فهرست عنوانها
سیستم عامل iOS 14 اپل در ماه ژوئن در کنفرانس WWDC20 رونمایی شد، در 17 سپتامبر 2020 در اختیار کاربران قرار گرفت.
معرفی این نسخه کمی حس متفاوتی داشت، چون برخلاف همیشه آیفون در کنار آن از آیفونهای جدید رونمایی نکرد.
تاریخ معرفی مدلهای 2020 آیفون به اکتبر و احتمالا 13 اکتبر عقب انداخته شده است.
فهرست ویژگیهای جدید سیستم عامل iOS 14 طولانی و به مراتب بیشتر از سیستم عامل اندروید 11 است که اخیرا آن را نیز نقد و بررسی کردیم.
گرچه، مهمتر از آن این است که نسخه جدید به دو گزینه مجهز شده است که پتانسیل تغییر کامل شیوه تعامل کاربر با این سیستم عامل را دارند.
صحبت ما در مورد ویجتهای صفحه هوم و کشوی اپلیکیشن است که از قدیم در اندروید وجود داشتند.
مدت زمانی است ویجتها به iOS اضافه شدند، ولی تنها صفحه Today از آنها میتوانست استفاده کند. این صفحه همچنان مکانی است که در iOS 13 ویجتهای سیستمی را در آن پیدا خواهید کرد، اما همچنین ویجتهای جدیدی نیز برای صفحه هوم وجود دارد که در سه اندازه متفاوت قرار میگیرند و حتی میتوانید آنها را روی یکدیگر قرار دهید.
قابلیت App Library دقیقا همان چیزی است که شاید فکر کنید یعنی یک کشوی اپلیکیشن که خودکار اپلیکیشنها را مرتب میکند و همه میدانیم این مکانی است که اپلیکیشنها برای مردن وارد آن خواهند شد.
تغییرات مهم دیگر اضافه شدن اپلیکیشن یکپارچه Translate سازگار با سیری، پیامهای سنجاقشده، اپلیکیشن Maps بهتر، حالت تصویر در تصویر، قابلیتهای جدید حریم خصوصی و در دسترسپذیری و چند تغییر کوچک ولی مهم در رابط کاربری است که ممکن است دیر انجام شده باشند، ولی جای تشکر دارند.
سیستم عامل iOS 14 جدید قابلیت App Clips دارد که به کاربر اجازه میدهد در یک پنجره پاپآپ کوچک از قابلیت یک اپلیکیشن که آن را نصب کردید، استفاده کنید.
آیفون قابلیت اپلیکیشن مورد نظر را از اپ استور سریعا دانلود میکند، آن قابلیت را استفاده میکنید و تمام. نیازی به نصب اپلیکیشن نیست.
اپل بیش از 250 قابلیت جدید را در iOS 14 پیاده کرده است که در سایت این شرکت میتوانید فهرست کامل آنها را پیدا کنید.
در این مطلب، ما بخشی قابلیتهای جدید این سیستم عامل را بررسی خواهیم کرد که با موارد قبلی مقایسه میشوند و این که چطور میتوانند تجربه کار با آیفون را تغییر دهند.
این مقاله باید برای کاربران آیفون و همچنین اندروید مفید باشد که دوست دارند به اکوسیستم iOS کوچک کنند.
قابلیتهای جدید سیستم عامل iOS
- ویجتهای صفحه هوم
- کتابخانه اپلیکیشن
- App Clips
- پشتیبانی از حالت تصویر در تصویر
- رابط کاربری جمعوجور سیری و اپلیکیشن فون
- قابلیت تغییر اپلیکیشن پیشفرض ایمیل و مرورگر
- پیامهای سنجاقشده و جستجو برای ایموجی
- اپلیکیشن ترنسلیت جدید
- ضربه آهسته روی پنل پشتی
- گزینههای حریم خصوصی جدید، شاخصهای میکروفون و دوربین، موقعیت تخمینی و دقیق
- پشتیبانی از پخش محتوای 4K در یوتیوب
- حالت خواب
قابلیتهایی که جا برای پیشرفت دارند
- توانایی تغییر تعداد از سایر اپلیکیشنهای پیشفرض مانند Maps یا حتی دوربین
- مدیریت فایل
- آپلود رسانه
مدیریت فایل برای برخی کاربران ساده و راحت و برای سایرین یک کابوس است. ما میتوانیم درک کنیم چرا اپل اینطور با فایلها برخورد میکند، ولی همچنان حس میکنیم این شرکت میتواند یک عملکرد بهتر برای یک مخاطب وسیعتر داشته باشد.
