فهرست عنوانها
گوشی Oppo Find X2 دومین پرچمداری است که امسال اوپو با قیمت بالا وارد بازار کرد. نقد مدل استاندارد یک گوشی پس از مدل پرو آن برای برخی از منتقدان موبایل میتواند مانند دستورپخت آش ناامیدی باشد، یعنی افرادی که توجه آنها دائما روی مدل «بهتر» است.
ما دوست داریم خودمان را از آن دست منتقدانی معرفی کنیم که بدون تعصب و نظر خاصی هر گوشی را بررسی میکنیم و همین روند را با گوشی Find X2 اوپو در پیش میگیریم، یک ماه پس از آن که نقد گوشی Oppo Find X2 Pro را نوشتیم.
مشخصات کلیدی زیادی بین این دو یکسان است از جمله: نمایشگر 6.7 اینچ امولد که تقریبا از تمامی نمایشگرهای دیگر موجود در بازار بهتر است، بهترین تراشه موبایل اندرویدی یعنی اسنپدراگون 865، سرعت شارژ فوقالعاده سریع و باتری (نکند آن 60 میلیآمپر ساعت اختلاف را حساب کردید؟).
در حال حاضر بارزترین نقطه تفاوت بین این دو مجموعه دوربین عقب است. گوشی Oppo Find X2 دوربین انحصاری با حسگر بزرگ 48 مگاپیکسل مدل پرو را ندارد و جای آن را یک دوربین 48 مگاپیکسل با حسگر کوچکتر گرفته است.
لنز معمولی تلهفوتو با زوم 2 برابر جای لنز پریسکوپ عالی با زوم 5 برابر مدل پرو را گرفته و در گوشی Find X2 دوربین 48 مگاپیکسل فوق عریض با یک دوربین 12 مگاپیکسل عوض شده است. دوربین جلو فرقی نکرده است تا حداقل بابت آن تشکر کنیم.
شاید بیشتر از دوربین یک تغییر دیگر توی ذوق بزند؛ گواهینامه IP54 در برابر IP68 مدل پرو، بنابراین گوشی Find X2 اوپو برخلاف برادر حرفهای خود که کاملا ضد آب است، تنها در برابر پاشیدن رطوبت دوام میآورد. اگر برایتان ضد آب بودن یک گوشی مهم است، بهتر است مطلب بهترین گوشی های ضد آب 2020 را مطالعه کنید.
سپس به قیمت گوشی find x2 اوپو میرسیم که 200 یورو از مدل پرو کمتر و 1000 یورو است. بدون شک قیمت کمی نیست، اما واقعا ارزش دارد این پول را برای این گوشی هزینه کنید؟ تا انتهای این مطلب همراه روکیدا باشید تا پاسخ آن را با یکدیگر بررسی کنیم. (برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ روی آنها کلیک کنید)
مشخصات کلیدی گوشی Oppo Find X2:
- بدنه: 164.9 در 74.5 در 8 میلیمتر، 209 گرم (مدل سرامیکی)، 165.2 در 74.4 در 9.5 میلیمتر، 192 گرم (مدل شیشهای)؛ گواهینامه IP54، شیشه محافظ گوریلا گلس 6 در جلو
- نمایشگر: امولد، 6.7 اینچ، دقت 1440 در 3168 پیکسل، نسبت تصویر 19.8:9 (2.2:1)، تراکم پیکسلی 513 پیکسل در هر اینچ، نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز، نرخ نمونهگیری لمس 240 هرتز، پشتیبانی از استاندارد +HDR10
- چیپست: اسنپدراگون 865 (7 نانومتری پلاس): پردازنده هشت هستهای (دو هسته کریو 585 با سرعت کلاک 2.84 گیگاهرتز و سه هسته کریو 585 با سرعت کلاک 2.42 گیگاهرتز و چهار هسته کریو 585 با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی آدرنو 640
- حافظه: 8 یا 12 گیگابایت رم LPDDR5، 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی UFS 3.0، فاقد درگاه کارت حافظه خارجی
- سیستم عامل: اندروید 10، لانچر ColorOS 7.1
- دوربین عقب: لنز عریض (اصلی): 48 مگاپیکسل، اندازه حسگر 1/2.0 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، طول کانونی معادل 26 میلیمتر، گشادگی دریچه دیافراگم f/1.7، فوکوس خودکار تشخیص فازی (PDAF) فوکوس خودکار لیزری، لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS). دوربین تلهفوتو: 13 مگاپیکسل، اندازه حسگر 1/3.4 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، 52 میلیمتری، ضریب اف f/2.4، PADF، OIS. دوربین فوق عریض: 12 مگاپیکسل، اندازه حسگر 1/2.4 اینچ، اندازه پیکسل 1.4 میکرومتر، 16 میلیمتری، دریچه دیافراگم f/2.2، PADF. پشتیبانی از فیلمبرداری فول اچدی با نرخ 30 فریم در ثانیه
- دوربین جلو: 32 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم f/2.4، 26 میلیمتری (تخمین ما)، اندازه پیکسل 0.7 میکرومتر، فوکوس ثابت، پشتیبانی از فیلمبرداری فول اچدی با نرخ 30 فریم در ثانیه
- باتری: 4200 میلیآمپر ساعت، پشتیبانی از فناوری شارژ سریع 65 وات SuperVOOC 2.0
- سایر مشخصات: حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر نوری، ماژول NFC، بلندگوهای استریو
محتویات جعبه فروش گوشی Find X2 اوپو
گوشی Oppo Find X2 مانند مدل پرو در یک جعبه آبی رنگ با الگوی مثلثی شکل و حک طلایی رنگ اسم گوشی روی آن به بازار آمده و محتویات داخل جعبه نیز تا حد زیادی یکسان است.
این محتویات عبارتند از شارژر 65 وات، کابل یواسبی A به C با سیمکشی اختصاصی برای فناوری VOOC، به عبارت دیگر برای شارژ هرچه سریعتر این گوشی باید هر دو را با یکدیگر داشته باشید.
همچنین یک قاب محافظ سیلیکونی نرم ولی ضخیم را میبینید و در کارخانه روی نمایشگر یک محافظ صفحه نمایش نصب شده است.
تنها تفاوت در مقایسه با محتویات جعبه فروش مدل پرو هدست است که این جا یک جفت ایرباد دیده میشود، در حالی که اوپو برای کاربران مدل پرو یک جفت ایرفون قرار داده بود.
هر کدام طرفداران و مخالفان خود را دارند، بنابراین نمیتوانیم بگوییم کدام یک بهتر هستند، گرچه واقعا سخت میتوان تصور کرد فردی یک گوشی را به علت وجود ایرفونهای داخل جعبه آن تهیه کند.
طراحی و کیفیت ساخت گوشی Find X2 اوپو
گوشی پرچمدار اوپو الزاما طراحی متمایز ندارد و یک گوشی ممتاز تقریبا با ظاهر استاندارد را میبینیم که از ترندهای طراحی مدرن پیروی میکند. ولی این تازه شروع ماجرا است.
طراحی این گوشی ظرافتهای خاص خود را دارد مانند طراحی پنل پشتی که شبیه به استخوان ماهی است و همچنین رنگ آن در نور تغییر میکند. مدل تحت بررسی ما آبی اقیانوسی نام دارد.
این گوشی تنها به یک رنگ دیگر یعنی مشکلپی وارد بازار شده است. تنها تفاوت بین این دو مدل رنگ نیست، بلکه اوپو از مواد خام متفاوتی نیز استفاده کرده است، به نحوی که پنل پشتی مدل مشکی رنگ سرامیکی و دیگری شیشهای است.
مدل سرامیکی یک افکت دو رنگی با یک الگوی ظریف دارد که حدود 3/4 بخش عقب را به خود اختصاص داده است و 1/4 دیگر سطح روانی دارد، مرز بین این دو بخش با نوار مشخصات دوربین در مجموعه دوربین همتراز شده است.
