آیا ماه کامل روی خواب ما تاثیر میگذارد؟ آیا با چرخه قاعدگی زنان هماهنگ است؟ این سوالات بسیار عجیب به نظر میرسد. شبیه به افسانههای قدیمی که مادربزرگها تعریف میکنند.
اما باید بگوییم ماجرا حقیقت دارد. دانشمندان روی این واقعه تحقیقاتی انجام دادهاند. در نتیجه تحقیقات دریافتند: افراد در ماه کامل دیرتر به رختخواب میروند و ساعات کمتری میخوابند.
در مورد زنان چرخه قاعدگی آنها با چرخه ماه هماهنگ میشود! در طول تاریخ انسانها به ماه توجه ویژهای داشتهاند. تغییرات حلال ماه اهمیت زیادی داشت.
از تحریک گرگها تا گرگ شدن گرگینهها را شنیدهایم. بعضی از اقوام حال و احوال انسان را به چهره ماه ربط میدهند. حالا انسانهای مدرن به دنبال ریشه داستانها رفتهاند.
خوابیدن در ماه کامل
تحقیقات جدید 27 ژانویه در مجله ساینس ادونس منتشر شده است. تیمی از دانشمندان دانشگاه واشنگتن و دانشگاه ملی کوئیلمز این تحقیقات را انجام دادهاند.
مردم در ماه کامل دیرتر به خواب میروند و ساعتهای کمتری میخوابند. دانشمندان باید آن را ثابت کنند. برای انجام تحقیقات، خواب گروهی از مردم شهر سیاتل، واشنگتن و بومیهای آرژانتین را بررسی کردند.
دلیل انجام کار در دو محیط چیست؟ نور مصنوعی مانند لامپ میتواند تاثیر ماه کامل را تغییر دهد.
تحقیقات چطور انجام شد؟ دست بندهای ردیابی خواب به دست مردم بسته شد.
نتیجه تحقیقات: ارتباط بین خواب مردم و ماه کامل در جوامع بدون برق آشکارتر است. در مناطقی که نور مصنوعی وجود دارد تاثیر ماه کامل همچنان دیده میشود اما مقدار آن کمتر است.
هوراسیو دو لا ایگلسیا استاد زیست شناسی در دانشگاه واشنگتن است. او گفت: ما تاثیر ماه را در خواب مردم میبینیم. چرخه ماه در آسمان ارتباط مستقیمی با خواب دارد.
محققان میگویند: ارتباط خواب با نور ماه ریشه در گذشته انسان دارد. زمانی که اجداد ما از نور ماه برای انجام کارهای خود استفاده میکردند.
چرخه قاعدگی بانوان
نه تنها خواب انسان بلکه چرخه قاعدگی بانوان نیز به ماه ارتباط دارد. داستانهای جنجالی در این مورد از اقوام مختلف شنیده میشود.
محققان از روش علمی برای بررسی ماجرا استفاده کردند. آنها سوابق چرخه قاعدگی زنان بین 22 تا 32 سال را مورد بررسی قرار دادند.
سپس ارتباط زمان قاعدگی با چرخش ماه مقایسه شد. نتایج شگفت انگیز است. با افزایش سن زنان تاثیر ماه کامل کمتر میشود. تاثیر ماه روی افرادی که در معرض نور مصنوعی قرار دارند، کمتر است.
نتیجه مهم این است که چرخه قاعدگی با ماه ارتباط دارد. ( 27.32 روز طول میکشد تا ماه از یک نقطه دوبار عبور کند)
منبع: space.com