فهرست عنوانها
گوشی پوکو ام 3 شیائومی را باید جذابترین گوشی فصل بدانیم و همین ابتدا میگوییم آیفونها، گلکسیها، ردمیها و خیلیهای دیگر را فراموش کنید.
در حال حاضر تمام کاربران در مورد این مدل ساخت برندی صحبت میکنند که از پشتیبانی شیائومی نفع میبرد.
این گوشی تمام ویژگیهای لازم را دارد تا به پرفروشترین گوشی تبدیل شود؛ یعنی ظاهر خوب، یک نمایشگر خوب، باتری عالی، اسپیکرهای استریو و یک مجموعه دوربین قابل قبول و ترکیب تمام اینها یک طرف، قیمت فوقالعاده عالی طرف دیگر!
پوکو حالا یک برند مستقل از شیائومی است، گرچه شیائومی همچنان هر محصولی را که پوکو طراحی میکند خواهد ساخت. حتی نرمافزار گوشیهای پوکو یا شارژرهای آنها ساخت شیائومی است و بنابراین استقلال این دو برند حداقل فعلا آشکار نیست.
گوشی Poco M3 چه ساخت شیائومی باشد یا نباشد، همان روح و جذابیتی را دارد که بسیاری از گوشیهای شیائومی و پوکو از قدیم داشتند.
اولین چیزی که در مورد ام 3 جدید متوجه خواهید شد، ظاهر کاملا متفاوت است و همچنین باید با تحسین از بدنه پلاستیکی شبیه به چرم با کیفیت قرارگیری در دست عالی و عناصر بیهمتایی مانند شیشه بزرگ با حک برند پوکو روی پنل پشتی یاد کنیم.
ما انتظار داشتیم با توجه به قیمت این گوشی مشخصات آن کمی سادهتر باشد، ولی گوشی پوکو M3 تمام گزینههای لازم را تیک میزند.
این گوشی یک نمایشگر با اندازه معقول و دقت فول اچدی به همراه یک بریدگی کوچک، یک چیپست خوب، قابلیت پشتیبانی از تمام راههای ارتباطی، بلندگوهای استریو و یک باتری با ظرفیت قابل توجه 6000 میلیآمپر ساعت و سرعت شارژ سریع دارد.
نزدیک بود فراموش کنیم، داخل جعبه چنین شارژر پرسرعتی قرار داده شده است.
مجموعه دوربین سهگانه روی پنل پشتی شاید تنها ویژگی باشد که قیمت ارزان این گوشی را نشان میدهد، گرچه دوربین 48 مگاپیکسل با دقت بالا ممتاز به نظر میرسد ولی این گوشی فاقد دوربین فوق عریض است و به جای آن از دوربینهای ماکرو و حسگر عمقسنج استفاده میکند.
همچنین قدرت فیلمبرداری محدود به فول اچدی است تا خبری از 4K نباشد. اما مجددا و لطفا قیمت این گوشی را در نظر بگیرید! با توجه به آن باید این دوربینها را همچنان فراتر از پولی دانست که بابت خرید پوکو ام 3 پرداخت میکنید.
در نهایت، این گوشی از سیستم عامل اندروید 10 و لانچر MIUI 12 برای پوکو بهره میبرد. این لانچر تفاوت زیادی با نسخه استاندارد MIUI 12 ندارد و این گوشی انتظار میرود طی چند سال آینده بهروزرسانیهای جدید آن را دریافت کند.
مشخصات گوشی Poco M3
- بدنه: 162.3 در 77.3 در 9.6 میلیمتر، وزن: 196 گرم، شیشه محافظ گوریلا گلس 3 در جلو، پنل پشتی و فریم پلاستیکی
- نمایشگر: 6.53 اینچ، السیدی IPS، نور صفحه 400 نیت، دقت 1080 در 2340 پیکسل، نسبت تصویر 19.5:9، تراکم پیکسلی 395 پیکسل در هر اینچ.
- چیپست: اسنپدراگون 662 کوآلکام (11 نانومتری): پردازنده مرکزی 8 هستهای (4 هسته کریو 260 گلد با سرعت کلاک 2.0 گیگاهرتز و 4 هسته کریو 260 سیلور با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی آدرنو 610
- حافظه: 64 یا 128 گیگابایت، رم 4 یا 6 گیگابایت، درگاه اختصاصی کارت حافظه جانبی
- سیستم عامل: اندروید 10، لانچر MIUI 12
- دوربین پشت: لنز عریض (اصلی): دوربین 48 مگاپیکسل، اندازه حسگر 1/2.0 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، دریچه دیافراگم F/1.8، فوکوس خودکار تشخیص فازی، دوربین ماکرو و حسگر عمقسنج 2 مگاپیکسل
- دوربین جلو: 8 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/1.2 (لنز عریض)، اندازه حسگر 1/4.0 اینچ، اندازه پیکسل 1.12 میکرومتر
- دوربین فیلمبرداری: دوربین جلو و پشت: فول اچدی با سرعت 30 فریم بر ثانیه
- باتری: 6000 میلیآمپر ساعت؛ شارژ سریع 18 وات؛ شارژ معکوس
- سایر مشخصات: حسگر اثر انگشت (جانبی)؛ رادیو افام، پورت مادون قرمز؛ بلندگوهای استریو، جک هدفون 3.5 میلیمتری
دوربین فوق عریض و مقاومت ساده در برابر آب تنها چیزهایی هستند که روی برگه مشخصات گوشی پوکو ام 3 دیده نمیشوند.
با این حال، در مورد یک گوشی کاملا ارزان با مجموعه قابلیتهای فراوان داریم صحبت میکنیم و باید از بعضی چیزها بگذریم. گرچه، گوشی Poco M3 واقعا نزدیک به یک گوشی کامل است.