برخلاف مدل پرو، اوپو تصمیم به ساخت یک مدل با چرم وگان نگرفته است، ولی از طرفی آن گوشی نیز پنل پشتی شیشهای ندارد تا مدل آبی رنگ گوشی Oppo Find X2 منحصر به فرد باشد.
چون در حال مقایسه هستیم باید بگوییم شیشه گوشی Find X2 اوپو در مقایسه با مدل چرم وگان Find X2 Pro باریکتر است و اختلاف 1.5 میلیمتر بین ضخامت 8 میلیمتر و 9.5 میلیمتر این دو گوشی کاملا حس میشود.
اما مدل سرامیکی X2 Pro ضخامت کمتر و 8.8 میلیمتر دارد. ابعاد این دو عملا یکسان است.
وزن این گوشیها متفاوت است و پس از اشتباه اولیه شرکت اوپو در اعلام اعداد و ارقام، مدل شیشهای گوشی Oppo Find X2 و مدل سرامیکی آن به ترتیب 192 و 209 گرم وزن دارد که این مقدار برای مدل چرمی و سرامیکی X2 Pro به ترتیب 200 و 217 گرم است.
هیچکدام از آنها واقعا وزن کمی ندارند، ولی مدل آبی رنگ Find X2 از سایرین سبکتر است. اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که روزانه گوشی خود را زیاد به دست میگیرید، باید انتظار داشته باشید دستتان کمی خسته شود. البته تمام گوشیهای به این اندازه چنین تبعاتی را دارند.
متاسفانه، یک قابلیت مدل پرو که این جا دیده نمیشود برخورداری از گواهینامه IP68 است. گوشی Find X2 اوپو تنها رتبهبندی IP54 دارد یعنی ممکن است کمی گرد و غبار وارد گوشی شود ولی روی عملکرد آن تاثیر نمیگذارد، در حالی که مقاومت در برابر رطوبت محدود به پاشیدن تصادفی آب است تا زیر باران مشکل خاصی نداشته باشید، ولی بردن گوشی به داخل استخر را کاملا فراموش کنید.
هر دو پرچمدار اوپو یک بدنه آلومینیومی با رنگ شبیه به پنل پشتی دارند. در سمت راست دکمه پاور با رنگ شاخص سبز آن قرار گرفته است. دکمههای تنظیم حجم صدا در جهت مخالف و سمت چپ هستند. تمام این سه کلید سختافزاری فلزی با موقعیت و اندازه مناسب هستند.
پایین گوشی محلی است که اوپو شیار سیم کارت را قرار داده است و Find X2 دو سیم کارت با قطع نانو قبول میکند، امکان استفاده از کارت حافظه خارجی را ندارید. درست کنار آن سوراخ میکروفون اولیه است.
در وسط این بخش نیز پورت یواسبی C خودنمایی میکند، در حالی که بلندگوی اولیه پشت توری سه شیاری سمت راست قرار گرفته است. بلندگوی دوم در بالای گوشی است.
در نمای جلوی گوشی Oppo Find X2 نمایشگر فوقالعاده ممتاز لبه خمیده و با حواشی باریک سوپر امولد را میبینیم که تنها لکه ننگ آن حفره نمایشگر در گوشه بالا سمت راست است. به دلیل این خمیدگیها، دوربین جلو باید به سمت داخل برده شود، بنابراین کمی با این کار از فضای نوار وضعیت هدر رفته است.
اوپو در قسمت بالای این گوشی به اندازه کافی جا پیدا کرده است تا آن جا یک درایو بزرگتر به عنوان بلندگوی مکالماتی و بلندگوی دوام قرار دهد که پشت یک توری فلزی نصب شده است. اگر نور چراغقوه را به کنار بلندگوی مکالماتی بگیرید، منفذ حسگر مجاورتی و نور محیطی را خواهید دید.
به طور کلی باید بگوییم از طراحی گوشی Oppo Find X2 خوشمان آمد. انتخاب مواد خام و تزئین سطح یک حس و حال و ظاهر ممتاز به این گوشی میدهد. سنگینی این گوشی ملموس است، ولی باید آن را بهای استفاده از یک نمایشگر و باتری بزرگ بدانیم. تنها ای کاش این گوشی کاملا ضد آب بود.
نمایشگر گوشی Find X2 اوپو: جزو بهترینها
این گوشی یک نمایشگر سوپر امولد 6.7 اینچ با دقت 1440 در 3168 پیکسل، نسبت تصویر 19.8:9 و تراکم پیکسلی 513 پیکسل در هر اینچ دارد. این پنل نمایش همچنین نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز دارد و برخلاف گوشیهای پرچمدار امسال سامسونگ میتوانید همزمان بالاترین دقت نمایشگر و نرخ تازهسازی تصویر را استفاده کنید.
در زمان تنظیم نور صفحه نمایش به صورت خودکار توانستیم حداکثر میزان روشنایی 850 نیت را اندازه بگیریم و زمان تنظیم اسلایدر نور به صورت دستی، این مقدار 518 نیت بود. هر دو این آمار کمی از نتیجه پنل نمایش Find X2 Pro کمتر است، ولی با این حال کاملا عالی و در سطح یک دستگاه ممتاز و ردهبالای مدرن محسوب میشود.
لازم به ذکر است حتی اگر تاگل تنظیم خودکار نور صفحه را غیرفعال کنید و به محیط بسیار روشن بروید، نور صفحه به صورت خودکار بیشتر خواهد شد.
باید بگوییم گزینههای مربوط به نمایشگر کمی گیجکننده است، چون در توضیح هر دو حالت پیشفرض Vivid و حالت انتخابی Cinematic به فضای رنگ P3 اشاره شده است.
اوپو ادعا کرده است این گوشی قادر به نمایش 100 درصد فضای رنگ DCI-P3 با دقت رنگ نزدیک به کامل است.
ما در حالت Vivid متوسط deltaE 4.4 و حداکثر 9.1 را برای فضای رنگ DCI-P3 اندازه گرفتیم و رنگهای سفید به شکل بارزی به سمت آبی هستند (deltaE تقریبا 8).
زمان بررسی این فضای رنگ در حالت Cinematic متوسط مقدار deltaE برابر با 2.2 و حداکثر 3.7 بود، کمی با اختلاف از نتیجه فوقالعاده دقیق 0.7 و 1.3 مدل پرو که در این حالت به دست آمد.
همین قضیه ما را به شک انداخت و مجبور شدیم نمایشگر گوشی X2 Pro را مجددا تست کنیم و این مرتبه نتایج بسیار مشابه بود.
بهترین حدسی که میتوانیم بزنیم این است که بهروزرسانی نرمافزاری این گوشی کمی اوضاع را عوض کرده است. با وجود این، متوسط مقدار deltaE 2.2 از یک نمایشگر نسبتا به خوبی کالیبره شده خبر میدهد.
یک حالت دیگر به اسم Gentle نیز وجود دارد که برای بازتولید دقیق فضای رنگ sRGB تنظیم شده است و توانستیم متوسط deltaE 2.2 را اندازه بگیریم. طبیعتا، نتیجه استفاده از این حالت ظاهر گرفتهتر رنگها است.
گوشی Find X2 Pro اوپو از استاندارد +HDR10 پشتیبانی میکند که استاندارد سامسونگ برای ویدئوهای HDR با متا دیتای داخلی داینامیک یعنی مشابه با دالبی ویژن است.
محتوای +HDR10 روی تمامی پلتفرمها دیده نمیشود و سرویس آمازون پرایم ویدئو معروفترین آنها است اما گوشی اوپو روی هر سرویس دیگری بخواهید محتوای HDR10 را پخش خواهد کرد.
