فهرست عنوانها
ماه مرداد به گوشیهای نوت سامسونگ تعلق دارد و امسال بهترین آنها گوشی گلکسی نوت 20 اولترا معرفی شده است. ترکیب آخرین دستاورهای سامسونگ با آن چه کاربران در سال 2020 انتظار دارند، این گوشی را به وجود آورده است.
رفتار سامسونگ با سری نوت در سال گذشته یک مرتبه رخ داد و دیگر تکرار نشد؛ دو گوشی گلکسی نوت 10 و نوت 10 پلاس از نظر مشخصات بسیار شبیه به یکدیگر بودند و کاربران تنها زمان انتخاب یکی از آنها اولویت را روی اندازه گوشی میگذاشتند.
دو گوشی Galaxy Note 20 Ultra و نوت 20 هر دو بزرگ هستند و اختلاف مشخصات بین آنها شبیه به تفاوت گوشی گلکسی اس 20 اولترا و گوشی گلکسی اس 20 پلاس، البته با شدت بیشتر است!
کوبیدن گوشی گلکسی Note 20 هدف ما نیست و در آینده به معایب و محدودیتهای آن گوشی رسیدگی میکنیم. توجه ما در این مطلب روی مدل اولترا است.
اولین چیزی که در این گوشی به چشم میآید، برآمدگی بسیار بزرگ دوربین است که مجددا شاهد بازگشت آن به گوشی گلکسی نوت 20 اولترا هستیم.
اکثر مشخصات این دوربین با اس 20 اولترا یکسان است، از جمله دوربین اصلی 108 مگاپیکسل و دوربین فوق عریض 12 مگاپیکسل.
ولی دوربین تلهفوتو پریسکوپ که تا بخشی مسئول اندازه قابل توجه برآمدگی دوربین به شمار میرود حالا یک حسگر 12 مگاپیکسل است که جای لنز مشابه 48 مگاپیکسل را در سری اس گرفته است.
نمایشگر نقطه قوت سری نوت است که مشابه با پنلهای نمایش سری اس 20 نرخ تازهسازی تصویر بالا دارد، ولی حالا با تنظیمات سازشی نرخ تازهسازی تصویر بهتر شده است و البته باید بگوییم روشنترین صفحه نمایش امولد است که تا به امروز دیدیم.
بدون شک، قلم اس پن حضور دارد و حالا موقعیت آن به سمت چپ جابهجا شده است. این قلم بهتر نیز شده است و تاخیر آن به 9 میلیثانیه (4 برابر کمتر در مقایسه با نوت 10) کاهش یافته است و اپلیکیشن Notes سامسونگ باعث میشود Google Keep را فراموش کنید.
تمام این مشخصات در یک بدنه با طراحی متفاوت قرار گرفته است که از یک فریم میانی استیل ضدزنگ تشکیل شده که قبلا آلومینیومی بود و همچنین سامسونگ از شیشه محافظ گوریلا گلس 7 (به اسم ویکتوس) استفاده کرده است تا مقاومت آن در برابر خراش و شکستن بیشتر باشد.
تکمیلکننده ظاهر این گوشی پنل پشتی مات است تا لک انگشت نیافتد، گرچه تنها مدل به رنگ برنزی چنین ویژگی دارد. مدل مشکی رنگ تمام براق است.
با این مقدمه با نقد و بررسی طولانی گوشی samsung galaxy note 20 ultra همراه روکیدا باشید. (برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ روی آنها کلیک کنید.)
مشخصات گوشی گلکسی نوت 20 اولترا سامسونگ:
- بدنه: 164.8 در 77.2 در 8.1 میلیمتر؛ شیشه جلو و شیشه عقب از نوع گوریلا گلس ویکتوس، فریم استیل ضدزنگ، ضدآب و گرد و غبار (تا حداکثر عمق 1.5 متر به مدت 30 دقیقه)؛ عرضه شده به رنگهای: برنزی، سفید و مشکی.
- نمایشگر: پنل نمایش داینامیک امولد 2 ایکس 6.9 اینچ، دقت 1440 در 3088 پیکسل، نسبت تصویر 19.3:9، تراکم پیکسلی 496 پیکسل درهر اینچ، پشتیبانی از استاندارد +HDR10، قابلیت نمایشگر همیشه روشن، نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز با دقت فول اچدی، 60 هرتز با دقت QHD
- چیپست: اگزینوس 990 (7 نانومتری پلاس) برای مدل جهانی، اسنپدراگون 865 پلاس کوآلکام (7 نانومتری پلاس) برای بازار آمریکا: هشت هستهای (2 هسته Mongoose M5 با سرعت کلاک 2.73 گیگاهرتز + 2 هسته کورتکس A76 با سرعت کلاک 2.5 گیگاهرتز و 4 هسته کورتکس A55 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز) برای مدل جهانی، هشت هستهای (1 هسته کریو 585 با سرعت 3.0 گیگاهرتز و 3 هسته کریو 585 با سرعت 2.42 گیگاهرتز و 4 هسته کریو 585 با فرکانس 1.8 گیگاهرتز برای مدل مخصوص بازار آمریکا، پردازنده گرافیکی Mali-G77 MP11 برای مدل جهانی و آدرنو 650 برای بازار آمریکا
- حافظه: 128، 256 یا 512 گیگابایت، رم 12 گیگابایت، حافظه UFS 3.1؛ درگاه کارت حافظه جانبی microSDXC (استفاده به جای سیم کارت دوم)
- سیستم عامل: اندروید 10، لانچر One UI 2.5
- دوربین عقب: حسگر اصلی عریض: 108 مگاپیکسل، ضریب اف f/1.8، 26 میلیمتری، اندازه حسگر 1/1.33 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، فوکوس خودکار تشخیص فازی (PDAF)، فوکوس خودکار لیزری، لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS)؛ دوربین تلهفوتو: 12 مگاپیکسل، گشادگی دریچه دیافراگم f/3.0، پریسکوپ 120 میلیمتری، اندازه پیکسل 1.0 میکرومتر، PDAF، OIS، زوم اپتیکال 5 برابر، زوم هیبریدی 50 برابر؛ دوربین فوق عریض: 12 مگاپیکسل، ضریب اف f/2.2، 13 میلیمتری، اندازه حسگر 1/2.55 اینچ، اندازه پیکسل 1.4 میکرومتر، فلاش الایدی، auto HDR، حالت عکاسی سراسرنما
- دوربین جلو: 10 مگاپیکسل، لنز f/2.2، 26 میلیمتری (عریض)، اندازه حسگر 1/3.2 اینچ، اندازه پیکسل 1.22 میکرومتر، PDAF پیکسل دوتایی، قابلیت تماس تصویری دوتایی، Auto HDR
- دوربین فیلمبرداری: دوربین عقب: 8k با نرخ 24 فریم بر ثانیه، 4k با نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه، فول اچدی با حالات 30، 60 و 240 فریم بر ثانیه، اچدی با نرخ 960 فریم بر ثانیه، فیلمبرداری با استاندارد +HDR10، ضبط صدای استریو، لرزشگیر الکترونیک مبتنی بر ژیروسکوپ و لرزشگیر اپتیکال تصویر؛ دوربین جلو: 4K@30/60fps و 1080p@30fps
- باتری: 4500 میلیآمپر ساعت، شارژ سریع 25 وات، پشتیبانی از استاندارد USB Power Delivery 3.0، شارژ سریع بیسیم با پشتیبانی از استاندارد Fast Qi و PMA، شارژ بیسیم معکوس 9 وات
- سایر مشخصات: حسگر اثرانگشت (زیر نمایشگر و اولتراسونیک)، شتابسنج، ژیروسکوپ، حسگر مجاورتی، قطبنما، فشارسنج؛ NFC؛ رادیو افام (تنها مدل با چیپست اسنپدراگون)؛ پشتیبانی از قابلیت wireless Dex سامسونگ، +ANT، بیکسبی، سرویس سامسونگ پی؛ قلم اس پن، تاخیر 9 میلیثانیه (استفاده از بلوتوث، شتابسنج، ژیروسکوپ).
بخشی از مشخصات گوشی samsung galaxy note 20 ultra باعث میشوند ابرو بالا بیاندازیم. مثلا ظرفیت باتری در مقایسه با اس 20 اولترا کمتر شده است و از شارژ سریع 45 وات پشتیبانی نمیشود.
افزایش روزبهروز بیشتر اختلاف سطح قدرت بین دو چیپست اگزینوس و اسنپدراگون موضوع دیگری است که نیمی از کاربران جهان نسبت به آن شاکی شدند.
بنابراین، باید اشاره کنیم ما در حال مدل بررسی مجهز به تراشه اگزینوس با پشتیبانی از شبکه 5G هستیم.
محتویات جعبه فروش گوشی galaxy note 20 ultra
تقریبا طبق سنت همیشگی سامسونگ، روی جعبه کارتونی مشکی رنگ گوشی گلکسی نوت 20 اولترا عبارت S Pen روی جعبه حک شده است.
عبارت کمتر براق «N20» با توجه به ظاهر مات جعبه یک کنتراست به وجود میآورد، در حالی که لبههای سطح بالای جعبه الگوهای نواری شکلی دارد تا به نمایشگر خمیده این گوشی اشاره کند.
داخل جعبه همچنین شارژر 25 وات را پیدا میکنید که از استاندارد USB PowerDelivery و همچنین PPS (مخفف Programmable Power Supply) پشتیبانی میکند.
کابل یواسبی C به C نیز طبیعتا داخل جعبه دیده میشود و کنار آن هدفونهای داخل گوشی AKG است. البته برخی کاربران که این گوشی را پیش خرید کرده بودند هدفون های تمام بی سیم گلکسی بادز لایو را دریافت میکنند.
با توجه به این که مدل تحت بررسی ما برای نقد است، نوکهای یدکی اس پن و ابزار تعویض آنها را نداشت. همچنین سرهای با اندازه مختلف برای ایربادها دیده نشد.
بدون شک، سامسونگ برای کاربران نهایی این ابزار جانبی را نیز قرار خواهد داد.
طراحی گوشی گلکسی نوت 20 اولترا
سری گلکسی نوت سامسونگ همیشه برای این که متفاوت با سری اس این شرکت به نظر برسند، یک زبان طراحی متفاوت دارند.
گوشی Galaxy Note 20 Ultra سامسونگ به این اصل احترام گذشته است و در مقایسه با ظاهر گردتر و معمولیتر Galaxy S20 Ultra همان گوشههای تیزتر جذابی را دارد که از این سری انتظار داریم.
زمانی که دو گوشی نوت را کنار یکدیگر قرار میدهید، تغییرات بارز در بخش طراحی مشهود است. حاشیه پایینی اندکی باریکتر است، بریدگی دوربین سلفی کوچکتر است و تمام.
نمایشگر اندکی خمیده باقی مانده است، به اندازه کافی تا طرفداران نمایشگرهای تخت را عصبی کند و استفاده از محافظ صفحه نمایش در بهترین حالت مانند یک سردرد باشد.
گوشی سامسونگ گلکسی نوت 20 اولترا آغازگر استفاده از گوریلا گلس ویکتور بود که در مقایسه با نسل 6 آن پیشرفتهایی داشته است تا کاربران امیدوار باشند دیگر نیاز به گلس صفحه نمایش نیست.
گرچه، این گوشی به همراه یک ورقه فویل پلاستیکی برای آرامش خیال بیشتر عرضه شده است.
نوت 20 اولترا تنها یک گوشی نوت نیست، بلکه صفت اولترا دارد و بعید است زمانی که به عقب آن نگاه میکنید، متوجه این موضوع نشوید.
مجموعه دوربین به قدری بزرگ و توی چشم است که هرگز مانند آن قبلا ندیدیم. با توجه به این که گوشی گوشی samsung note 20 ultra در مقایسه با اس 20 اولترا باریکتر است، این برآمدگی بیشتر است تا مقدار آن در مدل اس 20 اولترا 2.6 میلیمتر و این جا 2.2 میلیمتر باشد.
بنابراین، گوشی نوت جدید روی سطح صاف تخت قرار نمیگیرد که اگر بخواهید گوشی را روی میز بگذارید و طراحی کنید، ایدهآل نیست. یقینا خرید قاب محافظ را پیشنهاد میکنیم.
با وجود چنین صحبتهایی، طراحی مجموعه دوربین گوشی گلکسی نوت 20 اولترا در مقایسه با اس 20 اولترا به مراتب باکلاستر و پیچیدهتر است.
به عنوان مثال، خبری از عبارت زوم فضایی 100 برابر نیست، گرچه واقعا توی سر ما فرو نمیرود چرا سامسونگ باید در پرچمدار سری اس خود چنین قابلیتی را به کار میگرفت.
منفذ مستطیلی شکل منشور لنز پریسکوپ دایرهای شکل شده است تا شبیه به دو لنز دیگر باشد و هر سه دوربین حلقههای فلزی مشابه در اطراف خود به رنگ مشابه با بدنه گوشی دارند.
رنگ جدید امسال سامسونگ برنزی است. مدل به این رنگ یک ظاهر مات دارد که لمس آن نرم است و از دست ممکن است لیز بخورد، ولی با توجه به برآمدگی دوربین به این مقدار، میتوانید از آن برای گرفتن بهتر گوشی در دست استفاده کنید.
بزرگترین مزیت ظاهر مات پنل پشتی لک نیافتادن آن است و گوشی گلکسی note 20 ultra کاملا نسبتا تمیز میماند.
گرچه دو رنگ دیگر این گوشی چنین ویژگی را ندارند. مدلهای سفید و مشکی گلکسی نوت 20 از شیشه همیشگی براق استفاده میکنند.
