وقتی که شرکت آمریکایی Airbnb با رشد قابل توجهی رو به رو شد، همان کاری را انجام داد که هر شرکتی انجام میداد؛ یعنی تا آنجا که میتوانست افراد با استعدادی را استخدام کرد.
با این حال، بخش علوم داده به سرعت با یک مشکل مواجه شد: تمام استخدامهای جدید، مرد بودند. شرکتی که بر اساس همکاریهای مختلف و ایجاد حس تعلق جهانی بنیان شده بود، یک بخش کلیدی دارد که اهداف شرکت را پوشش نمیدهد و این برایشان یک زنگ خطر ایجاد کرد.
مدیران اجرایی به سرعت تصمیم گرفتند که نه تنها مشکل را حل کنند، بلکه آنچه موجب این اتفاق شده بود را بررسی کنند. آنها نسبت دانشمندان داده زن خود را دو برابر کردند (در حال حاضر ۳۰%) و روش استخدامی خود را اصلاح کردند تا برابری جنسیتی بهتری را منعکس کنند. سپس، آنها بر تنوع فرهنگی و نژادی در استخدام تمرکز کردند. در نهایت، چشم انداز پایدار Airbnb، نه تنها اشتباه منابع انسانی (HR) را حل کرد، بلکه تیم خود را قویتر و جامعتر از هر زمان دیگری ساخت.
همانند کارآفرینان، ما ایدههایی در مورد اینکه شرکت مان به چه چیزی تبدیل خواهد شد، داریم. ما رویای موفقیت را در سر میپرورانیم و امیدواریم که به آنچه میخواهیم برسیم. ما حتی در مورد اینکه چطور و چه زمانی به معیارهایمان خواهیم رسید برنامه ریزی میکنیم.
اما اغلب اوقات، ما در برخورد با وظایف فردی، عملکردها و مسئولیتهای اداره یک کسب و کار که تصویر چشم انداز را از دست میدهیم، گرفتار میشویم. بسیاری از ما با شکست خوردن، به تعریف اهداف نهایی-مقصد نهایی- میرسیم. ممکن است شروع، کلیدی برای رسیدن به اوج موفقیت باشد.
اشاره به مقصد و هدف شرکت تان
از سالها پیش که شرکتم را راه اندازی کردم، میدانستم که میخواهم در حوزه تخصصی خودم در صنعت روابط عمومی بهترین باشم.
تعریف و تعیین مقصد خود از همان مراحل اولیه باعث میشود همان تمرکزی را که باید در موقع رشد استارتاپ تان داشته باشید، بدست آورید. آن، اهداف نهایی شما را از زمان بنیان گذاری شرکتتان، تضمین میکند و در هر نوع برنامه ریزی کسب و کار قرار میگیرد و تصمیم مدیران اجرایی نیز با آن منطبق میشود.
برای شناسایی و تعریف مقصد شرکت تان باید:
1- آینده خود را داشته باشید
اکثر کارآفرینان دید واضحی در مورد آنچه از استارتاپشان میخواهند دارند. برخی از آنها شهرت و ثروت میخواهند. برخی دیگر، قدرت و اعتبار میخواهند. اما هنوز افرادی هستند که میخواهند تغییر ایجاد کنند. اما تعداد خیلی کمی از افراد، این دید را دارند.
به هر دلیلی، آنها آن را با صدای بلند داد نمیزنند، آنها آن را با تیم شان به اشتراک میگذارند و آن را در برنامههای کسب و کارشان قرار میدهند. شاید این یکی از همان دلایلی است که نرخ شکست استارتاپهای چهار ساله در همه صنایع حدود ۶۰% است.
هرگز کسب و کار خود را بدون دانستن اینکه کجا میخواهید بروید، راه اندازی نکنید. حتمی کردن مقصدتان، چشم انداز شماست، نه برخی از مفاهیم تصور شده در مورد اینکه شرکتتان چطور باید کار کند. در غیر اینصورت، اشتیاق و فداکاری لازم برای موفقیت را نخواهید داشت. مقصدتان هر کجا که هست، آن را تصاحب کنید، اغلب راجع به آن صحبت کنید و رویاهایتان را به واقعیت تبدیل کنید.
2- نیچه (niche) درونتان را پیدا کنید
شما نمیتوانید در همه چیز بهترین باشید. به جای تلف کردن وقتتان، نیچهای را که واقعا میتوانید بر آن تسلط داشته باشید، ایجاد کنید، سپس افقهای خود را با رشد شرکت خود گسترش دهید. به این ترتیب، شما یک نفر در میان میلیونها نفر نیستید، بلکه شما درجه یک هستید.
نگاهی دقیقتر به وضعیت خود، بازار، استعداد و فرصتهای خود داشته باشید. انجام تجزیه و تحلیل SWOT میتواند در اینجا مفید باشد. آیا وضعیت منحصر به فردی وجود دارد که بتواند به نفع شما کار کند یا شما را عقب نگه دارد؟ آیا شما در زمینه خاصی از صنعتتان متخصص و ماهر هستید؟ آیا کسی در تیمتان وجود دارد که مهارتهای حرفهای یا مهارتهای جدیای داشته باشد و بتواند شرکت شما را پیشرفت دهد؟ تعیین نیچه در همان اوایل، شما را در مسیر موفقیت قرار خواهد داد.
3- تیمی را جمع کنید که دیدگاه شما را به اشتراک بگذارند.
ایجاد یک تیم با استعداد و اختصاصی می تواند اساسا شرکت شما را تغییر دهد. بر استخدام شرکا و رهبرانی که متعهد به رسیدن به مقصد هستند، تمرکز کنید. این به این معنی نیست که دفتر شما باید به یک اتاق اکو تبدیل شود، با این حال، طبق گفته یک دانشمند آمریکایی، کارکنان اجتماعی متنوع، نوآوری بیشتری را بوجود خواهند آورد. به دنبال افرادی باشید که می توانند فرضیه های خود را به چالش بکشند، ایده های جدیدی را برای تصمیم گیری ایجاد کنند و شما را به مقصد مشترک تان برسانند.
4- دنبال ساخت یک انجمن (جامعه) باشید.
یادگیری از دیگران بخش مهمی از ایجاد یک کسب و کار موفق است. بهترین راه برای جمع آوری اطلاعات مفید و بینش منحصر به فرد، تماس برقرار کردن با مربیان، همسالان و سایر کارآفرینان است.
به جوامع حرفه ای مربوط به صنعت خودتان بپیوندید. اگر می بینید شبکه های کاری در منطقه شما وجود ندارد، ابتدا یک انجمن یا سازمان بسازید. این روش عالی برای یادگیری از تجربیات دیگران است، روابط تجاری متقابل ایجاد کنید و خودتان را به عنوان یک رهبر در صنعت خود اثبات کنید.
برای موفقیت در دنیای کسب و کار امروز، باید منحصر به فرد، سخت کوش و متمرکز بر اهداف پایانی خود باشید. با حصول اطمینان از مقصد شرکت خود از همان ابتدا، از حواس پرتی و انحراف جلوگیری کنید. سپس، راه خود را شروع کنید.