگر گوشیهای سامسونگ حالاتی برای تنظیم رنگ نمایشگر ندارد. پنل نمایش تا حد قابل قبولی میتواند فضای رنگ sRGB را بازتولید کند.
ما متوسط dE2000 برابر با 4.9 را اندازه گرفتیم، گرچه یک تغییر قابل توجه رنگ آبی دیده شد و نقطه سفید 8 واحد از دقت خود دور بود.
عمر باتری گوشی گلکسی ای 12 سامسونگ
پایینرده سامسونگ یک باتری 5000 میلیآمپر ساعت دارد، ظرفیت قابل توجه برای یک سختافزار با قدرت متوسط. در واقع مشخصات گوشی به معنای ماندگاری شارژ بسیار خوب باتری است.
شارژ گوشی در تست وای فای و گردش در وب ما بیش از 16 ساعت دوام آورد و در تست بازپخش مداوم ویدئو آمار یک ساعت کمتر بود.
آمار بخش تماس صوتی اینترنتی 31 ساعت و واقعا عالی بود. نتیجه تست باتری این گوشی را در تصویر زیر میتوانید ببینید.
سرعت شارژ گوشی گلکسی ای 12
شارژر داخل جعبه گوشی از شارژرهای قدیمی و قابل اعتماد Adaptive Fast Charging سامسونگ (سازگار با استاندارد QuickCharge 2.0) انتخاب شده است که طی چند سال گذشته حسابی آن را شناختیم.
استاندارد شارژی که این گوشی پشتیبانی میکند مشخص نیست، ولی طبق تجربه ما زمانی که نمایشگر روشن است حداکثر سرعت شارژ 15 وات بود. اگر آن را خاموش کنید تقریبا 11 وات است.
با شارژر خود گوشی شارژ کامل آن 3 ساعت و 3 دقیقه طول میکشد که واقعا آهسته است. پس از 30 دقیقه شارژ به 20 درصد میرسد که مجددا آمار مایوسکنندهای نیست.
بهنظر بهترین راهحل شارژ از شب تا صبح است. خوشبختانه ماندگاری شارژ به اندازه کافی خوب است تا زیاد به شارژر نیاز پیدا نکنید.
کیفیت صدای گوشی گلکسی A12
این گوشی در انتهای خود تک بلندگو دارد. صدای آن در کلاس این گوشی نسبتا به رقبا کمتر است تا در تست ما امتیاز پایینتر از متوسط را برای حجم صدا به دست آورد. از نظر کیفیت صدا نیز A12 درخشان ظاهر نمیشود و پاسخ صدای ریز خاموش است و فرکانسهایی پایین شنیده نمیشوند.
گرچه زمان بلندکردن صدا تا حداکثر مقدار ممکن، خبری از اعوجاج صدا نیست تا نکته مثبت ماجرا باشد.
بخش نرمافزاری گوشی گلکسی ای 12 سامسونگ
گوشی تحت بررسی ما از سیستم عامل اندروید 10 و رابط کاربری One UI 2.5 سامسونگ استفاده میکند. کمی مایوسکننده است که هنوز برای این گوشی بهروزرسانی اندروید 11 و One UI 3.0 منتشر نشده است، ولی امیدواریم در نهایت این اتفاق رخ دهد.
رابط کاربری اختصاصی سامسونگ ثبات خود را در بین عرضههای مختلف و گوشیهای این شرکت حفظ کرده است، بنابراین نسخه 2.5 آن در این گوشی چیز زیاد خاصی را نسبت به سایر گوشیها کم ندارد.
قفل صفحه نمایش مانند همیشه است و چند میانبر در گوشههایی پایین و آیکونهای نوتیفیکیشن زیر یک ساعت دیده میشوند. با توجه به ماهیت السیدی بودن نمایشگر خبری از قابلیت نمایشگر همیشه روشن (AOD) نیست.
برای خارج کردن گوشی از قفل آشکارترین گزینه حسگر اثر انگشت است. نصب آن به چند ضربه آهسته کافی نیاز دارد و با انگشت اشاره دست چپ یا شست دست راست به خوبی میتوانید با آن کار کنید.