با این مقدمه تا انتها همراه روکیدا برای بررسی کامل سیستم عامل iOS اپل باشید (برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ روی آنها کلیک کنید).
اینترفیس کلی iOS 14
توجه iOS 14 به ویجتهای جدید و کتابخانه اپلیکیشن (App Library) برای بهبود تجربه کاربری است و خود شما میتوانید تصمیم به استفاده از آنها بگیرید.
خیلی خوب است اپل تصمیم گرفته است تا جای ممکن قابلیتهای جدید انتخابی باشند به جای این که فورا به حلق کاربر خورانده شوند.
سایر بخشهای iOS اکثرا به جز بعضی تغییرات ظریف در رابط کاربری اپلیکیشنهای مختلف سیستم، تغییر نکرده است.
قابلیتها و اپلیکیشنهای جدید نیز وجود دارند، ولی اجازه دهید از همان ابتدا شروع کنیم.
قفل صفحه نمایش iOS تغییری نکرده است. یعنی صفحهای که مرکز نوتیفیکیشن در آن است و نوتیفیکیشنهای شما را در خود جا میدهد (برای این بخش از گزینههای حریم خصوصی نیز میتوانید استفاده کنید) به همراه میانبرهای برای چراغقوه و دوربین.
با استفاده از حسگر فیس آیدی، تاچ آیدی (اگر دستگاه شما قدیمی است) یا وارد کردن یک پین، میتوانید از این صفحه عبور کنید.
اپلیکیشنهای کاربر معمولا در صفحات هوم و ویجتها در آخرین صفحه سمت چپ یعنی Today قرار میگیرند. حالا، آخرین صفحه سمت راست App Library نام دارد.
یک گزینه جدید به کاربر اجازه میدهد صفحات هوم مشخص را مخفی کند. به عبارت دیگر ممکن است یک صفحه پر از بازی داشته باشید و آن را در محیط کار مخفی کنید یا دو صفحه از اپلیکیشنهای مربوط به کار را در تعطیلات مخفی کنید.
گرچه، امکان انجام این کار برای دو صفحه Today و App Library وجود ندارد.
اگر دوست داشته باشید میتوانید از سیستم عامل iOS 14 به شیوه قدیم استفاده کنید و کاملا App Library را نادیده بگیرید. متاسفانه، گزینهای برای غیر فعال کردن کامل این صفحه وجود ندارد.
اگر آیفون خود را به iOS 14 بهروزرسانی کنید، خواهید دید چیزی تغییر نکرده است. تا زمانی که ویجتها را روی صفحات هوم خود قرار ندهید، همه چیز مانند دوران قبل از iOS 14 است، یعنی هیچچیز اجباری نیست.
مانند قبل، اپلیکیشن به صفحات هوم شما اضافه خواهند شد و ویجتها در صفحه Today قرار میگیرد.
شاید شما مانند ما تصمیم بگیرید از تغییرات جدید استقبال کنید.
ویجتهای جدید را میتواند در هر جای صفحات هوم و صفحه Today قرار داد و آنها میتوانند در کنار آیکون اپلیکیشنها قرار گیرند.
از سه اندازه برای ویجتها پشتیبانی میشود 2×2، 4×2 و 4×4.
این قابلیت به کاربر همچنین داده شده است که ویجتهای هم اندازه را روی یکدیگر قرار دهد. زمانی که آنها را روی یکدیگر قرار دادید، میتوانید به عهده سیستم عامل بگذارید تا خودکار تصمیم بگیرید مرتبطترین ویجت که باید در بالا قرار گیرد کدام است یا آنها را به صورت دستی به بالا و پایین بکشید تا ویجتی را که دوست دارید پیدا کنید.
ما واقعا از چنین قابلیتی خوشمان آمد چون در فضا صرفهجویی میکند، به ویژه اگر ویجتی که بیشتر استفاده میکنید را در بالا و آنهایی را که کمتر استفاده میشوند در زیر قرار دهید.