گرچه، زمان استفاده از اپلیکیشن نت فلیکس تجربه بسیار عجیبی داشتیم. این اپلیکیشن برنامههای HDR را با برچسب HDR فهرست میکند، ولی زمانی که وارد صفحه مشخصات بازپخش این اپلیکیشن میشوید، نوشته شده است گوشی Oppo Find X2 سازگار با استاندارد HDR نیست و محدود به پخش محتوای استاندارد است.
خود سایت نت فلیکس این گوشی را به عنوان پشتیبانی کننده از این استاندارد معرفی میکند، ولی در مدل تحت بررسی ما ظاهرا موضوع فرق میکند.
زمانی که به اطلاعات DRM نگاه میکنیم مشخصات Widevine Security level L3 را نشان میدهد، در حالی که نت فلیکس برای پخش محتوای HDR به بالاترین سطح یعنی L1 نیاز دارد و به نظر ما این قضیه دلیل اصلی این ماجرا است، ولی اصلا توضیحی نداریم چرا گوشی Oppo Find X2 تحت بررسی ما L1 نیست، در حالی که باید باشد. اگر به یاد داشته باشید مدل پرو چنین مشکلی نداشت.
عمر باتری گوشی Oppo Find X2
پرچمدار جدید اوپو مجهز به یک باتری 4200 میلیآمپر ساعت است که در مقایسه با مدل پرو یک افت ظرفیت جزئی داشته است. رقبای این گوشی مانند گوشی گلکسی اس 20 پلاس و گوشی Mi 10 Pro شیائومی هرکدام باتری 4500 میلیآمپر ساعت دارند، در حالی که باتری گوشی P40 Pro هوآوی مشابه با گوشی Find X2 اوپو است.
زمانی که نمایشگر را روی بالاترین دقت و نرخ تازهسازی قرار میدهید. ماندگاری شارژ باتری در تست گردش در وب با وایفای تنها 8 ساعت و 49 دقیقه ساعت بوده، ولی نتیجه تست بازپخش ویدئو عالی (16 ساعت و 7 دقیقه) است.
تست تماس صوتی اینترنتی نتیجه نه چندان عالی 23 ساعت را به دست آورد و ماندگاری کلی شارژ باتری متوسط و تنها 80 ساعت بود.
جدول زیر نتیجه تست باتری را در دو بخش گردش در وب و بازپخش ویدئو برای هر 4 حالت ممکن نمایشگر (با نرخ تازهسازی و دقتهای مختلف) نشان میدهد.
همانطور که میتوانید ببینید، کاهش نرخ تازهسازی تصویر به 60 هرتز در حین نگه داشتن دقت 1440p آمار گردش در وب را کاملا بهتر میکند (گرچه نتیجه 10 ساعت و 35 دقیقه هنوز عالی نیست) و تاثیر کمی روی بازپخش ویدئو دارد.
در مقابل، انتخاب حالت 120 هرتز و کاهش دقت به فول اچدی خیلی کم روی تست گردش در وب تاثیر داشته (فقط 3 درصد بهتر) و تاثیر اندکی بهتر روی بازپخش ویدئو دارد (که از قبل عالی بود). قابل پیشبینی است که حالت 60 هرتز و دقت فول اچدی، بهترین ترکیب برای ماندگاری بیشتر شارژ باتری باشند.
بخواهیم نتیجه تست باتری گوشی Oppo Find X2 و حالت 120 هرتز و دقت فول اچدی را با گلکسی اس 20 پلاس و تنظیمات مشابه مقایسه کنیم، گوشی اوپو در بخش بازپخش ویدئو 4 ساعت نتیجه بهتری را نشان میدهد، گرچه آمار اس 20 پلاس در بخش گردش در وب 2 ساعت بیشتر است.
زمانی که هر دو را روی حالت 60 هرتز و 1440p قرار میدهیم، گوشی گلکسی در بخش ویدئو کمی جلو میافتد و برتری در تست گردش در وب را حفظ میکند.
طبق تجربه ما نمایشگرهای 90 هرتز در مقایسه با 60 هرتز تاثیر کمی روی باتری دارند یا حداقل پنلهای 90 هرتز زمان انتخاب حالت 60 هرتز استفاده زیادی از آن در بحث باتری نمیکنند.
در هر صورت، هر دو گوشی P40 پرو هوآوی و Mi 10 Pro 5G شیائومی تقریبا بدون توجه به حالت نمایشگر ماندگاری شارژ باتری بیشتری در مقایسه با گوشی Oppo Find X2 دارند.
سرعت شار باتری این گوشی با شارژر 65 وات بسیار بالا است و شارژ کامل آن فقط 38 دقیقه طول میکشد، درست همان چیزی که اوپو وعده داده بود. پس از 30 دقیقه شارژ به 94 درصد میرسد و برای استفاده از این سرعت بالا باید شارژر و کابل اختصاصی آن را داشته باشید، چون تعویض هر کدام از آنها سرعت شارژ را به 18 وات محدود میکند.
تست بلندگو
گوشی Find X2 اوپو یک سیستم بلندگو دوتایی دارد که درایوز اصلی در انتهای گوشی بوده و بلندگوی مکالماتی آن وظیفه کانال دوم را در این زوج استریو به عهده گرفته است. این بلندگو زمان گرفتن گوشی به حالت عمودی نقش کانال صوتی سمت چپ و در حالت افقی سمت راست را دارد.
بلندگوهای گوشی Oppo Find X2 از نظر بلندی حجم صدا امتیاز «بسیار خوب» را به دست آوردند که کمی بالاتر از P40 پرو هوآوی و در حد گلکسی اس 20 پلاس و Mi 10 Pro بود.
از نظر کیفیت در حد گوشی سامسونگ نیستند، گرچه نزدیک به آن است و همانطور که در نقد گوشی Mi 10 Pro شیائومی نوشتیم، بلندگوهای آن گوشی کلاس خاص خود را دارند.
بخش نرمافزاری: سیستم عامل اندروید 10 به همراه لانچر ColorOS 7.1
گوشی Oppo Find X2 مانند برادر حرفهای خود از سیستم عامل اندروید 10 و جدیدترین لانچر این شرکت یعنی ColorOS 7.1 استفاده میکند که در مقایسه با نسخه 7.0 تغییرات اندکی کرده است.
خود نسخه 7 تغییرات بارزی با نسل قبلی آن دارد و همانطور که در گوشی Find X2 Pro دیدیم، اوپو بیشتر سعی کرده است ظاهر رام خود را به نسخه خام اندروید نزدیک کند، گرچه همچنان رابط کاربری این گوشی را با گوشیهای پیکسل گوگل اشتباه نخواهید گرفت.
این لانچر گزینههای سفارشی زیادی در اختیار کاربر خود میگذارد. میتوانید از بین حالت استاندارد انتخاب کنید که خبری از کشوی اپلیکیشن نیست و تمامی اپلیکیشنهایتان روی صفحات هوم قرار میگیرد یا حالت کشو (Drawer Mode) تا صفحات هوم و کشوی اپلیکیشن را کنار یکدیگر داشته باشید و سپس یک حالت Simple وجود دارد که در این حالت آیکون عریض بوده و متون رابط کاربری اندازه فوقالعاده بزرگی دارند.
در گوشی Oppo Find X2 خود آیکونها را نیز میتوانید سفارشی کرده و از بین سه الگوی موجود انتخاب کنید، یک گزینه سفارشی برای انتخاب چندین شکل آیکون با گوشههای مختلف وجود دارد و یک گزینه به اسم +Art که اوپو آیکون اپلیکیشنهای شخص ثالث را برای تطابق بهتر با طراحی آیکونهای سیستمی خود سفارشی میکند.
ما در گوشیهای ریلمی نیز چنین قابلیتی را دیده بودیم و یکی از گستردهترین پکیجهای سفارشیسازی آیکون در دنیای اندروید است.
