اولویت های زندگی.
آیا شما هم از آن دسته افراد هستید که تصور می کنید همه کارهایی که در لیست وظایف شما وجود دارد، حیاتی هستند و باید همه آن ها را انجام دهید؟ آیا برای انجام همه این کارها، وقت کم می آورید؟ اگر جواب مثبت است، شما لیست مشخصی از اولویت ها در زندگی خود ندارید.
اگر می خواهید زمان را به خوبی مدیریت کنید، باید یک لیست مشخص از اولویت ها در زندگی داشته باشید. اگر وظایف زیادی را در روز به پایان برسانید، مطمئن باشید که اضطراب و نگرانی به سراغ شما خواهد آمد.
فراموش نکنید. هدف شما، چیزی است می خواهید در آینده به آن برسید. داشتن اولویت ها، به شما کمک می کند تا بر روی هدف خود تمرکز داشته باشید. زمانی که لیستی از اولویت ها داشته باشید، خود را بهتر با تغییرات و تصمیمات جدید، وفق می دهید.
همه مثل هم نیستند. افراد مختلف به چیز های متفاوت اهمیت می دهند. با این حال، برخی از موضوعات مشترک همه ما را به هم متصل می کند. شاید همه مواردی که در این لیست ذکر می کنیم، جزء اولویت های شما نباشد. اما به احتمال زیاد، حداقل تعداد کمی از آنها اینگونه خواهد بود. اگر تصوری از اولویت های خود در زندگی ندارید، شاید این موارد به شما کمک کند تا بفهمید، فکر و انرژی خود را در کجا متمرکز کنید.
1- رسالت شما در زندگی
رسالت های شما در زندگی، اولویت هایی هستند که به شما معنی و شادی را هدیه می دهند. آن ها به شما کمک می کند که چیزی فراتر از یک فرد موفق باشید. از زندگی چه می خواهید؟ زمانی که آنها را اولویت بندی کنید، حتماً به آن ها خواهید رسید.
رسالت خود در زندگی را معین کنید و چیزهایی را که برای رسیدن به هدف نیاز دارد، بیابید.
زمانی که رسالت خود در زندگی را معین کردید، وظایف خود را به گونه ای تنظیم کنید که بیانگر آن رسالت ها باشد. اگر موردی با هدف شما در زندگی همخوانی ندارد، توجهی به آن نداشته باشید. اگر می خواهید وزن خود را کم کنید، این کار انجام دهید. یا اگر رسالت زندگی شما به مهارت های شفاهی نیاز دارد، خود را نسبت به این تمرین، متعهد کنید. نکته آخر این که، لیست کارهای شما باید بیانگر اهداف شخصی و حرفه ای شما باشد.
2- سلامت جسمانی
سلامت شما اهمیت زیادی دارد و باید در بالای لیست شما قرار بگیرد. سلامتی می تواند سعادت، آسایش و نگرش کلی شما را تعیین کند.
ضعف جسمانی می تواند شادی را از بین ببرد و بهره وری کلی شما را کاهش دهد. به همین دلیل باید چرخه سلامتی ضعیف را نابود کنید.
سلامت جسمانی به دلایل زیر اهمیت دارد:
- شما فقط در صورت سالم بودن، می توانید بهره وری و تمرکز بیشتر داشته باشید.
- کیفیت خواب شما بهبود می یابد.
- هنگام تعامل با افراد دیگر، روحیه بهتری خواهید داشت.
- شما در انجام رسالت زندگی خود، انرژی بیشتری خواهید داشت.
- اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت. کمبود اعتماد به نفس، شما را از بین می برد.
برای بهبود سلامت جسمانی، کار های زیر را انجام دهید:
یک رژیم غذایی مناسب داشته باشید. به طور منظم ورزش کنید. به اندازه کافی بخوابید.
3- زمانی را با خانواده صرف کنید
زمانی که روزهای خوشی را در محل کار نمی گذارید، بهترین حامی شما خانواده است. گذراندن زمان با خانواده، عزت نفس شما را تقویت می کند، عادت های مثبت را ترویج می کند و برایتان خاطره سازی می کند.