مانند سایر چنین حسگرهایی، ممکن است زمانی که گوشی در جیبتان قرار دارد با برخورد تصادفی پوست حسگر فعال شود که نتیجه آن قفل شدن گوشی و یک حسگر غیرقابل استفاده زمان بیرون آوردن گوشی برای استفاده است.
اگر این مشکل بیشتر از میل شما رخ میدهد، میتوانید تنظیمات حسگر را به نحوی تغییر دهید تا فقط با فشار دادن دکمه پاور فعال شود.
راهحل دیگر فعال کردن سیستم شناسایی چهره است. این سیستم فقط از دوربین جلو استفاده میکند و خبری از اسکن سهبعدی چهره نیست، با این حال راهی راحت (گرچه نه چندان امن) برای دسترسی به صفحه هوم گوشی است.
نحوه کار با رابط کاربری عملا با سایر گوشیهای چند سال اخیر سامسونگ فرق ندارد.
مسیریابی در گوشی به کمک ژستهای حرکتی نیز امکانپذیر است و میتوانید استفاده از آن را در مراحل اولیه نصب گوشی یا بعدا انتخاب کنید. بدون شک حالت تاریک تمام سیستمی نیز وجود دارد.
ویژگی که در گوشی گلکسی A12 مانند سایر گوشیهای گلکسی ردهابتدایی دیده نمیشود پنلهای اج است. جدا از آن، بسته نرمافزاری مانند سایر گوشیهای سامسونگ است یعنی اپلیکیشن گالری مخصوص سامسونگ، فایل منیجر و مرورگر سامسونگ را میبینید.
یک اپلیکیشن رادیو افام نیز وجود دارد، گرچه برای استفاده از آن باید از هدفون استفاده کنید تا نقش آنتن را داشته باشد. بعضی از گوشیها آنتنهای افام داخلی دارند.
بخش سختافزاری گوشی گلکسی A12 سامسونگ
در قلب این گوشی چیپست هلیو P35 مدیاتک قرار دارد. 8 هسته پردازنده مرکزی آن تنها از نوع کورتکس A53 است که 4 عدد از آنها سرعت کلاک 2.35 گیگاهرتز و 4 عدد دیگر سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز دارند.
این چیپست بهتر از اسنپدراگون 450 داخل گلکسیهای ارزانتری مانند A02s و M02s است که در آن تمام هستهها با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز کار میکنند.
پردازنده گرافیکی PowerVR GE8320 این چیپست هلیو در سایر مدلهای دیگر آن مانند G25 و G35 و در نتیجه تعداد قابل توجهی دستگاه ارزان دیگر دیده میشود.
گوشی گلکسی A12 در چندین مدل با رم و حافظه داخلی متفاوت به بازار آمده است که رم 3، 4 یا 6 گیگابایت و حافظه داخلی 32، 64 یا 128 گیگابایت دارند. مهمان ما 4 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی دارد.
قدرت متوسط چیپست خیلی زود ماهیت خود را در بنچمارک Geekbench نشان میدهد، چون در جایگاه آخر قرار میگیرد. ما گوشی نوکیا 2.4 را به تستها اضافه کردیم تا محصول سامسونگ کمتر خجالت بکشد.
رقبای بالقوه این گوشی یعنی ریلمی 7 یا ردمی 9 و 9 تی بسیار قدرت بالایی دارند و حتی دو گوشی Realme 7i و Poco M3 نیز راحت جلوتر از عزیز سامسونگ قرار میگیرند.
همین موضوع را باید در بنچمارک انتوتو دید که دو گوشی پوکو و ریلمی 70 درصد امتیاز بالاتری از گوشی گلکسی ای 12 سامسونگ کسب میکنند.
پردازنده گرافیکی به نوعی بازگشت را نشان میدهد و باید بگوییم دقت اچدی نمایشگر به کمک آن میآید. گوشی گلکسی A12 در تستهای مربوط به روشن بودن صفحه در بنچمارک GFXBench در میانه جدول قرار میگیرد و حتی از نظر شمارش نرخ فریم گوشی پوکو ام 3 را شکست میدهد. گرچه زور آن به Realme 7i نمیرسد.
با نگاه به برگه مشخصات A12 میدانستیم چه انتظاری باید از نتیجه بنچمارکها داشته باشیم، بنابراین این آمار مایوسکننده ما را متعجب نکرد.
