خرید یک گوشی با دوربین خوب برای خیلی از افراد مهم شده است. به هرحال، گوشیهای هوشمند به یک ابزار جدانشدنی از زندگی روزمره ما تبدیل شدهاند تا با دنیایی از اپلیکیشنها آشنا شویم، در ارتباط با یکدیگر بمانیم و به حفظ نظم در زندگیمان کمک کنند.
گرچه، بسیاری از افراد چون یک دوربین عالی میخواهند برای یک گوشی هزینه میکنند. به هرحال، بهترین دوربین اغلب اوقات دوربینی است که به همراه خودتان دارید.
اما نحوه انتخاب یک گوشی با دوربین خوب چطور است و چطور یک گوشی با دوربین ضعیف را تشخیص دهید؟ در این مطلب روکیدا قصد دارد شما را با نحوه خرید یک گوشی با دوربین خوب و نکاتی که باید توجه کنید، آشنا کند. بنابراین تا انتها ما را همراهی کنید.
انواع دوربینهای مختلف
امروزه استفاده از سیستم دوربینهای سهگانه و چهارگانه حتی در یک گوشی 200 تا 300 دلاری نیز طبیعی است. ولی تمامی این دوربینها چه کارهایی انجام میدهند؟ در واقع امروزه به طور کلی 6 نوع دوربین گوشی وجود دارد که عبارتند از: دوربین اصلی یا استاندارد، دوربین فوق عریض، دوربین پریسکوپ زوم یا تلهفوتو، دوربین ماکرو، دوربین تک رنگ و حسگر عمقسنج یا زمان پرواز سه بعدی.
دوربین استاندارد یا اصلی
در گذشته یک گوشی با دوربین خوب تنها مجهز به این لنز بود و تصاویر را بدون زوم به داخل یا خارج میگرفت. این دوربین اغلب بیشتر از سایرین استفاده میشود، چون همهکاره است. هرگز گوشی بدون این دوربین نخواهید دید.
دوربین فوق عریض
ال جی اولین شرکتی بود که در سال 2016 از این نوع دوربین در پنل پشتی دستگاههای خود استفاده کرد. این دوربین تصاویری با میدان دید یا پرسپکتیو عریضتر در مقایسه با دوربین اصلی میگیرد، بنابراین انتخاب ایدهآل برای تصاویر گروهی، عکاسی از ساختمانها یا بناهای معماری یا تصویری از یک منظره است.
شروع استفاده از دوربین فوق عریض نیز به معنای بینیازی استفاده از حالت عکاسی پانوراما بود که میتوانست سخت و پرزحمت باشد.
معمولا دوربینهای فوق عریض را در دستگاههایی به ارزانی 150 تا 200 دلار پیدا خواهید کرد، ولی انتظار استفاده از آن را در گوشیهای تقریبا 100 دلاری نداشته باشید. با این حال، بین سری گلکسی A و M سامسونگ، دستگاههای ردمی نوت شیائومی و سری گوشیهای Y و بالاتر هوآوی، نباید مشکل زیادی برای پیدا کردن دستگاههایی با این دوربین داشته باشید. همچنین با مطالعه مطلب بهترین گوشی های ارزان قیمت 2020 ما میتوانید بهتر یک گوشی ارزان انتخاب کنید.
دوربین تلهفوتو یا پریسکوپ
دوربینهای تلهفوتو برای عکاسی با زوم به داخل است و معمولا زوم اپتیکال 2 تا 3 برابر دارند. دوربینهای پریسکوپ اختراعهای جدیدتری هستند و از یک منشور برای زوم حتی بیشتر (بین زوم اپتیکال 4 و 6 برابر) استفاده میکنند.
در هر صورت، اگر میخواهید تصویر یک سوژه از راه دور را بگیرید، این لنزها مفید هستند.
حتی بعضی از شرکتها به کمک ترفندهای نرمافزاری بدون استفاده از یک دوربین پریسکوپ یا تلهفوتو تصاویر زوم به داخل بهتری میگیرند. بعضی از برندها حقههای نرمافزاری را با یک دوربین پریسکوپ یا تلهفوتو تحت مفهومی به اسم زوم هیبریدی ترکیب میکنند تا حتی زوم بیشتر شود.
