روکیداروکیداروکیدا
  • اخبار فناوری
  • آموزش
  • گجت‌ها
    • اخبار موبایل و گجت ها
    • گجت های پوشیدنی
    • نقد و بررسی تخصصی گجت ها
    • راهنمای خرید
  • فیلم و سریال
  • نرم افزار و اپلیکیشن
  • موفقیت و پیشرفت
  • خودرو
  • تبلیغات در روکیدا
  • تماس با ما
می‌خوانید: شیشه شیر چند میلیون قطعه پلاستیک وارد بدن نوزاد شما می کند؟
Notification بیشتر
تغییر اندازه فونتAa
تغییر اندازه فونتAa
روکیداروکیدا
  • اخبار فناوری
  • آموزش
  • گجت‌ها
  • فیلم و سریال
  • نرم افزار و اپلیکیشن
  • موفقیت و پیشرفت
  • خودرو
  • تبلیغات در روکیدا
  • تماس با ما
Search
  • اخبار فناوری
  • آموزش
  • گجت‌ها
    • اخبار موبایل و گجت ها
    • گجت های پوشیدنی
    • نقد و بررسی تخصصی گجت ها
    • راهنمای خرید
  • فیلم و سریال
  • نرم افزار و اپلیکیشن
  • موفقیت و پیشرفت
  • خودرو
  • تبلیغات در روکیدا
  • تماس با ما
© تمامی حقوق برای رسانه روکیدا محفوظ است.

روکیدا - زندگی

زندگی

شیشه شیر چند میلیون قطعه پلاستیک وارد بدن نوزاد شما می کند؟

امیرحسین حیدرزاده
امیرحسین حیدرزاده
Avatar photo
توسطامیرحسین حیدرزاده
Follow:
انتشار: جمعه , ۷ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۲۰:۴۳
13 دقیقه
آیا کودک شما در معرض ذرات میکروپلاستیک قرار دارد؟

دانشمندان اعلام کردند: شیشه شیر کودکان در حدود 16 میلیون قطعه پلاستیک را به یک لیتر مایع وارد می‌کند. آیا این مسئله برای سلامت نوزادان خطرناک است؟

عنوان‌ها
مقدار این قطعات پلاستیک چقدر است؟آماده کردن شیرخشک با دستور سازمان بهداشت جهانی:

شما یک بطری از شیرخشک را برای نوزاد خود آماده می‌کنید. این شیرخشک دارای موادغذایی و ویتامین‌های مورد نیاز دلبند شما است. متاسفانه در مراحل آماده سازی شیرخشک مقدار زیادی از پوشش بطری به داخل محلول شیر آزاد می‌شود. مواد آزاد شده درون شیر شامل میلیون‌ها قطعه میکروپلاستیک یا شاید تریلیون‌ها ذره نانوپلاستیک باشد.

بر اساس مقاله جدید منتشر شده در نِیچر فود، قطعات شناور در شیر می‌توانند به بدن نوزاد شما وارد شوند. این قطعات وارد شده نتایج ناشناخته‌ای روی سلامت عزیز شما دارند.

میکروپلاستیک: شیشه شیر برای کودک شما ضرر دارد؟

مقدار این قطعات پلاستیک چقدر است؟

روی 10 شیشه شیر کودک از جنس پلی پروپیلن آزمایشات انجام شد. این شیشه شیرها نماینده‌ی دو سوم بازار جهانی هستند. محققان در دانشگاه ترینیتی دوبلین متوجه شدند: شیشه شیرها بین 1.3 میلیون تا 16.2 میلیون قطعه در هر لیتر آزاد می‌کنند.

یک نوزاد به طور متوسط روزانه 1.6 میلیون ذره میکروپلاستیک مصرف می‌کند. این عدد با بررسی میزان شیردهی مادر و استفاده از شیرخشک در جهان بدست آمده است.