تنها بنچمارکها نیست. ما در استفاده معمولی از این گوشی وقفههایی را تجربه کردیم. در نهایت اگر دنبال یک گوشی با سختافزار مطمئن تا چند سال آینده یا با عملکرد بالا هستید، گوشی گلکسی A12 سامسونگ گزینه عالی برای خرید نیست.
دوربین گوشی گلکسی ای 12
روی پنل پشتی این گوشی 4 دوربین دیده میشود که به نوعی آرایش 2 + 2 رایج در این بخش از بازار به چشم میخورد. یعنی دو دوربین واقعی وجود دارد و 2 دوربین دیگر تا همه چیز در تبلیغات گوشی بهتر به نظر برسد.
دوربین اصلی از یک حسگر 48 مگاپیکسل GM2 سامسونگ استفاده میکند. این حسگر به کمک یک آرایه فیلتر رنگ تتراسل (یا Quad Byer) چهار پیکسل 0.8 میکرومتر را در یک پیکسل ترکیب میکند و دقت پیشفرض تصویر 12 مگاپیکسل است.
لنز این دوربین طول کانونی معادل 25 میلیمتر و یک دریچه دیافراگم F/2.0 دارد. دوربین بعدی فوق عریض با دقت متوسط 5 مگاپیسل است که به همراه یک لنز فوقالعاده عریض میدان دید 123 درجه را میپوشاند.
برخلاف دوربینهای فوق عریض گوشیهای پرچمدار سامسونگ، این دوربین قابلیت تصحیح نرمافزاری اعوجاج را ندارد.
دو دوربین دیگر از حسگرهای 2 مگاپیکسل استفاده میکنند. یکی از آنها ماکرو برای عکاسی از نمای نزدیک و از فاصله 3.5 سانتیمتری است.
دوربین دیگر نقش جمعآوری اطلاعات عمق را دارد و به تنهایی با خود آن امکان عکاسی وجود ندارد. برای عکاسی سلفی نیز باید از دوربین 8 مگاپیکسل داخل بریدگی نمایشگر استفاده کنید.
این دوربین نیز طول کانونی معادل 25 میلیمتر و دریچه دیافراگم F/2.2 دارد.
اپلیکیشن دوربین گوشی گلکسی A12 مانند سایر گوشیهای سامسونگ است که جای تشکر دارد، چون استفاده از آن ساده و بدون دردسر است.
کارهای ابتدایی مانند همیشه است، یعنی مانند کشیدن دست روی صفحه به سمت چپ و راست باعث جابهجایی بین حالات عکاسی موجود میشود و یگ گزینه برای تغییر ترتیب حالتها، حذف یا اضافه کردن آنها از نمایاب وجود دارد
کشیدن دست به حالت عمودی روی صفحه باعث جابهجایی بین دوربین عقب و جلو خواهد شد. آیکون آشنا درخت نیز برای کنترل زوم وجود دارد و با توجه به نبود دوربین تلهفوتو، 3 درخت به معنای استفاده از دوربین فوق عریض و 2 درخت دوربین اصلی است.
با به اصطلاح نیشگون گرفتن صفحه نمایش نیز میتوانید زوم کنید و با این کار پیشتنظیمات اضافه سطوح زوم 2، 4 و 10 برابر ظاهر خواهد شد.
نمایاب مجموعهای استاندارد از آیکونها با آیکون چرخهدنده را دارد که در گوشه سمت چپ و بالای صفحه دیده میشود. مواردی مانند دقت فیلمبرداری، خطوط grid، دادههای لوکیشن و غیره را در این بخش میتوانید پیدا کنید.
این گوشی تنظیماتی به اسم بهینهساز صحنه ندارد که همان قابلیت بهبود کیفیت پردازش براساس نوع صحنه و به کمک هوش مصنوعی سامسونگ است.
یک حالت عکاسی پرو نیز به چشم میخورد که گزینههای بسیار سادهای دارد و تنها به کمک آن میتوانید ایزو (100 تا 800) و تعادل سفید (براساس دمای رنگ با آیکونهایی برای منابع نوری رایج) و همچنین جبران نوردهی (از -2EV تا +2EV با گامهای افزایشی 0.1EV) را تغییر دهید.