به عنوان مثال، گوشی P30 هوآوی یک دوربین تلهفوتو با زوم اپتیکال 3 برابر دارد، اما میتوانید تصاویر با زوم هیبریدی 5 برابر بگیرد. زوم هیبریدی به خوبی استفاده از یک دوربین با همان سطح زوم اپتیکال نیست، ولی از تنها زوم نرمافزاری بهتر است.
دوربین ماکرو
این حسگر نسبتا به تازگی به دنیای گوشیهای هوشمند اضافه شده است. این دوربین به کاربر اجازه ثبت تصاویر ماکرو را (یعنی فوقالعاده از نمای نزدیک) از سوژههای ریز، مانند حشرات، گلها و سکهها میدهد. بعضی از گوشیها (مانند گوشی وان پلاس 7T) برای این نوع عکاسی از دوربین فوق عریض استفاده میکنند.
دوربین تک رنگ (مونوکروم)
واقعا امروزه دیگر این نوع دوربین را روی بسیاری از گوشیها نمیبینیم و هوآوی اولین شرکتی بود که از یک حسگر ثانویه تک رنگ استفاده کرد. در هر صورت، از این دوربین برای ثبت تصاویر واقعی سیاه و سفید استفاده میشود، به جای این که یک تصویر رنگی به کمک یک فیلتر سیاه و سفید شود.
از دوربینهای مونوکروم همچنین میتوان برای بالا بردن کیفیت عکاسی در شب استفاده کرد، چون نبود فیلتر رنگی قابلیتهای جمعآوری نور را بیشتر میکند.
حسگر زمان پرواز سهبعدی یا عمقسنج
با این نوع دوربین واقعا نمیتوانید تصاویر اختصاصی بگیرید، چون معمولا هدف استفاده از آنها ثبت اطلاعات بیشتر از «عمق» صحنه زمان عکاسی با دوربین اصلی است.
از حسگرهای عمقسنج اغلب اوقات برای عکاسی پرتره استفاده میشود و اطلاعات عمق به دست آمده توسط این حسگر به قرارگیری سوژه در فوکوس و پسزمینه خارج از فوکوس کمک میکند. حسگرهای زمان پرواز سهبعدی الزاما نوع جدیدی از حسگرهای عمقسنج هستند و اطلاعات عمق صحنه را دقیقتر ثبت میکنند.
معمولا حسگرهای عمقسنج روی گوشیهای ارزانتر و انواع زمان پرواز سهبعدی در گوشیهای ردهبالا استفاده میشود. گرچه باید گفت، بعضی از گوشیها هر دو حسگر را ندارند و از دوربین تلهفوتو یا بخش نرمافزاری برای ثبت اطلاعات عمق استفاده میکنند.
در حقیقت، بسیاری از گوشیها برای حالت پرتره دوربینهای جلو از بخش نرمافزاری استفاده میکنند، مانند تصاویر بالا.
به چه تعداد دوربین نیاز دارید؟
ارزانترین گوشیها (تقریبا 100 دلار یا کمی بیشتر) تک دوربین یا دوربین دوگانه تشکیل شده از دوربین اصلی و یک حسگر عمقسنج دارند. تعداد کمی از این گوشیها حسگر مورد نظر را با یک دوربین فوق عریض تعویض میکنند.
اما روزبهروز تعداد گوشیهای ارزان با مجموعه دوربینهای سهگانه یا حتی چهارگانه بیشتر میشود و از یک دوربین اصلی، حسگر فوق عریض، حسگر عمقسنج و معمولا یک دوربین ماکرو به عنوان گزینه چهارم استفاده میکنند.
دوربینهای زوم معمولا مختص به گوشیهای ردهبالا هستند، چون این حسگرها و قطعات آن در مقایسه با دو دوربین ماکرو و فوق عریض قیمت بالاتری دارند.
گوشیهای با قیمت بالاتر معمولا یک دوربین فوق عریض در کنار دوربین اصلی و زوم دارند تا تنوع پرسپکتیو و میدان دید هنگام عکاسی بالا برود.