در آمریکای شمالی استفاده از شیشه شیر بیشتر از شیردهی مادران است. مقدار مصرف پلاستیک در مقایسه با کشور های درحال توسعه بسیار بیشتر است. مقدار آن به عدد 2.3 میلیون قطعه در روز می‌رسد. در اروپا 2.6 میلیون و در فرانسه، هلند و بلژیک نزدیک به 4 میلیون قطعه می‌باشد.

جان بولند، مهندس مواد دانشگاه ترینیتی دوبلین، از نویسندگان این مقاله، می‌گوید: تاثیر شیشه شیر روی سلامتی نوزادان همیشه مورد سوال بوده است. نتایج مطالعات ما ورود قطعات میکروپلاستیک به غذا را نشان می‌دهد. بنابر این نتایج باید با دقت بیشتری به تحقیق بپردازیم.

بولند و گروه ایشان مسیرهای سازمان بهداشت جهانی را برای تهیه ایمن شیرخشک کودک دنبال کردند. آن‌ها این کار را برای محسابه میزان ورود قطعات میکروپلاستیک به شیر خشک انجام دادند.

آماده کردن شیرخشک با دستور سازمان بهداشت جهانی:

  1.  ضدعفونی کردن بطری خالی درون آب جوش
  2.  خشک کردن آن
  3. اجازه بدهید که بطری خنک شود
  4.  با آب 70 درجه سلسیوس/158 درجه فارنهایت بطری را پر کنید
  5. شیرخشک را اضافه کنید و بطری را تکان دهید
  6.  اجازه بدهید که بطری سرد شود
  7.  حالا زمان مناسبی برای مصرف آن است

محققان برای بررسی مقدار قطعات میکروپلاستیک درون شیرخشک، مایع را از یک فیلتر عبور دادند.

آن‌ها این عمل را برای سه ماده انجام دادند: شیرخشک، آب آشامیدنی و آب مقطر. متوجه شدند که هر یک از آزمایشات نتایج مشابهی در تعداد قطعات میکروپلاستیک دارند.

فیلتر کردن آب ساده، آسان‌تر از فیلتر کردن شیرخشک است. آنها 10 مدل مختلف از شیشه شیرها را برای بیشتر از سه هفته مورد آزمایش قرار دادند. باید بدانید که برای آماده سازی شیرخشک از آب مقطر استفاده کردند.

فیلتر آن‌ها توان جداسازی میکروپلاستیک‌ها تا 0.8 میکرومتر را دارد. اما قطعات کوچک تر مانند نانوپلاستیک‌ها از فیلتر عبور خواهند کرد.

آیا کودک شما در معرض ذرات میکروپلاستیک قرار دارد؟

بولاند می‌گوید: اگر در یک شیشه شیر آب با دمای 70 درجه وجود داشته باشد، شیشه شیر در حدود یک میلیون قطعه میکروپلاستیک آزاد می‌کند.

ما به قطعات گیر افتاده درون فیلتر نگاه کردیم. با نگاه کردن به آن متوجه شدیم که شما به طور معمول تریلیون‌ها قطعه از نانوپلاستیک‌ها را مصرف می‌کنید. این قطعات به قدری زیاد هستند که از شمارش خارج است. این ذرات علاقه دارند تا به یک دیگر بچسبند.

بولاند و همکارانش برای جداسازی این نانوپلاستیک‌ها محلول را رقیق کردند. رقیق کردن محلول قطعات را قابل شمارش می‌کند. اعداد بدست آمده با راه حل قبلی برابر شد. یعنی تریلیون‌ها قطعه پلاستیک در هر لیتر.

بولاند افزود: به دلیل چسبندگی این ذرات شمارش دقیق آن‌ها ممکن نیست. قطعات نانوپلاستیک شبیه به قطعات بزرگ تر دیده می‌شوند.

محققان از یک آزمایشگاه مستقل در جهت تایید روش شمارش استفاده کردند. آزمایشگاه عدد 4.3 میلیون را اعلام کرد، عدد اعلام شده توسط تیم بولاند 4 میلیون بود.

