چرا آلمان قول داد که از ربات های قاتل استفاده نکند؟!

توسط Avatar photoجواد کوهکن
2 minutes read
آلمان قول داد که از ربات های قاتل استفاده نکند

رئیس گروه فرماندهی سایبری آلمان در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت که کشورش هرگز از ربات های قاتل استفاده نخواهد کرد. هوش مصنوعی هر روز پیشرفته تر می شود و عده‌ای درباره استفاده از سلاح های خودکار هشدار می دهند.

در حال حاضر، سلاح های خودکار در مرکز توجه آینده هوش مصنوعی قرار دارند و برخی کشورها از قبل خود را برای مقابله و فرار از ملاحظات اخلاقی و مشاجرات سیاسی حاصل از استفاده از این سلاح ها آماده کرده‌اند.

اخیرا در نشستی در مورد سلاح های متعارف (CCW) در کنوانسیون سازمان ملل متحد، رهبران جهان منع استفاده از «ربات های قاتل» را مطرح کردند. البته این نام به لحاظ فنی مناسب نیست، چرا که سلاح های خودکار فقط به ربات ها محدود نمی شوند. چندی پیش در کنفرانس سالانه امنیت مونیخ (MSC)، آلمان به روشنی بیان کرد که علاقه مند به توسعه سلاح های خودکار نیست.

یک نمونه از ربات های قاتل

رئیس فرماندهی جدید فضای مجازی و اطلاعاتی آلمان گفت که موضع ما بسیار روشن است. قصد تهیه سیستم های خود کار را نداریم.

او به روشنی بیان کرد که ارتش آلمان قصد ندارد به سادگی درگیر این موضوع شود، اما آماده است تا از کشور خود در برابر حملات احتمالی سلاح های دوربرد خارجی، دفاع کند.

آلمان آخرین کشوری است که به طور رسمی از توسعه و استفاده سلاح های خودکار جلوگیری می کند و در این مورد به استرالیا و کانادا پیوسته است. انگلیس هم پیش‌تر در سال 2017 استفاده از این سلاح ها را منع کرده بود. یکی از فعالان در این زمینه و مدیر کمپین توقف ربات های قاتل، به هیئت مدیره MSC گفت که 22 کشور قبلا از منع توسعه و استفاده از این سلاح ها حمایت کرده‌اند. در ضمن، فعالان در این زمینه در سراسر جهان همچنان به تظاهرات در برابر توسعه چنین سلاح هایی اقدام می کنند اما برخی از کشورها (از جمله ایالات متحده) همچنان به دنبال توسعه ربات های قاتل هستند.

هشدار کارشناسان هوش مصنوعی در مورد خطر ربات های قاتل

کارشناسان برجسته جهان در زمینه هوش مصنوعی برای منع سلاح های خودکار، نامه‌ای سرگشاده به سازمان ملل متحد ارسال کرده‌اند. در بین این کارشناسان، استوارت راسل که سال ها در زمینه هوش مصنوعی کار می کند هم حضور دارد. او پیش از این در مورد آسیب پذیری جوامع با توسعه سلاح های هوشمند هشدار داده بود. گروه های مختلف دیگر از جمله پیشگامان هوش مصنوعی هاروارد، سازمان عفو بین‌الملل و کمپین توقف روبات های قاتل، نگرانی های مشابهی را ابراز می کنند.

البته باید توجه هم داشت که آینده هوش مصنوعی فقط سلاح های خودکار را شامل نمی شود و بنابراین مورد قبول همه است که تکنولوژی مربوط به این حوزه باید به توسعه خود ادامه دهد نه اینکه از بین برود. اما پتانسیل هوش مصنوعی در توسعه سلاح ها باعث افزایش هشدار در بالاترین سطوح امنیتی در جهان می شود.

منبع:  futurism

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