فهرست عنوانها
در زمان پادشاهی آیپد بود که مایکروسافت تبلت خود را به بازار عرضه کرد. غول ردموندی امسال با سرفیس پرو 7 پلاس به میدان رقابت آمد.
نام گذاری این تبلت به مشتری میگوید: تنها یک بهروزرسانی کوچک به نسبت سرفیس پرو 7 اتفاق افتاده است. اما اشتباه نکنید. توان گرافیک و پردازش این تبلت قدم بزرگی به سمت آینده برداشته است.
این تبلت برای خنک شدن از فن استفاده نمیکند. فعالیت آن در نهایت سکوت انجام میشود. همچنین عمر باتری آن ارتقا خوبی داشته است.
ما اضافه شدن LTE را نادیده نمیگیریم. یک سوال بزرگ و مهم وجود دارد: چرا باید بین LTE و درگاه میکرو SD یک گزینه را انتخاب کنیم؟!
این مشکلات خوبیهای تبلت مایکروسافت را نمیپوشاند. سرفیس پرو 7 پلاس بهترین تبلت سرفیس در چند نسل اخیر و بهترین تبلت ویندوز بازار است.
مشخصات و ویژگیهای سرفیس پرو 7 پلاس
این تبلت با ویندوز 10 پرو عرضه میشود. نسخه پرو ویندوز ویژگیهای مدیریتی و امنیتی بیشتری به نسبت نسخه خانگی دارد. بر خلاف نسل قبل سرفیس، مدل پایه ضعیف و ناتوان نیست.
نسخه 900 دلاری با پردازنده اینتل i3 به همراه 8 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه ذخیره سازی به فروش میرسد. فضای ذخیره سازی کم به نظر میرسد اما مایکروسافت از رم کم نمیکند.
نمایشگر تبلت مایکروسافت برای استفاده در یک روز آفتابی مناسب است اما سایه را انتخاب کنید. در ادامه مشخصات تبلت سرفیس پرو 7 پلاس را میخوانید:
- صفحه نمایش: 12.3 اینچ با فناوری لمس چند گانه
- پردازنده: پردازنده نسل یازدهم اینتل i3-1135G7، i5-1115G4 و i7 1165G7
- گرافیک: UHD در کنار پردازنده i3 و آیریس Xe در کنار پردازنده i5 و i7
- رم: 8 و 16 گیگابایت از نوع LPDDR4x (مدل وایفای و LTE)، 32 گیگابایت در مدل وایفای
- فضای ذخیره سازی: 128 و 256 گیگابایت (مدل وایفای و LTE)، 512 گیگابایت و یک ترابایت در مدل وایفای
- درگاه: یک درگاه USB تایپ سی، یک درگاه USB تایپ A، اتصال سرفیس، درگاه صفحه کلید، درگاه میکرو SD در مدل وایفای و درگاه سیم کارت نانو در مدل LTE و جک 3.5 میلیمتری هدفون
- امنیت: دوربین با فناوری ویندوز هِلو (ورود به ویندوز با فناوری تشخیص چهره)
- دوربین: 5 مگاپیکسل با کیفیت 1080p به عنوان سلفی و 8 مگاپیکسل در پشت دستگاه
- باتری: 50.4 وات اسمی و 48.9 وات در عمل
- ارتباطات بی سیم: وایفای 6، بلوتوث 5 و مودم کوالکام X20 برای LTE
- سیستم عامل: ویندوز 10 پرو
- ابعاد: 0.33 در 7.9 در 11.5 اینچ
- وزن: 1.7 پوند
- رنگ: پلاتینی و مشکی مات
- قیمت: شروع از 900 دلار
- لوازم جانبی: صفحه کلید مخصوص سرفیس (160 دلار) قلم سرفیس (64 دلار)
طراحی
شکل و ظاهر تبلتهای سرفیس از سرفیس پرو 3 به همین شکل باقی مانده است. یک تبلت ویندوز 12 اینچی که به شکل ایستاده قرار میگیرد.
مایکروسافت همچنان به طراحی لولای سرفیس پرو افتخار میکند. اگر سرفیس به عنوان لپ تاپ، صفحه طراحی یا تبلت در دست شما قرار گیرد، تمامی وظایف را به خوبی انجام میدهد.
ساختار بدنه سرفیس یک پارچه است. منیزیوم استفاده شده در ساختار این تبلت گرمای قطعات را به بیرون انتقال میدهد. انتقال حرارت تراشه قدرتمند اینتل، هنر طراحی مایکروسافت را نشان میدهد.