در هر صورت، شیشه عقب هر سه مدل از جنس ویکتوس بوده و طبق انتظار این گوشی ضد آب است.
دو ورقه شیشه که قطعات داخلی را پوشاندهاند به کمک یک فریم میانی فلزی در جای خود محکم شدهاند که در گذشته جنس آن از آلومینیوم بود.
به گفته نمایندگان سامسونگ جنس آن از استیل ضد زنگ است و دلیلی برای شک به این ادعا نداریم.
فریم این گوشی تقریبا در بالا و پایین تخت است تا فکر کنید گوشی میتوانید صاف بایستید. خب، اندکی برآمدگی اس پن در پایین جلوی این اتفاق را میگیرد.
ضخامت فریم در طرفین حتی 2 میلیمتر نیست، به جز سمت راست که دکمه پاور و تنظیم حجم صدا قرار دارند و فریم برای جا دادن آنها پهن شده است.
اگر به یاد داشته باشید، غول کرهای در سری نوت 10 دکمه پاور را آزمایشی به سمت چپ انتقال داده بود و حالا به محل واقعی خود برگشته است.
البته این بحث وجود داشت که موقعیت این دکمه در خانواده نوت 10 تا حدی مرتبط با محل جایگاه اس پن در سمت راست گوشی بود و با توجه به باریک بودن طرفین این گوشی، امکان همزیستی بین آنها در یک طرف وجود نداشت.
حالا، دکمهها در سمت راست و اس پن در سمت چپ است. قلم اس پن از نظر ابعاد فیزیکی، وزن و همچنین ظاهر فرقی با نسل قبلی خود ندارد.
سامسونگ ادعا میکند باتری لیتیوم تیتانات این قلم ماندگاری شارژ تا 24 ساعت در حالت انتظار دارد که در سری نوت 10 این مقدار 10 ساعت بود.
با توجه به نبود تغییرات فیزیکی، احتمالا بهینهسازیها روی این قضیه تاثیر داشته است تا استفاده از یک باتری جدید.
ابعاد گوشی گلکسی نوت 20 اولترا 164.8 در 77.2 در 8.1 میلیمتر با وزن 208 گرم است تا در مقایسه با اس 20 اولترا 0.7 میلیمتر باریکتر و 14 گرم سبکتر باشد.
گوشی Find X2 Pro اوپو، P40 پرو پلاس هوآوی و Mi 10 Pro شیائومی همگی ضخامت 9 میلیمتر دارند و پرچمدار استثنائی اوپو تنها در مدل چرمی خود کمترین وزن را برابر با 200 گرم دارد.
در همین حین، گوشی Mi شیائومی از نظر وزن در حد نوت و گوشی هوآوی وزن مشابه 226 گرم با آیفون 11 پرو مکس دارد که از قضا به باریکی نوت سامسونگ است.
هدف ما از این حرفها این است که گوشی Galaxy Note 20 Ultra سامسونگ با توجه به کلاس خود یک گوشی باریک و سبک است.
گرچه، این گوشی در مقایسه با تمامی رقبای خود پهنتر است، البته جز آیفون (حواشی ضخیم اطراف نمایشگر آیفون که یادگار طراحی سال 2017 است، بلای این گوشی در این مقایسه است).
نوت 20 اولترا با توجه به پهنای 77.2 میلیمتر خود مناسب کار با یک دست نیست.
نمایشگر گوشی گلکسی نوت 20 اولترا
گوشی samsung galaxy note 20 ultra از بهترین دستاورهای فناوری نمایشگر استفاده میکند. این گوشی نمایشگری از نظر دقت، نرخ تازهسازی تصویر، روشنایی و بازتولید رنگ عالی دارد.
گوشی نوت 20 اولترا با توجه به ابعاد 6.9 اینچی خود، بزرگترین گوشی نوت تا به امروز است و 0.1 اینچ از گوشی گلکسی نوت 10 پلاس پارسال بزرگتر است.
دقت 1440 در 3088 پیکسل این نمایشگر در کنار نسبت تصویر عجیب 19.3:9 قرار میگیرد که از این نظر بین نسبت تصویر 19:9 نوت 10 و 20:9 اس 20 بوده و. تراکم پیکسلی نیز 496 پیکسل در هر اینچ است.
با یک پنل نمایش 2 ایکس امولد داینامیک روبرو هستیم که ممکن است به ویژه نام خوبی نداشته باشد، ولی این اسمی است که سامسونگ با توجه به نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز پنل نمایش خود انتخاب کرده است (2 ایکس (برابر) نرخ تازهسازی تصویر بیشتر در مقایسه با پنلهای استاندارد 60 هرتز).
نرخ نمونهگیری لمس نیز 240 هرتز است تا تشخیص ورودی لمس سریعتر انجام شود. نکتهای که از زمان این پنل نمایش با سری اس 20 فرق نکرده است، محدودیت استفاده از دقت 1440p با فقط حالت 60 هرتز است.
برای استفاده از حالت 120 هرتز باید به دقت فول اچدی پناه ببرید.
اما این مرتبه، تنظیمات 120 هرتز ثابت نیست، یعنی اگر از حالت سازشی (Adaptive) استفاده کنید، حداکثر نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز خواهد بود و سپس پنل نمایش بسته به محتوای روی آن این مقدار را به صورت پویا تنظیم خواهد کرد.
ما چنین رفتاری را در سایر گوشیهای با نرخ تازهسازی تصویر بالا دیده بودیم و نتیجه آن به هرحال کمک به ماندگاری شارژ باتری است، چون به هرحال زمان تماشای یک فیلم با نرخ 30 فریم به ثانیه به تازهسازی 120 مرتبه در یک ثانیه نیاز ندارید، ولی عمر باتری بهای چنین خودخواهی شما است.
گرچه باید دقت کنید، گوشی گلکسی نوت 20 اولترا این تنظیمات را با اختلافهای 1 هرتز انجام نمیدهد. شرکت Samsung Display ادعا میکند از 10 هرتز برای تصاویر ثابت، 30 هرتز برای اپلیکیشنها شدیدا متنی (مانند ایمیل)، 60 هرتز برای ویدئو و 120 هرتز برای بازیها استفاده کرده است.
بنابراین این سیستم سازشی ظاهرا در مقایسه با سایر گوشیها تنظیمات ظریف بیشتری دارد، ولی همچنان در اکثر اوقات روی حالت 60 و 120 هرتز است.
ما یک اپلیکیشن داریم که دقت فعلی و نرخ تازهسازی تصویر را براساس آن چه که اندروید گزارش میدهد، میخواند و آن را روی صفحه به ما نشان میدهد.
ظاهرا گوشی گلکسی نوت 20 اولترا، مبنای انتخاب نرخ تازهسازی را روی یک سری عوامل میگذارد و نمیتوانیم ادعا کنیم صحبتهای بعدی ما فهرست کاملی از آنها است.
به عنوان شروع، اگر دائما با نمایشگر با ضربه آهسته روی آن و کشیدن دست روی صفحه تعامل برقرار کنید، حالت 120 هرتز را حفظ خواهد کرد.
اگر آن را روی میز بگذارید یا فقط زمانی که به دست گرفتید چند ثانیه به صفحه خیره شوید، به روی حالت 60 هرتز خواهد رفت و مجددا با لمس صفحه به 120 هرتز بر میگردد.
به اندازه کافی عجیب است که براساس قرائت شتابسنج افزایش نرخ تازهسازی تصویر انجام نمیشود، ولی زمانی که گوشی را از روی میز بر میدارید احتمال این که بخشی از نمایشگر آن را لمس کنید وجود دارد، بنابراین 120 هرتز فعال میشود.
این رفتاری است که میتوانید در تمام بخشهای محیط کاربری و همچنین اکثر اپلیکیشنها از جمله اینستاگرام، فیسبوک و مرورگرها (ما کروم، فایرفاکس و مرورگر خود سامسونگ را تست کردیم) انتظار داشته باشید.
سپس یک رفتار عجیب و خاص اپلیکیشنها دیده میشود. بازیها ظاهرا رفتار دیگری را در پیش میگیرند.
به عنوان مثال، بازیهای Pac Man، Sky Force Reloaded، 1945 Air Force و Dead Trigger 2 نمایشگر را روی حالت 120 هرتز نگه داشتند.
ولی نسخه 1.01 بازی Alto’s Odyssey که قادر به اجرا با نرخ تازهسازی تصویر بالا است، در گوشی اولترا 60 هرتز اجرا شد و مشابه آن را زمان اجرای بازی Real Racing 3 دیدیم که در گوشی رد مجیک 5G نوبیا با 144 فریم در ثانیه اجرا شد.
طبیعتا، دو بازی پابجی و ندای وظیفه بالاتر از 60fps اجرا نمیشود و فورتنایت محدود به 30 فریم بر ثانیه است، بنابراین گوشی گلکسی نوت 20 اولترا برای این دو بازی نمایشگر را روی حالت 60 هرتز حفظ کرد.
نمایاب دوربین روی 60 هرتز قفل است (حتی برای حالت فیلمبرداری فول اچدی با نرخ 120 فریم بر ثانیه)، در حالی که منو تنظیمات دوربین به همراه سایر منوها 120 هرتز را نشان دادند.
با این حال، ویدئوهای فول اچدی 120 هرتزی که روی گوشی Galaxy Note 20 Ultra سامسونگ ضبط میشوند، حالت 120 هرتز را فعال میکنند.
ویدئوهای 120fps آنلاین نیز که اکثرا کلیپهای گیمپلی هستند، چنین سرنوشتی دارند.
جدا از آن، اپلیکیشنهای پخش ویدئو یک متغیر خاص خود به اسم HDR داشتند. اگر در حال پخش ویدئوهای SDR در پلیر خود گوشی، یوتیوب، نت فلیکس یا آمازون پرایم ویدئو باشید، گوشی همیشه به تغییر نرخ تازهسازی تصویر براساس لمس که بالا توضیح دادیم احترام میگذارد.
بنابراین، زمانی که در حال تماشای یک ویدئوی تمام صفحه هستید، آهسته روی صفحه ضربه بزنید، به دلایل نامشخص روی حالت 120 هرتز خواهد رفت.
گرچه، اگر یک ویدئو HDR پخش کنید، نمایشگر تا زمانی که کلیپ روی صفحه نشان داده شود روی حالت 60 هرتز قفل است، حتی در یوتیوب که یک نمای بندانگشتی از ویدئو در پایین صفحه قرار میگیرد.
سپس به رفتار حسگر مجاورتی میرسیم. اگر آن را به کار بگیرید، گوشی حالت 120 هرتز را فعال خواهد کرد و معمولا در این حالت به مقدار طولانی باقی میماند.
برای این که مجددا به حالت 60 هرتز برگردید، باید نمایشگر را لمس کنید و رفتار گوشی شبیه به این است که «5 ثانیه بدون این که من واکنشی نشان دهم» صبر کنید.
این موضوع بیشتر یک نوع باگ به نظر میرسد تا قابلیت و احتمالا در بهروزرسانی بعدی گوشی samsung note 20 ultra تغییر خواهد کرد.
تنها چند مرتبه بود که توانستیم نرخ تازهسازی تصویر پایینتر از 60 هرتز را شناسایی کنیم.
اولین مرتبه فاصله زمانی 2 یا 3 ثانیهای است که نور صفحه کم میشود، ولی گوشی هنوز قفل نیست. در این حالت نرخ تازهسازی تصویر 15 هرتز است.
مورد دیگر زمان باز کردن یوتیوب در یک مرورگر است. در این حالت، زمانی که روی گزینههای مختلف آهسته ضربه میزنید طبق توضیح بالا همه چیز 120 هرتز است، ولی زمانی که یک ویدئو را پخش میکنید به 48 هرتز کم میشود که خدا علت آن را میداند و بس.
خوب به تستهای همیشگی نمایشگر برسیم. بدون شک، در مورد میزان روشنایی گوشی گلکسی نوت 20 اولترا چیز غیرعادی وجود ندارد.
زمانی که حالت تنظیم نور صفحه را روی حالت Adaptive Brightness قرار دادیم و گوشی زیر نور مستقیم خورشید بود، حداکثر روشنایی به 1024 نیت رسید که خارقالعاده است.
این مقدار 130 نیت بیشتر از نمایشگر گوشی اس 20 اولترا، 150 نیت بیشتر از پنل نمایش خیرهکننده Find X2 Pro اوپو و 200 نیت بیشتر از گوشی آیفون 11 پرو است.
اگر نور صفحه را به صورت دستی فعال کنید، این مقدار به 500 نیت میرسد که دستاورد جدیدی برای سامسونگ است که معمولا این مقدار کمی بالاتر از 400 نیت یا زیر آن بود.
تیم بازاریابی سامسونگ صحبت از حداکثر روشنایی 1500 نیت میکند و شک نداریم اگر مساحت کمتری از صفحه نمایش را روشن کنیم، به این مقدار دست پیدا خواهیم کرد.
محض خنده، ما از یک مستطیل سفید که 10 درصد نمایشگر را پوشانده بود (مقدار همیشگی تستهای ما 75 درصد است) استفاده کردیم و به عدد 1360 نیت رسیدیم.
این مقدار نیت بیشتر زمان بازپخش ویدئوهای HDR فید است، گرچه حتی اکثر اپلیکیشنهای که بخش زیادی از نمایشگر را میپوشانند نور صفحه را بسیار بالا میبرند.
در مورد دقت رنگ در حالت پیشفرض Vivid نمایشگر، میانگین DeltaE برابر با 3.0 را برای فضای رنگ DCI-P3 اندازه گرفتیم که فوقالعاده دقیق نیست، ولی قابل قبول است.
