چرا مردم از پیام‌رسان‌های بومی استقبال نمی‌کنند؟

توسط افشین معتمدزاده
2 minutes read
چرا مردم از پیام‌رسان‌های بومی استقبال نمی‌کنند؟

طراحی پیام‌رسان بومی با کیفیت و امن یکی از خدمات پایه شبکه ملی اطلاعات است تا نظر کاربران را به شبکه‌های مجازی بومی جلب کند.

به گفته «عباس آسوشه»، دلیل عدم استقبال مردم از پیام‌رسان‌های بومی، کیفیت، سرعت و امنیت پایین آن‌ها است.

«عباس آسوشه» ضمن تاکید بر نیاز مردم به پیام‌رسان با کیفیت گفت: بر خلاف تصور مردم، شبکه ملی اطلاعات به معنی فضای مجازی نیست و این شبکه زیرساخت ارتباطی و اطلاعاتی فضای مجازی است و خدمات ارتباطی روی شبکه ملی اجرا می‌شوند.

لازم به ذکر است که از سال 1395 به بعد دو سند دیگر به سند اصلی شبکه ملی اطلاعات اضافه شده است که بر اساس آن خدمات جزئی‌تر لازم‌الاجرا هستند.

وی درباره الزامات قانونی شبکه ملی اطلاعات برای طراحی پیام‌رسان‌های بومی گفت: بر اساس برنامه‌هایی که در سند شبکه ملی اطلاعات تدوین شده است، این شبکه باید در درجه اول امکان دسترسی آسان کاربران به خدمات را ایجاد کند. علاوه بر این، تامین امنیت اطلاعات کاربری مردم از اصلی‌ترین ویژگی‌هایی است که شبکه ملی اطلاعات ملزم به رعایت آن است.

وی با اشاره به کیفیت پیام‌رسان‌های خارجی و تمایل مردم به استفاده از آن‌ها در مقابل پیام‌رسان‌های بومی گفت: انتظار مردم از پیام‌رسان‌ها این است که با کیفیت باشند، سرعت بالایی داشته باشند و امنیت اطلاعات آن‌ها را تضمین کنند. دلیل گرایش بیشتر کاربران به پیام‌رسان‌های خارجی مانند تلگرام و واتساپ، کیفیت بالای این اپلیکیشن‌ها است.

نکته مهمی که درباره پیام‌رسان‌های خارجی وجود دارد این است که به مرور زمان بر کیفیت آن‌ها افزوده شد و از ابتدا کامل و پرمخاطب نبودند. سرعت روند تکامل و پیشرفت پیام‌رسان‌هایی مانند تلگرام به دلیل خدمات و اختیاراتی است که به آن‌ها داده شده است و اگر بتوانیم اختیارات پیام‌رسان‌های بومی را افزایش دهیم و در ارائه خدمات با آن‌ها همکاری کنیم، می‌توانیم شاهد پیشرفت آن‌ها باشیم.

وی با تاکید بر اینکه زمان زیادی از تصویب سند شبکه ملی اطلاعات و تایید جزئیات آن از سوی رئیس‌جمهور می‌گذرد گفت: سرعت اجرای اجزای این شبکه باید بیشتر باشد و با تاکید مقام رهبری بر ضرورت اجرای این خدمات، همکاری مستمر بین وزارت اطلاعات و مرکز ملی فضای مجازی وجود دارد.

عباس آسوشه گفت: شبکه ملی اطلاعات متعلق به مردم است و لازم است با قرارگیری در جریان جزئیات اجرای این طرح، انتقادات و پیشنهادات خود را به گوش مسئولین اجرایی برسانند.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