یک انتخابکننده حالت نورسنجی نیز وجود دارد (نورسنجی نقطهای، مرکزمحور و ماتریسی). متاسفانه خبری از گزینه فوکوس دستی نیست.
کیفیت تصاویر در روز
تصاویر دوربین اصلی گوشی گلکسی A12 شارپ هستند، سطح بالایی از جزئیات ثبت میشود و مقدار پارازیت حداقل است. دامنه دینامیک به ویژه برای گوشی با این قدرت کاملا عریض است.
ای کاش کمی رنگها برجستهتر بودند، ولی شاید این نظر ما باشد که همیشه تحتتاثیر رنگهای زندهتر دوربینهای سامسونگ قرار داریم. چون میتوانیم بگوییم رنگهای تصاویر این گوشی در جایگاه خود دقیق هستند.
عکاسی با حالت 48 مگاپیسکل کمی سطح جزئیات تصاویر را افزایش میدهد، ولی بهای آن افت دامنه دینامیک و افزایش پارازیت است. بنابراین عکاسی با این حالت ارزشش را ندارد.
گوشی گلکسی ای 12 دوربین تلهفوتو ندارد و سامسونگ شما را با سطوح زومی که فورا در نمایاب ظاهر میشوند گمراه نخواهد کرد، چون سختافزار لازم برای این سطح زوم وجود ندارد.
گرچه امکان زوم به صورت دیجیتالی با نیشگون گرفتن صفحه نمایش وجود دارد و حداکثر سطح زوم 10 برابر است. زوم با کیفیت در چنین سطحی برای یک گوشی با هر قیمتی بدون شک سخت است، بنابراین تصاویر زیر را با زوم دو برابر گرفتیم.
زمانی که این تصاویر را در سطح بزرگنمایی 1:1 نگاه میکنید، ملایم بودن آنها مشخص است. همچنین شدیدا شارپ شدند و مشکل پیکسلی شدن در امتداد خطوط صاف و اریب دیده میشود.
با این حال، تصاویر زمان مشاهده روی صفحه نمایش کاملا قابل استفاده هستند و به راحتی میتوانید در رسانههای اجتماعی به اشتراک بگذارید.
دوربین فوق عریض تصاویر بسیار عالی نمیتواند بگیرد. تصاویر این دوربین کاملا با پارازیت هستند و دقت 5 مگاپیکسل برای یک میدان دید 123 درجه زیاد نیست. بنابراین جزئیات محدود است.
با این حال، دامنه دینامیک عریضی را شاهد هستیم و باید این پرسپکتیو گسترده را تحسین کرد. کمی تصحیح اعوجاج نیز جای تشکر داشت که متاسفانه خبری از آن نیست.
کیفیت تصاویر در شب
عملکرد دوربین گوشی گلکسی A12 در شب قابل توجه نیست. دامنه دینامیک دوربین اصلی زمان استفاده از مقادیر زیاد ایزو کاملا محدود است که نتیجه آن نورپردازی بیش از حد نواحی روشن و منابع نوری است، ولی سایههای تاریک نیز جزئیات بالایی ندارند.
تصاویر کاملا با پارازیت هستند، گرچه برای چنین سختافزاری جزئیات قابل قبولی دارند. سطح اشباع رنگ نیز با وجود مقادیر بالای ایزو، به خوبی حفظ شده است.
دوربین فوق عریض در شب حتی عملکرد بدتری دارد. زمانی که ایزو روی مقدار حداکثر یعنی 1600 میرود، دوربین به اندازه کافی نمیتواند صحنههای تاریکتر را نوردهی کند.
اما زمانی که نور هم بیشتر است، عملکرد این دوربین چنگی به دل نمیزند. زمان عکاسی با این دوربین باید انتظار ملایم بودن تصاویر، پارازیت به اندازه کافی و نوردهی بیش از حد نواحی روشن را داشته باشید. البته باید اشاره کنیم تمام این مسائل با توجه به کلاس گوشی طبیعی هستند.
هیچکدام از دو دوربین گوشی گلکسی A12 از حالت نایت مد پشتیبانی نمیکنند.