مهمتر از آن، نقطه سفید نسبتا دقیق با تنها کمترین مقدار تغییر رنگ آبی است. این مشکل را میتوان با تغییر اسلایدر دمای رنگ به سمت تنظیمات متوسط گرم رفع کرد تا deltaE تقریبا 1 برابر رنگ سفید و به طور متوسط 2.9 به دست آید.
اگر تنظیمات دمای رنگ را روی گرمترین بگذاریم، رنگ سفید سریعا به زرد تمایل پیدا میکند و متوسط dE2000 به 3.8 افزایش مییابد.
از طرف دیگر، حالت Natural برای بازتولید دقیق فضای رنگ sRGB تنظیم شده است. این حالت بسیار دقیق است و توانستیم dE2000 برابر با 1.2 را به دست آوریم.
عمر باتری گوشی سامسونگ گلکسی نوت 20 اولترا
گوشی Galaxy Note20 Ultra مجهز به یک باتری 4000 میلیآمپر ساعت است تا در مقایسه با اس 20 اولترا 500 میلیآمپر ساعت ظرفیت آن با وجود سختافزار تقریبا مشابه، کمتر باشد.
گوشی گلکسی اس 20 پلاس با یک نمایشگر اندکی کوچکتر از گوشی نوت، باتری مشابه با آن دارد. حالت تنظیم سازشی نرخ تازهسازی تصویر باید به عمر باتری کمک کند تا تنها در صورت نیاز نمایشگر روی 120 هرتز قرار گیرد.
ما گوشی را در هر دو حالت تست کردیم، ولی باید کمی توضیح دهیم. در حالت Adaptive، اسکریپت مرورگر ما دائما روی حالت 120 هرتز بود و به عقیده ما به شرایط مشابه در دنیای واقعی بیشتر نزدیک است، چون احتمالا اکثر اوقات اسکرول میکنید تا این که خیره به یک صفحه باشید.
در مورد تست ویدئو، نمایشگر روی حالت 60 هرتز است، چون منطقی است به این نوع محتوا خیره شوید. نتیجه تست در بخش تماس صوتی اینترنت تقریبا مشابه با آمار به دست آمده در تست باتری گوشی گلکسی اس 20 اولترا است.
نتیجه واقعا خوبی از گوشی که 10 درصد باتری کوچکتری دارد. ماندگاری شارژ باتری در تست گردش در اینترنت 11:31 ساعت بود که یک ساعت بیشتر از اس 20 اولترا (در حالت 120 هرتز) و 40 دقیقه بیشتر از اس 20 پلاس (در حالت 120 هرتز) بود تا واقعا خوب باشد.
گوشی گلکسی نوت 20 اولترا با آن که کاملا روی حالت 120 هرتز بود، امتیازهای بهتری به دست آورد. این آمار را میتوانیم به کارآمدی توان مصرفی بهتر پنل نمایش جدید نسبت دهیم.
نتیجه تست بازپخش ویدئو آمار نه چندان هیجانانگیز 13:05 ساعت بود که در حد 12:55 ساعت اس 20 اولترا و 13:30 ساعت مدل اس 20 پلاس در حالات 120 هرتز آنها، قرار میگیرد.
این نتیجه ما را شگفتزده کرد، چون تصور میکردیم این تست از تنظیم پویای نرخ تازهسازی تصویر سود خواهد برد، چون نمایشگر روی حالت 60 هرتز قرار میگیرد.
اگر بخواهیم حدس بزنیم، باید بگوییم پشت صحنه اتفاقهایی میافتد، ولی مطمئن نیستیم.
سپس زمانی که از حالت استاندارد نرخ تازهسازی تصویر استفاده کردیم (ولی دقت نمایشگر را روی فول اچدی گذاشتیم تا تاثیر نرخ تازهسازی جدا شود)، نتیجه تستهای گردش در وب و بازپخش ویدئو به ترتیب 3 و بیش از 4 ساعت بهتر شد.
برای این که همه چیز کامل باشد، ما همچنین دو تست مربوط به روشن بودن صفحه نمایش را در دقت کامل 1440p نیز انجام دادیم.
در بخش گردش در وب نتیجه 13:40 ساعت بود تا به حالت استاندارد 60 هرتز و دقت فول اچدی نزدیکتر باشد تا 120 هرتز و دقت 1080p.
این مقدار از تست اس 20 اولترا تحت همین شرایط 1:32 ساعت و از اس 20 پلاس 40 دقیقه بیشتر بود. از طرف دیگر، نتیجه 15:01 ساعت در تست بازپخش ویدئو تقریبا 2 ساعت از اس 20 و حالت 60 هرتز و دقت 1440p بیشتر است.
تمام این آمار نشان میدهد حالت تنظیم پویای نرخ تازهسازی در گوشی گلکسی نوت 20 اولترا تفاوت زیادی در ماندگاری شارژ باتری ایجاد نمیکند. البته یقینا عمر باتری در دنیای واقعی متفاوت و تا حد زیادی وابسته به نحوه استفاده کاربر از گوشی است.
سرعت شارژ گوشی Galaxy Note 20 Ultra طبق وعده سامسونگ نبود. شارژ باتری پس از 30 دقیقه با شارژر 25 وات داخل جعبه فروش به 42 درصد میرسد (کمتر از قول بیش از 50 درصد).
به عنوان مثال، گوشی وان پلاس 8 پرو، پس از همین مدت زمان 63 درصد شارژ میشود و آمار دو گوشی Mi 10 Pro 5G و P40 Pro هوآوی به ترتیب 77 و 80 درصد است.
هیولای اوپو یعنی گوشی Find X2 Pro پس از این مدت 95 درصد شارژ میشود و نتیجه تست گوشی اکسپریا 1 II سونی 42 درصد است و حتی شارژ باتری آیفون 11 پرو اپل پس از نیم ساعت به 50 درصد میرسد.
برای شارژ کامل گوشی samsung galaxy note 20 ultra باید 1:23 ساعت صبر کنید که سریعتر از گوشی اکسپریا (1:51 ساعت) و آیفون (2 ساعت) است.
گوشی نوت 20 اولترا برخلاف دو گوشی اس 20 اولترا و نوت 10 پلاس از شارژ سریع 45 وات پشتیبانی نمیکند.
با توجه به تجربه ما که استفاده از آن روی سرعت شارژ تاثیر قابل توجهی نمیگذارد، شک داریم کسی دلش برای آن تنگ شود. با این حال، تصمیم سامسونگ برای حذف این قابلیت عجیب است.
اگر دوست داشته باشید گوشی نوت 20 اولترا را به صورت بیسیم نیز میتوانید شارژ کنید. سامسونگ میگوید این گوشی از فناوری Fast Wireless Charging 2.0 با پدهای سازگار پشتیبانی میکند و میتواند خروجی توان 10 وات یا بیشتر داشته باشد.
طبق فهرست کنسرسیوم شارژ بیسیم (Wireless Power Consortium)، گوشی Note 20 Ultra سامسونگ برای Basic Power Profile (4.4 وات) تایید شده است، ولی گوشیهای قبلی گلکسی که از شارژ بیسیم سریع پشتیبانی میکردند نیز به این حالت بودند.
ظاهرا، شارژ سریعتر خارج از مشخصاتی است که این کنسرسیوم آماده به تایید آن است.
نوت جدید از استاندارد Wireless PowerShare نیز پشتیبانی میکند تا بتوانید با قرار دادن سایر دستگاهها روی پنل پشتی این گوشی، آنها را شارژ کنید.
حداکثر سرعت شارژ 9 وات است و تنها زمانی که باتری گوشی نوت بالاتر از 30 درصد باشد این امکان وجود دارد.
تست بلندگو
گوشی گلکسی نوت 20 اولترا سامسونگ بلندگوهای استریو دارد که از یک بلندگوی اختصاصی در پایین و بلندگوی مکالماتی در بالا تشکیل شده است.
بلندگوی مکالماتی نقش کانال چپ صوتی را هنگام نگه داشتن گوشی به حالت افقی دارد، ولی جای این دو کانال اگر لازم باید عوض میشود.
خروجی صدای این دو بلندگو نیز شبیه نیست و بلندگوی مکالماتی از نظر پاسخ فرکانس پایین و بلندی حجم صدا کمی پایینتر قرار میگیرد.
گوشی samsung galaxy note 20 ultra در تست بلندگوی ما از نظر بلند بودن حجم صدا امتیاز خوب را به دست آورد، کمی پایینتر از نوت 10 پلاس و خانواده اس 20.
پاسخ فرکانس با متعادلتر است و بلندگو مانند اعضای اس 20 برای پخش صداهای با فرکانس بالا و حروف با صدا تنظیم شده است.
بخش نرمافزاری گوشی گلکسی نوت 20 اولترا: لانچر OneUI 2.5 و اندروید 10
گوشی نوت 20 اولترا یک نسخه بهروزرسانی شده لانچر OneUI شرکت کرهای را به کاربران معرفی میکند که نسخه 2.5 باشد، گرچه در گوشیهای قبلی گلکسی حداکثر نسخه 2.1 را دیده بودیم.
البته این جمله به معنای اختلاف فاحش بین این دو نسخه نیست. به هرحال، بنیاد هر دو را اندروید 10 تشکیل داده است.
همانطور که قبلا در اخبار روکیدا گفتیم، سامسونگ اعلام کرده است دستگاههای ردهبالای این شرکت از جمله سری نوت تا 3 بهروزرسانی سیستم عامل اندروید را دریافت میکنند که جای استقبال دارد.
بنابراین، زمانی که اندروید 11 چند هفته بعد منتشر شود (و گوشی نوت تقریبا مارس 2021 آن را دریافت کند)، این اولین بهروزرسانی مهم خواهد بود و چرخه بهروزرسانی سیستم عامل گوشی Note 20 Ultra در اواخر 2020 (یا واقعگرایانهتر نگاه کنیم اوایل 2023) با اندروید 13 تمام میشود.
لانچر OneUI سامسونگ بسیار محبوب است. ویژگیهایی مانند حالت تمام تیره سیستمی و مسیریابی با ژستهای حرکتی بارها معرفی شدند.
ولی نکتهای که جالب بود فعال نبودن آنها به صورت پیشفرض بود.
استفاده از حسگرهای بیومتریک در گوشی گلکسی نوت 20 اولترا برای حفاظت از حریم خصوصی به دو شکل امکانپذیر است یعنی حسگر اثرانگشت و قابلیت شناسایی چهره.
حتی با وجود این که زمان استفاده از حسگر اثرانگشت مشکلی نداشتیم، ولی به نظر ما همچنان حسگرهای اولتراسونیک سامسونگ از نظر سرعت و قابلیت اعتماد در حد انواع اپتیکال رقبا نیست.
اگر از این حسگر خوشتان نمیآید، میتوانید از قابلیت تشخیص چهره استفاده کنید که راحتتر است (البته با سطح امنیت کمتر) و از حسگر اثرانگشت در برنامههای مدیر پسورد و بانکداری.
تشخیص تفاوتهای بین رابط کاربری OneUI 2.5 و نسخه قبلی آن خیلی سخت است تا جایی که بگوییم از هر نظر شبیه به نسخههای قبلی است.
Edge panels یک قابلیت قدیمی و شناخته شده است که در گوشی Galaxy Note 20 Ultra طراحی جدیدی پیدا کرده است، سرانجام یک تغییر در OneUI 2.5!
آیکونها در صفحات حالا بزرگتر هستند، اسامی صفحه به مرکز انتقال داده شده است و تمام شد.
کارکرد این قابلیت تغییر نکرده است و به کمک آن میتوانید با کشیدن دست روی صفحه از طرفین به اپلیکیشنها، اعمال، ابزار و موارد گوناگون دیگر دسترسی سریع داشته باشید.
میتوانید انتخاب کنید موقعیت آن در کدام طرف صفحه باشد و همچنین موقعیت آن را در امتداد لبه گوشی تنظیم کنید.
در زیر منو Edge screen همچنین قابلیت Edge lighting را پیدا میکنید که میتواند با دریافت نوتفیکیشن جدید به یک رنگ خاص در بیاید.
قابلیت Nearby Share که به عنوان یک قابلیت جهانی به اشتراکگذاری در اندروید از سوی گوگل چند هفته قبل معرفی شد، در این گوشی و به صورت تئوری هر دستگاه اندرویدی با اندروید 6 به بالا حضور دارد.
فقط زمان معرفی این قابلیت مصادف شده است با معرفی گوشیهای نوت و سامسونگ از این فرصت برای تبلیغ آن استفاده کرد.
قابلیت قدیمی به اشتراکگذاری تنها با دستگاههای گلکسی نیز وجود دارد.
قابلیت Quick Share جدیدترین نام سامسونگ برای راهحل به اشتراکگذاری فایل این شرکت است که از بلوتوث برای شناسایی دستگاههای دیگر و از وایفای دایرکت برای انتقال فایل استفاده میکند، گرچه تنها برای گوشیهای سامسونگ عمل میکند.
آخرین مرتبه که ما بررسی کردیم، در گوشی نوت 3 نیز امکان استفاده از آن به کمک قابلیت Quick Connect وجود دارد.
قابلیت جالب دیگر Music Share نام دارد که با بلوتوث 5 فعال میشود و به کاربر اجازه میدهد گوشی گلکسی را به یک بلندگوی بلوتوثی وصل کند و از گوشی به عنوان یک هاب برای گوشیهای دیگر استفاده کند تا به بلندگو وصل شوند.
سامسونگ در دو گوشی گلکسی نوت 20 همچنین اپلیکیشن یادداشتبرداری خود را متحول کرده است.
یادداشتنویسی روی یک فایل PDF یکی از قابلیتهای مهم اپلیکیشن Notes این شرکت است، ولی همچنین میتوانید یادداشتهای خود را به این فرمت، پاورپوینت یا فایلهای معمولی doc خروجی بگیرید.
