سوءاستفاده و کلاهبرداری از طریق اینترنت و شبکههای مجازی، بیشترین آمار مربوط به این جرائم را به خود اختصاص داده است.
روند کلاهبرداری از طریق سیمکارت به این صورت است که افراد سودجو، ابتدا نسبت به خرید سیمکارت بدون سند زدن آن به نام خود اقدام میکنند و سپس به نام شما در فضای مجازی، مرتکب جرم میشوند.
طبق قانون، پلیس فتا مسئول برخورد با جرائم اینترنتی و مزاحمتهای تلفنی و اعمالی از این دست است و در صورت بروز چنین جرائمی، مالک سیمکارت را مجازات میکند نه شخصی که از سیمکارت استفاده کرده است.
از سوی دیگر، نقل و انتقال سیمکارت بدون تنظیم سند و طی مراحل قانونی نیز جرم محسوب میشود و فتا به افراد توصیه میکند هرگز بدون سند زدن از انتقال سیمکارت خودداری کنند.
نکته حائز اهمیت درباره سند زدن و فروش قانونی سیم کارت، پاک کردن اکانت شبکههای مجازی مالک سیمکارت، به منظور عدم دسترسی فرد جدید و جلوگیری از کلاهبرداری است.
از آنجایی که روزانه شاهد افزایش جرائم اینترنتی و تلفنی از طریق سیمکارتهای تلفن همراه هستیم، لازم است تعداد سیمکارتهایی را که با مشخصات شما ثبت شده است بررسی کنید.
برای بررسی سیمکارتهایی که به نام شما ثبت شدهاند، میتوانید به سامانه mobilecount.cra.ir مراجعه کنید یا کد ملی خود را به یکی از شمارههای ۳۰۰۰۱۵۰ و ۳۰۰۰۵۰۴۹۰۱ ارسال کنید.