با این مقدمه تا انتهای این مطلب با بررسی این دستگاه جذاب همراه روکیدا باشید. (برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ روی آنها کلیک کنید.)
جعبه گشایی گوشی Poco M3 شیائومی
این گوشی در یک جعبه به رنگ زرد تیره و سرشار از متعلقات وارد بازار شده است. داخل جعبه جدا از خود گوشی یک کابل یواسبی و یک شارژر 22.5 وات ساخت شیائومی قرار دارد.
گوشی پوکو ام 3 از سرعت شارژ 18 وات پشتیبانی میکند، بنابراین این شارژر کمی برای چنین سرعتی کیفیت بالاتری دارد.
داخل قسمتهای مقوایی جعبه سوزن در آوردن سیمکارت، یک قاب محافظ شفاف و یک محافظ صفحه نیز دیده میشود. دست پوکو درد نکند!
فکر نکنید تمام شده است! آخرین چیزی که در انتهای گوشی دیده میشود سه مچبند پوکو است. یکی قیطانی و دوتای دیگه سیلیکونی که به رنگهای همیشگی زرد و مشکی برند پوکو تزئین شدند.
طراحی، کیفیت ساخت و قرارگیری در دست
گوشی پوکو ام 3 یک گوشی ردمی یا شیائومی با کمی تغییرات نیست. بلکه منحصرا توسط خود پوکو با یک ظاهر متفاوت، طراحی شده است.
نکته حتی بهتر این است که ظاهر این گوشی فراتر از قیمت آن است. در ساخت این گوشی به لطف انتخاب هوشمندانه رنگ و مواد خام از ظاهر بیکیفیت فاصله گرفته شده است.
ام 3 سعی نمیکند مانند بسیاری از گوشیهای دیگر ظاهری شبیه به سایر گوشیهای شیشهای داشته باشد. بلکه، پوکو تمرکز خود را روی ساخت بهترین گوشی پلاستیکی گذاشته است و نتیجه را باید الگوی سایر شرکتها قرار داد.
ابتدا، در نمای جلو این گوشی فقط صفحه نمایش به چشم میخورد. حواشی به اندازه کافی کوچک هستند و یک بریدگی قطرهای شکل در مرکز نمایشگر دیده میشود و روی آن را نیز یک ورقه تخت شیشه گوریلا گلس 3 پوشانده است.
پنل پشتی از پلاستیک ساخته شده است و اندکی به طرف فریم گوشی خمیده است. بافت فراموش شده چرم مصنوعی روی آن دیده میشود که روی گوشی پوکو ام 3 عالی به نظر میرسد بدون توجه به این که مدل مشکی، زرد یا آبی این گوشی را تهیه کنید.
این گوشی همچنین بسیار محکم در دست جا میگیرد و حتی لک نمیافتد. از این بهتر میشود؟
در کنار چنین جزئیاتی روی پنل پشتی یک قطعه شیشه بزرگ مشکی رنگ دیده میشود که داخل آن مجموعه دوربین و لوگو بزرگ پوکو است. این قطعه تنها برای زیباییشناسی است تا لمس گوشی Poco M3 متفاوت باشد و بتواند از انبوهی از گوشیهای ریلمی و ردمی متفاوت به نظر برسد.
در نهایت، به فریم ضخیم پلاستیکی میرسیم که ظاهر مات دارد و به نوعی مانند پنل پشتی مقاوم به لک افتادن است.
بخشهای طولانیتر آن تخت نیستند و بلکه تیز به نظر میرسد که ممکن است بهترین شکل برای خوشدست بودن گوشی زمان گرفتن آن به صورت افقی نباشد.
از این نظر بد نیست، ولی عالی نیز محسوب نمیشود و کمی برداشتن گوشی از روی میز عجیب به نظر میرسد. حالا اجازه دهید نگاه دقیقتری به نمای جلوی گوشی بیاندازیم.
با گرفتن گوشی به سمت خود یک پنل نمایش 6.53 اینچی را میبینیم که داخل آن دوربین سلفی 8 مگاپیکسل است.
اگر بالای دوربین جلو را به دقت نگاه کنید، یک توری بسیار باریک را میبینید که بلندگوی مکالماتی را مخفی میکند. برخی از شما ممکن است انتظار داشته باشید در این جا چراغ نوتیفیکیشن نیز باشد، ولی متاسفانه باید بگوییم خیر، خبری نیست.
حاشیه پایینی به نسبت دیگر حواشی گوشی ضخیمتر است که یک ویژگی طبیعی نمایشگرهای السیدی به شمار میرود، چون درایور نمایشگر زیر آن قرار دارد. این موضوع به ویژه با توجه به قیمت 130 یوروی گوشی واقعا قابل چشمپوشی است.
مجموعه دوربین سهگانه و فلاش الایدی روی پنل پشتی مشترک از یک قطعه شیشه مشکی استفاده میکنند که از یک شیشه بزرگتر با لوگوی پوکو کمی بیرون زدهاند. گرچه، مقدار آن به قدری زیاد نیست که گوشی روی میز تخت قرار نگیرد.
روی فریم پلاستیکی این گوشی چیزهای زیادی دیده میشود. در سمت چپ شیار سیمکارت است.
در سمت راست دکمههای تنظیم حجم صدا و دکمه پاور قرار دارد که داخل آن حسگر اثر انگشت همیشه روشن (و سریع) نصب شده است.
اگر دوست داشته باشید میتوانید شیوه تشخیص اثر انگشت را به فشار دادن و اسکن تغییر دهید تا از جلوی لمس تصادفی آن که مشکل شایع حسگرهای اثر انگشت جانبی است خودداری کنید.