یک قابلیت جدید در مجموعه امکانات این اپلیکیشن توانایی سینک کردن صداهای ضبطشده با یادداشتهای نوشتهشده است.
قابلیت تشخیص دستخط نیز به خوبی همیشه است، ولی اپلیکیشن Notes حالا میتواند خودکار دستنوشتههای شما را مرتب کند.
در نهایت و شاید مهمترین قابلیت اپلیکیشن Samsung Notes این است که بین تمام دستگاههای شما از جمله کامپیوترهای با ویندوز 10 همگام میشود که طبق گزارشها کاربران زیادی تقاضای این قابلیت را داشتند.
بخش سختافزاری
همانطور که در مورد مدلهای ردهبالای سامسونگ قبلا دیده بودیم، گوشی گلکسی نوت 20 اولترا از نظر استفاده از چیپست در دو مدل وارد بازار شده است که در هر بازار فقط یکی از آنها پیدا خواهد شد.
مدل با چیپست اسنپدراگون 865 پلاس برای بازارهای آمریکا شمالی، کره جنوبی، ژاپن و چین و امریکا در نظر گرفته شده است.
سایر مکانها مانند اروپا، هند، برزیل یا استرالیا باید با چیپست اگزینوس 990 کنار بیایند که گوشیهای اس 20 مجهز به آن بودند.
شکایت کاربران دسته دوم خرید یک محصول با قدرت کمتر یا حتی قیمت بیشتر بوده است. به نظر ما فلسفه سامسونگ در توجه به این موضوع این است «همین که هست، چه بخواهید، چه نخواهید!»
علاوه بر این، این گوشی به دو مدل 5G و 4G وارد بازار شده است که مدل تحت بررسی ما با چیپست اگزینوس 990 و از نوع 5G با 12 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی است.
عملکرد سختافزاری گوشی Galaxy Note 20 Ultra در بنچمارکها در حد یک پرچمدار بوده، ولی در مقایسه با سایر اعضای این کلاس پایینتر است.
گوشی نوت با تراشه اگزینوس در بخش تک هسته بنچمارک Geekbench در مقایسه با دستگاههای با تراشه اسنپدراگون 865 کمی کندتر است، ولی اگر اسنپدراگون 865 پلاس را در نظر بگیریم اختلاف اوج میگیرد.
با این حال، گوشی گلکسی نوت 20 اولترا در مقایسه با گوشی P40 پرو هوآوی و چیپست کرین آن 13 درصد امتیاز بالاتری به دست میآورد.
گرچه، این برتری در بخش چند هسته این بنچمارک از دست میرود که تمام گلکسیها عقب میافتند. حتی تبلت گلکسی تب اس 7 پلاس با چیپست اسنپدراگون 865 پلاس امتیازی در خور این چیپست نمیگیرد تا ظاهرا محدودیتهایی روی سختافزار اعمال شده باشد.
قابل توجه است، نتایج گوشی samsung galaxy note 20 ultra اندکی در مقایسه با اس 20 اولترا کمتر است، روندی که در بنچمارکهای بعدی ادامه دارد.
بنچمارک انتوتو چنین چیزی را اثبات میکند که گوشی اس 20 اولترا 6 هزار امتیاز بیشتر از نوت 20 اولترا به دست میآورد!
این اختلاف فاحش به کنار، تمام گوشیهای گلکسی (با چیپست اگزینوس) که ما تست کردیم در انتهای نمودار جا خوش میکنند.
گوشی راگ فون 3 یا چیپست اسنپدراگون 865 پلاس امتیاز به مراتب بهتری به دست میآورد، ولی دستگاههای با اسنپدراگون 865 نیز بهتر ظاهر میشوند.
به بنچمارکهای گرافیکی که میرسیم، گوشی گلکسی نوت 20 اولترا امتیاز قابل احترام، گرچه کاملا معمولی به دست میآورد که هرگز در جنگ برای قرارگیری در بالای جدول کافی نیست.
زمانی که به مدت طولانی و سنگین از گوشی گلکسی نوت 20 اولترا استفاده میکنید، داغ میشود. Thermal throttling واضح است که نتیجه آن امتیازهای به مراتب کمتر پس از تکرار بنچمارکها است.
ما یک تست CPU throttling را اجرا کردیم و شاهد کاهش تدریجی عملکرد گوشی در 20 دقیقه ابتدایی به 80 درصد حداکثر آن و سپس به 70 درصد بودیم، سطحی که از این به بعد قدرت پردازنده در آن حد نگه داشته میشود.
به طور کلی، خیلی سخت میتوانیم قدرت سختافزاری گوشی Galaxy Note 20 اولترا سامسونگ را استثنائی بدانیم، البته این حرفها برای مدل با تراشه اگزینوس است.
بدون شک، گوشی از نظر انجام کارها سریع و روان است و شما را منتظر نگه نمیدارد. ولی از نظر قدرت بهترین گوشی فعلی بازار نیست در حالی که گوشی نوت باید بهترین باشد.
قلم اس پن مشابه، ولی بهتر
S Pen گوشی گلکسی نوت 20 اولترا همان قلم خانواده نوت 10 است. به عبارت دیگر، خود قلم فرقی نکرده، ولی تجربه کار با آن به مراتب بهتر شده است.
سامسونگ مانور تبلیغاتی زیادی روی بهبود تاخیر این قلم در نوت 20 اولترا داشته است، گرچه ممکن است مقدار 9 میلیثانیه در این گوشی در مقایسه با 42 میلیثانیه نوت 10 از نظر اعدادی زیاد نباشد، ولی این اختلاف در دنیای واقعی و استفاده از اس پن، روی تجربه نهایی کاربر بسیار تاثیر میگذارد.
این تاخیر نتیجه استفاده از نرخ تازهسازی تصویر بالا 120 هرتز و نرخ نمونهگیری لمس 240 هرتز و ویژگی است که سامسونگ آن را «پیشبینی نقطه هوش مصنوعی» (AI Point Prediction) گذاشته است که گوشی براساس مسیر ورودی قلم شما پیشبینی میکند نقطه بعدی را کجا بگذارد.
مدل غیر اولترا نوت 20 از این نظر عالی نیست و تاخیر آن 2 میلیثانیه است. بنابراین این بحث هوش مصنوعی باید این جا نقش داشته باشد، چون سختافزار قلم ظاهرا با متفاوت با قلم خانواده نوت 10 نیست.
ویژگی جدید دیگر اس پن در گوشی نوت 20 اولترا سامسونگ (که در مدل معمولی نیز دیده میشود) اعمال Anywhere (مختص به همهجا) است.
سامسونگ در نوت 10، با مجهز کردن اس پن با یک خازن، یک ژیروسکوپ و یک شتابسنج اصطلاحا «فعال» کرد.
بنابراین کاربر از راه دور با استفاده از قلم در هوا میتوانست کارهای مختلف انجام دهد. به عنوان مثال میتوانید از این قلم برای کار با دوربین، اپلیکیشن گالری، موزیک پلی و حتی پاور پوینت (به هرحال با یک دستگاه با تمرکز روی بهرهروی روبرو هستید) استفاده کنید.
اما این حرکات در هوا و فشار دادنهای دکمه اس پن تنها در نوت 9 و نوت تنها روی اپلیکیشنهای خاصی جواب میداد تا کارهای از قبل تعیینشده انجام شود و بنابراین به نوعی اعمال «somewhere» (مختص به مکان خاص) بودند.
در نوت 20، این اعمال همهجا کار میکنند، گرچه نه الزاما به این معنا که بخواهید از آنها استفاده کنید.
از 5 اعمال جدیدا معرفی شده، سه تا از آنها برای مسیریابی: برگشت به عقب، اپلیکیشنهای اخیر و رفتن به صفحه هوم هستند.
ما هنوز در این فکر هستیم چرا باید با تکان دادن اس پن در هوا برای مسیریابی در گوشی خود استفاده کنید، ولی شاید خلاقیت ما ته کشیده است.
سپس به دو قابلیت Smart Select و Screen Write میرسیم که از منو Air Command به راحتی در دسترس هستند، این منو به محض بیرون آوردن اس پن یا فشار دادن دکمه قلم ظاهر میشود.
از طرف دیگر، میتوانید هرکدام از این اعمال همهجا را به عملکردی که خودتان انتخاب میکنید اختصاص دهید یا میتوانید از آن برای باز کردن هر اپلیکیشن دلخواه روی گوشی استفاده کنید که میتواند مفید باشد.
علاوه بر این، میتوانید هر عمل را به صورت فردی غیرفعال کنید.
قابلیت یادداشتنویسی با خاموش بودن صفحه وجود دارد که پس از نوشتن یادداشت در این حالت میتوانید آن را به نمایشگر همیشه روشن سنجاق کنید یا برای بررسی در آینده ذخیره کنید.
زمانی که گوشی از قفل خارج است و قلم را بیرون میآورید، منو Air Command ظاهر میشود (این تنظیمات پیشفرض است و میتوانید آن را خاموش کنید).
چند میانبر از پیش تنظیم شده وجود دارد که میتوانید آنها را سفارش کنید و میتوانند قابلیتهای اس پن یا میانبرهایی برای اپلیکیشنهای مختلف باشند.
یکی از کاربردهای اصلی اس پن عکس گرفتن از صفحه نمایش به صورت پیشرفته است.
قابلیت Smart Select به شما اجازه میدهد تصاویر با اشکال مختلف از صفحه بگیرید، متن را از آنها استخراج کنید یا آنها را به صفحه سنجاق کنید.
از طرف دیگر، میتوانید انیمیشنهای گیف کوتاه درست کنید. قابلیت دیگر Screen Write است که یک تصویر تمام صفحه میگیرد و میتوانید روی آن با مجموعه کاملی از قلمها و برسهای مختلف بنویسید (و اگر دوست داشته باشید سپس تصویر را برش بزنید).
کاربردهای کوچک دیگری برای قلم اس پن به عنوان بخشی از اعمال هوایی آن وجود دارد. به عنوان مثال، میتوانید قلم را در اپلیکیشن گالری روی یک تصویر ببرید تا پیشنمایش بزرگی از آن ببینید یا روی یک تاریخ مشخص در تقویم تا جزئیات ثبتشده برای آن روز را ببینید.
همچنین میتوانید با بردن قلم روی لبه صفحه نمایش به سمت بالا یا پایین اسکرول کنید.
قابلیت Wireless Dex
قابلیت Dex سامسونگ در گوشی گلکسی نوت 20 اولترا حالا به صورت بیسیم قابل استفاده است. از نظر تئوری، امکان استفاده از آن به همراه تمام تلویزیونهای هوشمند سازگار با میراکست باید وجود داشته باشد، ولی سامسونگ سامسونگ است و پیشنهاد میکند از یک تلویزیون سامسونگ سال 2019 یا قبلتر استفاده کنید.
جالب است ما یک تلویزیون اولد B8 ال جی داشتیم که در سال 2018 به بازار آمده است و بدون شک محصول سامسونگ نیست و این قابلیت به خوبی روی آن کار کرد.
البته، گوشی سامسونگ ابتدا شکایت کرد این تلویزیون برای چنین کاری بهینه نشده است، ولی از نظر کاربردی تفاوتی حس نشد.
کنترل از راه دور LG Magic در محیط DeX به عنوان یک موس شناسایی شد، پوینتر آن نقش نشانگر موس را داشت، یک فشار روی چرخ اسکرول باعث کلیک کردن میشد و برای اسکرول میتوانستیم روی چرخ اسکرول کنیم.
ما یک موس بیسیم را به این تلویزیون وصل کردیم و راحت کار کرد.
خب، بحث سامسونگ و ال جی را کنار بگذاریم و بچسبیم مجددا به بررسی و نقد گوشی گلکسی نوت 20 اولترا.
Wireless Dex در تنظیمات سریع یک تاگل دارد، زمانی که روی آن آهسته ضربه میزنید گوشی Note 20 Ultra دنبال تلویزیونهای سازگار میگردد.
حواستان باشد تلویزیونهای همسایهها را تایید نکنید تا تصاویر گوشیتان روی آنها پخش نشود و بعد دیگر مشکلی نخواهید داشت.
قابلیت Dex بیسیم سامسونگ در این تلویزیون خاص به شکل یک پنجره به اندازه یک چهارم صفحه نمایشگر در گوشه پایین سمت راست ظاهر شد، ولی برای بزرگ کردن آن باید از طرف تلویزیون یک دکمه را فشار میدادیم.
سپس به شما یک رابط کاربری شبیه به ویندوز با نوار وظیفه در پایین و دسکتاپی نشان داده میشود که روی آن میانبرهای بعضی از اپلیکیشنهای شما قرار میگیرد.
در گوشه پایین سمت چپ، دکمههایی قرار دارد تا به کشوی اپلیکیشن و task switcher دسترسی داشته باشید و دکمه هوم و برگشت به عقب نیز دیده میشود.
اپلیکیشنها در وسط باز میشوند، در حالی در سمت راست نوار وظیفه ناحیه وضعیت وجود دارد.
اپلیکیشنها در حالت Dex در یک پنجره باز میشوند که میتوانید آن را به اطراف جابهجا کنید یا اندازه پنجره را بزرگ کنید.
ما نتوانستیم راهی برای تغییر اندازه پنجرهها را تقسیم صفحه با باز کردن دو اپلیکیشن کنار یکدیگر پیدا کنیم، چون task switcher چنین گزینهای نداشت.
منو تنظیمات اجرای این قابلیت را در دقت فول اچدی نشان میداد و امکان تغییر آن وجود ندارد.
اگر یک کنترل از راه دور Magic (به اعتقاد برخی یکی از بزرگترین امکانات تلویزیونهای الجی) یا دم دست موس ندارید، میتوانید از خود گوشی گلکسی نوت 20 اولترا به عنوان یک تاچپد استفاده کنید.