بولاند می‌گوید: ما تحقیقات خود را آزمایش کردیم و مطمئن شدیم که نتایج درست است. پدر و مادر کودکان نباید درگیر نگرانی‌های اشتباه می‌شدند. اما حالا باید بگوییم که این یک مسئله جدی است.

این تیم هم‌چنین دریافتند که هرچه درجه حرارت بالاتر باشد، ذرات بیشتری در شیر آزاد می‌شوند. اگر شما بطری را با آب 25 درجه پر کنید و تکان دهید 600.000 قطعه در هر لیتر آزاد می‌شود. تکان دادن بطری یا همزدن آن باعث برخورد مایع با سطح پلاستیک می‌شود. در نتیجه قطعات پلاستیک از سطح جدا شده و درون محلول شناور می‌شوند.

آیا کودک شما در معرض ذرات میکروپلاستیک قرار دارد؟

دمای پیشنهاد شده توسط سازمان بهداشت جهانی برای ضدعفونی کردن شیشه شیر 70 درجه سانتی گراد است. اما در دمای 70 درجه، مقدار پلاستیک آزاد شده به 16.2 میلیون قطعه بر هر لیتر خواهد رسید. مقدار قطعات آزاد شده در دمای 95 درجه سانتی گراد به عدد 55 میلیون می‌رسد.

بولاند می‌گوید: ضد عفونی کردن شیشه شیر با آب گرم، مقدار قطعات میکروپلاستیک در شیر را افزایش می‌دهد. به شما پیشنهاد می‌کنیم که مرحله ضد عفونی را با آب گرم انجام ندهید. حتی اگر این کار نا امن باشد. با انجام ندادن این مرحله قطعات میکروپلاستیک آزاد شده را به شدت کاهش می‌دهید.

بولاند و تیم او در طول سه هفته بطری‌های مشابه را آزمایش کردند. نتیجه آزمایش نشان داد که با گذر زمان، مقدار پلاستیک بیشتری در شیر آزاد می‌شود. هم‌چنین مقدار پلاستیک آزاد شده در روز‌های مختلف متفاوت بوده است.

بولاند می‌گوید: آزاد شدن قطعات میکروپلاستیک یک چرخه را شکل می‌دهد. هر بطری به شکل مشخصی این چرخه را نشان می‌دهد. از اولین استفاده از بطری شیشه شیر، محلول شروع به ساییدن بطری می‌کند.

پلی پروپیلن یک ماده لاستیکی است. این ماده از دو لایه منظم و نا منظم تشکیل شده است. بولاند می‌گوید: لایه نا منظم راحت‌تر از سطح خود جدا می‌شوند. بعد از جدا شدن لایه نا منظم، لایه منظم در مقابل فشار آب قرار می‌گیرد که مقاومت بسیار بیشتری دارد.

زمانی که از شیشه شیر زیاد استفاده می‌کنید، آب گرم‌ لایه‌های شیشه شیر را دچار سایش می‌کند.

دونی آلن، دانشجوی رشته میکروپلاستیک می‌گوید: این اعداد ترسناک و بسیار بزرگ است. ما در هیچ آزمایشی شبیه به این اعداد را نداشته‌ایم.

بر اساس ما فکر می‌کردیم بزرگسالان سالانه بین 39.000 تا 52.000 ذره میکروپلاستیک جذب می‌کنند. اگر محاسبات تیم ترینیتی را درست بدانیم. نوزادانی که با شیشه شیرهای پلاستیکی غذا می‌خورند، 1.5 میلیارد ذره در سال دریافت می‌کنند.

در جهت شفاف سازی: این تحقیقات هیچ نتیجه‌ای از تاثیر این ذرات روی سلامتی کودکان را تشخیص نداده است.

آلن می‌گوید: اثر این ذرات بر سلامتی انسان هنوز ناشناخته است. ما می‌دانیم که اگر آن را نفس بکشید، در بافت ریه‌های شما قرار می‌گیرد. ما می‌دانیم که اگر آن ‌را بخورید در مدفوع شما قرار می‌گیرد.