همچنین شناسایی نکردن اثر انگشت باعث آوردن صفحه مربوط به وارد کردن پین خواهد شد.
در بخش بالای گوشی پوکو ام 3 یکی از بلندگوهای استریو، جک هدفون 3.5 میلیمتری، پورت مادون قرمز و میکروفون است. در واقع، گوشی Poco M3 بلندگوهای استریوی کامل دارد به جای این که مانند بسیاری از پرچمدارها بلندگوی مکالماتی نقش تیوتر ثانویه را نیز ایفا کند.
در نهایت، در پایین گوشی بلندگوی دیگر استریو، میکروفون و پورت یواسبی C است.
ابعاد گوشی پوکو ام 3 برابر با 162.3 در 77.3 در 9.6 میلیمتر با وزن 198 گرم است. با باریکترین گوشی روبرو نیستیم، ولی وزن آن نیز بیش از حد نیست و با توجه به باتری 6000 میلیآمپر ساخت داخل آن باید بگوییم ابعاد کلی کاملا مناسبی دارد.
ما از مدت زمانی که با گوشی Poco M3 بودیم لذت بردیم. یک گوشی با کیفیت ساخت خوب و محکم با خوشدستی عالی و طراحی فوقالعاده را تجربه کنیم.
این گوشی اصلا ضدآب نیست، ولی واقعا از چنین گوشی زیر 200 یورو چنین انتظاری را نباید داشت.
تنها شکایتی که ما از این گوشی داریم شکل فریم آن است که طراحی نوکتیز آن باعث میشود برداشتن گوشی از روی میز یک تجربه ناخوشایند باشد. اما اگر چنین چیزی برایتان مشکل است، توصیه میکنیم از قاب داخل جعبه استفاده کنید.
نمایشگر گوشی Poco M3 شیائومی
این گوشی یک نمایشگر بزرگ 6.5 اینچی از نوع السیدی با فناوری IPS دارد که داخل بریدگی قطرهای شکل آن دوربین جلو قرار میگیرد.
دقت آن 2340 در 1080 پیکسل است و در هر اینچ آن 395 پیکسل دیده میشود. چنین دقتی برای این گوشی ارزان نسبتا بالا است و باعث برتری این محصول نسبت به رقبای آن خواهد شد.
روی نمایشگر را شیشه محافظ گوریلا گلس 3 پوشانده است، ولی اگر دوست داشته باشید داخل جعبه نیز یک محافظ صفحه دیده میشود.
پوکو برای نمایشگر ام 3 نوید کنتراست 1500:1 و حداکثر روشنایی 400 نیت را داده است. ما از تستهایمان نتیجه مشابهی را به دست آوردیم.
حداکثر روشنایی 395 نیت بود و سطح رنگهای مشکی به اندازه کافی در 0.25 عمیق است تا نسبت کنتراست از 1500:1 بیشتر شود.
این نمایشگر حتی اگر حالت Sunlight Mode آن فعال شود، روشنتر خواهد شد و نور صفحه تا 440 نیت میرسد.
حداقل روشنایی که برای رنگ سفید اندازه گرفتیم 2.5 نیت بود تا برای مطالعه در شب اصلا مشکل نداشته باشید!
گوشی پوکو ام 3 سه تنظیمات متفاوت کنتراست برای نمایشگر خود دارد. زمانی که تنظیمات کنتراست روی حالت خودکار است، خروجی رنگ نمایشگر ظاهرا برای فضای رنگ sRGB دقیق است و ما متوسط deltaE برابر با 4.8 را با حداکثر انحراف 9 اندازه گرفتیم.
تنها در این حالت میتوانید اشباع بودن رنگها (پیشفرض، با دمای رنگ خنک یا گرم) را انتخاب کنید و با پیش تنظیمات پیشفرض ما DeltaE 4.8 را اندازه گرفتیم.
انتخاب پیشتنظیمات گرم به معنای دیدن رفع کمی از مشکل ته مایه رنگ آبی در حالت پیشفرض است.
انتخاب تنظیمات کنتراست استاندارد دقت رنگ عالی برای فضای رنگ sRGB دارد و ما متوسط deltaE 2.0 را اندازه گرفتیم.
در نهایت، حالت کنتراست افزایشی رنگها را برجسته میکند و بهای آن دقت کمتر رنگها است.
عمر باتری گوشی Poco M3
گوشی پوکو ام 3 شیائومی مجهز به یک باتری بزرگ 6000 میلیآمپر ساعت است. این گوشی از سرعت شارژ سریع 18 وات پشتیبانی میکند که واقعا ویژگی خوبی است چون شارژ این باتری گنده با یک شارژر آهسته تا ابد طول خواهد کشید.
گوشی ارزان پوکو طبق انتظار در تست باتری ما آمار عالی 154 ساعت را ثبت کرد. از این نظر در رتبه سوم نمودار گوشیهای برتر ما از نظر باتری قرار میگیرد و امتیاز آن در تمام بخشهای بازپخش ویدئو، تماس صوتی اینترنتی، گردش در وب با وایفای و کم شدن شارژ در حالت انتظار عالی بود.
سرعت شارژ گوشی پوکو M3
این گوشی نه تنها یک بارتی بزرگ دارد، بلکه سرعت شارژ آن نیز زیاد و 18 وات است.
با استفاده از شارژر داخل جعبه شارژ گوشی در عرض 30 دقیقه و 1 ساعت به ترتیب به 25 و 46 درصد میرسد و برای شارژ کامل باید 2 ساعت و 59 دقیقه صبر کنید.