از ژستهای حرکتی متعدد با حداکثر استفاده از 4 انگشت، پشتیبانی میشود و میتوانید حالت تاچپد را تنظیم کنید تا زمان اجرای قابلیت DeX فعال شود، به جای این که هر مرتبه مجبور به فعال کردن آن باشید.
همچنین میتوانید از اس پن برای اشاره به یکی از دو حالت استفاده کنید یعنی فشار دادن روی صفحه نمایش یا فقط بردن آن روی عناصر مختلف.
گرچه، تجربه کار ما با این گوشی به عنوان تاچپد کمی آزاردهنده بود، چون بیش از حد کند است. در کمال تعجب، موس بیسیم یا کنترل از راه دور از نظر سرعت واکنش بهتر بودند که با منطق جور در نمیآید، چون در این سناریو سیگنال باید هر دو مسیر را طی کند.
برای استفاده از کیبورد نیز چندین گزینه پیش رویتان قرار دارد. گزینه پیشفرض استفاده از گوشی است و کیبورد آن هر زمان به وارد کردن متن نیاز باشد، ظاهر میشود.
یک راه جایگزین استفاده از یک کیبورد روی نمایشگر در تلویزیون است، گرچه تجربه تایپ به مراتب ناخوشایندتر است.
همچنین میتوانید یک کیبورد بلوتوثی را به گوشی جفت و از آن استفاده کنید. آخرین گزینه که ما آن را تست نکردیم، ولی دلیلی برای کار نکردن آن نمیبینیم، وصل کردن یک کیبورد به تلویزیون است.
چون اگر از یک موس پشتیبانی میکند، خون کیبورد کم رنگتر است؟
با این حال، نحوه استفاده از قابلیت Wireless Dex یک سوال آزاردهنده را جواب نمیدهد: قرار است با آن چکار کنید؟
آشکارترین جواب به نمایش گذاشتن تصاویرتان با افراد حاضر در اتاق است، چون برای این کار به سختی راه سادهتری وجود دارد.
از طرف دیگر، برای اهداف بهرهوری از همان DeX سیمی قدیمی نیز میتوانید استفاده کنید که نتیجه آن وضوح بیشتر تصویر و تاخیر کمتر است.
با این حال، قابلیت DeX بیسیم واقعا خوب است و امیدواریم با بهروزرسانیهای آینده به گوشیهای گلکسی بیشتری راه پیدا کند.
دوربین گوشی گلکسی نوت 20 اولترا
سامسونگ به جای این که مستقیما از سیستم دوربین گوشی اس 20 اولترا روی گوشی نوت 20 اولترا مجددا استفاده کند، تغییراتی داده حتی با آن که بنیاد این دوربینها یکی است.
به طور کلی دوربینها عبارتند از دوربین اصلی با حسگر بزرگ و دقت بالا، یک دوربین فوق عریض و یک دوربین تلهفوتو با لنز پریسکوپ.
دوربین اصلی مستقیما از روی پرچمدار فصل بهار سامسونگ برداشته شده است. این دوربین از یک حسگر نوناسل 108 مگاپیکسل 1/1.33 اینچی استفاده میکند که با ترکیب 9 پیکسل 0.8 میکرومتر، تصاویر 12 مگاپیکسل با اندازه پیکسلهای فوقالعاده بزرگ 2.4 میکرومتر میگیرد.
دوربین جلو طول کانونی معادل 26 میلیمتری و یک لنز F/1.8 دارد و رفع لرزش شده است. ما واقعا از نبود قابلیت دریچه دیافراگم دوگانه اس 20 اولترا افسوس میخوریم تا در این گوشی نوت دریچه دیافراگم تنها f/1.8 باشد.
خبری از سیستم فوکوس خودکار تشخیص فازی همهجهته مانند گوشی Oppo Find X2 Pro یا گوشی وان پلاس 8 پرو نیست، بلکه سیستم فوکوس خودکار تنها به استفاده از تشخیص فازی تکیه دارد که در فواصل نزدیک از لیزر نیز استفاده میکند.
شاید در این لحظه باید اشاره کنیم دوربین زمان پرواز خانواده اس 20 روی گوشیهای نوت غایب است.
ماژول فوق عریض این گوشی ظاهرا فرقی با دوربین مشابه در سری اس 20 ندارد. این دوربین از یک حسگر 12 مگاپیکسل 1/2.55 اینچی با اندازه پیکسل 1.4 میکرومتر و ضریب اف f/2.2 استفاده میکند و باید میدان دید 120 درجه داشته باشد.
این دوربین قادر به فوکوس خوکار نیست که واقعا به سختی میتوانیم نبود آن را توجیه کنیم.
دوربین تلهفوتو از طرف دیگر در گوشی Note 20 Ultra یک داستان متفاوت است. به عنوان مثال، دقت آن 12 مگاپیکسل است، در حالی که در اس 20 اولترا 48 مگاپیکسل بود.
اندازه پیکسلهای فردی به جای 0.8 میکرومتر بزرگتر شده است تا به 1.0 میکرومتر برسد، ولی این مقایسه درست نیست چون این دوربین در S20 Ultra با ترکیب 4 پیکسل در یک پیکسل، تصاویر 12 مگاپیکسل با اندازه پیکسل 1.6 میکرومتر میگرفت.
حسگر جدیدتر در حقیقت کوچکتر و 1/3.0 اینچی در مقایسه با حسگر 1/2.0 اینچ اس 29 اولترا بوده که کاملا منطقی است.
لنزها نیز این مرتبه پارامترهای متفاوت دارند. لنز پریسکوپ گوشی نوت 20 اولترا حالا سطح زوم اپتیکال 5 برابر (یا طول کانونی معادل 120 میلیمتری) دارد، در حالی که این مقدار در لنز قبلی 4 برابر بود.
این لنز همچنین عدد اف پایینتر و برابر با f/3.0 دارد که در مقابل f/3.5 لنز قدیمی قرار میگیرد. این اختلاف از نظر توانایی لنز در جمعآوری نور در مقایسه با ظاهرا اندازه به مراتب کوچکتر حسگر، اندک است.
این لنز نیز رفع لرزش شده است و قابلیت فوکوس خودکار تشخیص فازی دارد.
در نمای جلو گوشی Note20 Ultra دوربین جلو 40 مگاپیکسل تتراسل (یا اگر اصطلاح دیگر دوست دارید Quad Bayer) گوشی اس 20 اولترا را ندارد.
بلکه، از یک دوربین سلفی رایج 10 مگاپیکسل پیدا میکند که دو عضو دیگر خانواده اس 20 داشتند.
این دوربین طول کانونی 26 میلیمتری و دریچه دیافراگم f/2.2 دارد. سامسونگ دوربینهای جلو پرچمدارهای خود را از زمان اس 8 با قابلیت فوکوس خودکار مجهز کرده است و این دوربین حتی فوکوس خودکار پیکسل دوتایی دارد که از زمان اس 10 رایج شد.
اینترفیس اپلیکیشن دوربین
سامسونگ اپلیکیشن دوربین گوشیهای گلکسی خود را طی چندین سال گذشته اصلاح کرده است و نسخه حاضر روی گوشی گلکسی نوت 20 اولترا فورا برای افرادی که اخیرا یکی از گوشیهای سامسونگ را داشتهاند، آشنا است.
این اپلیکیشن ویژگیهایی دارد که در بهترین گوشی های ارزان سامسونگ پیدا نمیکنید و مانند همیشه چند قابلیت جدید معرفی شدند.
گرچه، قابلیتهای ابتدایی و آشنا وجود دارند مانند کشیدن دست روی صفحه به سمت چپ و راست باعث جابهجایی بین حالات عکاسی موجود میشود و یگ گزینه برای تغییر ترتیب حالتها، حذف یا اضافه کردن آنها از نمایاب وجود دارد
کشیدن دست روی صفحه به سمت بالا و پایین باعث جابهجایی بین دوربین عقب و جلو خواهد شد.
آیکون آشنای درخت را در محیط اپلیکیشن میبینیم که سه درخت برای لنز فوق عریض، دو درخت برای دوربین اصلی و تک درخت برای لنز تلهفوتو است.
تغییر خوشایندی که در محیط این اپلیکیشن در گوشی Note 20 Ultra در مقایسه با S20 Ultra دیده میشود این است که با انتخاب تک درخت تلهفوتو، عکاسی با زوم 5 برابر فعال میشود.
S20 Ultra نیز در سطح 5 برابر عکس میگیرد، ولی انجام آن به صورت یک زوم دیجیتالی کوچک است، چون لنز پریسکوپ آن زوم اپتیکال 4 برابر دارد.
زمانی که روی تاگل تک درخت ضربه میزنید مجموعه دکمههای بیشتری ظاهر میشود که سطوح زوم بیشتر از پیش تعیین شده 2، 4، 10، 20 و 50 برابر دارند (خدا را شکر، زوم 100 برابر حذف شده است).
عکاسی به صورت زوم با دوربین سلفی همچنان آزاردهنده است. به صورت پیشفرض، تصاویر زوم به صورت برش خورده و با دقت 6.5 مگاپیکسل ثبت میشوند.
برای این که دوربین تمام قاب تصویر را ثبت کند، باید روی تاگل زوم آهسته ضربه بزنید، فکر میکنیم دیگر باید با این مساله کاملا کنار بیاییم.
گرچه، از زمان سری اس 20 تغییراتی انجام شده است و حالا در بخش تنظیمات تاگلی وجود دارد تا به دنبال فعالسازی آن، اگر چهرههای بیشتری داخل قاب دوربین باشند تغییر به عکاسی با حالت عریض خودکار انجام شود.
به هرحال، نمایاب مجموعه همیشگی آیکونهای خود را با آیکون چرخدنده برای ورود به بخش تنظیمات دارد که در گوشه بالا سمت چپ صفحه قرار گرفته است.
در این بخش میتوانید به گزینههای همیشگی مانند دقت ویدئو، خطوط grid، دادههای لوکیشن و غیره دسترسی داشته باشید.
همچنین قابلیت تصحیح لنز فوق عریض زیر دسته Save Options قرار گرفته است. علاوه بر این میتوانید گزینه بهینهساز تصویر را خاموش یا روشن کنید.
قابلیت Auto HDR نیز دیده میشود که میتوان آن را خاموش یا روشن کرد، ولی خود دوربین به صورت اجباری و در صورت نیاز آن را فعال نمیکند.
یک حالت عکاسی پرو نیز دیده میشود و میتوانید روی تنظیمات زیادی کنترل داشته باشید. میتوانید ایزو (50 تا 3200)، سرعت شاتر (12000/1 ثانیه تا 30 ثانیه)، فوکوس دستی و تعادل سفید (براساس دمای رنگ با آیکونهایی که در کنار اعداد مطابق با یک منبع نوری متداول قرار گرفتند) را تغییر دهید.
حالت سنجش نور و گزینههای منطقه فوکوس خودکار نیز به همراه مجموعهای از کنترلهای تصویر برای کنتراست، اشباعسازی و موارد متعدد دیگر به چشم میخورند.
طبق معمول خبری از هیستوگرام زنده نیست که بیشتر تعجب میکنیم، چون حالت Pro Video چنین قابلیتی را دارد و بنابراین نبود آن این جا غیرمنطقی به نظر میرسد.
نکته دیگر از حالت پرو تنها برای دوربین اصلی میتوانید استفاده کنید که کمی ناخوشایند است.
سامسونگ همچنان یکی از معدود شرکتهایی است که این امکان را به کاربر داده است تا اپلیکیشن دوربین را باز کند، بین دوربینهای جلو و عقب جابهجا شود و یک عکس با کنترلهای تمام فیزیکی و بدون لمس صفحه بگیرد.
برای این کار میتوانید از دکمه پاور برای باز کردن دوربین و تغییر دوربین و دکمه تنظیم حجم صدا به عنوان کنترل شاتر استفاده کنید.
در گوشی نوت 20 اولترا چون با یک گوشی نوت روبرو هستیم، میتوانید با قلم اس پن نیز با دوربین کار کنید. اگر این قلم را بیرون بکشید، یک پنجره کوچک با دستورالعملهایی ظاهر خواهد شد که به شما اطلاع میدهد از چه اعمال و ژستهای حرکتی میتوانید استفاده کنید.
شما میتوانید به عنوان مثال عکس بگیرید، بین حالات مختلف عکاسی جابهجا شوید و حتی به داخل و بیرون زوم کنید.
زوم کردن در بهترین حالت پیچیده و سخت است و راهی برای مستقیما تغییر به دوربینهای عریض، معمولی و تلهفوتو وجود ندارد که به نظر ما سامسونگ باید با یک بهروزرسانی نرمافزاری به این قضیه رسیدگی کند.
گرچه، ژست حرکتی دیگر حتی با آن که کمی تاخیر دارد، عالی کار میکند.
حالا با اضافه شدن اعمال Anywhere در دو گوشی نوت 20، ممکن است زمانی که سعی میکنید زوم کنید به جای آن task switcher باز شود یا بعضی از دیگر ژستهای حرکتی به اشتباه اعمال شوند، بنابراین ما تنها از این قلم به عنوان کنترل شاتر یا شاید تاگل دوربین عقب و جلو استفاده کردیم.
نزدیک بود فراموش کنیم، حالت تک برداشت (Single Take) در این گوشی تغییر کرده است تا بتوانید بین 5 تا 15 ثانیه با گامهای افزایشی 1 ثانیه، مدت زمان لازم برای عکاسی را تغییر دهید (مقدار پیشفرض روی 10 ثانیه است).
ما واقعا پس از معرفی این قابلیت در سری اس 20 از آن بارها استفاده کردیم و از تنظیمات اضافه نیز استقبال میکنیم.