حاشیه نمایشگر همچنان زیاد است. با کم شدن حاشیه نمایشگر لپ تاپها، سرفیس مایکروسافت قدیمی به نظر میرسد. از طرفی زمانی که تبلت را در دست خود نگه میدارید، این حاشیه به کمک شما میآید.
حاشیه بیشتر این فضا را به شما میدهد که اشتباهی چیزی را لمس نکنید. با هر بار بررسی یکی از تبلتهای مایکروسافت راحتی استفاده از آن تکراری نمیشود.
پایه نگهدارنده کمک زیادی میکند. اگر نگران نمایشگر آن نبودم، حتی در آشپزخانه سرفیس را رها نمیکردم!
به گفته مایکروسافت: صفحه نمایش سرفیس جدید نازکتر شده تا باتری بزرگتر در آن قرار بگیرد. روشنایی نمایشگر در حدود 400 نیت است.
مایکروسافت سفت و سخت به درگاههای قدیمی خود پایبند است. USB تایپ A مسافری از گذشته به حساب میآید. از این درگاه برای اتصال موس یا صفحه کلید و فلش مموری استفاده میشود.
زمانی مایکروسافت با تبلت خود آینده را رهبری میکرد. حالا از رقبا عقب مانده است. کمی از خوبیهای آن بگوییم: سرفیس هاب دریایی از ویژگیها را به شما ارائه میکند.
شما میتوانید با سرفیس داک، دو نمایشگر 4K با نرخ نو سازی تصویر 60 هرتز را به تبلت خود متصل کنید.
نسلهای گذشته سرفیس در کنار درگاه سیم کارت، درگاه میکرو SD هم داشتند. متاسفانه در این نسل، اینطور نیست. بین درگاه میکرو SD و سیم کارت باید یکی را انتخاب کنید.
برای اولین بار در تبلتهای سرفیس میتوانید حافظه SSD را خارج کنید. متاسفانه سرفیس 7 پرو از نسل پنجم ارتباطات پشتیبانی نمیکند.
اما سرعت و توانایی مودم LTE این دستگاه را دست کم نگیرید. برای پخش ویدئو از یوتوب سرعت کافی در اختیار دارید. ویژگیهای نرم افزاری جالبی وجود دارد که خود شما باید آنها را بررسی کنید.
صفحه کلید و صفحه لمسی
خرید سرفیس همیشه با هزینههای پنهان رو به رو است. در تمامی عکسها و تصاویر این تبلت با صفحه کلید رنگی و مشهور مایکروسافت دیده میشود.
شما میتوانید از صفحه کلید لمسی درون ویندوز استفاده کنید اما این کاور فوق العاده تجربهای جدید برای شما دارد.
مایکروسافت دو نمونه از این صفحه کلید را عرضه میکند: سرفیس پرو تایپ کاور با قیمت 130 دلار و سرفیس پرو سیگنچر تایپ کاور با قیمت 160 دلار.
این کاورها با آهنربا به تبلت متصل میشوند و از نمایشگر دستگاه محافظت میکنند. همچنین میتوانید از صفحه کلید بلوتوث یا سیمی خود استفاده کنید.
تایپ با کاور مایکروسافت آسان است اما صفحه لمسی روی آن کمی کوچک طراحی شده. نور پس زمینه صفحه کلید، تایپ در شب را آسان میکند.
مایکروسافت با عرضه قلم خود، ویژگیهای جالبی را به سرفیس اضافه میکند. البته برای لذت بردن از این قلم باید چشم خود را روی قیمت 100 دلار آن ببندیم.
بلندگو و وب کم
سرفیس پرو 7 و 7 پلاس هر دو از دو بلندگو استریو با توان 1.6 وات استفاده میکنند. سرفیس پرو 7 پلاس از کنترل صوتی دالبی آتموس پشتیبانی میکند.
به دریچههای کوچک در تصویر نگاه کنید. این دریچهها تنها محل عبور هوا برای خنک شدن دستگاه است. طراحان مایکروسافت از چه معجزهای استفاده کردند؟
همه گیری کرونا بر زندگی همه ما تاثیر گذاشته است. کار از خانه به دوربین و تجهیزات ارتباطی مناسبی نیاز دارد. سرفیس برای سالها با دوربین بسیار با کیفیتی عرضه شده است.
جدیدترین مدل مایکروسافت نیز از این ماجرا جدا نیست. یک دوربین با کیفیت 1080p بهترین تصویر را از شما میگیرد.