ما می‌دانیم که ذرات میکروپلاستیک در بدن ما هستند اما نمی‌دانیم در بدن ما چه می‌کنند.

هدر لزلی، محقق میکروپلاستیک از دانشگاه آمستردام می‌گوید: ما نمی‌دانیم که چه مقدار از ذرات میکروپلاستیک برای بدن انسان بی ضرر است. برای یافتن جواب این مسئله سال‌ها تحقیق نیاز است. درنتیجه نمی‌توانیم به شما بگوییم که آیا این مقدار برای کودک شما ضرر دارد.

ممکن است قطعات میکروپلاستیک مواد شیمیایی تشکیل دهنده خود را به شکل شیرابه آزاد کنند. در گذشته دیدیم که این قطعات پلاستیکی در زندگی و رفتار حلزون‌های دریایی مشکلاتی را ایجاد کردند.

گروه زیادی از غذاهای دریایی که ما مصرف می‌کنیم در بافت عضلانی خود دارای میکروپلاستیک هستند. مانند: خرچنگ‌ها، ماهی مرکب و صدف. یعنی این قطعات میکروپلاستیک از طریق دیواره روده جذب شده‌اند.

محققان در غذای سگ‌ها ذرات پلاستیک از جنس PVC قرار دادند. متوجه شدند که این ذرات پلاستیک به خون سگ‌ها رسیده‌اند. ماهی هایی که ذرات پلاستیک را مصرف می‌کنند دچار آسیب مغزی می‌شوند. سیستم ایمنی موجودات مختلف سعی در خارج کردن عوامل بیماری می‌کنند.

میکروپلاستیک: شیشه شیر برای کودک شما ضرر دارد؟

لئوناردو تراساند، مدیر مرکز تحقیقات خطرات زیست محیطی NYU می‌گوید: این تحقیقات سوالات بسیار جدی‌ای را ایجاد می‌کند. هم‌چنین به نگرانی‌ها در خصوص استفاده‌ گسترده و بیش از حد پلاستیک اضافه می‌کند.

او از نویسندگان بیانیه سیاست‌های آکادمی اطفال آمریکا درباره افزودنی‌های غذایی و بهداشت کودکان بوده است. در این مقاله خانواده‌ها را به استفاده از ظروف شیشه‌ای تشویق کرد. همچنین گفت: از ماکروفر برای گرم کردن شیر درون شیشه شیر پلاستیکی استفاده نکنید.

در حال حاضر دانشمندان نمی‌دانند چه مقدار از میکروپلاستیک توسط بدن ما جذب می‌شود. همچنین نمی‌دانند که این ذرات برای چه مدت در بدن باقی می‌ماند. تاثیرات این ذرات روی بدن حساس کودکان نیز مشخص نیست.

اعضای بدن کودکان در حال رشد است. مغز آنها تا سن 20 سالگی رشد میکند. باید توجه کرد که بیشترین مقدار رشد بعد از تولد صورت می‌گیرد.

تراساند می‌گوید: اگر کودک شما تحت تاثیر یک نوع سم قرار بگیرد، نمی‌توان مغز یا اعضای بدن او را ترمیم کرد. سم‌ها می‌توانند اثری دائمی و مادام العمر روی بسیاری از ارگان های داخلی بدن به ویژه غدد درون ریز داشته باشند.

از 10 سال پیش، شیشه شیرها از پلی پروپیلن تولید می‌شوند. زیرا فرمول قبلی در رشد کودکان مشکلاتی را ایجاد می‌کرد. فرمول قبلی ترکیبی از پلی کربنات بود.

قوانین کافی برای رعایت استانداردها توسط تولید کنندگان وجود ندارد.

تراساند گفت: دانش ما بسیار ناقص است. قبل از استفاده گسترده از یک فرمول شیمیایی باید آزمایش‌های کافی روی آن انجام شود.