از منو صفحه هوم همچنین میتوانید سرعت انیمیشنهای اپلیکیشن را تنظیم کنید و به کمک حرکات دست روی صفحه نمایش سایهبان نوتیفیکیشن را ظاهر کنید، در حالی که اگر به یاد داشته باشید در نسخههای قبلی این لانچر تنها گزینه برای استفاده از آن یک جستجوی سرتاسری در گوشی بود.
در گوشی Oppo Find X2 سایهبان نوتفیکیشن حالا تغییراتی کرده است تا تاگلهای سریع این بخش به جای دایرهای شکل مربعی باشند و حالا رنگ آنها سبز است، در حالی که قبلا برای بعضی تنظیمات خاص رنگ متفاوتی داشتند.
یک موضوع که تغییر نکرده است محدودیت آزاردهنده مرخص کردن یک نوتیفیکیشن تنها با کشیدن دست روی یک کارت به سمت چپ یا راست است (در هر دو جهت کار نمیکند).
باید در تنظیمات گوشی یکی از جهتها را انتخاب کنید. بدون شک به مرور زمان به آن عادت میکنید، ولی چنین چیزی در یک گوشی اندرویدی دیگر غیرطبیعی به نظر میرسد.
حالت تمام تیره سیستمی نیز به چشم میخورد که دائما در زمان نیاز یا براساس زمانبندی میتواند فعال شود. در این حالت اپلیکیشنهایی که از تم تیره پشتیبانی میکنند تغییر ظاهر میدهند ولی همچنین امکان اجبار فعالسازی آن در اپلیکیشنهای شخص ثالث که فاقد این ویژگی هستند را دارید.
منوی کلی تنظیمات نیز تغییراتی داشته است. تمامی زیر منوها آیکونهای خاص خود را با رنگ و شکل متفاوت دارند، بنابراین گشتن در بین آنها و پیدا کردن تنظیماتی که دوست دارید سادهتر باشد.
گرچه، برای بعضی از تنظیمات همچنان بهتر است از کادر جستجو استفاده کنید، چون واقعا چرا گزینههای مربوط به ژستهای مسیریابی در بخش ابزار Convenience قرار گرفتند؟ و برای این که اوضاع پیچیدهتر باشد اسم این زیرمنو دکمههای مسیریابی (Navigation Buttons) است.
برای مسیریابی در گوشی Oppo Find X2 سه گزینه دارید. ابتدا، سیستم استاندارد اندروید است که کشیدن دست از طرفین نقش دکمه برگشت به عقب را دارد و از پایین به سمت بالا شما را به صفحه هوم میبرد.
اوپو در مقایسه با گوگل در نسخه خام اندروید 10 بهتر عمل کرده است و به کاربر اجازه میدهد اگر از طرفین نمایشگر دست خود را روی صفحه بکشید و نگه دارید سریعا بین دو اپلیکیشنی که اخیرا باز کردید جابهجا شوید.
راهحل دیگر مسیریابی استفاده از دکمههای مجازی دوستداشتنی قدیمی یا گزینه More است که شما را به سمت ژستهای حرکتی اوپو هدایت خواهد کرد.
در زیر منو نمایشگر و روشنایی صفحه (Display and Brightness) میتوانید حالتی به اسم Flicker-Free Eye Care یا به عبارت دیگر DC Dimming را پیدا کنید. هدف از آن کاهش سوسو زدن نامرئی طبیعی نور در نمایشگرهای اولد و بنابراین کاهش خستگی چشم برای افراد حساس به آن است.
گزینه «Eye Care» از طرف دیگر تنها تابش نور آبی را کم میکند و فعالسازی آن قبل از خوابیدن مفید است. تنظیمات دمای رنگ، اندازه و نوع فونت، اندازه نمایش و تمها در این منو انجام میشوند.
راهاندازی فرآیند استفاده از حسگر اثرانگشت در گوشیOppo Find X2 کاملا ساده است. برای شروع باید چند مرتبه روی نمایشگر ضربه بزنید و از شما خواسته میشود موقعیت انگشت خود را تنظیم کنید، سپس به چند ضربه بیشتر برای تکمیل این کار نیاز است. شناسایی اثرانگشت در این گوشی با سرعت و قابل اعتماد انجام میشود.
یک موضوع آزاردهنده کوچک همیشه روشن نبودن حسگر اثرانگشت گوشی Oppo Find X2 است. اگر گوشی خود را از جیب در آورید یا از روی میز بلند کنید حسگر روشن است ولی اگر مدتی گوشی را رها کرده باشید و بخواهید از قفل خارج کنید، ابتدا باید روی نمایشگر ضربه بزنید.
قابلیت دو مرتبه ضربه آهسته نیز قابل استفاده است (گرچه باید بگوییم به صورت پیشفرض خاموش است).
در مورد این ژستهای حرکتی مخصوص خاموش بودن نمایشگر باید بگوییم از قدیم در گوشیهای اوپو وجود داشتند و گوشیOppo Find X2 نیز یکی از آن ها است. میتوانید روی صفحه حروف مختلفی را برای باز کردن یک اپلیکیشن بکشید یا با کمک ژستهای حرکتی کنترل موزیک، عملکرد موزیک پلیر خود را کنترل کنید.
یکی از آنها به اسم Auto Switch to Ear Receiver به ویژه برای استفاده از دستگاههای بلوتوثی مفید است. به عنوان مثال تصور کنید گوشیتان به یک بلندگو یا هدفون بلوتوثی وصل است و در این حالت زنگ میخورد که در حالت طبیعی اگر به صورت دستی از بلندگوی مکالماتی خود گوشی استفاده نکنید مجبور به جواب با آنها خواهید بود ولی زمان فعال بودن این ژست حرکتی زمانی گوشی خود را بلند میکنید و نزدیک به گوشتان میآورید، گوشی میداند که میخواهید با بلندگوی داخلی جواب دهید.
قضیه این جا است با وجود این که گوشی Find X2 اوپو از ژستهای حرکتی متعددی پشتیبانی میکند ولی یک راهکار غیرلمسی برای باز کردن دوربین ندارد.
گوشی Oppo Find X2 بزرگترین موتور محور ایکس را که مدل پرو در بین گوشیهای اندرویدی داشت ندارد. موتور محور Z این گوشی کاملا در حد یکی داخل مدل پرو نیست، ولی بازخورد قابل قبولی فراهم میکند.
عملکرد بخش سختافزاری و نتیجه بنچمارکها
گوشی Find X2 اوپو مانند تمامی گوشیهای ردهبالای امسال مجهز به چیپست اسنپدراگون 865 است. شما بهترین تراشه موبایل امسال کوآلکام را در تمامی پرچمدارهای اندرویدی امسال که ساخت هوآوی یا یک گوشی گلکسی نیست پیدا میکنید، البته گلکسیهای بازار آمریکا مجهز به آن هستند.
این گوشی در سه مدل با رم 8 یا 12 گیگابایت و حافظه داخلی 128 یا 256 گیگابایت عرضه شده است. رم از نوع LPDDR5 و حافظه داخلی از نوع UFS 3.0 است.
نتایج بنچمارکها شگفتی خاصی برای ما نداشتند و در ادامه آنها را میتوانید ببینید. دستگاههای مجهز به این چیپست اسنپدراگون امسال قدرت بالایی دارند و گوشیهای گلکسی با چیپست اگزینوس تقریبا سعی میکنند پا به پای آنها حرکت هستند کنند و این تنها گوشی P40 Pro هوآوی با چیپست کرین 990 است که کمی از سایرین بیشتر عقب میماند.
گوشی Oppo Find X2 پس از تکرار بنچمارکها خنک باقی ماند و امتیاز آن در تستهای مختلف کمتر افت کرد یا اصلا چنین اتفاقی رخ نداد. در مدل پرو نیز چنین رفتاری را دیده بودیم، بنابراین مشخص است برند چینی امسال به یک راهحل حرارتی موثر دست پیدا کرده است. این گوشی به راحتی و با مهارت هر کاری از آن بخواهید انجام میدهد.