کیفیت تصاویر در روز
در توصیف تصاویر دوربین گوشی Galaxy Note 20 Ultra بهترین جمله استفاده از «ظاهری شبیه به دوربین گوشیهای سامسونگ» است.
شاخصترین ویژگی چنین تصاویری رنگها آنها است که تقریبا عموم مردم میپسندند و رنگها اندکی گرمتر و اشباعتر هستند.
شیوه همیشگی رندر تصاویر توسط سامسونگ با پردازش بیش از حد و شارپ کردن بیش از حد بافتهای تصادفی مانند پوششهای گیاهی بوده و مقدار آن در گوشی گلکسی نوت 20 اولترا به مراتب کمتر شده است و حالا این بافتها به مراتب طبیعیتر در تصاویر میافتند.
منصفانه باشیم، در گوشی اس 20 اولترا نیز به همین شکل بود. چیزی که تغییر نکرده است، تقریبا کاملا نبود پارازیت در این تصاویر است و سامسونگ در بحث کاهش پارازیت در مقایسه با سایر شرکتها در یک لیگ متفاوت قرار میگیرد.
گوشی گلکسی Note 20 Ultra در مقایسه با اس 20 اولترا کمی تصاویر را روشنتر نوردهی میکند که نتیجه آن ثبت رنگهای طیف میانی زندهتر بوده که به ویژه در پوششهای گیاهی مشهود است.
در مورد دامنه دینامیک در هر دو گوشی اولترا فقط باید بگوییم استثنائی است.
در بعضی شرایط میتواند از حالت عکاسی با دقت کامل 108 مگاپیکسل استفاده کرد. ما متوجه شدهایم استفاده از آن برای عکاسی از سوژههای الگودار، از فاصله نزدیک و صحنههایی که نورپردازی خوبی دارند و در حالت ایدهآل صحنهای که تمام آنها را در خود داشته باشد (احتمالا در محیط یک استودیو) مناسب است.
در دنیای واقعی تصاویر 108 مگاپیکسل در مقایسه با 12 مگاپیکسل واقعا سطح جزئیات بیشتری دارند، ولی تصور نکنید میتوانید یک قسمت 12 مگاپیکسل از آنها را برش بزنید و تصویری با جزئیات واقعی 12 مگاپیکسل داشته باشید.
دوربین فوق عریض از نظر دقت و کیفیت رنگ شبیه به ماژول اصلی است و یقینا تشنه رنگ نخواهید بود.
این دوربین همچنین با هنرمندی میتواند دامنه دینامیک عریض صحنههای گسترده را در یک تصویر ثبت کند، عملکردی که واقعا نمیتوانیم بگوییم دوربین اس 20 اولترا قادر به آن بود (البته در این 6 ماه بدون شک سامسونگ کیفیت این دوربین را بهتر کرده است).
سطح جزئیات قابل قبول است، ولی بهترین نیست و دوربینهای فوق عریض گوشیهای رقیب تصاویر شارپتری میگیرند.
مجددا، نبود قابلیت فوکوس خودکار در گوشی فوق عریض گلکسی نوت 20 اولترا و این حقیقت که فوکوس در بینهایت ثابت شده است، شما را از استفاده از یکی از کاربردهای اصلی دوربین فوق عریض محروم میکند یعنی پرسپکتیو اغراقی و تاکید روی یک سوژه نزدیک.
نکته خوب شارپ افتادن پوستر داخل عکس است که مشخص است دوست داشتیم تبلت تب اس 7 پلاس سامسونگ را در مرکز توجه قرار دهیم.
به صورت پیشفرض، قابلیت تصحیح لنز در دوربین فوق عریض فعال شده است. خود این لنز ظاهرا از قبل به شکل معقولی تصحیح شده است، گرچه همیشه فکر خوبی است گزینه تصحیح نرمافزاری را فعال نگه دارید، چون در غیر این خطوط صاف در امتداد حواشی قاب تصویر به سمت خارج لبهها خم خواهند شد.
ستاره دیگر جمع دوربین تلهفوتو است. گوشی گلکسی نوت 20 اولترا در تنظیمات زوم 5 برابر تصاویر شارپتر از اس 20 اولترا در همین سطح زوم میگیرد.
چنین چیزی قابل انتظار بود چون سطح زوم اپتیکال از 4 برابر به 5 برابر افزایش یافته است. مجددا شیوه مدیریت رنگها و پارازیت به سبک سامسونگ دیده میشود.
تصاویر زیر تصاویر این دوربین را در تقابل با دوربین S20 Ultra قرار میدهند.
زمانی که در سطح زوم 10 برابر عکس گرفتیم، در کمال تعجب کیفیت تصاویر گوشی Note 20 Ultra سامسونگ در حد اس 20 اولترا و شاید حتی بهتر بود.
ما به نوعی انتظار داشتیم حسگر تتراسل 48 مگاپیکسل گوشی دوم در مقایسه با دوربین 12 مگاپیکسل گوشی نوت دست بالاتر را داشته باشد، ولی اشتباه میکردیم.
انتخاب تنظیمات زوم 4 برابر روی نمایاب گوشی گلکسی نوت 20 اولترا طبیعتا باعث خواهد شد یک تصویر ترکیبی بگیرید که نتیجه ثبت وسط تصویر توسط دوربین تلهفوتو و کمک دوربین اصلی در ثبت محیط پیرامون است.
پس باید انتظار داشته باشید وسط تصویر شما در مقایسه با پیرامون آن شارپتر باشد.
استفاده از چنین راهکاری منطقی است، چون سوژه شما معمولا در مرکز قاب تصویر است.
نکته عجیب این بود که گاهی ثبت تصاویر بدین شکل انجام نمیشود و میتوانید عکس حلزون را در پایین بررسی کنید که مشخص است تصویر با دوربین اصلی گرفته و سپس افزایش مقیاس شده است و اینطور نیست که دوربین تلهفوتو نتوانسته باشد این فاصله نزدیک را فوکوس کند، چون تصویر در زوم 5 برابر بالا ثابت میکند در محدوده آن قرار دارد.
عکاسی با تنظیمات زوم دو برابر کاملا در گوشی گلکسی Note 20 Ultra با دوربین اصلی انجام میشود. چنین رفتاری را در دوربین اس 20 اولترا نیز دیده بودیم و این تصویر نیز معمولا ترکیبی و به شکلی که بالا توضیح دادیم گرفته میشد، اما نمونه تصاویری فعلی که در روز گرفتیم خلاف آن را نشان میدهد.
کیفیت تصاویر زمان عکاسی در شب
عملکرد گوشی گلکسی نوت 20 اولترا براساس عملکرد عالی اس 20 اولترا زمان عکاسی در شب است و حالا با توجه به پیشرفتهایی که انجام شده است، حتی کیفیت تصویر بهتری را میبینیم.
دامنه دینامیک عریضتر است، سطح اشباع بودن رنگها حتی بهتر حفظ شده است و جزئیات ریزتر نیز دیده میشوند.
گرچه مورد آخر میتواند نتیجه سرکوبی قابل توجه پارازیت باشد، چون تصاویر گوشی نوت در مقایسه با اولترای قبلی سامسونگ پارازیت بیشتری دارند.
تصاویر زیر با دوربین اصلی دو گوشی در شب گرفته شدند و آنها را مقایسه کردیم.
اگر حالت Night Mode را فعال کنید، یک نورپردازی طولانی مصنوعی انجام خواهد شد تا کیفیت تصاویر در نواحی تاریک بهبود یابد و نواحی روشن بهتر بیافتند و کمتر حلقههای نور اطراف منابع نوری دیده شود.
دوربین گوشی نوت 20 اولترا تصاویر شارپتر در مقایسه با اس 20 اولترا میگیرد، ولی تفاوتهای دیگری نیز دیده میشود.
نکته بسیار مهمی که در مورد کاربردپذیری Night Mode باید اشاره کنیم این است که گوشی نوت در مقایسه با برادر اس خود در بعضی صحنهها تصاویر را سریعتر میگیرد، به نحوی که گاهی سرعت آن دو برابر بیشتر است و این قضیه دستاورد کوچکی نیست.
علاوه بر این، تصاویری که با نوت 20 اولترا و حالت Night Mode در شب میگیرید کنتراست بیشتری دارند، در حالی که تصاویر اس 20 اولترا یکنواختتر و سادهتر به نظر میرسند. بدون شک ما در این بخش رای برتری را به گوشی نوت میدهیم.
دوربین فوق عریض گوشی گلکسی Note 20 Ultra در شب تصاویر بسیار مشابه با برادر اس 20 اولترا خود میگیرد. اگر با دقت بیشتری به تصاویر نگاه کنید، مجدد جزئیات بیشتر را میبینیم ولی این تفاوت به سختی دیده میشود و در صحنههای مختلف شدت متفاوتی دارد.
احتمالا سطح اشباع بودن تصاویر کمی بیشتر شده است که جای تشکر دارد. به طور کلی، عملکرد این دوربین در شب خوب است، ولی در حد استانداردهای دوربین اصلی کاملا نیست.
تصاویر زیر را میتوانید در کنار یکدیگر بین این دو گوشی مقایسه کنید.
استفاده از Night Mode تفاوت قابل توجهی به وجود میآورد و جزئیات را در بخشهایی از تصویر نشان میدهد که در حالت فوتو تنها تاریک افتاده بودند.
پوششهای گیاهی واقعا بسیار زنده و خوب میافتند، پارازیت محو میشود و در کمال شگفتی با روشنتر کردن نواحی مختلف، جزئیات آنها فدا نخواهد شد.
عکاسی با دوربینهای فوق عریض در شب با حالت Night Mode، همانطور که در مقایسه دوربینهای اصلی دیده بودیم در گوشی نوت 20 اولترا در مقایسه با اس 20 اولترا سریعتری انجام میشود و تصاویر نهایی کنتراست بیشتری دارند.
حالا به دوربین تلهفوتو میرسیم که انتظار داشتیم در گوشی نوت 20 اولترا در مقایسه با اس 20 اولترا عملکرد بدتری داشته باشد، چون با آن که دریچه دیافراگم کمی روشنتر بوده ولی حسگر آن به مراتب کوچکتر است. مشخص شد ما حق داشتیم.
به عنوان مثال، گوشی نوت 20 اولترا زمان عکاسی در حالت فوتو در صحنههایی که اس 20 اولترا به راحتی با ماژول پریسکوپ خود عکس میگیرد، از دوربین اصلی استفاده میکند.
نوت نیز در صحنههای روشنتر از لنز تلهفوتو استفاده خواهد کرد، ولی رفتاری را مجددا در پیش میگیرد که فکر میکردیم سامسونگ تغییر داده است.
طبق تجربه ما، اس 20 اولترا هرگز برای تصاویر زوم به داخل از دوربین تلهفوتو استفاده نخواهد کرد که واقعا باید به این صداقت احترام بگذاریم.
بنابراین تصاویری که با دوربین تلهفوتو واقعی گرفته میشود (تصویر2) خوب به نظر میرسند، شارپ و با جزئیات (گرچه کمی با پارازیت) هستند، رنگها زنده بوده و دامنه دینامیک به شکل معقولی عریض است.
تصاویری که با دوربین اصلی گرفته میشود (تصویر 1) ملایم با رنگهای غیر واضح هستند تا از نظر ما غیرقابل استفاده باشند.
گرچه، زمانی که از حالت Night Mode استفاده میکنید، دوربین در هر صحنه با زوم 5 برابر به استفاده از لنز پریسکوپ رو میآورد.
تفاوت کیفیت این صحنهها با تصاویری که با دوربین اصلی گرفته میشود زمین تا آسمان است تا به عقیده ما حالا تصاویر قابل استفاده باشد و جرات کنیم بگوییم خوب هستند.
در مقایسه تصویر به تصویر بین دوربین دو گوشی اولترا، واقعا رقابتی در صحنههای به ویژه تاریک دیده نمیشود چون نوت به صورت پیشفرض از دوربین اصلی استفاده میکند و باید اس 20 اولترا را بهتر بدانیم.
حتی در مواقعی که نوت از دوربین تلهفوتو خود استفاده میکند، گوشی S20 Ultra تصاویر شفافتری میگیرد.
زمانی که دو حالت Night Mode این دو گوشی را در مقابل یکدیگر قرار میدهیم، دوربین گوشی گلکسی نوت 20 اولترا از شرف خود دفاع میکند و تصاویری میگیرد که در حد دوربین اس 20 اولترا هستند.
زمانی که بتوانید در حد یک مدل قدیمیتر عمل کنید، اسم آن واقعا پیروزی نیست ولی ارزش اشاره دارد. شاید چون زمان عکاسی در حالت Night Mode در این طول کانونی، گوشی نوت دو برابر سریعتر عکس میگیرد، آن را نیز باید به نفع این گوشی حساب کنیم.
عکاسی در سطح زوم 4 برابر نیز حالت خوشی برای گوشی نوت ندارد. در این طول کانونی و در این شرایط نوری، دوربین اصلی آن تنها وارد عمل میشود و تصاویر ظاهر خوبی ندارند چه در حالت فوتو و چه در حالت Night mode.
از طرف دیگر، گوشی اس 20 اولترا با توجه به استفاده از دوربین تلهفوتو با سطح زوم اپتیکال 4 برابر خود، تصاویر قابل قبولی میگیرد.
اوضاع در زوم 2 برابر به نفع گوشی نوت رقم میخورد. از آن جایی که این تصاویر با دوربین اصلی در هر دو گوشی گرفته میشود و گوشی نوت از قبل برتری خود را در این زمینه ثابت کرده بود، جای شگفتی ندارد این برتری در این سطح بزرگنمایی نیز حفظ میشود.