دانشمندان میکروپلاستیک می‌گویند: باید به سرعت تحقیقات بیشتری در مورد تاثیر این مواد روی سلامتی انسان انجام دهیم. این تحقیق شوکه کننده می‌تواند اولین قدم برای انجام آن تحقیقات باشد.

فیلیپ شوابل، فارق التحصیل پزشکی از دانشگاه وین گفت: این تحقیقات ممکن است درخواست بررسی دقیق تر کیفیت ظروف پلاستیکی باشد. ما از این ظروف پلاستیکی برای نگهداری مواد غذایی استفاده می‌کنیم. در زمان استفاده، این ظروف تحت تاثیر گرما و آسیب‌های فیزیکی قرار می‌گیرند.

برای کاهش ذرات میکروپلاستیک در شیر می‌توانید کارهایی را انجام دهید.

بولاند می‌گوید: دما بسیار مهم است و تاثیر زیادی دارد. بعد از ضد عفونی کردن شیشه شیر با آب داغ، آن را سه بار با آب خنک بشورید. برای آماده کردن شیرخشک از یک ظرف شیشه‌ای و دمای 70 درجه استفاده کنید. پس از سرد شدن شیرداخل ظرف شیشه‌ای آن را به شیشه شیر انتقال دهید.

هیچ گاه از ماکروفر برای گرم کردن غذا داخل ظروف پلاستیکی استفاده نکنید. بولاند می‌گوید: در این حالت هم ظرف و هم مایع داخل آن گرم می‌شود. گرم شدن هردوی آن‌ها سرعت و مقدار ورود ذرات میکروپلاستیک به غذا را افزایش می‌دهد.

منبع: wired.com

مطلب قبلی بررسی کامل و تخصصی آیفون 12 اپل: پیش به سمت چند میلیاردی شدن بررسی کامل و تخصصی آیفون 12 اپل: پیش به سمت چند میلیاردی شدن
مطلب بعدی بررسی کامل و تخصص گوشی نوکیا 2.4: قیمت بالاتر از ارزش واقعی بررسی کامل و تخصص گوشی نوکیا 2.4: قیمت بالاتر از ارزش واقعی
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مطالب

اپل می خواهد سیری را به رقیب جدی چت جی پی تی تبدیل کند
اپل می خواهد سیری را به رقیب جدی چت جی پی تی تبدیل کند
5 دقیقه
ولوی EX30 جایگزینی جدی برای تسلا
ولوی EX30 جایگزینی جدی برای تسلا
9 دقیقه
۵ نکته که گلکسی S25 Edge درباره آیفون 17 Air به ما می گوید
۵ نکته که گلکسی S25 Edge درباره آیفون 17 Air به ما می گوید
6 دقیقه
همه چیز در مورد سامسونگ گلکسی S25 Edge
همه چیز در مورد سامسونگ گلکسی S25 Edge
5 دقیقه
نسخه جدید ایرپاد با دوربین مادون قرمز سال آینده معرفی می شود
نسخه جدید ایرپاد با دوربین مادون قرمز سال آینده معرفی می شود
4 دقیقه
اپل دیگر نمی خواهد زودتر از موعد درباره قابلیت های جدید صحبت کند
اپل دیگر نمی خواهد زودتر از موعد درباره قابلیت های جدید صحبت کند
3 دقیقه
چرا حلقه های هوشمند رقیب جدی ساعت های هوشمند شده اند؟
چرا حلقه های هوشمند رقیب جدی ساعت های هوشمند شده اند؟
6 دقیقه
برنامه جدید اپل برای عرضه آیفون 18 چیست
برنامه جدید اپل برای عرضه آیفون 18 چیست؟
5 دقیقه
ظرفیت باتری آیفون 17 Air فاش شد scaled
ظرفیت باتری آیفون 17 Air فاش شد
3 دقیقه
سالگرد بیست سالگی آیفون در راه است
سالگرد ۲۰ سالگی آیفون در راه است
4 دقیقه