دوربین گوشی Find X2 اوپو
برخلاف گوشی Find X2 Pro که برای سختافزار دوربین عقب خود از ماژولهای سفارشی استفاده کرده بود، گوشی Oppo Find X2 مجهز به دوربینهایی است که آنها را در سایر گوشیها نیز میبینیم.
البته حرف ما را بد برداشت نکنید، این گوشی یک دوربین سهگانه کاملا توانمند دارد. دوربین اصلی یک حسگر 48 مگاپیکسل با یک فیتر Quad Bayer و اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر است. مشخصات کامل این دوربین را به همراه سایرین در ابتدای مقاله توضیح دادیم.
دوربین تلهفوتو در مقایسه با لنز پریسکوپ مدل پرو کوتاهتر و یک حسگر 13 مگاپیکسل بوده و دوربین آخر لنز فوق عریض 12 مگاپیکسل است. این دوربین همچنین یک حسگر با نسبت تصویر 16:9 شبیه به دوربین مدل پرو است، بنابراین با آن که از پوشش گسترده هنگام فیلمبرداری استفاده خواهید کرد، ولی تصاویر ثابت نسبت تصویر 4:3 دارند و آنقدر فوق عریض نبوده و در واقع یک برش 9 مگاپیکسل هستند.
اما قابلیت ممتاز این دوربین که کمتر در دوربین فوق عریض گوشیهای دیگر دیده میشود فوکوس خودکار است.
اپلیکیشن دوربین محیط کاربری سادهای برای فیلمبرداری و عکاسی دارد، گرچه خالی از عجایب نیست. با کشیدن دست روی صفحه به طرفین میتوانید بین حالات مختلف عکاسی جابهجا شوید، ولی برخلاف گوشیهای سامسونگ با کشیدن دست به سمت بالا و پایین بین دوربین عقب و جلو جابهجا نمیشوید و برای این کار تاگل مخصوص وجود دارد.
از تب «More» میتوانید به حالات بیشتر نیز دسترسی داشته باشید ولی راهکاری برای تغییر ترتیب و حذف و اضافه آنها وجود ندارد.
در گوشی Oppo Find X2 راههای متعددی برای کنترل سطح زوم وجود دارد. ضربه آهسته روی سطح فعلی زوم باعث چرخش بین تمام آنها میشود. اگر ضربه بزنید و دستتان را به سمت داخل در هر جهتی بکشید یک چرخ زوم با گامهای 0.1 برابر ظاهر میشود و تا زوم دیجیتال 20 برابر میتوانید بالا ببرید. همچنین میتوانید برای دسترسی مستقیم به هر نوع بزرگنمایی روی نقطهها ضربه بزنید. قابلیت نیشگون گرفتن صفحه برای زوم نیز کار میکند.
همانطور که در مدل پرو نیز دیده بودیم، گوشی Find X2 پرو براساس فاصله فوکوس دوربینها را تغییر خواهد داد و جدا از یک تغییر ناگهانی در قاببندی تصویر که نتیجه نسبت موقعیت متفاوت دوربینها به سوژه است، به هیچ روش دیگری متوجه آن نخواهید شد.
منظور ما این است که اگر قصد دارید یک عکس با زوم دو برابر بگیرید و سعی داشته باشید روی چیزی زوم کنید که فوکوس روی آن برای دوربین فعلی بیش از حد نزدیک است، گوشی به دوربین اصلی جابهجا خواهد شد و این تغییر از دوربین اصلی به فوق عریض را نیز خواهید دید.
ما هنوز نمیتوانیم بگوییم این رفتار بهتر است یا فقط خودداری دوربین از فوکوس کردن.
از تب «More» همچنین میتوانید به حالت عکاسی Expert (پرو) دسترسی داشته باشید که به شما اجازه تغییر تنظیمات نوردهی (ایزو در محدوده 100 تا 6400 و سرعت شاتر در محدوده 1/8000 ثانیه تا 32 ثانیه)، تعادل سفید (براساس دمای نور، اما بدون پیش تنظیمات)، فوکوس دستی (در دو واحد دلخواه 0 و 1 که 0 به معنای فوکوس نزدیک و 1 فوکوس بینهایت است) و جبران نوردهی (-2EV تا +2EV در گامهای 1/6EV) را میدهد.
هر سه دوربین میتوانند از این حالت Expert استفاده کنند ولی جابهجایی بین آنها واقعا عجیب است، گرچه در گوشی پرو نیز چنین رفتاری را دیده بودیم.
گزینه آشنا انتخاب حالت زوم 1، 2 و 5 برابر وجود دارد، ولی دوربینهای واقعی را به کار نمیگیرد بلکه زوم دیجیتال با هر دوربینی است که از آیکون درخت در انتهای مخالف نمایاب انتخاب کردید.
در واقع، انتخاب این درختها باعث تغییر دوربینها میشود و زمانی که یک ماژول از آن جا انتخاب کنید، دوربینها خودکار با توجه به فاصله فوکوس تغییر نخواهند کرد.
همچنین باید به یک مشکل خاص دیگر گوشی Oppo Find X2 اشاره کنیم. از آن جایی که ماژول فوق عریض این گوشی نسبت تصویر 16:9 را دارد و گوشی به صورت پیشفرض تصاویر را با نسبت 4:3 میگیرد، اگر میخواهید کل قاب تصویرتان به صورت فوق عریض بیافتد باید از این نسبت تصویر استفاده کنید.
گرچه باید بگوییم زمان انجام آن تنظیمات به همین شکل باقی خواهد ماند، یعنی زمانی که در سطح زوم 1 یا 2 برابر میخواهید عکس بگیرید، باید مجددا به نسبت تصویر 3:4 برگردید. واقعا روی اعصاب است و حتی مشکل زمانی بدتر است که گزینه انتخاب نسبت تصویر بین 3 حالت 4:3، 1:1، کامل (19.8:9) و 16:9 جابهجا میشود.
کیفیت دوربین گوشی Find X2 اوپو در روز
تصاویر دوربین اصلی گوشی Oppo Find X2 شارپ هستند و در دقت 12 مگاپیکسل خود جزئیات خوبی دارند. گرچه، مقدار پارازیت با توجه به کلاس گوشی کمی بیشتر از سلیقه ما است.
تصاویر گوشی Oppo Find X2 ظاهر با کنتراست بالایی دارند و بخش قابل توجهی از سایهها مورد لطف قابلیت HDR برای افزایش جزئیات قرار نگرفتند و به نظر ما دوربین این گوشی میتوانست شاید به مقدار نصف گام بیشتر نوردهی کند. با این حال، دامنه دینامیک خوب است و نحوه پردازش رنگها را تحسین میکنیم، نه بیش از حد اشباع و نه گرفته هستند.
مانند سایر دوربینهای با فیلتر Quad Bayer امکان عکاسی با دقت کامل 48 مگاپیکسل را دارید. نتیجه استفاده از این حالت دامنه دینامیک محدودتر، افزایش پارازیت و همچنین ایلیاسینگ (دندانهدار شدن تصاویر) نسبتا قابل توجه است. کاملا از عکاسی در این حالت دوری کنید.
دوربین فوق عریض گوشی Find X2 پرو کمی تصاویر را اشباعتر میکند و در مقایسه با دوربین اصلی دامنه دینامیک اندکی محدودتر دارد، به عبارت دیگر دامنه دینامیک آن برای یک لنز فوق عریض واقعا عریض است. سطح شارپ بودن تصاویر و جزئیات آنها مجددا با توجه به ماهیت دوربین خوب است.
قابلیت فوکوس خودکار این دوربین به شما اجازه میدهد به سوژه خود کاملا برای عکاسی نزدیک شوید و تصاویر ماکرو و با پرسپکتیوهای متفاوت بگیرید.