وقت خود را به خانواده اختصاص دهید و سعی کنید، حداکثر استفاده را از زمان ببرید. با هم ورزش کنید، بعد از صرف غذا به پیاده روی بروید، کتابی را با هم بخوانید یا با هم آشپزی کنید. با هم بودن را در اولویت های خود قرار دهید.
می توانید با خانواده وقت بگذرانید و در عین حال، در محل کار موفق باشید.
خیلی مهم است که مرز درستی بین زندگی کاری و خانواده معین کنید. پس زمانی که به دنبال موفقیت های تجاری خود هستید، خانواده را فدای موفقیت کاری نکنید.
4- روابط سالم
روابط در یافتن معنی و هدف در زندگی، از اهمیت بالایی برخوردار هستند. بعد از خانواده، دوستان، همکاران و اطرافیان شما، نقش کلیدی در زندگی شما ایفا می کنند. طوری که تصورش را هم نمی کنید.
اولویت بندی روابط سالم می تواند به تولید هورمون کورتیزول کمک کنید. هورمونی که استرس را کاهش دهد. یک مطالعه نشان داد که افراد متاهل، از استرس روانی کمتری رنج می برند. این امر به این دلیل است که حمایت عاطفی و اجتماعی که این گونه روابط ارائه می دهد، می تواند یک درمان عالی برای استرس باشد.
علاوه بر این، روابط سالم به شما در ایجاد عادات سالم کمک می کند. مربیان زندگی و معلمان نقش مهمی در رسیدن به اهداف برای شما دارند.
بنابراین، دور خود را با افرادی پر کنید که روزانه از آنها الهام می گیرید. خود را از روابط سمی جدا کنید.
5- سلامت ذهن
آیا همیشه مشغول کار، تعهدات اجتماعی، درس، خانواده و فعالیت های روزانه هستید؟ اگر جواب شما مثبت است، باید سلامت ذهن خود را در اولویت قرار دهید. باید ببینید در هنگام کار زیاد، چه حسی به شما دست می دهد.
برای بررسی وضعیت سلامت ذهن خود، روش های زیر را به کار گیرید.
یک بررسی ذهنی انجام دهید.
هر حس یا فکری که دارید را یادداشت کنید و ببینید چگونه به طور مثبت یا منفی بر روحیه شما تأثیر می گذارند.
پرچم های قرمز را مشخص کنید.
پرچم های قرمز علائم هشدار دهنده ای هستند که تغییرات افکار، احساسات و عادات شما را نشان می دهند. آنها همچنین می توانند در صورت تجربه فرسودگی و استرس به شما هشدار دهند. هرچه زودتر بدانید چه مشکلی در شما وجود دارد و راه حل های مقابله ای را برای حل مشکلات مشخص کنید، بازگشت به مسیر درست، سریعتر و آسان تر خواهد بود.
مراقبت از خود را یاد بگیرید.
اگر متوجه شدید که برخی کارها، رویدادها، عادت ها یا تجربیات، از جمله مسائل مربوط به سلامتی، افزایش بار کاری یا چالش در روابط، بر سلامت ذهن شما تأثیر می گذارند، باید در چنین مواقعی، مراقبت از خود را تمرین کنید. مراقبت از خود، به معنی خودخواه بودن نیست. این به شما کمک می کند تا تعادل خود را بازیابی کنید تا بتوانید کارهای بیشتری را به عهده بگیرید.
6- مسائل مالی
پول چیز بی ارزشی نیست. شاید به تنهایی موجب خوشبختی نشود. اما داشتن پول، کمی بیشتر از میزان مورد نیاز، به شاد ماندن شما کمک می کند. زمانی که برای پرداخت صورتحساب ها یا خرید غذا با مشکل مواجه می شوید، هیچ چیز نمی تواند آزار دهنده تر از این باشد. بنابراین امور مالی خود را در اولویت قرار دهید!