پربازدید‌ترین‌ها

فیلم شبیه نوناز که همین حالا باید تماشا کنید
۵ فیلم شبیه نوناز که همین حالا باید تماشا کنید
5 دقیقه
سامسونگ در حال آماده سازی قابلیت جدید هوش مصنوعی برای گالری گوشی های گلکسی است
سامسونگ در حال آماده سازی قابلیت جدید هوش مصنوعی برای گالری گوشی های گلکسی است
3 دقیقه
باریک ترین گوشی سامسونگ، گلکسی S25 Edge بالاخره معرفی شد
باریک ترین گوشی سامسونگ، گلکسی S25 Edge بالاخره معرفی شد
5 دقیقه
جزئیات جدید از نمونه اولیه گوشی تاشو اپل
جزئیات جدید از نمونه اولیه گوشی تاشو اپل
4 دقیقه
اپل می خواهد کنترل آیفون را با فکر ممکن کند
اپل می خواهد کنترل آیفون را با فکر ممکن کند
3 دقیقه
معرفی رزوانی نایت خودروی زرهی بر پایه لامبورگینی اوروس
معرفی رزوانی نایت خودروی زرهی بر پایه لامبورگینی اوروس
4 دقیقه
رنو ۴ جدید با مدل دو دیفرانسیل جذاب تر از همیشه شد
رنو ۴ جدید با مدل دو دیفرانسیل جذاب تر از همیشه شد
5 دقیقه
آیفون 18 پرو با فناوری فیس آیدی زیر نمایشگر عرضه می شود
آیفون 18 پرو با فناوری فیس آیدی زیر نمایشگر عرضه می شود
3 دقیقه
آپدیت iOS 18.5 برای آیفون منتشر شد
آپدیت iOS 18.5 برای آیفون منتشر شد
3 دقیقه
مقایسه تصویرسازهای هوش مصنوعی چت جی پی تی و Gemini
مقایسه تصویرسازهای هوش مصنوعی چت جی پی تی و Gemini
6 دقیقه
قابلیت Motion Cues از iOS 18 حالا به مک هم می آید1
قابلیت Motion Cues از iOS 18 حالا به مک هم می آید
3 دقیقه
تغییرات جدید کنترل سنتر آیفون در ios19 2
تغییرات جدید کنترل سنتر آیفون در ios19
3 دقیقه
نسل ششم محبوب ترین شاسی بلند تویوتا در راه است
اولین نگاه رسمی به تویوتا راو 4 مدل 2026
5 دقیقه
محدودیت های اپل برای تولید آیفون فولد چیست؟
محدودیت های اپل برای تولید آیفون فولد چیست؟
5 دقیقه

جالب از سراسر وب

محافظ برق

برقکار شبانه روزی

دوربین آنالوگ هایک ویژن

بیمه موبایل معلم

سرور مجازی ایران

خرید فالوور

خرید جم فری فایر

داکر

هاست ووکامرس ارزان

تعمیر تلویزیون هیمالیا

طراحی ربات تلگرام

خرید رمان انگلیسی زبان اصلی

مرتبط با همین مطلب

دلایلی برای خریدن و نخریدن گلکسی S25 Edge 1
منتخب سردبیر

دلایلی برای خریدن و نخریدن گلکسی S25 Edge

6 دقیقه
ویژگی های جدید دسترسی در iOS 19 و macOS 16 معرفی شدند10
منتخب سردبیر

ویژگی های جدید دسترسی در iOS 19 معرفی شد

7 دقیقه
همه چیز درباره رویداد Android Show و اتفاقاتی که منتظرشان هستیم
منتخب سردبیر

همه چیز درباره رویداد Android Show و اتفاقاتی که منتظرشان هستیم

5 دقیقه
هوش مصنوعی مولد چیست و چطور دنیا را زیر و رو کرده است؟
منتخب سردبیر

هوش مصنوعی مولد چیست و چطور دنیا را زیر و رو کرده است؟

6 دقیقه
روکیداروکیدا
© تمامی حقوق برای رسانه روکیدا محفوظ است.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

رمز عبور را فراموش کرده اید؟