گرچه، دوربین فوق عریض گوشی Oppo Find X2 عجایب خاص خود را دارد. یکی از آنهای شیوه عمل محافظکارانه قابلیت HDR است که الزاما زمانی که به آن نیاز دارید وارد عمل نمیشود. یکی از صحنههایی که کاملا میتوانست از آن بهره ببرد را در زیر میبینید، مجبور بودیم دستی HDR را فعال کنیم.
در مورد دوربین فوق عریض با توجه به تصاویر بالا شاید فکر کنید آن قدر هم فوق عریض نیست. ولی واقعا عریض است، علت آن مشکل نسبت تصویر است که در بالا توضیح دادیم. تصویر زیر با نسبت تصویر 16:9 گرفته شدند و میتوانید با نمونه دیگر مقایسه کنید.
تصاویری که با لنز تلهفوتو و زوم 2 برابر گوشی Oppo Find X2 میگیرید شارپ و با جزئیات هستند. پارازیت مجددا نسبتا بالا است، رنگها در مقایسه با دو دوربین دیگر بیشتر خاموش بوده و دامنه دینامیک نیز محدودتر است.
روی نمایاب تاگل زوم 5 برابر نیز قرار دارد که روی آن ضربه زدیم تا تستش کنیم. تصاویر در این حالت با دوربین تلهفوتو و زوم دیجیتال گرفته میشوند و ویژگیهای خود را مانند نقاط پارازیت بیش از حد نوردهی شده دارند.
بخواهیم منصفانه بگوییم، ظاهر این تصاویر برای دیدن روی صفحه نمایش گوشیها و اشتراک در شبکههای اجتماعی خوب است.
کیفیت دوربین گوشی Oppo Find X2 در شب
در شب، استفاده از حالت AI Night (کمک از هوش مصنوعی) این گوشی رفتاری مانند حالت Night Mode از خود نشان میدهد. روی نمایاب یک پنچره پاپآپ میبینید که نشان میدهد پشت پرده چه خبرهایی است، ولی به کمک یک دکمه میتوانید آن را غیرفعال کنید. اجازه دهید تستهای خود را با روشن بودن آن شروع کنیم.
فرآیند استفاده از این حالت در واقع مانند Night Mode است. ثبت تصاویر چند ثانیه طول میکشد و نتیجه آن نواحی سایهدار به خوبی توسعه یافته، وجود نواحی بسیار روشن و دامنه دینامیک کلی تصویری است که با حالت Night Mode میگیرید.
جزئیات نیز واقعا خوب هستند، فقط ما از تعادل سفید با توجه به چراغهای شهری با نور گرم مطمئن نیستیم چون در این صحنهها یک نوع ته رنگ نارنجی عجیب است.
اگر این حالت را خاموش کنید، تصاویر ظاهر به مراتب تاریکتر با نواحی سایهدار به ندرت توسعه یافته و نواحی روشن کاملا بیش از حد نوردهی شده دارند. نکته مثبت این نوع تصاویر جزئیات به مراتب بیشتر در بخشهای به خوبی روشن صحنه است.
زمانی که از حالت واقعی Night Mode استفاده میکنید در کمال تعجب تصاویر تقریبا مشابه با حالت فوتو و استفاده از گزینه هوش مصنوعی هستند. بررسی دادههای EXIF این تصاویر خبر از سرعت شاتر طولانیتر میدهد، اما تفاوت آن در دو حالت اندک است و یقینا با مقایسه تصاویری که در دو حالت مختلف گرفته شدهاند، میتوان آن را نادیده گرفت.
دوربین فوق عریض گوشی Oppo Find X2 عملکرد نسبتا قابل قبولی زمان عکاسی در شب دارد. زمانی که گزینه هوش مصنوعی را برای این دوربین روشن میکنید، سایهها روشنتر از حد معمولی است و نواحی روشن کیفیت بهتری دارند.
تصاویر یک افکت نسبتا واضح پیکسلیشدن به ویژه اطراف منابع نوری دارند، ولی با توجه به نوردهی کلی بهتر با آن کنار میآییم. سطح اشباع بودن رنگها نیز به خوبی مهار شده است.
زمانی که گزینه AI Night را خاموش میکنیم، سایهها حالت خمیری دارند و نواحی روشن بیش از حد روشن میشوند، رفتار متداولی که در دوربینهای فوق عریض زیادی میبینیم.
نتیجه استفاده از حالت واقعی Night Mode اندکی بارزتر بودن افکت پیکسلی شدن و شاید گاهی اوقات مقدار پارازیت کمتر است، ولی جدا از آن تا حد زیادی تصاویر با حالت قبل فرق ندارند.
در مورد تصاویر دوربین تلهفوتو در شب، داستان یکی است. در اکثر عکسهایی که در شب با زوم دو برابر گرفتیم، دوربین اصلی وارد عمل شد و تصاویر با برش از خروجی این لنز با افزایش مقیاس برای مطابقت با میدان دید محدودتر گرفته شدند. هر دو تصاویر در حالت فوتو و Night Mode به این شکل بودند.
رنگها و دامنه دینامیک خوب بوده و سطح جزئیات را بهتر است با دقت بررسی نکنید.
تصویر آخر (دارای مبلمان) به علت شرایط نسبتا نوری خوب محیط داخل توسط خود لنز تلهفوتو گرفته شده است. این تصویر در هر دو حالت فوتو Night mode کاملا خوب است، ولی در حالت دوم جزئیات بیشتر جای خود را به توسعه رنگ بهتر دادند.
مقایسه دوربین گوشی Oppo Find X2 با Find X2 Pro
ما مجبور بودیم دوربین این دو گوشی را با یکدیگر مقایسه کنیم. دوربین اصلی گوشی Find X2 Pro در بحث مدیریت پارازیت مانند یک قهرمان عمل نمیکند، با این حال تصاویر به مراتب تمیزتر از X2 معمولی میگیرد. این دوربین همچنین کمی بیشتر صحنه را نوردهی میکند، شکایت کوچکی که از دوربین مدل غیر پرو داشتیم.
با وجود این، ما رندر زندهتر رنگها در گوشی Find X2 اوپو را دوست داشتیم، نه این که دوربین مدل پرو مشکلی داشته باشد، فقط رنگ در مدل استاندارد تا یک نقطه خاصی بهتر است.
دوربین فوق عریض این دو گوشی کاملا متفاوت هستند و حسگر روی Find X2 Pro میدان دید وسیعتر دارد، به ویژه اگر با نسبت تصویر 4:3 عکس بگیرید. اما اگر از طرف دیگر عکاسی با نسبت تصویر 16:9 را ترجیح میدهید، دوربین گوشی Oppo Find X2 برنده میشود. این دوربین همچنین به شکل واضحی تصاویر شارپتر میگیرد و به نوعی دامنه دینامیک بهتر دارد.
در مورد دوربین تلهفوتو این دو گوشی مثل این است که بخواهید سیب و پرتغال را مقایسه کنید، چون مدل استاندارد یک لنز با زوم اپتیکال دو برابر دارد و مدل پرو از یک دوربین پریسکوپ با زوم طولانیتر 5 برابر بهره میبرد.
عضو حرفهای خانواده تصاویر با زوم 2 برابر را به کمک زوم دیجیتالی و دوربین اصلی خود میگیرد و با آن که از نظر جزئیات مطلق Find X2 را پشت سر میگذارد، ولی این اختلاف زیاد نیست.
اما در زوم 5 برابر، برنده این رقابت نیازی به معرفی ندارد. تصاویر مدل پرو به مراتب در برابر گوشی Oppo Find X2 جزئیات بیشتری دارند و همچنین از یک دامنه دینامیک عالی بهره میبرند.