App Library یک کشوی اپلیکیشن است که همیشه آخرین صفحه سمت راست صفحه اصلی را اشغال میکند.
اپلیکیشنها به صورت خودکار پس از نصب در این بخش قرار میگیرد. مرتب کردن آنها همچنین خودکار است و نمیتوانید دستهها را ویرایش کنید یا اپلیکیشنها را در دستههای گوناگون جابهجا کنید.
App Library در بالا یک نوار جستجو دارد و پس از آن تمام دستهها قرار میگیرند که عبارتند از:
پیشنهادات، اخیرا اضافه شده، اجتماعی، کاربردی، بازیها، مالی و بهرهوری، خلاقیت، سرگرمی، اطلاعاتی و مطالعه، سفر، سایرین، خرید و غذا، سلامت و تناسب اندام، آموزشی.
ما حدس میزنیم شیوه مرتب کردن اپلیکیشنها براساس تگهای اپ استور است که توسعهدهندگان هنگام بارگذاری اپلیکیشنها استفاده کردند.
کتابخانه اپلیکیشن تنها 3 تنظیمات دارد: اضافه کردن اپلیکیشنهای جدید به صفحه هوم و App Library، اضافه کردن تنها به App Library و نمایش نشانهای نوتیفیکیشن در App Library.
کتابخانه اپلیکیشن مکانی است که در آن اپلیکیشنهایی را رها میکنید که کمتر استفاده میشوند تا بمیرند. گریزی از آن نیست.
شک نداریم صفحه Today آهسته فراموش خواهد شد، ولی فعلا یک صفحه مختص به ویجتها است.
در این بخش میتوانید ویجتهای مشابه روی صفحات هوم را با قابلیت انباشت قرار دهید.
در این صفحه همچنین میتوانید از ویجتهای متفرقه استفاده کنید که هنوز برای سیستم عامل iOS 14 بهینه نشدند.
به نظر ما تمام توسعهدهندگان سر فرصت ویجتهای خود را برای پشتیبانی از این نسخه بهروزرسانی خواهند کرد تا مرگ صفحه Today رقم بخورد.
ژستهای حرکتی مسیریابی مانند آن چه هستند که در آیفون ایکس دیده بودیم. کشیدن دست روی صفحه از پایین صفحه به سمت بالا یک اپلیکیشن را خواهد بست، کشیدن به بالا و نگه داشتن در وسط task switcher را باز میکند، کشیدن از یک طرف صفحه برای برگشت به عقب و جلو است.
همچنین میتوانید روی خط سمت چپ یا راست صفحه دست خود را بکشید تا فورا به اپلیکیشنهایی دسترسی داشته باشید که اخیرا باز کردید.
با کشیدن دست روی صفحه از گوشه بالا سمت چپ صفحه به سمت پایین یا زیر بریدگی نمایشگر میتوانید به مرکز نوتیفیکیشن دسترسی داشته باشید.
این صفحه با قفل صفحه نمایش در iOS 11 یکپارچه شده بود و به همین دلیل میتوانید روی صفحه هوم و مرکز نوتیفیکیشن خود کاغذ دیواریهای متفاوتی داشته باشید.
به مرکز کنترل که تاگلهای قابل سفارشی و (تعدادی) قابل توسعه دارد، با کشیدن دست خود به سمت پایین از گوشه بالا سمت راست نمایشگر میتوانید دسترسی داشته باشید.
در این بخش میتوانید با استفاده از قابلیت Haptic Touch (گذاشتن انگشت روی یک آیکون و کمی نگه داشتن برای ظاهر شدن منوهای زمینههای و پیشنمایش محتوا) به کنترلهای اضافه دسترسی داشته باشید.
شاخص درصد شارژ باقیمانده باتری نیز در این بخش وجود دارد.
برای نمایان شدن اعمال سریع میتوانید از Haptic Touch روی آیکون اپلیکیشنهای متفاوت استفاده کنید. همچنین میتوانید از آن برای نوتیفیکیشنها، تاگلها و نمایش محتوای داخل اپلیکیشن یا پیشنمایش از تصاویر، لینکها و توضیح فایلها و غیره استفاه کنید.
علاوه بر این میتوانید از Haptic Touch روی پوشهها برای تغییر نام آنها یا دیدن اپلیکیشنهای داخل آن استفاده کنید که نوتیفیکیشن نخوانده دارند.