این آمار از نظر عددی جالب نیست، ولی گنجایش 6000 میلیآمپر ساعت این باتری را فراموش نکنید.
کیفیت صدای بلندگوهای گوشی پوکو ام 3
این گوشی بلندگوهای استریو مناسبی دارد که در بخشهای بالایی و پایینی فریم قرار گرفتند و خروجی صدای ترجیحا متعادل را دارند.
امتیاز میانرده پوکو در تست بلندی حجم صدای ما خوب بود. کیفیت صدا گرچه عالی است تا M3 یکی از معدود گوشیهایی باشد که صدای باسی تولید کند که بتوانید حس کنید و بشنوید و صداهای با فرکانس میانی نیز عالی هستند.
فرکانسهای بالا مانند سایر گوشیها عالی نیست، ولی همچنان به آن امتیاز خوب میدهیم. بهطور کلی گوشی Poco M3 یکی از بهترین خروجیهای صدایی دارد که اخیرا شنیدهایم. پوکو باریکلا!
بخش نرمافزاری گوشی پوکو ام 3: اندروید 10 و لانچر MIUI 12
این گوشی از همان ابتدا از لانچر MIUI 12 استفاده میکند که براساس سیستم عامل اندروید 10 است و یک رابط کاربری سادهشده با انیمیشنهای جالب، گزینههای جدید حریم خصوصی، پنجرههای شناور، یک مرکز کنترل اختصاص، Super Wallpapers و یک کشوی اپلیکیشن کاملا جدید به همراه قابلیتهای دیگر دارد.
تغییرات MIUI 12 نسبت به MIUI 11 زیاد نیست، بلکه بیشتر در جاهای مختلف ظاهر جدید، انیمیشنهای جالبتر جدید و بهینهشده به همراه چند قابلیت جدید دیده میشود که به خود کاربر بستگی دارد از آنها استفاده کند یا نه.
به کمک حسگر اثر انگشت جانبی میتوانید این گوشی را از حالت قفل خارج کنید. نصب این حسگر ساده است و دقت و سرعت عالی در سطح بهترینها دارد.
یک مشکل حسگرهای با چنین موقعیتی ثبت اشتباه اثر انگشت زمان بدون هدف گرفتن گوشی در دست یا قرار دادن آن در جیب است، چون دست یا کف دست شما همیشه در تماس با فریم جانبی قرار دارد.
شیائومی یک راهحل ساده برای آن دارد و میتوانید از بین شیشه تشخیص اثر انگشت با لمس یا فشار دادن دکمه انتخاب کنید.
در حالت دوم تنها زمانی اثر انگشت شناسایی میشود که دکمه پاور را فشار دهید.
قابلیت از قفل خارج کردن با تشخیص چهره به اسم 2D Face Unlock نیز دیده میشود که البته امنیت آن نسبت به روش قبلی کمتر است.
صفحه هوم مانند همیشه است و روی آن میانبرها، پوشهها و ویجتها قرار میگیرد. آخرین صفحه سمت چپ گوگل فید قرار دارد، اگر آن را فعال کرده باشید.
MIUI 12 به صورت پیشفرض یک کشوی اپلیکیشن فعال دارد که خودکار اپلیکیشنها را در دستههای مختلف قرار میدهد.
اولین دسته All است که تمام اپلیکیشنها را در بر میگیرد. دستههای بعد آن عبارتند از ارتباطات، سرگرمی، عکاسی، ابزار، جدید و کسبوکار.
کاربر میتواند این دستهها را ویرایش کرده یا حتی آنها را کاملا غیرفعال کند. علاوه بر این، امکان کاملا غیرفعال کردن خود کشوی اپلیکیشن وجود ندارد، حداقل در این نسخه از رابط کاربری MIUI 12 برای گوشی پوکو.
قابلیت جدید دیگر سایهبان نوتیفیکیشن است که به مرکز نوتیفیکیشن و مرکز کنترل تقسیم شده است. در واقع، این قابلیت دقیقا شبیه به گوشیهای آیفون است و حتی به همان شکل میتوانید این دو بخش را باز کنید؛ کشیدن مرکز نوتیفیکیشن از سمت چپ صفحه به بیرون و مرکز کنترل از سمت راست.
اگر این قابلیت با سلیقهتان جور در نمیآید، میتوانید مرکز کنترل را غیرفعال کنید تا ظاهر سایهبان نوتیفیکیشن و عملکرد آن بیشتر شبیه به نسخه خام اندروید باشد.
Task Switcher تغییر زیادی نکرده است. این بخش تمام اپلیکیشنهای اخیر شما را در دو ستون نشان میدهد. روی یک کارت آهسته ضربه بزنید و نگه دارید میانبر تقسیم صفحه ظاهر خواهد شد یا برای بستن آن فقط کافی است دست خود را روی صفحه به سمت راست یا چپ بکشید.
در بالا یک دکمه جدید پنجرههای شناور دیده میشود که قابلیت جدیدی در MIUI 12 است. شما هر اپلیکیشن دلخواه خود را میتوانید در یک حالت شناور قرار دهید، ولی همزمان تنها یک پنجره شناور خواهید داشت.
بخش قابل توجهی از رابط کاربری MIUI را تمها تشکیل میدهند و در نسخه 12 آن نیز حضور دارند. شما میتوانیم از تم استور، تمهای جدید را دانلود کنید و کاغذدیواریها، زنگ تماسها، آیکونها و فونتهای سیستمی و حتی استایل نمایشگر همیشه روشن را تغییر دهید.