در شب اولین تفاوت در شیوه عکاسی است. با آن که مدل پرو نیز در حالت پیشفرض فوتو از کمی الگوریتمهای حالت Night Mode استفاده میکند، ولی رفتار آن محافظکارانهتر و کنترلشدهتر است.
بنابراین، تصاویری که با این گوشی میگیرید شارپتر هستند ولی در نواحی تیره به خوبی توسعه نیافتهاند، در حالی که تصاویر دوربین گوشی Oppo Find X2 ملایمتر بوده ولی بهتر نوردهی شدند.
زمانی که حالت Night Mode هر دو گوشی را مقایسه میکنیم، مدل پرو برتری خود از نظر شارپتر بودن تصاویر را حفظ میکند و حتی با آن که از دور اینطور به نظر میرسد که تصاویر آن تاریکتر هستند، ولی با بررسی سایهها میتوانیم ببینیم در مقایسه با دوربین گوشی Find X2 جزئیات بیشتری دارند. حسگر دوربین مدل پرو بزرگتر است و بنابراین منطق حکم به برتری آن میدهد.
دوربینهای فوق عریض این دو سختافزار کاملا متفاوتی دارند و حسگر دوربین پرو به مراتب بزرگتر است. اما این جا دیگر منطق رنگ باخته است و دوربین گوشی Oppo Find X2 از برادر حرفهای خود چه در حالت فوتو چه Night Mode تصاویر بهتری میگیرد.
از آن جایی که هر دو گوشی در شب در سطح زوم دو برابر با دوربین اصلی خود عکس میگیرند (Find X2 Pro یک لنز با زوم 2 برابر ندارد، در حالی که باید عکاسی به همراه زوم با مدل استاندارد را در شب فراموش کنید)، ولی برتری دوربین اصلی مدل پرو در تصاویر زوم به داخل نیز ادامه پیدا میکنید. تصاویری که در حالت فوتو با این دوربین میگیرید با آن که تاریکتر بوده ولی به مراتب شارپتر هستند و این ویژگی در حالت Night Mode آن نیز دیده میشود.
زوم بیشتر از 5 برابر با گوشی Oppo Find X2 به معنای از بین رفتن جزئیات و ملایم بودن بارز تصاویر است. در سمت دیگر ماجرا دوربین پریسکوپ مدل پرو است که تصاویر شارپی میگیرد، گرچه این دوربین نیز مشکلات خاص خود را دارد: دامنه دینامیک واقعا محدود بوده و نوردهی اندک تصاویر شایع است.
عکاسی پرتره
تصاویر پرتره را در گوشی Find X2 اوپو با هر دو دوربین اصلی و تلهفوتو میتوانید بگیرید، در حالی که پیشفرض گوشی روی حالت 2 برابر است. جداسازی سوژه خوب بوده، ولی مصون از اشتباه نیست و حتی با آن که بیماری کرونا باعث شده است افراد خودشان سرشان را اصلاح کنند و در نتیجه الگوریتمهای دوربین این گوشی مشکل خاصی با سوژه ما پیدا نکردند، ولی همچنان میتوانید مشکلاتی را اطراف شانه ببینید. بنابراین بخواهیم در یک جمله کیفیت تصاویر پرتره گوشی Oppo Find X2 را توصیف کنیم میگویید: بد نبوده ولی عالی هم نیست.
زمانی که همین تصاویر را در حالت 1 برابر و 2 برابر میگیرید تفاوت در جزئیات مشخص است، به نحوی که در حالت اول تصاویری با بافت شارپتر و دانهایتر را میبینیم، ولی دوربین تلهفوتو تصویر پوست را ملایمتر ثبت میکند.
تصاویر پرترهای که در هر دو سطح بزرگنمایی میگیرید خوب هستند، ولی در شب بهتر است به زوم 1 برابر به لطف توانایی بهتر در جمعآوری نور اکتفا کنید، حتی اگر به معنای رعایت فاصله کمتر و پرسپکتیو نه چندان ایدهآل باشد.
دوربین سلفی
گوشی Oppo Find X2 زمانی که نور خوب است تصاویر سلفی بسیار با جزئیاتی میگیرد، گرچه اگر از نزدیک نگاه کنید پارازیت کاملا مشهود است. رنگ پوست و به طور کلی رنگها دقیق هستند. دامنه دینامیک محدود است، گرچه دخالت خودکار HDR کمکهایی میکند.
در حالت سلفی پرتره خبری در واقع از حالت HDR نیست، بنابراین در پرترههایی که در پسزمینه نور است، نواحی بسیار روشن با نوردهی زیاد را میبینید، گرچه نکته مثبت این است که صورتتان به درستی نوردهی خواهد شد. جداسازی سوژه معمولا بسیار خوب است، گرچه گاهی اوقات اطراف گوشها مشکلاتی را میبینید.
دوربین فیلمبرداری
گوشی Oppo Find X2 میتواند در سطح زوم 1 تا 5 برابر حداکثر ویدئوهای 4k با نرخ 60 فریم بر ثانیه بگیرد، گرچه در ضبط ویدئوهای با فریم ریت بالا دوربین اصلی و نه تلهفوتو نقش دارد. دوربین فوق عریض از فیلمبرداری با دقت 4K و 30fps و فول اچدی هر دو حالت 30 و 60fps پشتیبانی میکند.
در تمامی حالات از قابلیت لرزشگیر تصویر استفاده میشود، گرچه راهی برای آگاهی از فعالیت آن یا گزینهای برای خاموش یا روشن کردن این قابلیت وجود ندارد. هنگام فیلمبرداری همچنین میتوانید از بین دو کدک h.264 و h.265 انتخاب کنید.
ویدئوهای دوربین اصلی در دقت 4K و نرخ 30 فریم بر ثانیه (بیتریت 45 مگابیت در ثانیه) ظاهر خوشایند با کنتراست بالا و رنگهای زنده دارند.
اگر کمی به داخل زوم کنید، میتوانید ببینید که بخشی از جزئیات ریز ملایم هستند، ولی از فاصله دید طبیعی دیده نمیشوند. پارازیت خوشبختانه بسیار کم است. ویدئوهای 4k 60fps بیشتر شارپ هستند ولی بافت دانهایتر و همچنین پارازیت بیشتر دارند. رنگها یک تغییر رنگ بنفش ملایم را نشان میدهند که به خودی خود مشکلی نیست، ولی چنین رفتاری را در حالت 4K 30fps ندیدیم.
تفاوت رنگ ویدئوهای 4K در دو حالت 30fps و 60fps برای ویدئوهای فول اچدی نیز دیده میشود، بنابراین احتمالا به قرائت حسگر Quad Bayer در حالت با نرخ فریم بالا بستگی دارد، چون این تفاوت را در دوربین فوق عریض ندیدیم.
جدا از آن ویدئوهای فول اچدی گوشی Oppo Find X2 در هر دو حالت خوب هستند و کیفیت مشابهی دارند، تنها در حالت 60fps کمی بیشتر شارپ شدند.
فیلمبرداری با دوربین فوق عریض در مقایسه با عکاسی با آن با توجه به نسبت تصویر 16:9 این دوربین نتیجه بهتری دارد. این دوربین ویدئوهای 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه با جزئیات قابل قبول (البته به عنوان یک دوربین فوق عریض) میگیرد و رنگهای خروجی آن زنده هستند.
دامنه دینامیک محدود است، ولی در مقایسه با رقبا کیفیت بدتری ندارد. ویدئوهای فول اچدی 30fps گوشی Oppo Find X2 از نظر جزئیات در سطح رقبا و از نظر دامنه دینامیک مانند ویدئوهای 4K است. اما در سوی دیگر ماجرا ظاهر کاملا ملایمتر ویدئوهای فول اچدی در حالت 60fps است.