از طرفی مانند همیشه، امکان مشاهده یک پیش نمایش از تصاویر، لینکهای وب، پیامها، ایمیلها، یادداشتها و تصاویر وجود دارد.
سیستم عامل iOS یک حالت تیره (Dark Mode) تمام سیستمی دارد. آن را میتوانید به صورت دستی فعال کرده یا از بخش تنظیمات نمایشگر زمانبندی کنید.
پس از فعال شدن این قابلیت، پسزمینه تمام سفید در iOS تیره خواهد شد. حالت تیره روی تمام اپلیکیشنهای سیستمی تاثیر میگذارد به همراه اپلیکیشنهایی که از پسزمینههای سیستمی استفاده میکنند.
همچنین میتوانید گزینهای را انتخاب کنید که کاغذدیواری صفحه هوم زمان فعال بودن Dark Mode، تیره شود.
ماهیانه بیش از 400 میلیون کاربر از دستیار دیجیتال اپل یعنی سیری استفاده میکنند. با فشار دادن و نگه داشتن دکمه پاور میتوانید آن را فرا بخوانید.
قابلیت انجام هر کاری با سیری به کاربر داده شده از پرسیدن سوال و ترجمه متن گرفته تا تعیین یادآورها و پاسخ دادن به پرسشها و درخواست رزرو یا خرید بلیط، مسیریابی و غیره.
میانبرهای سیری در یک اپلیکیشن مستقل وجود دارند. کارهای زیادی وجود دارد که میتوانید به یک میانبر اختصاص دهید و نوشتن تمام آنها یک روز کامل طول میکشد.
میتوانید تقریبا برای هر چیزی داخل خود سیستم عامل iOS 14، قابلیتهای مختلف داخل اپلیکیشنهای سیستمی و اعمال پیشرفتهای از اپلیکیشنهای مشهور مانند فیسبوک یا یوتیوب، یک میانبر اختصاص دهید.
قابلیت جدید دیگر در iOS 14 رابط کاربری جمعوجورتر سیری است. با فرا خواندن این دستیار صوتی یک توپ کوچک را در پایین خواهید دید و پاسخ شما در یک پنجره کوچک پاپآپ نشان داده میشود.
بدین طریق همچنان میتوانید ببینید در اپلیکیشنی که در حال استفاده از آن هستید چه اتفاقی میافتد.
اپلیکیشنها و خدمات جدید یا توسعهیافته
سرویس App Clips بخش مهمی از سیستم عامل iOS 14 است، حتی با آن که هنوز آن را در عمل ندیدیم. طی هفتهها و ماههای آینده، اپلیکیشنهای محبوب بیشتری را خواهیم دید که از App Clips پشتیبانی میکنند.
یک App Clip یک پنجره پاپآپ است که در آن میتوانید از یک بخش کوچک یک اپلیکیشن که روی گوشی خود نصب نکردید، بدون رفتن به اپ استور و دانلود آن استفاده کنید.
عملا، سیستم عامل iOS 14 این «کلیپ» را برای شما به صورت لحظهای دانلود میکند، شما از قابلیت مورد نظر استفاده میکنید و سپس همه چیز تمام میشود.
به عنوان مثال، در مرورگر خود در حال بررسی برگر فروشیهای مختلف هستید، مکانی را با برگرهای خوشمزه میبینید و روی برگری که دوست دارید برای سفارش آهسته ضربه میزنید.
یک پنجره پاپآپ کوچک به عنوان مثال اپلیکیشن اسنپفود ظاهر خواهد شد که در آن میتوانید برگر مورد نظر را بدون نصب اپلیکیشن این شرکت و ثبتنام سفارش دهید.
همین مثال را میتوانیم در مورد گرفتن تاکسی، کرایه دوچرخه و کارهای متعدد دیگر بزنیم.
ضربه آهسته روی پنل پشتی یک میانبر دسترسپذیری جدید است.
این قابلیت دو یا سه مرتبه ضربه آهسته روی پنل پشتی گوشی را تشخیص خواهد داد و از آن میتوانید به عنوان یک میانبر دلخواه استفاده کنید.