شیائومی MIUI 12 را با اضافه کردن چند گزینه حریم خصوصی بهتر کرده است. حالا زمان اشتراکگذاری فایلها مانند تصاویر و ویدئوها میتوانید لوکیشن یا سایر متادیتا (از جمله اطلاعات دستگاه) را حذف کنید و بنابراین کاملا از حریم خصوصی خود محافظت کنید. باید از شیائومی تشکر کنیم.
رام اندروید MIUI همچنین یک اپلیکیشن به اسم امنیت دارد. به کمک این اپلیکیشن میتوانید حضور بدافزار را در گوشی خود بررسی، لیست سیاه را مدیریت، مصرف داده گوشی را محدود یا کنترل، رفتار باتری را تنظیم و مقداری از حافظه رم را آزاد کنید.
همچنین توسط آن میتوانید مجوزهای اپلیکیشنهای نصب شده را مدیریت کنید و به شما اجازه میدهد رفتار باتری را در مورد اپلیکیشنهای منتخب تعریف کنید و تنها برای اپلیکیشنهای مورد انتخاب شما محدودیت داشته باشد.
علاوه بر این، MIUI یک اپلیکیشن اختصاصی گالری، موزیک و ویدئو پلیر دارد. در بعضی از مناطق جغرافیایی دو اپلیکیشن ویدئو و موزیک شامل گزینههای مربوط به استفاده از سرویسهای استریم پرمیوم میشوند.
اپلیکیشن Mi Remote نیز برای استفاده از پورت تابنده نور مادون قرمز و کنترل لوازم خانگی وجود دارد. در چین، یک دستیار مجازی جدید به اسم Mi AI بخشی از رابط کاربری MIUI 12 است و جای گوگل اسیستنت را گرفته است.
از طرفی در این گوشی یک اپلیکیشن Notes نیز بهتر شده است و حالا چک لیستهای بیشتر برای بخش Task و گزینههای زیر وظیفه دارد.
اپلیکیشن رادیو افام نیز دیده میشود.
رام MIUI 12 از حالت تاریک (Dark Mode) نیز پشتیبانی میکند و حتی میتوانید کاغذدیواریها را مجبور به استفاده از آن کنید یا کاربرد آن را در اپلیکیشنهای فردی غیرسازگار را محدود کنید.
زمان استفاده از اپلیکیشنهای سیستمی باید تبلیغات را ببینید که معمول علت آن جبران قیمت پایین گوشی است. ما اکثر اوقات در اپلیکیشن Themes و Security و همچنین بخشی از اسکنر ویروس داخلی دیدیم که هر مرتبه یک اپلیکیشن جدید نصب میکنید، ظاهر خواهد شد.
عملکرد بخش سختافزاری و نتیجه بنچمارکهای گوشی پوکو ام 3
گوشی Poco M3 مجهز به چیپست اسنپدراگون 662 است که در سال 2020 و براساس فرآینده 11 نانومتری ساخته شده است.
این چیپست یک پردازنده مرکزی 8 هستهای تشکیل شده از 4 هسته کریو 620 گلد با سرعت کلاک 2.0 گیگاهرتز و 4 هسته کریو 260 سیلور با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز دارد.
هستههای گلد بر اساس طراحی کورتکس A73 هستند، در حالی که انواع سیلور طبق هستههای کارآمد کورتکس A53 ساخته شدند.
پردازنده گرافیکی از نوع آدرنو 610 است. این گوشی در دو مدل با رم 4 گیگابایت و حافظه داخلی 64 یا 128 گیگابایت از نوع UFS 2.1 به بازار آمده است. هر دو مدل از کارت حافظه جانبی پشتیبانی میکنند.
حالا اجازه بدهید ببینیم این گوشی در بنچمارکها با سایر گوشیها چطور رقابت میکند. عملکرد پردازنده در بخش چند هسته در سطح سایر گوشیهای این کلاس است.
متاسفانه، عملکرد در بخش تک هسته کاملا آهسته است و میتوانید زمان انجام کارهایی مانند اسکرول در صفحات هوم یا جابهجایی بین اپلیکیشنها یک تاخیر قابل توجه را هر چند وقت یک مرتبه حس کنید.
نمایشگر با دقت بالا برای گوشی در این سطح مانند یک ویژگی ممتاز است، اما در گیمینگ تاثیر خود را نشان میدهد. در حقیقت، اگر نتوانید دقت بازی را به اچدی کاهش دهید، غیرممکن است یک تجربه بازی روان داشته باشید.
منظور ما این نیست که نمیتوانید با این گوشی بازی کنید، فقط باید انتظار خود و تنظیمات بازی را طبق آن تغییر دهید.
نتیجه بنچمارکهای بخش آن اسکرین (مربوط به کار کردن با گوشی و روشن بودن صفحه نمایش) عملکرد بهتر از گوشیهای با نمایشگرهای اچدی مانند Realme 7i، گلکسی A21s و Moto G9 Play را نشان میدهد.
در نهایت به نتیجه بنچمارک ترکیبی انتوتو میرسیم که با توجه به تمام صحبتهای بالا، بد نیست.
گوشی پوکو ام 3 سریعترین گوشی بازار نیست و نیازی به توضیح علت آن نیز نداریم. گرچه این گوشی سرعت آهسته نیز ندارد و میتواند وظیفه خود را انجام دهد، چه استفاده از یک اپلیکیشن آفیس باشد یا بازی به شرط این که تنظیمات بازی را طبق انتظار خود از سرعت بازی تغییر دهید.
هر از چند گاهی ممکن است هنگام کار با گوشی تاخیر را ببینید، ولی مشخص خاصی نیست. شما با 140 یورو یک گوشی با نمایشگر با دقت بالا میخرید، بنابراین چنین چیزهایی انتظار میرود و باید زمان خرید آنها را در نظر بگیرید.