حالت عکاسی پرتره
به کمک حالت فوکوس زنده میتوانید تصاویر پرتره خوبی بگیرید. تشخیص سوژه نسبتا خوب است و مشکلاتی مانند برش خوردن گوشها یا نیافتن خط فک را مشاهده نکردیم. گرچه، گوشی نقوصی را در اطراف بخشهایی از سوژه نشان میدهد که به صورت او تعلق ندارند.
البته باید اشاره کرد زمان عکاسی پرتره حالت HDR کار نمیکند، بنابراین زمانی که گوشی چهره را نوردهی میکند باید انتظار نوردهی بیش از حد نواحی روشن را داشته باشید.
امکان استفاده از حالت فوکوس زنده را برای سوژههای غیر انسانی نیز دارید و عملکرد آن با چنین سوژههایی هم خوب است، البته زمانی که از سوژههای با شکل ساده استفاده میکنید.
اگر به علت خط مرزی با تیزی غیرقابل طبیعی ساختمان پشت تابلو خیابان نبود، تقریبا امتیاز عالی به حالت عکاسی پرتره گوشی گلکسی A12 از اشیاء میدادیم.
دوربین ماکرو
برای عکاسی با دوربین ماکرو این گوشی باید سوژه را در فاصله ایدهآل 3.5 سانتیمتری قرار دهید و تصاویر نهایی در اپلیکیشن گالری گوشی و نمایاب آن ظاهر عالی دارند، ولی روی صفحه کامپیوتر چیز خاصی نیستند.
با این دوربین با دقت 2 مگاپیکسل نمیتوانید تصاویر با جزئیات بسیار زیاد بگیرید.
دوربین سلفی
از طرف دیگر، دوربین سلفی گوشی گلکسی ای 12 آن چنان بد نیست. این دوربین 8 مگاپیکسل زمانی که سطح نور عالی باشد تصاویر با جزئیات خوب میگیرد و در محیط بسته و شرایط تاریکتر نیز کیفیت خود را کاملا از دست نمیدهد.
کاش رنگ تصاویر کمی اشباعتر و رنگ پوست دمای رنگ گرمتر داشت، اما این گوشی گلکسی با رنگها رفتار ملاحظهنگرانه دارد.
دامنه دینامیک متوسط تا خوب است و حالت HDR کمک قابل توجهی به صحنههای با نور پشتی میکند که در آن جا گوشی صورت شما را درست نوردهی میکند و در این حین نواحی روشن کاملا محو نمیافتند.
گرچه زمان عکاسی سلفی پرتره نواحی روشن برش میخورند و پردازش پسزمینه محو منابع لازم را برای استفاده توسط HDR به جا نمیگذارد. جداسازی سوژه از پسزمینه زمانی که موی آشفته دارد کمی عجولانه است و جدا از آن تقریبا مشکلی ندارد.
دوربین فیلمبرداری
گوشی گلکسی A12 سامسونگ برای فیلمبرداری دستگاه قدرتمندی نیست. در واقع هر دو دوربین اصلی و فوق عریض آن نهایت فیلمهای فول اچدی با سرعت 30 فریم بر ثانیه بگیرند. هیچ نوع سیستم لرزشگیری نیز وجود ندارد.
کیفیت فیلمهای دوربین اصلی برای گوشی در این سطح تقریبا متوسط است. تصویر ملایم بوده و همچنین همزمان بسیار شارپ شده است. بنابراین جزئیات زیادی وجود ندارد، اما نکته مثبت تقریبا به صورت کامل نبود پارازیت است.
دامنه دینامیک قابل قبول است و رنگها بیشتر دقیق هستند تا تاثیرگذار تا بهطور کلی عملکرد خوشایندی را ببینیم.
دوربین فوق عریض مجددا عملکرد متوسطی دارد. فیلمهای آن فوقالعاده شارپ نیستند، ولی برای یک دوربین فوق عریض ارزان به اندازه کافی شارپی دارند و پارازیت کاملا حذف شده است.
دامنه دینامیک نسبتا عریض است و رنگها ظاهر دوستداشتنی دارند.
رقبا
گوشی گلکسی A12 پاسخ سامسونگ به گوشیهای ردمی و ریلمی در بخش گوشیهای ارزان است. محصولاتی که سعی میکنند تا جای ممکن قیمت پایینی داشته باشند. بنابراین عملکرد آن در مقایسه با رقبا چطور است؟
گوشی ردمی نوت 9 شیائومی اولین گوشی است که به ذهن میآید و از نظر قیمت تا حد زیادی شبیه به این گلکسی است.