ما باز کردن «مرکز کنترل» و «گرفتن عکس از صفحه» را انتخاب کردیم، ولی انتخاب به عهده خود شما است. به طور کلی، این یکی از قابلیتهای محبوب ما در سیستم عامل iOS 14 است.
اپلیکیشن فون (Phone) همچنان مانند قبل است، ولی دریافت یک تماس زمانی که گوشی از قفل خارج است با توجه به رابط کاربری جدید و جمعوجور آن به مراتب کمتر مزاحم و آزاردهنده است.
به جای این که صفحه تماس مشکی تمام نمایشگر را پر کند، یک پنچره پاپآپ کوچک باز خواهد شد که داخل آن دکمههای سبز و قرمز برای رد یا پذیرش تماس و نام تماسگیرنده دیده میشود.
هیچ چیزی متوقف نمیشود و صفحه تغییر نمیکند. خیلی طول کشید چنین ویژگی به iOS اضافه شود، ولی سرانجام این اتفاق رخ داد!
اپلیکیشن Messages نیز چند تغییر کوچک کرده است. حالا میتوانید برای دسترسی راحتتر به گفتگوهای فردی آنها را در بالای سایر پیامها سنجاق کنید.
این اپلیکیشن از پاسخهای درون خطی پشتیبانی میکند که هر نوع پیام داخل یک گفتگو گروهی را میتواند به یک زیر ترد (thread) مجزا تبدیل کند.
قابلیت جستجوی ایموجی نیز در نهایت اضافه شده است و دیگر نیازی نیست برای پیدا کردن ایموجی مورد نظرتان در بین صدها ایموجی کوچک اسکرول کنید.
اپلیکیشن Health حالا یک قابلیت جدید به اسم حالت خواب (Sleep Mode) دارد. این حالت بیشتر شبیه به حالت پیشرفتهتر مزاحم نشوید (Do Not Disturb) است که قابلیتهای آن را با حالت Wind Down ترکیب میکند.
شما ساعت خواب خود را تعیین میکنید، تنظیمات DND انجام میدهید، زمان فعال شدن Wind Down و اپلیکیشنهای قفل شده را مشخص میکنید.
اگر یک اپل واچ یا هرگونه گجت هوشمند دیگر با قابلیت پیگیری وضعیت خواب دارید (ما دستبند هوشمند Mi Band 5 شیائومی داریم)، جزئیات کاملی از کیفیت خواب و اهداف خواب خود را در بخش Sleep Mode اپلیکیشن Health مشاهده خواهید کرد.
قابلیت جدید دیگر پشتیبانی از بازپخش محتوای 4K در اپلیکیشن یوتیوب است. به صورت پیشفرض محتواها با کیفیت فول اچدی و اچدی پخش میشوند، ولی میتوانید اگر دوست داشته باشید گزینه 2160p را نیز از بین گزینهها انتخاب کنید.
از حالت PiP یا تصویر در تصویر در سیستم عامل iOS 14 واقعا پس از مدتها تاخیر استقبال کنیم و دقیقا عملکردی طبق معنای اسم خود دارد؛ یعنی کوچک کردن ویدئوهای در حال پخش به شکل یک پنجره شناور در رابط کاربری iOS یا سایر اپلیکیشنها.
از این حالت در اپل تی وی، پادکستها، مرورگر سافاری، فیستایپ، آیتیونز، صفحه هوم، یوتیوب و هر اپلیکیشن متفرقه دیگری که تصمیم به پشتیبانی از آن بگیرد، پشتیبانی خواهد شد.
گرچه در مورد یوتیوب باید بگوییم تنها زمانی کار میکند که کاربر سرویس یوتیوب پرمیوم باشید.
اپل یک اپلیکیشن جدید ترنسلیت را نیز به سیستم عامل iOS 14 اضافه کرده است تا تلاش کند کاربر گوگل ترنسلیت را به سمت خود بکشد.
این اپلیکیشن از حالت گفتگو پشتیبانی میکند که بدون شک آن را در جایگاه بالاتری از اپلیکیشن گوگل قرار میدهد و باید گفتگوها به یک زبان بیگانه را بینقص ترجمه کند.
اپلیکیشن ترنسلیت در حال حاضر از تعداد زبان محدودی پشتیبانی میکند. گرچه این زبانها در جهان محبوب هستند و عبارتند از انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، اسپانیایی، پرتقالی، ایتالیایی، چینی، کرهای، ژاپنی، عربی و روسی.