نکته مثبت داغ نشدن این گوشی هنگام فشار است و عملکرد آن زمان بازی با استفاده از اپلیکیشنهای سنگین افت نمیکند و همیشه در حالت حداکثر است.
تجربه کار با این گوشی مانند یک میانرده ممتاز روان نیست، ولی بدون شک گوشی پوکو ام 3 نیز میانرده به شمار نمیرود. درست است؟
دوربین گوشی Poco M3 شیائومی
روی پنل پشتی این گوشی مجموعه دوربین سهگانه دیده میشود، اما تا جای ممکن ساده هستند. دوربین اصلی یک حسگر 48 مگاپیکسل است که در کنار دو دوربین 2 مگاپیکسل ماکرو و عمقسنج قرار میگیرد. تک فلاش الایدی نیز در همان اطراف است.
دوربین 48 مگاپیکسل این گوشی یک حسگر با فیلتر Quad Bayer و لنز با دریچه دیافراگم F/1.8، پیکسلهای 0.8 میکرومتر و پشتیبانی از قابلیت فوکوس خودکار تشخیص فازی است. این دوربین همچنین میتواند از نایت مد (Night Mode) استفاده کند.
دوربین ماکرو دریچه دیافراگم F/2.4، پیکسلهای 1.75 میکرومتر دارد، ولی فاقد قابلیت فوکوس خودکار است و در نهایت به حسگر عمقسنج 2 مگاپیکسل میرسیم.
دوربین سلفی یک حسگر 8 مگاپیکسل با لنز F/2.1 دارد و فوکوس ثابت است.
اپلیکیشن پیشفرض دوربین را در رام MIUI بارها دیدیم. برای تغییر حالات عکاسی، دست خود را روی صفحه به سمت چپ یا راست میکشید و جز حالت ماکرو، تمام حالات به این شکل در دسترس هستند.
میانبری برای زوم نیز وجود ندارد.
در انتهای مخالف نمایاب، سوئیچ حالت فلاش، یک سوئیج HDR، یک تاگل هوش مصنوعی، گوگل لنز و یک عصای جادویی با افکتهای زیباتر کردن چهره و فیلترها قرار دارند.
پشت یک منو همبرگری گزینههای بیشتری از جمله حالت ماکرو به همراه میانبری به بخش تنظیمات دیده میشود.
گزینهای که در این بخش پیدا نمیکنید، گزینه تغییر دقت تصویر است. دوربین اصلی میتواند از حالت پرو استفاده کند.
امکان ثبت تصاویر با دقت کامل 48 مگاپیکسل نیز وجود دارد و میتوانید سرعت شاتر را تا 30 ثانیه و ایزو را تا 4000 تغییر دهید.
کیفیت تصاویر دوربین گوشی پوکو ام 3 شیائومی
تصاویر پیشفرض 12 مگاپیکسل دوربین با توجه به کلاس گوشی عالی هستند، به ویژه زمانی که از چنین شرایط آبوهوایی چالشآفرینی گرفته شدند.
سطح جزئیات نهایی بیشتر از حد کافی است، شارپی تصویر خوشایند و کنتراست بالا است. دامنه دینامیک متوسط است، ولی با وجود هوای زمستانی پایین بود (HDR روی حالت خودکار قرار داشت، ولی حتی یک مرتبه فعال نشد).
رنگها از آن چه که باید دمای رنگ گرمتری داشتند، ولی جدا از آن شاداب و تاثیرگذار بودند. کاهش پارازیت ملایم انجام شده است و همین قضیه یکی از دلایل سطح بالای جزئیات است.
پردازش تصویر مقداری پارازیت به جا گذاشته است، ولی جزئیات نیز در نواحی با رنگ یکنواخت مانند دیوارها یا پنجرههای مجموعههای مسکونی زیاد است.
گوشههای تصویر به وضوح ملایم است و جدا از آن تنها میتوانیم این تصاویر را تحسین کنیم. گوشی پوکو ام 3 فراتر از انتظار ما ظاهر شد.
یک گزینه به اسم دوربین هوش مصنوعی روی نمایاب دیده میشود. اگر آن را فعال کنید، دوربین سعی میکند صحنه را تشخیص دهد و پارامترها را طبق آن تغییر دهد.
متاسفانه، تنها ویژگی که این هوش مصنوعی به همراه دارد افزایش کنتراست و سطح اشباع رنگ است و کیفیت تصاویر به نوعی به واسطه این دو موضوع از بین میروند. توصیه میکنیم این گزینه را خاموش نگه دارید.
میتوانید با دقت کامل 48 مگاپیکسل نیز با حالت 48MP عکس بگیرید، ولی دلیلی برای استفاده از آن وجود ندارد. تصاویر این حالت همان 12 مگاپیکسلیها هستند که افزایش مقیاس یافتند و ظاهر خوبی ندارند.
روی پنل پشتی گوشی پوکو ام 3 یک حسگر عمقسنج 2 مگاپیکسل نیز دیده میشود که زمان عکاسی پرتره کاربرد دارد.
این گوشی ظاهرا از آن به خوبی استفاده میکند، چون محوشدگی پسزمینه طبیعی است و از سوژه بامهارت جدا شده است.
تصاویر پرتره مانند تصاویر عادی جزئیات بالایی دارند و به نظر ما از نتیجه عکاسی با حالت پرتره گوشی Poco M3 راضی خواهید بود.
دوربین ماکرو 2 مگاپیکسل روی کاغذ خوب به نظر میرسد، اما استفاده از آن مانند کابوس است. این دوربین فوکوس ثابت در حدود فاصله 4 سانتیمتر دارد و معمولا باید 6 تا 7 تصویر بگیرید تا یکی از آنها شارپ باشد.