هنوز مطمئن نیستید هنگام تصمیم به خرید یک گوشی با دوربین خوب به چه تعداد دوربین نیاز دارید؟ خب، باید فکر کنید چه نوع تصاویری میخواهید بگیرید.
عاشق عکاسی در فضای آزاد یا سفر به شهرهای گوناگون هستید؟ پس شاید بهتر باشد یک گوشی با دوربین فوق عریض خوب برای ثبت تصاویری فوقالعاده از منظرهها و آسمانخراشها بگیرید.
به سافاری میروید یا به دفعات مسابقات ورزشی کودک خود را نگاه میکنید؟ پس یک دوربین زوم به شما اجازه میدهد بدون نیاز به نزدیک شدن فیزیکی به سوژه، تصاویری از نمای نزدیک بگیرید.
یک میدان دید فوق عریض میخواهید، ولی عکاسی با زوم را نیز دوست دارید؟ پس باید گوشی بخرید که یک دوربین فوق عریض و زوم داشته باشد، گرچه گوشی مجهز به این دو لنز قطعا قیمت بالایی دارد.
برند مهم است (البته تا حدی)
یکی از مهمترین عواملی که باید زمان تصمیم به خرید یک گوشی با دوربین خوب به آن دقت کنید، برند سازنده گوشی است. به این علت که کیفیت تصاویر دوربین هر برند اختلافهای ریزی مانند بازتولید رنگ، کیفیت عکاسی در شب و کیفیت کلی با دوربین برند دیگر دارد.
در ادامه انتظاراتی که از شرکتهای بزرگ از نظر حالات عکاسی بیشتر و اختلافات در تصویر را میتوانید داشته باشید توضیح میدهیم. توجه کنید، توضیحات زیر ممکن است برای هر گوشی که برند مورد نظر ساخته است صدق نکند.
همچنین باید بگوییم اختلاف کیفیت بین اکثر برندها زمان عکاسی در روز واقعا اندک است.
گوگل
فکر میکنید گوشی بعدیتان باید از سری پیکسل گوگل باشد؟ پس باید با دوربین این گوشی تصاویری با رنگهای زندهتر بگیرید که معمولا مانند بعضی از برندهای دیگر بیش از حد اشباع نیستند.
دوربین گوشیهای پیکسل بابت دامنه دینامیک عالی قابل تحسین هستند، یعنی عملکرد خوبی در حفظ جزئیات در روشنترین و تاریکترین بخشهای یک تصویر نشان میدهند.
بنابراین انتظار داشته باشید این گوشی زمان عکاسی در محیط آزاد و روشن تصاویر عالی بگیرد، رنگ آسمان بیش از حد نورپردازی نشود و بتوانید جزئیات داخل نواحی سایهدار را ثبت کنید.
گوشیهای پیکسل زمان عکاسی در شب جزو بهترینها هستند و از حالت Night Sight برای ثبت بهتر جزئیات در مناطق تاریک استفاده میکنند. قدرت عکاسی این دوربینها در تاریکی مطلق در حد بهترین گوشی های هواوی نیست، ولی یقینا قدرت رقابت را دارند.
از جمله حالات عکاسی قابل توجه گوشیهای پیکسل میتوانیم به حالت عکاسی نجوم (astrophotography mode) برای عکاسی از آسمان در شب (به سهپایه نیاز است) و یک حالت Photobooth برای گرفتن سلفی بدون دست اشاره کنیم.
هوآوی
برندهای چینی میتوان گفت در زمینه عکاسی با گوشیهای هوشمند طی سالهای اخیر بهترین شدهاند، حداقل زمانی که بهترین گوشی های 2020 را بررسی میکنیم. با این حال، گوشیهای هوآوی به طور کلی در روز عکسهای فوقالعاده میگیرند که سطح بالایی از جزئیات با دامنه دینامیک عالی دارند.