برای ترجمه میتوانید متن را دستی بنویسید یا روی دکمه میکروفون آهسته ضربه بزنید و از سرویس گفتار به متن استفاده کنید.
پخش فایلهای رسانهای با اپلیکیشنهای پیشفرض اپل یعنی فوتوز، موزیک و TV انجام میشوند و آنها تقریبا نسبت به نسخههای خود در iOS 13 تغییری نکردند.
تب اپلیکیشن فوتوز در سیستم عامل iOS 14 چهار نمایش متفاوت سالیانه، ماهیانه، روزانه و تمام تصاویر دارد.
تبهای سالیانه، ماهیانه و روزانه از هوش مصنوعی برای انتخاب بهترین تصاویر در یک نگاه استفاده میکند.
بنابراین، چیزهای شلوغ حذف خواهد شد و اسکرین شاتها، یادداشتها یا حتی تصاویر تکراری را نخواهید دید.
زمانی که در این سه گروه بین تصاویر خود اسکرول میکنید، تمامی تصاویر و ویدئوهای زنده خودکار (بیصدا) پخش خواهند شد. همچنین تصاویر و ویدئوها در تصاویر بندانگشتی بزرگتر نشان داده میشوند.
یک گزینه جستجو به کمک هوش مصنوعی و حالات ویرایش قدرتمند عکس و فیلم نیز مانند همیشه وجود دارد.
اپلیکیشن دوربین یک تغییر کوچک، ولی مهم دارد. کاربر حالا میتواند روی نوردهی کنترل مناسب داشته باشد چون یک گزینه انتخاب شما برای نوردهی را روی حالت پیشفرض قفل خواهد کرد تا آن را ریست کنید.
اپلیکیشن اپل تی وی پلیر ویدئو پیشفرض برای پخش فیلمها و برنامههای تلویزیونی است که آنها را از طریق آی تیونز اضافه کردید.
این اپلیکیشن همچنین یک فروشگاه دیجیتال برای فیلمها و برنامههای تلویزیونی دارد، ولی همچنین مکانی است که محتویات سرویس استریم اپل تی وی پلاس در آن قرار دارد.
اپلیکیشن موزیک یک آیکون صفحه هوم جدید دارد. این اپ پلیر پیشفرض است و تکیه فراوانی به استفاده از سرویس اپل موزیک میکند.
اما حتی اگر قصد استفاده از این سرویس استریم موزیک را ندارید، این اپلیکیشن همچنان عالی است، البته اگر چند دقیقه وقت داشته باشید تا آهنگهایتان را توسط آی تیونز اضافه کنید.
در واقع، اضافه کردن آهنگها از طریق آیتیونز به تنها چند کلیک نیاز دارد، چون فقط کافی است آنها را از طریق ویندوز اکسپلورر کپی کنید، ولی پیش شرط ابتدا دانلود نصب آیتیونز ممکن است خوشایند کاربران کامپیوترهای ویندوزی نباشد.
اپلیکیشن Books برای اسناد، فایلهای PDF و کتابهای الکترونیکی است. Stocks و News نیز حضور دارند.
سافاری نیز مرورگر وب پیشفرض در سیستم عامل iOS 14 است و حالا یک دانلود منیجر به همراه چند گزینه حریم خصوصی بهتر دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.
اپلیکیشن Apple Maps چند راهحل نقشهنگاری جدید و بهتر برای کشورهای بریتانیا و ایرلند دارد و کانادا نیز بعدا اضافه خواهد شد.
این اپلیکیشن مسیر دوچرخهسواری را به همراه اطلاعات ارتفاع و یک گزینه جدید به اسم «دوری از پلهها» برای شهرهای نیویورک، لسآنجلس، سانفرانسیسکو، پکن و شانگهای دارد.
گزینه جدید مربوط به مسیریابی خودروهای الکترونیکی توقفگاههای ضروری برای شارژ را در طول مسیر در نظر خواهد گرفت.
بخش Guides به کاربر اجازه میدهد رستورانها و جاذبههای گردشگری محبوب را کشف کند و پیشنهادات خرید «برندهای مشهور» را بررسی کند.