تصاویر ماکرو زمانی که نور به اندازه کافی باشد جزئیات کافی و پارازیت کم را به نمایش میگذارند، ولی کنتراست عالی نیست.
متاسفانه، زمانی که شرایط نوری ایدهآل نباشد، پارازیت اوج میگیرد و تصاویر غیرقابل استفاده خواهند شد.
بهطور کلی، کیفیت تصاویری که با گوشی Poco M3 در روز میگیرید عالی هستند و ما از مهارتهای دوربین آن تعجب کردیم. حالا نوبت عکاسی در شب است.
تصاویر دوربین اصلی در شب کیفیت متوسطی دارند. ظاهرا جزئیات کافی است و تصاویر آنقدر محو نیفتادند، ولی تاریک و کاملا با پارازیت هستند. رنگها اغلب ظاهر شستهشده دارند و کنتراست با عالی بودن فاصله دارد.
ما تصمیم گرفتیم حالت HDR را تست کنیم و ببینیم آیا کیفیت تصاویر را بهتر میکند یا نه، چنین چیزی را در گوشیهای قبلی شیائومی دیده بودیم. نتیجه خلاف پیشبینی ما بود.
حالت دوربین هوش مصنوعی کنتراست و رنگها را بهتر کرد و همچنین مانند HDR عمل میکند و به نظر فعال نگه داشتن آن زمان عکاسی در شب اقدامی هوشمندانه است.
تصاویر روشنتر هستند و چون جزئیات نواحی بسیار روشن اکثرا برگشته است، سطح اشباع رنگ بهتر را نشان میدهد و البته سطح جزئیات قابل قبول و در حد خروجی تصاویر زمان عکاسی با حالت استاندارد هستند.
دوربین اصلی گوشی پوکو ام 3 از حالت نایت مد پشتیبانی میکند و پس از غروب آفتاب استفاده از آن را توصیه میکنیم. نتیجه آن روشنتر شدن تمام صحنه و برگرداندن نواحی بسیار روشن است که نوردهی زیادی شدند.
کاهش پارازیت در این حالت در مقایسه با تصاویر عادی بیشتر است و کاملا جزئیات ریز را از بین میبرد، ولی همچنان این تصاویر را ترجیح میدهیم. ظاهر آنها روی صفحه نمایش گوشی عالی است و با دقت پایین در رسانههای اجتماعی به نظر میرسند.
دوربین سلفی
گوشی Poco M3 یک دوربین 8 مگاپیکسل جلو با فوکوس ثابت دارد. جزئیات تصاویر آن متوسط است، در حالی که کنتراست و رنگها را میتوانیم قبول کنیم.
پارازیت به چشم میآید و دامنه دینامیک در بهترین حالت متوسط است. گاهی زمان عکاسی در محیط بسته دوربین برای نوردهی به تقلا میافتد که نتیجه آن ثبت یک صورت بیروح است.
با دوربین جلو نیز میتوانید تصاویر پرتره بگیرید که کیفیت آن در حد دوربینهای با فوکوس ثابت است. اگر موی آشفتهای نداشته باشید و برایتان بد افتادن یک یا دو گوش مهم نباشد، تصاویر نهایی امتیاز قبولی میگیرند.
دوربین فیلمبرداری
گوشی پوکو ام 3 میتواند با دوربین اصلی خود فیلمهای فول اچدی با سرعت 30 فریم بر ثانیه بگیرد و خبری از قابلیت فیلمبرداری با دقت 4K یا سرعت 50 فریم بر ثانیه نیست.
بیتریت ویدئوها 20 مگابیت بر ثانیه است و صدا با آن که استریو ضبط میشود، ولی نسبتا پایین و 96 کیلوبایت بر ثانیه است. این گوشی از لرزشگیر الکترونیک تصویر نیز پشتیبانی نمیکند.
فیلمهای دوربین اصلی جزئیات متوسط و با دامنه دینامیک پایین دارند. کنتراست و رنگها را میتوانیم بپذیریم.
رقبا
گوشی Poco M3 قابلیتهای زیاد یک گوشی میانرده، اما با یک قیمت ارزان دارد که به تمام آنها بالا اشاره کردیم. تمام این قابلیتها را میتوانید با هزینه 150 تا 170 یورو بسته به محل زندگی خود و تخفیفهای موجود به دست آورید.
اگر دوست دارید با قیمت ارزان یک گوشی عالی بخرید، 4 گوشی در رادار دیدتان باید قرار داشته باشد و طبیعتا دوتا از آنها ساخت شیائومی هستند.
دو گوشی ردمی 9 و ردمی نوت 9 گزینههایی عالی با نمایشگرهای به همین شکل بزرگ، عملکرد مشابه، باتریهای با عمر چشمگیر، قدرت مناسب و مجموعه دوربین چهارگانه روی پنل پشتی هستند.
ردمی 9 پایینترین قیمت را در بین این گوشیها دارد و مدل با 3 گیگابایت رم و 32 گیگابایت حافظه داخلی آن 120 یورو یا حتی کمتر است و برای خرید مدل 4 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی باید در حد مدل پایه گوشی پوکو ام 3 پول دهید.
این گوشی در مقایسه با Poco M3 یک دوربین فوق عریض بیشتر و ردایو افام بیسیم دارد، ولی فاقد حالت عکاسی نایت مد و بلندگوهای استریو است.
گوشی ردمی نوت 9 یک دوربین اصلی بهتر از ردمی 9 (48 مگاپیکسل در برابر 13 مگاپیکسل) و همچنین یک دوربین فوق عریض بیشتر در مقایسه با مقایسه با Poco M3 دارد.