ویدئوهای تلهفوتو برای حالت 30fps با دوربین زوم و 60fps با دوربین اصلی گرفته میشوند. بنابراین همانطور که میتوان حدس زد، ویدئوهای با فریم ریت بالاتر افت جزئیات قابل توجهی دارند (ولی به مراتب شارپتر هستند) به همراه مشکل رنگ که در مورد دوربین اصلی اشاره کردیم.
ویدئوهای 4K 30fps مانند ویدئوهای فول اچدی در این حالت جزئیات عالی، رنگهای بسیار زنده و دوستداشتنی و دامنه دینامیک قابل احترام دارند.
در زوم 5 برابر حالت 60fps را باید فراموش کرد، ولی ویدئوهای با نرخ 30 فریم بر ثانیه از نظر جزئیات تفاوت کمی با ویدئوهای فول اچدی و 4K نشان میدهند. بنابراین اگر باید در زوم 5 برابر ویدئوهای فول اچدی بگیرید و انتظار زیادی ندارید، ویدئوهای گوشی Oppo Find X2 قابل استفاده خواهند بود.
عملکرد قابلیت لرزشگیر تصویر این گوشی زمان فیلمبرداری در هر دو دقت برای تمامی دوربینها عالی است. لرزش ناشی از راه رفتن زمان فیلمبرداری با دوربین اصلی همچنان مشخص است، ولی توی ذوق نمیزند و در ویدئوهای دوربین فوق عریض کاملا رفع شده است. زمان فیلمبرداری در زوم 2 برابر و با دوربین تلهفوتو نیز فیلمهای بسیار باثبات و روانی نصیبتان خواهد شد.
رقبا
نام بردن از رقبای گوشی Oppo Find X2 به دو دلیل سخت نیست: مشخصات ممتاز و همچنین قیمت 100 یورویی این گوشی. جدا از گوشیهای مانند گلکسی اس 20 اولترا سامسونگ و Find X2 Pro خود اوپو که تقریبا 200 یورو بیشتر قیمت دارند، سایرین بسیار گوشیهای خوبی هستند.
اجازه دهید با خواهر خوانده گوشی Find X2 اوپو یعنی گوشی OnePlus 8 Pro شروع کنیم. پرچمدار جدید وان پلاس بهار امسال با دوربینهای بسیار مشابه با Find X2 Pro به بازار آمده (دوربینهای اصلی و فوق عریض فرقی ندارند) و در مقایسه با Find X2 از بسیاری جهات بهتر هستند.
دوربین زوم 8 مگاپیکسل با قدرت زوم 3 برابر اپتیکال گوشی وان پلاس در مقایسه با دوربین 13 مگاپیکسل و با زوم 2 برابر گوشی اوپو تصمیم به انتخاب از بین این دو گوشی را سخت میکند. اما از طرفی نمایشگر کیفیت مشابهی دارد، ماندگاری شارژ باتری گوشی وان پلاس 8 پرو بهتر است و به همراه آن قابلیت شارژ بیسیم دیده میشود. همچنین نمیتوانیم فراموش کنیم این گوشی یکی از بهترین گوشی های ضدآب 2020 است.
نفر بعدی در این فهرست گوشی Mi 10 Pro شیائومی است. این گوشی دوربینهای بیشتر و به طور کلی بهتر از گوشی Oppo Find X2 دارد، علاوه بر این اگر برایتان مهم است میتواند فیلمهای 8K بگیرد. بلندگوهای این گوشی که جزو بهترینها هستند اوضاع را به نفع گوشی شیائومی تغییر میدهد.
ماندگاری شارژ باتری نیز از گوشی اوپو است، ولی نمایشگر گوشی Find X2 از نظر دقت و نرخ تازهسازی تصویر Mi 10 Pro را شرمنده میکند. مجددا تصمیمگیری سخت شد.
شرایط تصمیمگیری زمان مقایسه با گوشی گلکسی اس 20 پلاس نیز آسان نیست. گوشی سامسونگ از نظر دقت و نرخ تازهسازی تصویر در حد گوشی اوپو است، البته هر دو در بالاترین تنظیمات خود قابل استفاده نیستند، بنابراین قبول میکنیم نمایشگر گوشی Oppo Find X2 بهتر است.
برای حکم به برتری ماندگاری بهتر شارژ باتری این دو باید شیر یا خط بیاندازیم، اما گوشی گلکسی قابلیت شارژ بیسیم دارد و Find X2 سرعت شارژ سیمی سریعتر دارد.
پرچمدار سامسونگ کاملا ضد آب بوده، در حالی که گوشی اوپو فقط نسبت به پاشیدن رطوبت از خود مقاومت نشان میدهد. از طرفی گوشی سامسونگ کارت حافظه قبول میکند، تنها گوشی که این ویژگی را در بین رقبا دارد.
با وجود روش بحث برانگیز امسال سامسونگ برای نحوه زوم گوشیهایش ما همچنان دوربین زوم گلکسی اس 20 پلاس را به گوشی اوپو ترجیح میدهیم.
در پایان به گوشی P40 Pro هوآوی میرسیم که دیگر نیازی نیست اشاره کنیم به دلیل تحریمهای ترامپ قادر به استفاده از سرویسهای گوگل نیست. این مورد را کنار بگذاریم، گوشی پرچمدار هوآوی در اکثر موارد مربوط به کیفیت دوربین گوشی Oppo Find X2 را شکست میدهد، از نظر دقت نمایشگر و نرخ تازهسازی تصویر تسلیم میشود ولی مجددا در ماندگاری شارژ باتری برگ برنده را در اختیار دارد.
سایر مشخصات ممتاز این گوشی عبارتند از شارژ بیسیم سریع، قابلیت ارتقاء حافظه داخلی (گرچه تنها توسط کارتهای اختصاصی NM هوآوی)، گواهینامه IP68 و قابلیت اسکن سهبعدی چهره (اما بهای آن بریدگی قرصی شکل زشت داخل نمایشگر است). اگر به خاطر مشکل گوگل نبود، به راحتی از بین این دو گوشی میتوانستیم انتخاب کنیم.
رای نهایی
عملا غیر ممکن است یک گوشی هوشمند 1000 یورویی بد باشد و گوشی Oppo Find X2 با بد بودن فاصله زیادی دارد. در حقیقت این گوشی در بسیاری از زمینههای مانند کیفیت نمایشگر، سختافزار و سرعت شارژ باتری حرف اول را میزند.
اما تصمیم شرکت چینی به انتخاب یک قیمت بالا برای این گوشی و همچنین اختصاص دادن قابلیتهای ممتاز دیگر به مدل پرو، باعث شده است گوشی Find X2 اوپو برای این که یک محصول رقابتی محسوب شود، قیمت بالایی داشته باشد.
ما واقعا گوشی اوپو را دوست داشتیم، ولی تنها زمانی آن را انتخاب میکنیم که مانند رابینسون کروزوئه فقط با این گوشی در یک جزیره تنها باشیم، چون در غیر این صورت قیمت آن باعث میشود ترجیح دهیم از بین رقبا تصمیم به انتخاب بگیریم.
نکات مثبت:
- کیفیت ساخت و طراحی ممتاز
- احتمالا بهترین نمایشگر موجود در دنیای گوشیهای هوشمند
- سرعت شارژ عالی، بنابراین ماندگاری شارژ قابل تحمل
- مدیریت حرارتی بینظیر، عملکرد باثبات فوقالعاده
- مجموعه دوربین متنوع برای عکاسی در روز و فیلمبرداری
نکات منفی:
- استاندارد IP54 این گوشی در حد رقبا نیست، چون این گوشی کاملا ضد آب محسوب نمیشود.
- نبود قابلیت شارژ بیسیم
- کیفیت تصاویر در شب جا برای پیشرفت دارند.
- نسبت تصویر 16:9 دوربین فوق عریض بیشتر روی اعصاب است تا یک ویژگی محسوب شود.
منبع: gsmarena.com