عمر باتری گوشی ردمی کمی بهتر است، سرعت شارژ کمی بیشتر و یک نمایشگر با دقت بالاتر دارد، گرچه چنین چیزهایی عامل اصلی انتخاب این گوشی نمیتوانند باشند.
عملکرد دوربین بسیار در یک سطح است، بنابراین در این بخش نیز رای برتری نمیتوان داد. گرچه، گوشی ردمی نوت 9 یک چیپست قدرتمندر دارد و همین ویژگی به تنهایی باید امتیاز پیروزی را به ردمی دهد.
گوشی پوکو ام 3 که کاملا محصول شیائومی نیست، ولی به هرحال آن را باید تا حدی یک عضو خانواده شیائومی بدانیم، گزینه بعدی است.
قیمت این گوشی حتی کمتر از قیمت گوشی گلکسی A12 است. یک نمایشگر با دقت فول اچدی، رم بیشتر، بلندگوهای استریو، عمر باتری طولانیتر و عملکرد بهتر دارد و گوشی گلکسی تنها از نظر داشتن دوربین فوق عریض جلو است.
گوشی ریلمی 7 (مدل غیر فایو جی) 15 درصد تقریبا قیمت بیشتری دارد، اما به نظر ما مشخصاتی مانند نمایشگر 90 هرتز با دقت فول اچدی، چیپست به مراتب قدرتمندتر و یک سرعت شارژ بسیار بیشتر (با عمر باتری تقریبا مشابه) ارزش این قیمت را دارد.
گوشی موتو جی 9 پاور قیمت مشابه با گوشی گلکسی دارد و صفت پاور در این گوشی واقعا بیدلیل نیست، چون این گوشی در بین 3 دستگاهی قرار میگیرد که بیشترین طول عمر باتری را دارند.
این گوشی ماندگاری شارژ به مراتب بیشتر از A12 و یک چیپست همچنین قدرتمندتر دارد. ویژگیهایی مانند عملکرد بهطور کلی بهتر دوربین اصلی و دقت بالاتر آن نیز نکات برتری گوشی موتورولا هستند، ولی مجددا گوشی گلکسی یک دوربین فوق عریض برخلاف رقیب خود دارد.
رای نهایی
سامسونگ اغلب در تلاش است تا در قسمتهای پایینتر بازار با برندهای ارزشگرا رقابت کند و گوشی گلکسی A12 نیز چنین هدفی دارد.
این گوشی بد نیست، ماندگاری شارژ خوبی دارد، تصاویر قابل قبولی میگیرد و ظاهر زیبای آن نیز به دل مینشیند. همچنین محصول سامسونگ است که نام این برند به تنهایی از ویژگیهای این گوشی جذابتر است.
اما اگر بودجه پایینی دارید، واقعا مهم است روی قاب پشتی گوشی شما نام چه برندی ثبت شود؟ با انتخاب یکی از رقبای این گوشی، دستگاهی با ویژگیهای کلی بهتر خواهید خرید و حتی ممکن است کمی در پول خود صرفهجویی کنید.
اما اگر واقعا باید فقط یک گوشی گلکسی بخرید، A12 یک انتخاب معقول است. گرچه، نویسنده این مطلب پول خود را صرف خرید آن نمیکند.
نقاط مثبت
- قاب پشتی با طراحی بافتدار و متفاوت، حس متفاوت لمس بدنه پلاستیکی گوشی
- عمر باتری عالی
- دوربین نسبتا خوب، استفاده از دوربین فوق عریض در این بخش از بازار آن چنان رایج نیست.
نقاط منفی
- سرعت شارژ آهسته
- چیپست ضعیف
- نبود حالت نایت مد و سیستم لرزشگیر ویدئو
منبع: gsmarena.com
گلکسی A12 ویژگی های بسیاری داره که یکیش اسکرین شات هست، من تو یه آموزش ۶ روش متفاوت گرفتن اسکرین شات در این گوشی رو آموزش دادم که می تونه برای کاربرا مفید باشه.
https://www.raveshtech.ir/how-to-screenshot-galaxy-a12/