رابرت کیوزاکی در کتابش می گوید:
کاری کنید که پول در خدمت شما باشد، نه این که همه زندگی را به خاطر پول، کار کنید.
سرمایه های درآمدزا و بدهی های کاهش دهنده درآمد خود را بشناسید. سپس دارایی های خود را افزایش داده و بدهی های خود را کاهش دهید. همچنین، تا حد امکان صرفه جویی کنید تا زندگی شما در آینده راحت تر شود. همچنین می توانید پس انداز خود را در یک پروژه با ریسک کم سرمایه گذاری کنید که بتوانید درآمد جانبی را هم در کوتاه مدت و هم در دراز مدت به دست آورید. آخر اینکه، تا حد امکان از بدهکار بودن بپرهیزید و برای مواقع اضطراری پس انداز کنید.
7- خودسازی
به قول لو هولتز: “شما یا در حال رشد هستید یا در حال مردن”. برای اینکه به فردی که آرزویش را دارید تبدیل شوید، متوسط بودن را فراموش کنید.
روش های ساده ای برای بهتر کردن خودمان وجود دارد. مثلاً می توانید به سخنرانی های تد گوش دهید. این صحبت ها بر زندگی شما تأثیر مثبت می گذارد و به شما، مهارت های جدید می آموزد. فکر بدی هم نیست که در مورد موضوعی که به حوزه کاری شما هیچ ارتباطی ندارد، چیزی یاد بگیرید. یاد گرفتن باعث افزایش شانس بقا می شود.
از روش های زیر استفاده کنید تا یک برنامه خودسازی برای خود تهیه کنید.
1- اهداف خود را مشخص کنید.
اهداف خود را تعریف کنید (در یک لیست کلی) و لیست کلی را به زیرمجموعه های مشخص تقسیم کنید: 10 کیلو کم کنید، یک گواهی به دست آورید، برای یک نقش جدید تمرین کنید و غیره.
2- بر روی قدرت های خود تمرکز کنید.
نقاط قوت خود و آنچه برای تحقق اهداف خاص خود ندارید، برجسته کنید. سپس مشخص کنید که چرا می خواهید آنها را به واقعیت تبدیل کنید. چگونه آنها به شما سود می رسانند؟
3- تصویر سازی کنید.
خود را در حال رسیدن به اهداف خود، تجسم کنید. می توانید یک تابلو طراحی کنید تا ببینید موفقیت، چه شکلی خواهد بود. این تابلو می تواند شامل تصاویری از شما باشد، زمانی که سالم تر و شادتر هستید.
4- برنامه خود را تنظیم کنید.
برنامه خود را تنظیم کنید. چگونه به مقصد خواهید رسید؟ چه چیزهایی نیاز دارید؟ یک مهارت جدید؟ شاید هم به یک دوره آموزش آنلاین نیاز داشته باشید.
فراموش نکنید. حتی برای موفقیت های بسیار کوچک هم به خود پاداش دهید.
سخن آخر
اگر هنوز هم در مورد اولویت های خود تردید دارید، بهتر است بنشینید و همه چیز های مهم را لیست کنید. برای مثال، اگر از فرسودگی رنج می برید و حس می کنید که به سلامت شما لطمه می زند، باید سلامت خود را در اولویت قرار دهید. اگر سالم نباشید، هرگز نمی توانید تمرکز کنید و بهره وری لازم را داشته باشید.
مرحله بعد این است که یک نقشه راه داشته باشید. برای مثال باید بفهمید چه کاری انجام دهید تا از فرسودگی جلوگیری کند. شاید مراجعه به یک روانپزشک، یا شاید هم مدتی دوری از کار.
در نهایت، یک تست خودشناسی بگیرید تا بفهمید آیا در مسیر درست حرکت می کنید.
این مقاله را با جمله زیبایی از نویسنده معروف، برندون سندرسون به پایان می رسانیم.
یک انسان بزرگ کسی است که کارهای مهم را در کنار هم می چیند تا کارهای حیاتی را در بین آن ها پیدا کند.