به نظر میرسد هوآوی باید آمادهی چالشهای سنگینی شود. با داغتر شدن تحریمهای آمریکا علیه این تولید کننده چینی، حال این شرکت شروع به فعالیتهای خود در جبران کاستیهای به وجود آمده، میکند. ظبق آخرین ممنوعیت، 38 شرکت تابعه معرفی شدند که از معامله با هوآوی محروم میباشند. با توجه به مقررات جدید، هوآوی مستقیماً از خرید تراشه (قطعات یا تجهیزات) که با استفاده از نرم افزار یا فناوری آمریکایی تولید شده اند، محدود میکند. هر خرید نیاز به مجوز از ایالات متحده دارد، که در واقع با توجه به ممنوعیتها، این مجوز برای معاملات هوآوی صادر نخواهد شد.
در پاسخ به آیین نامه جدید فوق، در تاریخ 17 اوت، جان نوفر، رئیس و مدیرعامل انجمن صنایع آمریکا (SIA) بیانیهای در وب سایت رسمی خود منتشر کرد و اظهار داشت که آنها هنوز در حال ارزیابی و کار بر روی قوانین هستند. با این حال، محدودیتهای گسترده در فروش تراشههای تجاری باعث آسیب جدی به صنعت این شرکت، کشور چین و ایلات متحده خواهد شد.
در این بیانیه آمده است:
“کارشناسان هنوز درحال برسی این قوانین هستند اما محدودیتهای گسترده در فروش تراشههای تجاری باعث اختلال قابل توجهی در صنعت ایالات متحده میشود. البته در بابت این مسئله، نگرانیهایی وجود دارد. موضوعاتی مانند: تغییر ناگهانی سیاستهای دولت آمریکا، تغییر اهداف تجاری و امنیتی کشور و راههای به حداقل رساندن ضرر شرکتهای آمریکایی. در ادامه جان نوفر افزود که ممنوعیت شامل محصولات غیرحساس و تجاری به چین ادامه دارد. زیرا معاملات و فعالیتها در این زمنیه، برای قدرت اقتصادی و امنیتی آمریکا بسیار حیاتی میباشد و خود این کشور نمیخواهد این شاهرگ اقتصادی خود را قطع کند.”
طبق گفته SIA، این معاملات 95٪ صنعت نیمه هادی ایالات متحده را تشکیل میدهد. سخنگوی وزارت امور خارجه چین ژائو لیجیان، در کنفرانس مطبوعاتی امروز اظهار داشت: ایالات متحده سوءاستفاده از قدرت ملی را اتخاذ کرده است و اقدامات محدود کننده مختلفی را علیه شرکتهای چینی مانند هوآوی بدون هیچ گونه مدرک واقعی اتخاذ کرده است.
“این سیاست سلطهگری آمریکاست که به جهان نشان میدهد و ما همچنان اقدامات لازم را برای حفظ حقوق و منافع قانونی شرکتهای چینی انجام خواهیم داد.”
تصمیم ایالات متحده در مورد هوآوی جای تعجب ندارد.
تحلیلگران سایت جفری در گزارشی نوشتند: “ایالات متحده به طرز حیرت انگیزی به دنبال پایان دادن به نقاط ضعف این ممنوعیت است. این بدان معناست که هوآوی نمیتواند برای ادامه تولید تلفنهای همراه، به شرکتهای طراحی تراشه شخص ثالث مانند MediaTek و Unisoc اعتماد کند. قوانین وضع شده، هوآوی را در معرض خطر بقا در این صنعت قرار میدهد. ”
در تاریخ 7 اوت، یو چنگدونگ گفت که به دلیل تحریمهای ایالات متحده، تراشههای سری Kirin معروف هوآوی پس از 15 سپتامبر نمیتوانند تولید شوند.
یو چنگدونگ گفت که در ده سال گذشته، اکتشاف هوآوی در زمینه تراشهها قابل توجه نبوده است. وی افزود: “ما برای تحقیق و توسعه در این زمینه، سرمایه گذاری عظیمی کردهایم، اما متأسفانه در زمینه تولید محصولات نیمه هادی، هوآوی مشارکت خاصی نکرد. ما فقط طراحی تراشه را انجام میدهیم، نه ساخت تراشه. بسیاری از تراشههای بسیار قدرتمند ما قابل تولید نیستند. ما گفتیم که برای حل این مشکلات به فناوری آمریکایی لازم است. ”
منبع خبر: gizchina