گوشیهای این برند به واسطه بیش از حد شارپ کردن تصاویر به جای ثبت تصاویر طبیعیتر مشهور هستند، ولی در دستگاههای اخیر این شرکت چنین ویژگی تغییر کرده است. تستهای ما نشان میدهد گوشی P30 Pro در مقایسه با گوشیهای سامسونگ و گوگل تصاویری با دمای رنگ گرمتر میگیرد.
خوشبختانه، هوآوی چند پروفایل رنگی در اختیار کاربر میگذارد تا رنگ را به شیوه مطلوب خود ثبت کند.
هوآوی اولین برندی بود که روی گوشیهای خود از حالت عکاسی در شب (night mode) استفاده کرد و مدتی پس از آن رقبا نیز به این ترند پیوستند. به عنوان یک کاربر این حالت را در گوشیهای ارزان و همچنین ردهبالای هوآوی پیدا خواهید کرد.
در بعضی از گوشیهای این شرکت حالت عکاسی Light Paintingنیز دیده میشود که به شما اجازه ثبت تصاویر تاثیرگذار با دنبالههای نوری (مانند چراغهای ماشین یا رد ستارگان) میدهد. همچنین با مطالعه مطلب بهترین گوشی های هواوی 2020 بهتر میتوانید گوشیهای عالی این برند را بشناسید.
ال جی
با گوشیهای ال جی معمولا تصاویر خوبی در روز میتوانید بگیرید که در مقایسه با دوربینهای دیگر از جمله سامسونگ رنگهای واقعگرایانهتر دارند، ولی ظاهرا در بین حتی گوشی های پرچمدار ال جی دامنه دینامیک ضعیف یک مشکل رایج است.
دستگاههای ال جی زمان عکاسی در شب یا محیط کم نور قدرتی در حد محصولات اپل، گوگل، هوآوی و سامسونگ ندارند. بنابراین اگر زمان چادر زدن در طبیعت در شب میخواهید عکس بگیرید، شاید بهتر باشد یک گوشی با دوربین خوب از برند دیگر انتخاب کنید.
گوشی های پرچمدار ال جی قابلیتهای بیشتری دارند مانند حالت سینماگراف (که به کاربر اجازه ایجاد یک فایل گیف را با عناصر منتخب متحرک در آن میدهد) و تصاویر پانورامای 360 درجه.
سامسونگ
زمانی که یک گوشی با دوربین عالی از برند سامسونگ میگیرید به طور طبیعی باید انتظار تصاویری با رنگهای بیش از حد اشباع را داشته باشید. گوشیهای این برند کرهای تا حد زیادی مانند گوگل همچنین دامنه دینامیک استثنائی دارند.
سامسونگ از نظر استفاده از حالت Night mode در گوشیهای خود پس از هوآوی و گوگل وارد عمل شد، ولی توانست با گوشی گلکسی اس 20 پلاس و سایر اعضای خانواده آن عملکرد عالی از خود نشان دهد. بنابراین زمان عکاسی در شب با دوربین گوشی های پرچمدار سامسونگ باید تصاویر عالی بگیرید و انتخاب از بین محصولات این برند معمولا به معنای داشتن یک گوشی با دوربین خوب است.
سری گلکسی اس 20 و اس 20 حالت مفیدی به اسم Single Take (تک برداشت) دارند. زمان استفاده از این حالت، گوشی خودکار برای شما عکس و فیلم میگیرد.
شیائومی
برند چینی شیائومی با عرضه گوشیهای ارزان و سختافزار قدرتمند جزو برندهای مشهور در اروپا، هند و سایر بازارها است. گوشیهای شیائومی در روز رنگها را طبیعی تا اندکی اشباع میگیرند، البته نه در حد سامسونگ.
گرچه، به نظر ما دامنه دینامیک در تصاویر دوربینهای این برند جا برای پیشرفت دارد.
گوشیهای شیائومی زمان عکاسی در شب عملکرد کاملا متفاوتی از ناامیدکننده تا عالی دارند. دوربین اصلی گوشی های ارزان شیائومی معمولا فاقد قابلیت لرزشگیر اپتیکال است، بنابراین باید زمان عکاسی در شب برای جلوگیری از محوشدگی تصویر تا جای ممکن گوشی را ثابت نگه دارید. همچنین با مطالعه مطلب بهترین گوشی های شیائومی 2020 میتوانید با بهترینهای این شرکت آشنا شوید.