دوربین پشت تبلت برای عکسبرداری از مدارک یا مواردی که به کیفیت بالاتری نیاز دارید، مناسب است. سازندگان لپ تاپ به این موضوع توجه نمیکنند.
عملکرد و کارایی
همانطور که قبلتر به شما گفتیم، محصول جدید مایکروسافت از نسل یازدهم تراشه اینتل استفاده میکند. از سرفیس پرو 7 تا سرفیس پرو 7 پلاس تقریبا 22 درصد پیشرفت را در پردازش میبینیم.
ماجرا در مورد گرافیک متفاوت است. اینتل با اسلحه پُر وارد میدان میشود. به لطف هستههای آیریس Xe در معماری تایگرلیک تا 91 درصد قدرتمندتر از نسل گذشته خود است.
ویندوز سه حالت برای مصرف باتری دارد. در بررسیها ما حالت “عمر باتری طولانی” را انتخاب کردیم. اگر حالت “بهترین عملکرد” را انتخاب کنید قدرت دستگاه 10 درصد بالا میرود.
نکته مهم نبود فن است. سرفیس تمام این کارها را بدون خنک کننده فعال انجام میدهد. البته تنها مدلهای i3 و i5 فن ندارند، در نسخه i7 یک فن بسیار ساکت قرار دارد.
سرفیس برای کارهای اداری فوق العاده است. ارتقای قابل توجه گرافیک دستگاه، آن را برای بازیهای سبک مناسب میکند. اگر کمی تنظیمات را کاهش دهید، بازی فروزا هوریزون 4 روی تبلت شما اجرا میشود.
تبلتهای دیگر با پردازندههای نسل جدید اینتل همچنان قابل تهیه نیستند. امیدواریم هرچه سریعتر یکی از محصولات دل لاتیتود 7320 یا لنوو تینکپد X12 در دسترس ما قرار گیرد.
در حال حاضر باید به مقایسه سرفیس با رقبای قدیمی رضایت بدهیم. اولین بنچمارک PCMark 8 است. یک آزمایش مصنوعی شامل ویرایش عکس و فیلم، بازیهای سبک و دیگر کارهایی که با تبلت انجام خواهد شد.
سرفیس پرو 7 پلاس در بالای فهرست قرار میگیرد. حالا به سراغ PCMark 10 میرویم. این بنچمارک موارد بیشتری را بررسی میکند.
سرفیس در این بنچمارک نایب قهرمان است. برادر بزرگتر او، یعنی لپ تاپ سرفیس 3 مقام اول را دارد.
بنچمارک سینهبنچ با هر هسته پردازنده یک تصویر سه بعدی را رندر میکند. سرفیس در حالت پیش فرض و بهترین عملکرد به اوج خود میرسد.
سرفیس پرو 7 پلاس سریعترین تبلتی است که ما آزمایش کردیم. در آزمون سینهبنچ R23 تبلت گرمتر میشود.
در تست استرس پردازنده از برنامه هَندبِرِک برای کد گذاری یک فیلم استفاده کردیم. این کار بین 30 دقیقه تا یک ساعت زمان نیاز دارد.
نسخه قدیمی برنامه مورد استفاده قرار گرفت که برای تراشه تایگرلیک بهینه نشده است. نتیجه جای تعجب ندارد، سرفیس پرو 7 پلاس در میان بازیگران برتر قرار گرفت.
برای آزمایش گرافیک جدید اینتل آیریس Xe به سراغ برنامه 3DMark میرویم. آزمایش قدیمی اسکای درایو تقریبا تمام دستگاههای سالهای اخیر را به چالش کشیده است.
در این بنچمارک درخشش سرفیس پرو 7 پلاس دیده میشود. عملکرد این دستگاه تقریبا دو برابر سرفیس پرو 7 است.
گزارشات اینتل از توانایی گرافیک آیریس Xe تنها برای تبلیغات نبوده است. ما این تراشه را با بنچمارک تایم اسپای تحت فشار قرار دادیم.
در این بنچمارک سرفیس را با برخی از لپ تاپهای مدرن مقایسه کردیم. این کار برای بررسی عملکرد گرافیکی انجام شد. جالب اینجاست که برخی از مدلهای آیریس Xe عملکرد بالاتری از خود نشان میدهند.
آیا میتوانیم با سرفیس پرو 7 پلاس بازی کنیم؟ بله. ما دو بازی را با این تبلت انجام دادیم: مایکروسافت فروزا هوریزون 4 و تروی: توتال وار.