عکاسی پرتره
اگر دوست داشته باشید تصاویر پرتره با پسزمینههای محو بگیرید، باید از حالت فوکوس زنده (Live Focus) گوشی Galaxy Note 20 Ultra استفاده کنید.
طبق رفتار همیشگی سامسونگ، امکان عکاسی در دو سطح بزرگنمایی وجود دارد: یکی مطابق با طول معادل کانونی 26 میلیمتر دوربین اصلی و دیگری تقریبا 50 میلیمتری.
به کمک آیکون درخت روی نمایاب میتوانید بین این دو جابهجا شوید. در گوشی گلکسی نوت 10، این تصاویر به ترتیب با دوربین اصلی و تلهفوتو با زوم 2 برابر گرفته میشوند.
گرچه، در دو گوشی اولترا با توجه به دوربینهای تلهفوتو با طول معادل کانونی به مراتب طولانیتری که دارند این اتفاق نمیافتد و گوشی گلکسی نوت 20 اولترا تصاویر پرتره را در هر دو سطح زوم با دوربین اصلی خود میگیرد.
زمانی که حالت فوکوس زنده را فعال میکنید، پیشفرض دوربین زوم روی حالت تقریبا 50 میلیمتری است که تاثیر بهتری از نظر پرسپکتیو و فاصله عکاسی از سوژه دارد، ولی از نظر ثبت جزئیات عالی نیست چون این تصاویر در مقایسه با تصاویر واید ملایمتر به نظر میرسند.
زمانی که از حالت واید استفاده میکنید تصاویر شارپتر خواهد بود، البته بهای آن پرسپکتیو با جذابیت کمتر است.
زمان گرفتن سلفی پرتره با دوربین عقب نیز از همین حالت استفاده میشود، چون در تنظیمات زوم دو برابر تلاش برای جا دادن تمام سر با گرفتن افقی گوشی در فاصله طول بازو، سخت است.
گوشی گلکسی نوت 20 اولترا، بدون توجه به سطح زوم حتی زمانی که سوژه موی آشفته دارد در مقایسه با اس 20 اولترا بهتر او را از پسزمینه جدا میکند تا یکی از بهترین تصاویر ثبت شود.
ثبت افکت بوکه نیز بسیار خوب است و تنظیمات پیشفرض 5/7 میتوانست به تنهایی کافی باشد.
تصاویر حالت فوکوس زنده از نظر نوردهی جبران شدند تا صورتها تا جای ممکن روشن و نوردهی شوند. این تصاویر همچنین از پردازش HDR بهره میبرند و دامنه دنیامیک عریض دارند، ویژگیهایی که الزاما زمان استفاده از گوشی اس 20 اولترا دیده نمیشوند.
مانند سابق، از حالت Live Focus زمان عکاسی از سوژههای غیر انسانی نیز میتوانید با تقریبا کیفیت مشابه، استفاده کنید.
تصاویر بالا با حالت واید بودند. تصویر گیاه آلوئهورا در حالت برش (crop) است و کیفیت ایدهآلی ندارد، چون برگهای با ظاهر محو باید شارپ باشند و نواحی شارپ باید بین برگها محو شوند.
کیفیت تصاویر سلفی
گوشی گلکسی نوت 20 اولترا تصاویر سلفی قابل قبولی میگیرد. ما نمای عریضتر را برای هر دو تصاویر سلفی معمولی و گروهی ترجیح میدهیم.
سطح جزئیات زمان بررسی از نمای نزدیک خوب است. البته اگر به حالت پیشفرض دوربین جلو عکس بگیرید که تصاویر برش میخورند و 6.5 مگاپیکسل هستند، این جزئیات کمتر میشوند.
رنگها کمی معمولی هستند و با توجه به ویژگی به مراتب جذابتر آنها زمان عکاسی با دوربین اصلی، اندکی ظاهر سرد دارند.
دوربین جلو گوشی گلکسی نوت 20 اولترا مانند اکثر گوشیها، زمانی که چهره داخل قاب تصویر قرار میگیرد تلاش خواهد کرد آن را نوردهی کند و به کمک قابلیت HDR شدت رنگها را در صحنههای با کنتراست بالا مدیریت میکند.
نتیجه نهایی ثبت تصاویری با دامنه دینامیک عالی است.
تصاویر سلفی زیر برش خورده هستند.
حالت فوکوس زنده دوربین جلو به خوبی دوربین اصلی نیست، ولی با توجه به استفاده از تنها یک دوربین بسیار خوب است.
این دوربین گاهی بخشهای کوچکی از پسزمینه را در کنار حاشیه سوژه در فوکوس قرار میدهد، ولی شدت آن مانند رفتاری که در گوشی Galaxy S20 Ultra دیده بودیم. نیست.
دوربین فیلمبرداری گوشی Galaxy Note 20 Ultra
در گوشی نوت 20 اولترا توجه خاصی به دوربین فیلمبرداری با توجه به پشتیبانی از انواع دقتها و نرخ فریم و یک حالت پیشرفته فیلمبرداری پرو شده است.
ستاره جمع فیلمبرداری با دقت 8K است که با سری اس 20 معرفی شد و در گوشی گلکسی نوت 20 اولترا نیز پشتیبانی میشود، گرچه سرعت آن تنها 24 فریم در ثانیه است.
علاوه بر این، تمام دوربینها میتوانند فیلمهای فول اچدی و 4K در حالت 30fps بگیرند، در حالی که دوربین اصلی این دو دقت را با سرعت 60 فریم در ثانیه نیز میگیرد.
اگر از حالت Pro video mode استفاده کنید، حالت 24fps برای هر دو دقت اضافه خواهد شد تا ظاهر سینماییتر داشته باشند.
نسبت تصویر سینمایی 21:9 نیز برای تمام دقتهای 8k، 4K و 1080p نیز به فهرست گزینهها اضافه میشود.
اما علاوه بر این، میتوانید با دقت فول اچدی ویدئوهای 120fps غیر آهسته، با سرعت بالا بگیرید و از ویدئوهای اکشن سرگیجهآور روی نمایشگر120 هرتز لذت ببرید.
واقعگرایانه نگاه کنیم، تنها جای دیگری که از کلیپهای 120fps میتوانید لذت ببرید، ویدئوهای گیمپلی روی اینترنت است.
اگر دوست داشته باشید در زوم 2 برابر نیز میتوانید با دوربین اصلی فیلم بگیرید. در این حالت امکان فیلمبرداری 4K در هر دو حالت 30fps و 60fps و فول اچدی نیز در همین دو حالت وجود دارد.
اگر سطح زوم را به 5 برابر یا بیشتر افزایش دهید، دوربین اصلی تلهفوتو وارد عمل خواهد شد و میتوانید فیلمهای فول اچدی و 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه ضبط کنید.
مانند گوشی اس 20 اولترا، حالت 60fps نیز وجود دارد، البته ابتدا باید سطح زوم را به 5 برابر ببرید و سپس دقت و فریم ریت را تغییر دهید، ولی اگر تنظیمات را ابتدا تغییر دهید شاخص زوم (آیکون درختها) ناپدید خواهد شد.
برای دوربین فوق عریض با توجه به میدان دید وسیعتر از دوربین اصلی، حالت 60fps در منو تنظیمات به درستی خاکستری و غیرفعال است.
در تمامی حالات از سیستم لرزشگیر به جز 1080p در 120fps استفاده میشود. اگر دوست داشته باشید، میتوانید آن را همچنین فعال کنید که با توجه به نبود این قابلیت در گوشی بعضی شرکتها جای تحسین دارد.
حالت فیلمبرداری Super steady گوشی اس 20 اولترا در این جا نیز دیده میشود و فیلمها در هر دو سطح زوم با دوربین فوق عریض گرفته خواهند شد.
در گوشیهای اس 20، نوت 10 و اس 10 حالت واید برای دوربین فوق عریض و حالت کمتر عریض برای دوربین اصلی، وجود دارد.
دوربین سلفی نیز به اندازه کافی قدرتمند است و میتواند در هر دو حالت 30fps و 60fps ویدئوهای 4K و فول اچدی بگیرد و در تمامی حالات فوکوس خودکار و رفع لرزش انجام خواهد شد.
یک گزینه برای ضبط فیلمهای +HDR10 نیز وجود دارد که میتوانید آنها را روی دستگاههای سازگار ببینید (به عنوان مثال، تمام پرچمدارهای سامسونگ از اس 10 به بعد) یا روی یوتیوب آپلود کنید. علاوه بر این میتوانید فیلمها را با کدک بهینهتر h.265 در مقایسه با h.264 ضبط کنید. در هر صورت ویدئوهای 8K با کدک اول ضبط میشوند.
کیفیت فیلمها در روز
ویدئوهای 8k مانند زمان فیلمبرداری با S20 Ultra، بیتریت 80 مگابیت در ثانیه و 600 مگابایت حجم به ازای هر دقیقه دارند.
برش نیز آشنا و در حدود 1.5 برابر است، بنابراین گوشی میتواند مستقیما از قسمت 7680 در 4320 پیکسل مرکز حسگر استفاده کند.
اگر زوم کنید، میتوانید سطح جزئیات بیشتر در مقایسه با فیلمهای 4K را ببینید. اندازه بزرگ فایلها و نسبتا سختی کار با کدک h.265 و این حقیقت که تلویزیونهای 8K هنوز کم هستند (بدون شک به علت قیمتی که دارند)، همچنان باعث میشود بگوییم فیلمبرداری با این دقت بیشتر یک قابلیت جدید است تا قابلیت مفید.
حرف ما این نیست که از پیشرفت استقبال نمیکنیم، فقط به نظر ما کاربران هنوز برای فیلمهای 8K حاضر نیستند.
سلیقه ما بیشتر به سمت فیلمهای 4K است. فیلمهای با نرخ 30 فریم بر ثانیه 4K (بیتریت 38 مگابیت در ثانیه) و حالت 60fps (بیتریت 70 مگابیت در ثانیه) عملا از نظر کیفیت فرقی ندارند، البته به استثنای روانتر بودن بیشتر در حالت 60fps.
کمی رنگهای گرمتر و اشباعتر همچنان وجود دارد و خوشمان آمد. دامنه دینامیک خوب و عریض است، بدون این که معمولی به نظر برسد.
سطح جزئیات بالا است، گرچه ما طرفدار شارپ کردن شدید بافتهای تصادفی نیستیم و مانند همیشه پارازیت به سختی دیده میشود.
اکثر صحبتهای بالا را میتوانیم در مورد فیلمهای فول اچدی در حالت 30fps (بیتریت 13 مگابیت در ثانیه) و 60fps (بیتریت 21 مگابیت در ثانیه) بزنیم، با این استثناء که شارپی ویدئوها حتی بهتر است.
دوربین فوق عریض ویدئوهایی با کمی اشباعی بیشتر میگیرد، در حالی که دامنه دینامیک عریض باقی میماند. فیلمهای 4K از نمای نزدیک فوقالعاده شارپ نیستند و این دفعه محض تنوع کمی نویز دیده میشود.
در حالی که فیلمهای فول اچدی شارپی خوب دارند و پارازیت به خوبی حذف شده است.
فیلمهایی که با زوم دیجیتال 2 برابر گرفته میشود در دقت 4K کاملا قابل استفاده هستند، مگر این که با دقت نگاه کنید و کاملا ببینید با افزایش مقیاس ثبت شدند.
از سوی دیگر، ویدئوهای فول اچدی در این سطح زوم بسیار خوب هستند.
با توجه به این که زوم دیجیتال است، فیلمبرداری 4K در سطح زوم 4 برابر واقعا نتیجه خوبی ندارد. از طرف دیگر، فیلمهای 1080p به سختی دوستداشتنی هستند، ولی آنها را میتوان قبول کرد.
در سطح زوم 5 برابر، دوربین تلهفوتو وارد ماجرا میشود. ویدئوهای 4K شارپ و با جزئیات کمی کمتر از ایدهآل هستند، در حالی که ویدئوهای 1080P یک کلام کیفیت عالی دارند.
ویدئوهای 4K در سطح زوم 10 برابر قابل استفاده هستند، ولی اگر از نمای نزدیک نگاه کنید چنگی به دل نمیزنند و ویدئوهای فول اچدی ظاهر خوبی دارند.
سیستم لرزشگیر گوشی گلکسی نوت 20 اولترا نیز بسیار قابل اعتماد است. زمان فیلمبرداری با دوربین اصلی حتی در حالت 8K، میتوانید روی آن حساب کنید که اگر حرکت نکنید روی سوژه شما تنظیم میشود و خیلی خوب لرزش را از بین میبرد و دائما در تلاش برای فوکوس نیست تا لذت فیلم بدون لرزش نابود شود.
یعنی دقیقا رفتاری که در گوشی اس 20 اولترا دیده بودیم. پن کردن دوربین نیز به خوبی انجام میشود، بدون تغییر ناگهانی از حالت ایستا به حرکت یا برعکس.
فیلمهای دوربین فوق عریض حتی روانتر هستند. در واقع طول کانونی کوتاهتر به کمک الگوریتمهای از قبل عالی آمده است و فیلمها به طور طبیعی کمتر از مشکل لرزش رنج میبرند.
قبول داریم، این دوربین از سیستم لرزشگیر اپتیکال تصویر برخلاف دوربین اصلی استفاده نمیکند، ولی به نظر ما این جا سیستم لرزشگیر الکترونیک تصویر کافی است.
حالت Super Steady (تنها با امکان فیلمبرداری فول اچدی) در حالت عریضتر خود شاید کمی لرزش کمتر دارد، ولی با توجه به این که ویدئوهای فوق عریضی که در حالت معمولی میگیریم بسیار خوب رفع لرزش میشوند، فیلمبرداری با این حالت برای ما توجیهکننده نیست.