اپلیکیشن Maps همچنین دوربینها سرعت و دوربینهای چراغ قرمز را نشان میدهد.
سرویس Apple Pay نیز بخشی از سیستم عامل iOS 14 بدون شک است و در همه جا از قابلیت ورود با اپل (Sign-in with Apple) استفاده میکند.
از این قابلیت در iOS 14 میتوانید برای لاگین سریع به اپلیکیشنها با اکانت اپل خود، تعیین هویت با تاچ آیدی (و به همراه تایید هویت دو عاملی) استفاده کنید.
اپل یک شناسه تصادفی بیهمتا به این اپلیکیشن خواهد فرستاد. اگر یک اپلیکیشن از شما آدرس ایمیلتان را بخواهد، میتوانید انتخاب کنید که آدرس ایمیل واقعی خود را بدهید یا برایتان اپل یک آدرس ایمیل تصادفی خواهد ساخت (و این ایمیلهای یک مرتبه مصرف در واقع خاص هر اپلیکیشن هستند، بنابراین میتوانید اگر دوست داشته باشید تنها ایمیلی رای که مرتبط با یک اپلیکیشن خاص است، پاک کنید).
قابلیتهای جدید حریم خصوصی
سیستم عامل iOS 14 قابلیتهای حریم خصوصی جدیدی دارد که در تمام بخشهای آن دیده میشوند. حالا میتوانید تعدادی از اپلیکیشنهای پیشفرض اپل را عوض کنید، سافاری یک گزارش کامل حریم خصوصی برایتان فراهم کند، میتوانید تصمیم بگیرید کدام تصاویر که باید با اپلیکیشنها به اشتراک گذاشته شوند نیاز به دسترسی به اپلیکیشن فوتوز دارند، انتخاب کنید چه نوع موقعیتی با اپلیکیشنهایی به اشتراک گذاشته شود که به موقعیت شما نیاز دارند و چند آیکون استفاده از دوربین و میکروفون گوشی شما در پسزمینه را نشان خواهند داد.
اجازه دهید بیشتر آنها را بررسی کنیم.
اپل در سیستم عامل iOS به کاربر اجازه میدهد مرورگر و کلاینت ایمیل پیشفرض را تغییر دهد. نحوه انجام این کار راحت نیست و زمان نوشتن این نقد باگی وجود دارد که پس از هر مرتبه خاموش و روشن کردن یا ریاستارت کردن آیفون همه چیز به حالت اول بر میگردد.
به هرحال، اگر میخواهید اپلیکیشن پیشفرض را از سافارشی و Mail تغییر دهید، باید به بخش تنظیمات بروید تا اپلیکیشن مورد نظر خود به عنوان مثال را پیدا کنید.
سپس باید وارد بخش تنظیمات آن شوید و متوجه گزینهای خواهید شد که با فعال کردن آن کروم مرورگر پیشفرض شما خواهد شد.
همین کار را میتوانید برای اپلیکیشن Mail انجام دهید و به عنوان مثال Outlook را انتخاب کنید.
واقعا چه خوب بود اگر میتوانستیم اپلیکیشن پیشفرض Maps را نیز تغییر دهیم.
سافاری حالا یک قابلیت جالب به اسم Privacy Report دارد. هر زمان دوست داشته باشید با ضربه آهسته روی دو حرف داخل نوار آدرس میتوانید آن را ببینید.
این گزارش تمام ترکرهایی که شما را در سایتهای گوناگون تعقیب کردند مشخص میکند و این که سافاری جلوی کدام یک از آنها را گرفته است.
صحبت از حریم خصوصی شد، سیستم عامل iOS 14 حالا زمانی که دوربین و میکروفون گوشی شما در حال استفاده هستند را نشان میدهد.
زمانی که دوربین فعال است یک نقطه سب کوچک کنار خطوط آنتندهی سیمکارت خود خواهید دید. اگر میکروفون شما در حال استفاده باشد، در همان مکان یک نقطه نارنجی کوچک دیده میشود.
یک تغییر حریم خصوصی جدید دیگر زمانی که است که اجازه دسترسی به کتابخانه تصاویر خود میدهید.
حالا میتوانید از بین Allow برای دسترسی به تمام تصاویر، تصاویر منتخب و Don’t Allow انتخاب کنید.