در بازی فروزا هوریزون 4 با کم کردن تنظیمات و کیفیت 1920 در 1200 به 30 فریم در ثانیه رسیدیم. بر اساس توصیه فروزا، بهترین تعداد فریم برای این بازی 60 فریم بر ثانیه است.
با انجام بنچمارک بَتِل در بازی تروی، به 30 فریم بر ثانیه رسیدیم. البته این تعداد فریم با کیفیت 1280 در 1024 ممکن شد. خب، سرفیس نمیتواند جایگزین لپ تاپهای مخصوص بازی باشد.
اما توجه کنید تمام این موارد بدون فن انجام میشود. شاید برای شما سوال پیش بیاید که فن چه تاثیری دارد؟ قطعات رایانه در زمان کار گرما تولید میکنند.
برای کمتر شدن گرما، توانایی آنها محدود میشود. برای مثال: اگر تراشه با فن بتواند ده گونی را بلند کند، بدون فن 5 گونی را بلند میکند.
باتری
بعد از بررسی تبلت فوق العاده مایکروسافت از تمامی زوایا، به آخرین مرحله میرسیم. برای بررسی باتری یک ویدئو را مدام پخش کردیم.
باید بدانید باتری سرفیس پرو 7 پلاس 12 درصد بیشتر از سرفیس پرو 7 است. در نتیجه این آزمایش سرفیس برای 10 ساعت همراه ما بود.
با انتخاب گزینه “بهترین عملکرد” عمر باتری سه ساعت کاهش یافت. از طرفی با روشن کردن قابلیت دالبی آتموس عمر باتری حدود دو ساعت کاهش یافت.
پیشنهاد میکنیم تنظیمات تبلت را در حالت پیش فرض قرار دهید. این کار مدت زمان استفاده شما از تبلت را افزایش میدهد.
آیا سرفیس پرو 7 پلاس را به خانه ببریم؟
همچنان برای ما سوال است که چرا این تبلت سرفیس پرو 8 نام گذاری نشده است. تغییرات و پیشرفت نسل جدید تبلت مایکروسافت چشمگیر به حساب میآید.
نقش مهم تراشه نسل یازدهم اینتل را نباید نادیده بگیریم. اگر یکی از سرفیسهای قدیمی را در دست دارید، ارتقا به نسخه جدید منطقی به نظر میرسد.
البته تبلتهای سرفیس همیشه با هزینههای اضافی رو به رو هستند. پیشنهاد میکنیم دو محصول دل XPS 13 دو در یک و ایسوس زن بوک فلیپ 13 را بررسی کنید.
قیمت این دو دستگاه نزدیک به سرفیس پرو 7 پلاس است.
در نهایت پیشرفت قابل توجه در قدرت گرافیک و پردازنده، درگاه سیم کارت برای اتصال LTE، باتری بیشتر و تمام امکاناتی که برای شما بررسی کردیم سرفیس را تبدیل به یک محصول فوق العاده میکند.
لقب بهترین تبلت ویندوز لایق جدیدترین محصول مایکروسافت است.
نکات مثبت و منفی
نکات مثبت
- ارتقا چشمگیر در گرافیک
- بدون فن
- پیشرفت عمر باتری
- ویژگی LTE در دسترس است
نکات منفی
- صفحه کلید مایکروسافت جداگانه به فروش میرسد
- درگاه لایتنینگ وجود ندارد
- باید بین درگاه میکرو SD و سیم کارت (برای LTE) یکی را انتخاب کنید
منبع: pcworld.com
1 comment
از نظر من کاش تاندربولت داشت پورت usb-c بعد قابلیت شارژ در مواقع ضروری از طریق پورت usb-c داشت که قابل رقابت با آیپد پرو اپل باشه و کاش HDMI داشت که خیلی خوب می شد و درگاه اینترنت داشت که با سیم هم بشه به اینترنت وصل بشه و ای کاش مایکروسافت می اومد درگاه کارت SD و درگاه سیم کارتو میذاشت باهم دیگه بعد کسی که لازم نداشت می رفت یه مدل دیگه که فقط سیم کارت داره بخره یکی چیزای خوب این تبلت ویندوز بودن و باز بودن سیستم عاملشه که اصلا با اندورید یا iPad OS قابل مقایسه نیست آدم از این همه دسترسی و قابلیت خدایی لذت میبره
کامنتو کامل بخونید همه مزایا و معایبو گفتم
که تو مقاله بررسی نبود