نتیجه فیلمبرداری با این دوربین به صورت زوم، ثبت فیلمهای بسیار ملایم است. در واقع به قدری ملایم هستند که شدت رفع لرزش از فیلمها ارزش خود را از دست میدهند.
البته باید دقت کنید در این سطح زوم، میدان دید در مقایسه با دوربین اصلی تنگتر است.
زمان فیلمبرداری در سطح زوم 5 برابر، بهتر است از سهپایه استفاده کنید. گوشی کمک زیادی خواهد کرد، ولی همچنان طول کانونی بسیار زیاد است.
زمان فیلمبرداری در زوم 10 برابر اوضاع بدتر خواهد شد، چون لرزش باعث خواهد شد دوربین به شکار فوکوس بپردازد و کیفیت تصویر بد خواهد شد. زمان فیلمبرداری با سهپایه در این حالت، مشکلات فوکوس وجود ندارند.
گزینه جدید در حالت فیلمبرداری پرو قابلیت کنترل سرعت زوم است تا روی کاغذ به شما اجازه دهد تغییرات آهسته یا سریع انجام دهید.
علاوه بر این، امکان استفاده از دوربین تلهفوتو در این حالت وجود ندارد و فیلمبرداری در هر سطح زوم بیشتر از 2 برابر کیفیت خوبی ندارد.
گرچه، یقینا کاربر دوست ندارد ناگهان از دوربین اصلی به تلهفوتو در سطح زوم 4.9x تا 5.0x جابهجا شود.
ولی به هرحال، نبود قابلیت دسترسی به دوربین تلهفوتو یا فوق عریض در حالت Pro Vide به خودی خود بدون توجه به مسئله زوم آهسته، یک محدودیت است.
کلیپهای فول اچدی 120fps زمان مشاهده روی یک نمایشگر با نرخ تازهسازی تصویر بالا واقعا لذتبخش هستند.
این ویدئوها یک ظاهر غیرعادی با یک افکت خاص گیجکننده دارند.
ویدئوهای سلفی در اس 20 اولترا بسیار عالی بودند، ولی در گوشی گلکسی نوت 20 اولترا حتی بهتر شدهاند تا سطح جزئیات بیشتر باشد، دامنه دینامیک حتی زمان وجود نور پشتی عریض به نظر برسد و رنگ پوست در ویدئوها به نظر ما از تصاویر ثابت نیز بهتر باشد.
عملکرد دوربین جلو گوشی Galaxy Note20 Ultra در مقایسه با اس 20 اولترا زمان فیلمبرداری با توجه به اضافه شدن سیستم لرزشگیر به حالات 60fps بهتر شده است، چون قبلا تنها حالات 4k 30fps و 1080p 30fps از سیستم EIS استفاده میکردند.
گرچه باید دقت کنید، زمان فعال کردن سیستم لرزشگیر استفاده از مونوپاد الزامی است. چون میدان دید نسبتا محدود به سختی اجازه میدهد زمان گرفتن گوشی در دست سر خود را در قاب تصویر جا دهید.
کیفیت فیلمها در شب
زمانی که گوشی گلکسی اس 20 اولترا به بازار آمد، ما واقعا از کیفیت فیلمها در شب به ویژه در مقایسه با بهترین گوشی که آن زمان سامسونگ داشت یعنی گوشی گلکسی نوت 10 پلاس، شگفتزده شدیم.
گوشی گلکسی نوت 20 اولترا همچنان یک گزینه عالی برای فیلمبرداری در شب است.
فیلمهای 8K در شب واقعا بد هستند و اجازه دهید آن را کنار بگذاریم.
ویدئوهای 4K دوربین اصلی زمان تاریک شدن هوا ظاهر خوب خود را حفظ میکنند و اگر در شب مقداری نور باشد قابل استفاده خواهند بود.
قابلیت Night hyperlapse در گوشی نوت 20 اولترا جدید نیست، چون با خانواده اس 20 معرفی و سپس با یک بهروزرسانی نرمافزاری در اختیار خانواده نوت 10 و اس 10 قرار گرفت.
عملکرد آن عکاسی در حالت Night mode با نوردهی به اندازه کافی طولانی برای ایجاد دنبالههای نور و استفاده از این تصاویر به عنوان فریمها برای یک فیلم است.
در این حالت به یک تکیهگاه ثابت و زمان نیاز دارید، یک دقیقه عکاسی در این حالت برابر با یک ثانیه فیلم است.
ما زیاد روی مقایسه دو دوربین تلهفوتو دو گوشی اولترا سامسونگ تمرکز نکردیم. حسگر کوچکتر نوت 20 اولترا نشان داد در بعضی سناریوها زمان عکاسی کیفیت پایینتری دارد.
بنابراین میخواستیم نتیجه را هنگام فیلمبرداری نیز بررسی کنیم. واقعا شگفتزده شدیم، دوربین پریسکوپ گوشی گلکسی نوت 20 اولترا در واقع عملکرد بهتری از اس 20 اولترا زمان فیلمبرداری در هر دو سطح 5 و 10 و پس از غروب خورشید داشت، گرچه به نظر ما ویدئوهای در سطح زوم 10 برابر هر دو گوشی را باید به کسی نشان ندهید.
در شب، کیفیت دوربین نوت تقریبا در سطح گوشی گلکسی اس است، گرچه واقعا برای آنها چیزی برای گفتن نداریم.
تمام منظور ما این است که برای فیلمبرداری در شب از یک سوژه دور، Note20 Ultraبه خوبی یا بهتر از S20 Ultra است.
رقبا
اگر بهترین گوشی هوشمند را در حال حاضر با پشتیبانی از یک قلم نوری میخواهید، گوشی نوت 20 اولترا سامسونگ حتی با وجود قیمت 1300 دلار خود رقیب ندارد. به همین سادگی.
اگر دوست دارید بیخیال بعضی از چیزها شوید، دنیایی از گزینههای مختلف جلوی رویتان است.
اگر برایتان قلم اس پن مهم است و اولترا قیمت بالایی دارد، چند انتخاب پیش رو دارید: مدل ساده نوت 20 یا نوت 10 پلاس.
مدل جدیدتر یک پردازنده جدید و دوربین بهتر به همراه پشتیبانی طولانیتر از بخش نرمافزاری دارد.
قیمت آن هزار دلار است، گرچه نمایشگر نرخ تازهسازی تصویر بالایی ندارد و همچنین ما هنوز برای بخشش پلاستیکی بودن پنل پشتی آن آماده نیستیم.
نوت 10 پلاس در عقب و جلو شیشهای است و با آن که نرخ تازهسازی تصویر نمایشگر آن نیز 60 هرتز است، ولی بر خلاف نوت 20 نمایشگری با دقت 1440p دارد.
باید قبول کنیم نوت 10 پلاس از نظر فناوری دوربین یک نسل عقب است، ولی همچنان یک مجموعه دوربین سهگانه به اندازه کافی خوب دارد.
بهترین بخش ماجرا قیمت آن است، گرچه در بازارهای مختلف بسیار نوسان دیده میشود. به نحوی که در اروپا تقریبا نصف نوت 20 اولترا و 800 یورو است و در آمریکا 1100 دلار است.
قیمت این گوشی در بازار هند از نوت 20 گرانتر است تا انتخاب ساده شود.
اما اگر از سوی دیگر قلم اس پن برایتان تنها یک ویژگی ممتاز است و دوست دارید آن را فدا کنید و کیفیت دوربین مشابهی نصیبتان شود، باید گوشی گلکسی اس 20 اولترا را انتخاب کنید.
اگر در اروپا هستید قیمت آن 250 تا 300 یورو از نوت 20 اولترا کمتر است، اما به هر دلیلی در آمریکا 100 دلار بیشتر و در هند برابر است.
کاربران اروپا باید کمی عمر باتری کمتر را نیز به جان بخرند، ولی این قضیه به سختی اهمیت دارد و احتمالا با حداکثر روشنایی 1200 نیت پنل نمایش مدل اس 20 اولترا در مقابل 1500 نیت نوت کنار خواهید آمد.
کمی از قلمروی سامسونگ فاصله بگیریم. قیمت گوشی Find X2 Pro اوپو 1100 یورو است و یک مجموعه دوربین متفاوت با مزایا و معایب خاص خود دارد.
با این حال، گوشی بسیار قدرتمندی با قابلیتهای مشابه است و مهمتر از هر چیزی دوربین فوق عریض با توانایی فوکوس خودکار دارد.
تقابل ماندگاری شارژ باتری دو گوشی تقریبا نتیجه یکسانی به همراه دارد، ولی سرعت شارژ پرچمدار اوپو دو برابر بیشتر است.
نمایشگر آن تقریبا به خوبی پنل نمایش نوت و شاید حتی بهتر است، چون میتواند در بالاترین دقت نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز را داشته باشید.
از طرفی، باید با پشتیبانی نکردن از کارت حافظه جانبی کنار بیایید (آیا 256 گیگابایت حافظه داخلی برایتان کافی نیست؟) و دوربین سلفی نیز حداکثر فیلمهای فول اچدی با سرعت 30 فریم در ثانیه میگیرد که اگر Vlogger هستید توی ذوقتان بزند.
غول دیگر چینی گوشی Mi 10 Pro شیائومی است، چون هنوز مدل اولترا این شرکت از بازار چین بیرون نیامده است.
این گوشی را به قیمت 800 یورو میتوانید بخرید و 500 یورو را صرفهجویی کنید و با چیزهایی که فدا میشوند کنار بیایید، البته تعداد آنها زیاد نیست.
نمایشگر این گوشی بدون شک در حد نوت نیست، ولی نرخ تازهسازی تصویر منطقی 90 هرتز دارد و مقدار حداکثر نور صفحه در حد اس 20 اولترا است.
مجموعه دوربین چهارگانه عقب این گوشی کار گلکسی را در اکثر موارد سخت میکند، ولی هیولای شیائومی از نظر دوربین سلفی هیچ حرفی برای گفتن ندارد.
شاید بزرگترین عیب گوشی شیائومی ضد آب نبودن آن باشد.
اگر گوشی گلکسی نوت 20 اولترا به علت قدرت زومی که دارد چشمتان را گرفته است، شاید هوآوی با گوشی P40 پرو پلاس خود و قابلیت زوم اپتیکال (به نوعی) 10 برابر بهترین انتخاب باشد.
این گوشی سرویسهای گوگل و بلندگوهای استریو ندارد، با این حال حتی گرانقیمتتر است. ولی واقعا 100 یورو بیشتر برای خریداران این گوشی اهمیت دارد؟
برخلاف سایرین، این گوشی از نظر قدرت فیلمبرداری دوربین جلو در حد نوت سامسونگ است و همچنین قابلیت اسکن سهبعدی چهره برای تشخیص هویت دارد.
برای رای به باتری بهتر باید بین این دو گوشی شیر یا خط بیاندازیم، نمایشگر بسیار خوب است. با این حال چیپست کرین 990 کمی پشت سر اگزینوس 990 قرار میگیرد.
سخن نهایی
با توجه به انبوه گوشیهایی که با بالاترین قیمت در بازار وجود دارند، باید بررسی دقیق کرد تا گفت آیا ارزش خرید دارند یا باید از بین رقبا انتخاب کنید.
زمان برررسی گوشیهای گلکسی نوت کمتر نیاز به این کار است، علت آن مجموعه قابلیتهای عملا منحصر به فردی است که دارند و اس پن بخش قابل توجهی از آن را به خود اختصاص میدهد.
سامسونگ با گوشی گلکسی نوت 20 اولترا در سال 2020 همه چیز را یک مرحله بالاتر بوده است تا مفهوم بررسی ارزش و قیمت بیفایده شود.
گوشی Galaxy Note20 Ultra در مقایسه با +Note10 دو برابر بهتر نیست، ولی در بعضی کشورها دو برابر قیمت بیشتری دارد.
پرداخت این همه پول در دورانی که کووید 19 بیداد میکند، بیمسئولیتی است. با انتخاب گوشی دوم به نوعی با پرداخت 60 درصد قیمت گوشی گلکسی نوت 20، تجربه تقریبا 90 درصد مشابه خواهید داشت.
حالا، خواهشا زیاد روی این اعداد تو سر ما نزنید. گوشی Note 20 Ultra کامل نیست، نیازی نیست بگوییم در نصف جهان به علت استفاده از چیپست اگزینوس 990 حتی از عالی بودن نیز جایگاه پایینتری دارد.
اما، شاید تمام این صحبتها درست باشد. ولی گوشی samsung galaxy note 20 ultra کاملترین گلکسی و احتمالا کاملترین گوشی هوشمندی است که در حال حاضر میتوانید بخرید.
اگر حساب بانکیتان اجازه خرید این گوشی را میدهد، نظر مثبت ما را نیز در کنار خودتان دارید.
نکات مثبت:
- بهترین نمایشگر در بازار
- عمر باتری در کمال تعجب خوب با توجه به ترکیب باتری و نمایشگر
- استفاده از اس پن لذت دارد، Wireless Dex قابلیت جدید خوبی است.
- مجموعه دوربین فوقالعاده متنوع با کیفیت بسیار بالا
نکات منفی:
- برآمدگی دوربین بسته به دیدگاه افراد مختلف میتواند زشت باشد.
- چیپست ضعیف اگزینوس در مقایسه با اسنپدراگون و در نتیجه سطح عملکرد متفاوت این گوشی در کشورهای مختلف
- سرعت شارژ در حد رقبا نیست.
- چرا واقعا نباید حالت 120 هرتز را به همراه دقت 1440p داشت؟ همچنین موثر بودن حالت نرخ تازهسازی تصویر سازشی جای سوال دارد.
منبع: gsmarena.com