گزینه جدید Select Photos (تصاویر منتخب) باعث خواهد شد یک اپلیکیشن تنها تصاویر مورد نظر شما را ببیند و نه چیز دیگر. خوشمان آمد!
در نهایت، اپل یک گزینه بسیار هوشمندانه به اسم Precise Location (موقعیت دقیق) اضافه کرده است.
حالا هر اپلیکیشن که برای دسترسی به سرویس لوکیشن آیفون مجاز است، یک گزینه به اسم Precise Location دارد که به صورت پیشفرض روشن است.
اگر میخواهید به دلایل امنیتی موقعیت دقیق خود را از یک اپلیکیشن مخفی کنید، فقط کافی است این گزینه را غیرفعال کنید و در مقابل تنها تخمینی از موقعیت شما در اختیار اپلیکیشن قرار میگیرد.
یک گزینه مربوط به حریم خصوصی دیگر که جدید نیست ولی ممکن است در مورد آن فراموش کرده باشید، گزینهای برای حذف دادههای لوکیشن از تصاویر پیش از به اشتراکگذاری آنها است.
برای اپلیکیشن Photos تصاویری که میخواهید به اشتراک بگذارید را انتخاب کنید، سپس دکمه Share را فشار دهید و در بالای صفحه عبارت Options را خواهید داد.
روی آن ضربه بزنید و گزینه Location را غیرفعال کنید.
اپل در بهروزرسانیهای قبلی iOS تغییرات متعددی در بحث حریم خصوصی انجام داده بود، بنابراین گزینههای جدید فقط اصلاح و بهبود موارد قبلی هستند.
ولی همچنان از گزینههای جدید در سیستم عامل iOS 14 استقبال میکنیم.
سخن پایانی
سیستم عامل iOS اپل در تمام این سالها بارها به روزرسانی شده است تا قابلیتها و عملکردهای زیادی به آن اضافه و ظاهر این سیستم عامل بهتر شود و همه چیز امنتر باشد.
جدیدترین آنها یعنی سیستم عامل iOS 14 حتی با آن که این پتانسیل را دارد تا با استفاده از انواع ویجتها ظاهر iOS را کاملا تغییر دهد، ولی اصلا یک آپدیت قابل توجه و مهم نیست.
بنابراین، اضافه شدن ویجتهای جدید و App Library خوشایند است و فکر میکنیم صفحه Today باید از iOS 15 به بعد بیشتر به یک گزینه انتخابی تبدیل شود تا زمانی که بازنشستگی آن فرا برسد.
مرکز نوتیفیکیشن نیز میتوانست کمی بهتر باشد، در حالی که اپلیکیشن Photos باید در نهایت هوشمندتر شود و تصاویری را که تنبلی میکنید، برایتان مرتب کند.
شاید اپل بهتر باشد یک فکری به حال مدیریت فایل کند. کاربران کامپیوترهای ویندوزی به عنوان مثال بیشتر خوشحال خواهند شد اگر بتوانند فایلهای مورد نظر خود را به دستگاههای اپل بدون نیاز به دانلود آیتیونز انتقال دهند.
ما مسیری را که اپل با سیستم عامل جدید در پیش گرفته است دوست داریم و امیدواریم حتی سرانجام غول آمریکایی آپدیتهایی مانند ویجتهای کامل و گزینههای تغییر اپلیکیشن پیشفرض را اضافه کند.
با تاریخ رونمایی از آیفونهای جدید فاصله چندانی نداریم، بنابراین انتظار ما از بخش نرمافزاری آنها مشخص است و دلیلی نمیبینیم چرا نباید آیفونهای قدیمیتر خود را به سیستم عامل iOS بهروزرسانی نکنید.
در نهایت باید واقعا یک موضوع را تحسین کنیم، آپدیت iOS 14 در اختیار مدلهای گستردهای از آیفون قرار میگیرد که شروع آنها آیفون 6 ایکس است که سال 2015 به بازار آمد.
اپل به وعده خود یعنی انتشار بهروزرسانیهای نرمافزاری تا 5 سال عمل کرده است و با وجود تمام تلاشهایی که گوگل در سالهای اخیر انجام داده است، اپل تنها شرکتی به شمار میرود که تا به امروز موفق به انجام این کار شده است.
منبع: gsmarena.com