مگاپیکسلها: آیا بیشتر همیشه بهتر است؟
یکی از رایجترین عوامل زمان تصمیم به خرید یک دوربین با گوشی خوب توجه به مگاپیکسلهای دوربین آن است. رابطه مستقیم بین مگاپیکسل و کیفیت تصویر در گوشیهای رده پایین اکثرا درست است.
معمولا، یک دوربین 8، 12 یا 13 مگاپیکسل تقریبا با تضمین 100 درصد بهتر از گوشی دیگری از همان شرکت با حسگر 5 مگاپیکسل است. به این علت که مگاپیکسلهای بیشتر معادل جزئیات بیشتر است، گرچه در گوشیهای با دوربین بیشتر از 48 مگاپیکسل ممکن است با بالا بردن مگاپیکسلها کیفیت کمتر شود.
امروزه شاهد ورود گوشیهای با دوربین 48، 64 و 108 مگاپیکسل به بازار هستیم و این مقدار بالای مگاپیکسل فقط برای نمایش نیست. به جای آن، گوشیهای با دوربینهای با دقت بالاتر معمولا به صورت پیشفرض از تکنیکی به اسم ترکیب پیکسل (Pixel binning) برای ثبت تصاویری با اندازه کوچکتر استفاده میکنند.
سادهتر بگوییم، اطلاعات تمامی آن پیکسلها مانند یک عصاره برای ثبت تصاویر در یک دقت پایینتر گرفته میشود. به عنوان مثال، گوشیهای با دوربین 48 مگاپیکسل به صورت پیشفرض اغلب اوقات تصاویر 12 مگاپیکسل و گوشیهای با دوربین 108 مگاپیکسل به صورت پیشفرض معمولا تصاویر 27 مگاپیکسل میگیرند.
همچنان با این دوربینهای 48، 64 یا 128 مگاپیکسل میتوانید تصاویر را با دقت کامل بگیرید، ولی تنها زمان عکاسی در روز مزیت تاثیر آن واضح است.
اما گوگل، اپل و سامسونگ همچنین نشان دادند ترکیب دوربینهای 12 مگاپیکسل با تکنیکهای عالی پردازش تصویر باعث ثبت تصاویری با کیفیت عالی میشود. بنابراین خودکار فکر نکنید یک گوشی با دوربین خوب باید مگاپیکسل بالاتر الزاما برای ثبت تصاویر با کیفیت بهتر داشته باشد.
در حقیقت، کیفیت تصاویر زمان عکاسی در شب اگر دوربین مگاپیکسل بیشتری داشته باشد میتواند تحتتاثیر منفی قرار گیرد.
چه اطلاعات دیگری زمان بررسی یک گوشی با دوربین خوب باید داشته باشید؟
چندین عامل در تعریف یک گوشی با دوربین خوب نقش دارند و یکی از مهمترین ویژگیهای دوربین چنین گوشی لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS) است. این ویژگی سختافزاری بوده و معمولا دوربینهای زوم و اصلی مجهز به آن هستند که نتیجه آن کمک به رفع لرزش دوربین است.
OIS لرزش ایجاد شده توسط حرکت دست یا حرکت کلی گوشی را کم میکند. احتمال ثبت تصاویر محو بدون وجود OIS بیشتر است، به ویژه در شب که شاتر باید برای ثبت تصاویر روشنتر بیشتر باز بماند. این قابلیت همچنین برای فیلمبرداری مفید است تا مهر تضمینی برای لرزان نبودن ویدئوهایی باشد که ضبط میکند.
متاسفانه، OIS معمولا محدود به گوشیهای ردهبالا و میانرده ممتاز میشود، بنابراین نباید انتظار داشته باشید یک گوشی 100 تا 200 دلاری از آن استفاده کند. با این حال، خوب است زمان تصمیم به خرید یک گوشی با دوربین خوب وجود آن را بررسی کنیم.
منبع: androidauthority.com