این گوشی نوت از حالت نایت مد پشتیبانی میکند، ولی از نظر عمر باتری خارقالعاده گوشی پوکو ام 3 و بلندگوهای استریو به پای آن نمیرسد.
از طرف دیگر، مدل با 3 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی آن در حد گوشی پوکو قیمت دارد.
سپس به دو گوشی ریلمی یعنی ریلمی 7 و ریلمی 7i میرسیم. این دو گوشی در هر جایی برای فروش پیدا نمیشوند، ولی اگر بتوانید آنها را تهیه کنید حتما مد نظر قرار دهید.
مدل 7i یک نمایشگر با دقت اچدی و نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز و چیپست مشابه اسنپدراگو 662 دارد. علاوه بر این دقت دوربین اصلی آن 64 مگاپیکسل بوده و یک دوربین 8 مگاپیکسل فوق عریض نیز دارد.
باتری آن 5000 میلیآمپر ساعت با سرعت شارژ 18 وات است و قیمت مشابه با گوشی Poco M3 دارد. رابط کاربری این گوشی به علت دقت پایینتر نمایشگر آن نه تنها بدون تاخیر است، بلکه همچنین به لطف نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز روانتر حس میشود.
گرچه، در هر کشوری برای فروش موجود نیست و اسپیکرهای استریو نیز ندارد.
اگر در کشور خود نمیتوانید این گوشی را پیدا کنید، شاید Realme 7 را بتوانید. این گوشی 170 یورویی نیز پیشنهاد خرید وسوسه برانگیزی است. اندازه و دقت نمایشگر السیدی آن در حد پوکو M3 است، اما ویژگیهای بهتری مانند یک نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز، قابلیت فیلمبرداری 4K، یک دوربین فوق عریض، یک باتری 5000 میلیآمپر ساعت و چیپست گیمینگ هلیو G95T دارد.
رای نهایی
گوشی پوکو ام 3 کامل نیست، ولی با توجه به قیمت خود نمیتواند هم باشد. با آن که این گوشی ماژول NFC، دوربین فوق عریض را ندارد و گاهی رابط کاربری آن کمی آهسته است، ولی با نمایشگر با دقت بالا، عمر باتری بدون رقیب، بلندگوهای استریو عالی و عملکرد غیرمایوسکننده دوربین اصلی شما را شگفتزده خواهد کرد.
این گوشی حتی برای گیمینگ مناسب است، به این شرط که دقت و کیفیت گرافیک بازی را روی تنظیمات پایین قرار دهید. اگر تنظیمات را تغییر دهید بازیهای مدرنی مانند پابجی را میتوانید روان اجرا کنید.
گوشی پوکو ام 3 یک دستگاه کامل است. رقابت دائمی بین ریلمی و شیائومی (و با گسترش آن به پوکو) مرزهای قابلیتهای یک گوشی ردهابتدایی را جابهجا کرده است.
حالا چند گوشی عالی با قیمت بین 100 تا 150 یورو در بازار وجود دارند که استفاده از نمایشگرهای بزرگ، دوربینهای توانمند و عمر باتری عالی توجه کاربر را جلب میکنند و گوشی Poco M3 به خوبی شایستگی حضور در بین این گوشیهای منتخب را دارد و من به عنوان منتقد تیم نویسندگی روکیدا از صمیم دل خرید آن را پیشنهاد میکنم.
نقاط مثبت
- نمایشگر بزرگ 6.53 اینچ با دقت فول اچدی و با کنتراست عالی
- طراحی بیهمتا
- عمر باتری استثنائی
- اسپیکرهای استریو، خروجی صدای عالی
- کیفیت خوب تصاویر در روز، پرترههای مناسب
- رابط کاربری MIUI 12 با استفاده آسان
- عملکرد خوب برای بازی زمان تغییر دقت به اچدی و انتخاب تنظیمات پایین گرافیکی
- جک هدفون 3.5 میلیمتری، درگاه کارت حافظه مستقل، پورت مادون قرمز، رادیو افام
نقاط منفی
- نبود ماژول NFC
- سرعت شارژ نه آن چنان سریع
- گاهی تاخیر زمان کار با گوشی
- نبود دوربین فوق عریض
- دوربین ماکرو با عملکرد متوسط
- کیفیت عجیب تصاویر سلفی
- دوربین فیلمبرداری با کیفیت متوسط
منبع: gsmarena.com
8 نظر
عالی بود خیلییییی ممنون خیلی عالیی و مفید بود ممنون از سازنده سایت
خیلی ممنوننن ،خیلی کامل بود
خیلی ممنوننن ،خیلی کامل بود
من این گوشی رو دو هفته هست خریدم. بعد ۴ روز حین مکالمه صدا قطع میشه . یا موقع پاسخ دادن چند بار رو صفحه ضربه میزنم ولی اصلا وصل نمیشه. الان پشیمونم.اپدیت هم کردم درست نشد
آیا این گوشی قابلیت متصل شدن به تلویزیون را دارد؟
منظورتان چیست؟ میخواین دقیقا چکار کنید؟
گوشی ها معمولا پورت خاصی ندارند که به تلویزیون وصل بشن
سلام، خیلی ممنونم از توضیحات کاملتون:)
ببخشید چرا در بعضی از باکس های گوشی پوکو، این دستبند ها نیست؟
آیا برداشته شدن؟
متعلقات داخل جعبه فروش برای هر بازاری متفاوت هستند. باید ببینید دستگاه هایی که وارد ایران میشن از کدام بازار آورده شدند.